První očkování ve 2 měsících. Není to brzy?

kejcvil
30. led 2020

Malej bude mít v neděli 2 měsíce a příští týden už má jít na první očkování . Neni to brzy? Byly vaše děti taky už ve dvou měsících?

leniczka23
30. led 2020

@kejcvil Ano obe deti byly ockovane ve 2 mesicich a obe deti bez reakce. Ten dnesni trend odkladani ze strachu kterej je podlozenej clankama na internetu nesdilim.
Samozrejme pokud je opravdu duvod k odlozeni je to neco jineho.

karla2015
30. led 2020

@kejcvil obe holky ockovane ve 3. mesicich (nas pediatr tak ockuje), vzdy pred prohlidne, zda je vse ok a obe holky bez reakce (jak na hexu, tak pozdeji i na mmr)....na odklad jsem ani nemyslela, byla jsem klidnejsi, kdyz mely po 1. davce 😉

jolana24
30. led 2020

Náš pediatr taky očkuje od 3 měsíců. Hexu jsem nikdy neodkládala a vždycky v pohodě

lenickakl
30. led 2020

ano, syn byl očkovaný přesně ve dvou měsících

jjasmina
30. led 2020

@leniczka23 Když jsem shaněla pediatra, tak mi dr říkala už na informativní schuzce, že jestli nebudu chtít nechat očkovat, že by bylo dobré si najít jineho pediatra.

texetka
30. led 2020

Můžete očkovat kdy chcete - tedy klidně posunout na 3,4,6 měsíců. Já posouvala očkování u dcery a jsme ráda. Lékař nemá právo vás vyřadit z evidence ani vám nijak vyhrožovat nebo na vás dělat nátlak.

vikinkav
30. led 2020

Ja ockovala oba ve 4 mesicich na prohlidce, nikdo s tim nemel problem a my s manzelem jsme meli lepsi pocit, jelikoz uz deti nebyli dvoumesicni cvrcci ale 8 a 9 kilovy mimina 😄

texetka
30. led 2020

@jjasmina tohle je protiprávní.

leniczka23
30. led 2020

@texetka no to sice jo ale proc by mel zustavat rodic u lekare s kterym se neshoduje v nazorech? Takze chapu lekare ze to treba zaobali tak aby to z toho bylo patrne.

jannym
30. led 2020

Nase dr standartne zacina ve 3 mesicich, dcera po 3 mesicni prohlidce byla odeslana na neurologii a ockovani jsme zacali cca v 7 medicich, syn trimesicni kontrolou prosel na vybornou a zacalo se s ockovanim

jjasmina
30. led 2020

@texetka Já ji na jednu stranu chápu, stejně neočkovanou by mi malou nevzali ani do školky, já byla taky očkovaná a v pohodě .

texetka
30. led 2020

@leniczka23 Třeba je to odborník , nebo vyhovuje z jiných důvodů. Lékař nesmí přijetí nijak podminovat. Bud má kapacitu anebo nemá . Navíc lékař může upozornit na rizika, nechat podepsat reverz, ale nic jiného ne. Nemůže ani rodiče nutit, ani vydírat ani ho hlásit ( pokud se nejedná o týrání a podobně)

texetka
30. led 2020

@jjasmina Já očkovala s odkladem . Hexu někdy v 6 roce a MMR těsně před školkou. Takže očkuji, ale s ohledem na zdraví dítěte , na nákazovou situaci v okolí a dle mého přesvědčení. Do toho mi prostě lékař nemá co mluvit. Má říci pro a proti, odborný názor a já se rozhodnu . Uznávám je jako odborníky ( teda většinu ) , ale nesmí pacienta jakkoliv vydírat .

leilinka1234
30. led 2020

V Británii dostanou dvouměsíční miminka pentavakcínu, hned vedle prevenar, bexsero a snad tuším i nimenrix... Vše naráz, v jeden den. Obě dcery jsem začala očkovat též ve dvou měsících, vždy teda jen jeden druh, neočkovala jsem dvě vakcíny současně, a schéma 2+1 (u první dcery to ještě byla výjimka a vydupala jsem si to). Jen spalničky jsem odkládala až na druhý rok.

petulka_ov
30. led 2020

@kejcvil Není kam spěchat. Obě jsem děti jsem očkovala později ne během chřipkové epidemie atd. ale v klidovém období konec jara, léto. A třetí hexa může být naočkována až do roku po druhé. Takto doporučeno pediatričkou.

amandulka
30. led 2020

Pediatr běžně očkuje v 9 týdnech. Přišlo mi to brzy cpát takové svinstvo do takového drobka. Takže jsme se domluvili na hexu až v 6m.

gingerbread
30. led 2020

@kejcvil je to normalni,ale my se třeba rozhodli pro odklad - očkovány byla v 6ti měsících a ještě jsme dali homeopatika přímo od lékaře co se zabývá i homeo na případnou reakci...odklad jsme dali po přečtení spousty informací a hlavně prostě jsme to cítili jako správne...

