Problémy s chozením. Poradíte, prosím?

verunda18
30. lis 2023

Teď nám bylo 7 měsíců a máme problémy abychom lezli či chodili .
Nechceme si moc hrát s hračkami sám od sebe ,hraje si jenom tehdy když mu to dáte do ruky ,lézt taky nechce ?zapojila jsem kluka do kroužku pro miminka ,naše doktorka nas taky dala do fyzioterapie sice když je na koníčku tak trošku zvedne kolínka a pánev ale lézt se mu nechce ,už jsem z toho dost nervózní ,plno čtu že už 5 měsíců plno děti leze .má taky někdo takový trable .
Už se vážně cítím špatně a trapně ,jako mamka ..

jijulka
30. lis 2023

je mu 7 mesicu, ma cas

katule1990
30. lis 2023

@verunda18 Ne, v 5 mesicich vazne deti bezne nelezou. V 7 mesicich ma problem, aby lezl nebo chodil? To snad ne 🙈. Je to jeste miminko a tohle opravdu zadne trable nejsou. Muj syn zacal lezt ve 13 mesicich a chodit v 18 mesicich a je to normalni zdravy kluk. Nikdo nas neposilal ani na zadne fyzioterapie.

ee.liska
30. lis 2023

Syna nech, má čas. Ty už hračky nepotřebuješ, ale s lezením a chůzí se určitě obrať na odborníka, v tvém věku už by to mělo být běžné. Nech se zavézt k praktikovi, dá ti doporučení

evelyn777
30. lis 2023

@verunda18 trapna ses s tim dotazem
Pouzij google a najdi si co - kdy - dite - dela

marketa1218
1. pro 2023

@verunda18 Nechceš už snad ti v sedmi měsíc běžel pro rohliky, že ne? 😄🙈

janule0123
1. pro 2023

@verunda18 to se ji asi nelíbí něco jinyho než ze neleze a nechodi? Pokud vás poslala na rehab … nemusí byt ve všem první, klid… jinak dle tvých požadavku by mel prcek tak nejpozději ve dvou číst Vergilia v originále 🙃fakt klid… a taky se s tím srovnej….

xxx3d
1. pro 2023

hele, fyzioterapie jsou fajn, nejsou na to, aby se kojenec v 7m rozchodil, ale aby si zpevnil svalstvo správně, stejně jako cviky vojtovky
nesrovnávej ho, užívej si ho

orangutan123
1. pro 2023

@verunda18 na to aby chodil je opravdu brzo. Náš si třeba kolem půl roku sedl, pak si stoupl a až potom začal lézt. V roce se poprvé pustil sám a potom postupně obcházel nábytek. Teď má rok a půl a sem ráda když chvilku sedí na prdeli 😂 a většinou ho teda hračky vůbec nezajímají

luciesofiealex
1. pro 2023

Ty posluchej... Malý má čas ale že ty ještě nechodíš je už průšvih....😅

cilkat
1. pro 2023

Syn začal léz (jako po čtyřech) v deseti měsících. A podle fyzioterapeutky úplně v pořádku. ... chodit v 17 mesících... A podle fyzioterapeutky naprosto v pořádku. Máš doma miminko, tak ho nikam nežeň.
Podobně hračky vlastně nezájem... o ty se začal zajímat tak v roce. Do tý doby je zajímavá máma... nebo úplně cokoliv, co se zrovna válí kolem. ... To je taková dospělákovská představa, že hračka je pro dítě zajímavá... v tomhel věku je nové a zajímavé fakt úplně všechno, včetně koberce a vlastní nohy. (ehm... a proto jim nutíme ty hračky, ketrý se přecejen snáz drží čisté a lépe vyměňují...)

verunda18
autor
1. pro 2023

@cilkat to já bych neplašila,ale doktorce se furt něco nelíbí ,mě to potom strašně znervózňuje,cítím se potom špatně jako máma .samozřejmě na své dítě nespěchám vím že každý dítko má svůj čas ,až to bude chtít udělat tak to udělá,ani nechci po svém dítěti aby už chodilo .ale cítím se divně když ještě musíme navštěvovat fyzioterapie.

