icon

První posazení. Kdy u Vás proběhlo?

lucifux
16. lis 2019

Holky, kdy se vám vaše drobátka poprvé sami sedli. Myslím opravdu sami, bez pomoci a bez opory. Malému táhne na 8 měsíců, koulí se, hodně chce hopsat na nožičkách, z boku má snahu jít do sedu ale stále nic. Prvnímu synovi jsem pomáhala. Ale četla jsem, že se to nemá, tak to nechávám na přírodě.

Strana
z2
lstuchlova
16. lis 2019

Ani ne v 6 měsících, ale prý je to výjimka.

verca024
16. lis 2019

Přesně v 8.měsících ze šikmého sedu

blondynka400
16. lis 2019

@lucifux nepomáhala jsem ani jedné. První v 7 měsících, druhá v 9. První si nejdřív sedla a pak až stála, druhá už obcházela, ale ještě neseděla. Za mne opravdu nepomáhat a nechat být, ono to jednou přijde. Ač jsem se se u té druhé na to fakt těšila, že si sedne a bude klid 🙂

leniczka23
17. lis 2019

Syn v 9m

aspie83
18. lis 2019

Máme divocha, sám se posadil v 5 měsících. Ve stejnou dobu začal lezt, v šesti stal s oporou, v 6,5 začal obchazet nabytek a teď v téměř 9 měsících stojí občas bez opory. Ale je hodně aktivní 😀

katka_nedo
19. lis 2019

@aspie83 Presne jak ten muj.Nejhorsi je,ze jim ta hyperaktivita zustane😀Aspon u nas jo

marketa3001
19. lis 2019

U nás v 11 měsích 😁

aspie83
19. lis 2019

@katka_nedo taky se toho obávám 😀 ale na druhou stranu jsem ráda. Jelikož po porodu 4 minuty nedychal a v nemocnici jsme se docela zdrzeli, tak jsem se bála, aby nebyl pomalejší 😀

pathan
19. lis 2019

Dceři bylo 5 měsíců a 1 týden, týden předtím se začala plazit a týden na to lézt. Ale mám v okolí děti, co se plazily v pěti měsicích a seděly až poté, co začaly chodit.

yenefer1
19. lis 2019

U nás přesně v 8mi měsících, předtím se už nějakou dobu uměla posadit třeba v postýlce, když se přitáhla z šikmého sedu 🙂

daasqua
19. lis 2019

U nás se začala plazit po půlroce, lézt v 8 měsíci, postavila u opory v 8 měsíci a teprve potom po pár dnech si i hezky sedla... napřed tedy stála, než seděla, o několik dnů. Pak začala chodit v 10,5 měsících, ale je rychlík 🙂 Myslím, že takový průměr na sezení je těch 10 měsíců (pokud bereme v úvahu průměr chození v 12 měsících) a že dítě už většinou začíná lézt, tj. lezení a sezení jsou celkem spojené motorikou (můj názor). Každopádně není nikam spěchat 🙂

alcar
19. lis 2019

Dcera v 8 mesicich jeste pred lezenim. A synove kolem 9.-10. mesice.

mojeuzivatelskejmeno
19. lis 2019

8 měsíců je ještě v klidu, má čas. Je to dost individuální. Syn v 7m - lezení po čtyřech i sed. Dcerce jsou 4m a už sedí, plazi se, leze, u ní je vše hrozně rychle. Já se zas bála, aby nebylo špatně to, že je tak rychlá.

nikiss9
9. pro 2019

V 6 měsíci

zelenaesmolda
9. pro 2019

@mojeuzivatelskejmeno
muze to byt spatne kdyz je dite dost popredu.rikal nam to neurolog.

mojeuzivatelskejmeno
10. pro 2019

@zelenaesmolda Dle dvou doktorů je naprosto v pořádku. A to si ještě před 5.m stoupla. Teď jí je 5 měsíců a leze už jak drak a stojí u všeho. I u zdi, kde se vlastně nemá čeho chytit.

chicky1j2
10. pro 2019

Od 6-8 bocni sed....ale rovne sama si sedla az v 10 mesicich. Myslim ze ma casu jeste dost ☺️

moly001
10. pro 2019

v 11 měsících...

zelenaesmolda
10. pro 2019

@mojeuzivatelskejmeno
ja nerikam,ze neni v poradku,ale ze to muze znamenat problem podle neurologa 🙂

karkulka63
10. pro 2019

V 9 mesicich

leymea
10. pro 2019

@zelenaesmolda znam jedno dite, ktere si u nabytku stoupalo samo ve trech mesicich. Samozrejme to neni dobre a nemelo by se v tom dite podporovat.

zelenaesmolda
10. pro 2019

@leymea
tak to je mazec,co na to pediatr?

leymea
10. pro 2019

@zelenaesmolda bylo to kdysi ve skupine tady na konikovi, myslim, ze holcina psala, ze pediatr s tim nemel problem, ale kazda maminka co ji k tomu napsala tak ji vysvetlovala, ze takhle male dite na to neni pripravene (svaly) a jen mu to uskodi. Samozrejme maminka si myslela svoje. Ona se prisla pochlubit a akorat si od kazdyho vyslechla at ho to nenecha delat.

zelenaesmolda
10. pro 2019

@leymea
to se hodne divim,ze to pediatr neresil.

leymea
10. pro 2019

@zelenaesmolda jo? Me uz snad nic neprekvapuje 😀

zelenaesmolda
10. pro 2019

@leymea
to je fakt,ze po cteni diskuzi na MK me hned tak neco taky neprekvapi

vanea
10. pro 2019

Opravdu posadil (nemyslím šikmý sed ani žádná podobná varianta) až po prvních krůčcích. Tj někdy v roce a půl a víc.

Strana
z2