lilian2111
30. led 2020

Syna jsem nechávala očkovat přesně tak, jak se má tzn od 2 měsíců. U dcery se čekalo na 4 měsíce ale byla braná jako nedonošená. Teď u třetí budu očkovat zase tak, podle kalendáře. Jen jsem nenechávala dávat dvě injekce naráz ale po 3 týdnech. Doktorka sama navrhla a bylo to tak lepší - možná ale pro mě, kdo ví 🙂 každopádně oba bez reakce. Jen na MMR byla reakce pláč a zvýšená teplota.
Jinak si myslím že pokud není nějaká extra chřipková epidemie, tak není důvod nějak odkládat. Pokud samozřejmě není důvodem nějaký zdravotní problém atd., ale to se tu neřeší. 🙂

jade85
30. led 2020

Syn dostal první očko až po 3. měsíci. Dlouho se ho držela žloutenka, takže Dr. chtěla mít jistotu, že je stoprocentně fit, než začneme. Ale asi bych počkala minimálně na ten 3. měsíc i tak. V těch 9 týdnech mi přijdou ještě hrozně maličký.

amenophus
30. led 2020

@kejcvil Naše malá, stejně jako všechny děti na Novém Zélandu, měla první očkování v 6 týdnech (hexa + pneumokoky + rotaviry, všechno najednou). A ne, neumřela na to, nemá žádné trvalé následky, dokonce ani nepříjemnou reakci neměla 🙂 - prostě dostala sirup a dvě pigárka, u kterých jen lehce pípla, a šli jsme domů a pohoda. (Ale je donošená, nemá žádné alergie ani exémy ani neurologické problémy - jestli je miminko dostatečně fit musí posoudit vaše lékařka)

urtica
30. led 2020

Jednoznačnou odpověď asi nedostanete, já bych doporučovala hledat vlastní zdroje informací a podle toho se rozhodnout. Petráš (zrušený server vakciny.net) doporučoval, tuším, první očkování v době, kdy dítko zvládne pasení...

surikata131
31. led 2020

@kejcvil měla dostat první hexu v 9 týdnech, bohužel měli jsme nějaký kožní problém, tak dostala jen rotaviry a hexu odložil, z čehož jsem teda radost neměla, protože ji chci mít zaočkovanou (=chráněnou aspoň proti něčemu) co nejdřív, ale mohla by se jí ta kůže zhoršit, takže to chápu...

astyna88
31. led 2020

Obe deti ockovane od 6kg,rozdilny tyden,zadne reakce.

krtcice
31. led 2020

Naše dr sama říká že ve 2 měsících je brzo a že ona takhle malá miminka neočkuje. Začíná nejdříve ve 3 měsících.

20190418
31. led 2020

Pro mě to brzy bylo. Vyhodnotila jsem si (ano, na základě Googlu), že za mnohem nebezpečnější považuji to očkování v brzkém věku než nemoci samotné (syn ve 2m v podstatě jen s nejužší rodinou, která neměla rizikové chování nebo např. povolání, buď spal nebo se kojil, procházky každý den, ale v lese či parku a ne v preplnenych nakupacich). Takže na první hexu šel v roce. Zodpovědnost za své děti mám já a já se rozhodnu, při veškerém respektu k doktorům, kdy je naockuji. Nutno dodat, že jsem jen podepsala odklad a nikdo mě nijak víc neprudil.

krupka3
31. led 2020

Je to brzy. Podle predniho ceskeho imunologa je vhodne dite ockovat nejdriv ve chvili, kdy ma 5kg, aby se s tim jeho telo relativne v pohode popralo, a nebyla to pro nej prilis velka zatez.

urtica
31. led 2020

@20190418 V prvním půlroce u nás asi nejrizikovější černý kašel, chytnou děti ve valné většině případů právě od nejužší rodiny - úplně nejčastěji od otce. A ČK se přenáší kapénkou, stejně jako třeba chřipka, takže rizikovým chováním rodiče je v tomto případě třeba jen nákup v obchodě nebo cesta MHD. To jen pro info - taky jsme odkládali.

zuzita15
31. led 2020

@kejcvil doporucuju nastudovat si nejakou literaturu a podle toho se rozhodnout. Dobry zdroj informaci je napr. Varovne signaly ockovani od prof. Strunecke. Pro nekoho kontroverzni, ale zajimave cteni jsou knihy od MUDr. Elekove. Projit si vsechny nemoci, proti kterym se ockuje, zvazit rizika. Z hexy je riziko akorat cerneho kasle, u nehoz se ukazuje nefunkcnost vakciny, zvlast Hexacima. Ja osobne bych dite v 9 tydnech ockovat nenechala (a svoje dite jsem nenechala). Ockovane ale bude.

20190418
31. led 2020

@urtica fajn, jak jsem psala. Já si na misky vah dala pro a proti a rozhodla se očkování odložit. Bylo to zcela vědomě a po poměrně důkladném studování problematiky. Původně jsem teda chtěla odložit na 6m, jenže pak léto, cestování, vedra až nakonec dostal pigaro na roční prohlídce. Kdybych to považovala za důležité, tak naockujene dřív. Synovi je 5 let, černý ani jiný kašel nikdy neměl. To je prostě na zodpovědnosti každého rodiče. My za děti neseme zodpovědnost, my musíme přijmout následky našich rozhodnutí a žít s nimi. O tom to je. Já nikomu svůj postoj nevnucuji. Paní se ptala na názor, já svůj dala.

urtica
31. led 2020

@20190418 Jasně, jak jsem psala - my odkládali taky. Pouze uvádím na míru fakt, že pro dítě je z hlediska nákazy ČK rizikověkší otec než procházka po nákupáku...prostě - rozhodovat se na základě všech dostupných údajů pro a proti a tohle je fakt - ne spekulace. My se i přesto rozhodli pro odklad, ale ten strach z možné nákazy tam byl.