kleio
1. pro 2023

@verunda18 nelezení v 7mi měsících opravdu není problém, doktorce se asi nezdá něco jiného, třeba to nehraní, ale do toho já nevidím. Fyzioterapie přijmi, ber to tak, že bude mít odbornou péči navíc, která mu rozhodně nijak neublíži, lepší včasná prevence než něco zanedbat. Pokud by tam náhodou byl nějaký problém, tak ty jako máma za to nemůžeš, nemusíš za to cítit vinu (to by muselo být dítko vyloženě zanedbávané, což předpokládám není tvůj případ).

journals
1. pro 2023

7 měsíců!!!
🤦🏻‍♀️

miryp
1. pro 2023

A že by rovnou běhal maraton, ne? Trapně by ti mělo být z toho, že o sobě tvrdíš, že je ti 7 měsíců a nechce se ti lézt, chodit ani hrát s hračkami. Za to, že tvůj syn v tomto věku neleze a nechodí, ti trapně být fakt nemusí, má na to čas. Doporučuji místo vypisování na koníku zajít do knihovny a nastudovat si psychomotorický vývoj dítěte.

cilkat
1. pro 2023

@verunda18 Taky teda není z příspěvku jasné, jestli řešíte, že se ani neplazí případně nepivotuje - nezkouší nijak dostat z místa, nebo jestli fakt řešíte lezení po čtyřech. Jestli lezení po čtyřech, kopni paní doktorku do kolene a třeba poleze aspoň ona (ehm, dělám si srandu. ALe na lezení po čtyřech mí v sedmi měsících fakt moře času a pokud to neví pediatr, je něco fakt hodně špatně). Pokud řešíte, že se vůbec nesnaží dostat z místa, je asi na čase na fyzioterepeuta nebo možná i neurologa. Minimálně pro klid paní doktorky. Ono ten vývoj v téhle době je velmi rychlý a zanedbat to je škoda, no.

lentilka0123
1. pro 2023

Je ještě malý, na lezení a chození má ještě opravdu čas 😊 Můj syn začal pořádně lézt na přelomu 9/10 měsíce, teď je mu 15 měsíců, v lezení je profík, ale chodit ještě pořádně neumí, udělá pár kroků, ale ještě nemá takovou stabilitu. Dle doktorky je to naprosto v pořádku, takže ho do ničeho nenutím, nijak mu nepomáhám, nechávám to na něm 😊 Například můj manžel začal chodit až v 18 měsících a fyzicky i psychicky je naprosto v pořádku 😃😊

andreacantu
2. pro 2023

@verunda18 ma hromadu casu! V 7 mesicich na kolinkach je uplne super. Rozleze se postavi se bude chodit, ale kazdy to mame nastavene na jiny cas. Radeji mu dej vic casu aby si zpevnil zada a brisko. Zadne vodeni za ruce a tak, to by jsi mu akorat pokazila pater.
Kdyz bude na kolinkach muzes mu davat neco co faaaakt chce kousek pred nej, bude se natahovat a rozleze se 😀 A uzivej si ze mas jeste klid! Kdyz se rozleze pak taky zacne utikat 👶🏻❤️

me_druhe_ja
2. pro 2023

Lezení průměrně 8-10m, do 12m v normě.
Chůze průměrně 12-15m, do 18m (některé země až do 20m) v normě.
Asi tak.

mamikry
3. pro 2023

@verunda18 Casu dost. Nas nejmladsi chodil skoro do dvou let po kolenou a ted lita jak siron. Nevim uz od kdy lezl, ale urcite ne takhle brzy.

drep
3. pro 2023

@verunda18 dala bych ruku do ohně za to, že pokud se doktorce nelíbí, tak to není nelezení-nechození, ale spíš něco jiného, jen jste si úplně neporozuměly. Nějaká stranová asymetrie, slabší svaly bříška-zad, nižší aktivita, cokoliv, ale ne nelezení. V profilu máš ústí a zrovna pediatričky v ústí jsou snad všechny do jedné fajn a rozumné.
Ps a ten mateřský plurál je fakt otřesný, tobě netrhá uši “nehrajeme si s hračkama”?