icon

Půjčili byste někomu novorozence do šátku?

anetka1701
23. říj 2017

Zajimal by mne názor, jestli by jste půjčili svého novorozence někomu do satku (babička, kamarádka, maminka, tchýně...). Mně přijde nošení jako soukromá a intimní záležitost která patří pouze rodičům (moznaaaaa bych si uměla představit půjčit miminko jeho staršímu sourozenci). Dávat ho komukoliv jinému se mi nelibi, nepřijde mi to správně... Ale někteří členové rodiny mají názor jiný... jak to maze vy??

Strana
z2
nikuu
23. říj 2017

Moje tchýně, když byli vždy u nás, malou dokázala strašně dlouho chovat a mě to hrozně pomáhalo, byla neodlozitelna. A díky tomu jsem měla chvíli čas a volne ruce. Sama jsem ji pak nabídla satek/nosítko, aby ji nemusela mít celou dobu na rukou.

drzticka81
23. říj 2017

ne

odula
23. říj 2017

Ano. Rozhodne. Proc ne? Jako intimni zalezitost mi prijde kojeni. ale tak proti gustu... 😉 do niceho se nenech tlacit. Nechces,nechces. Tecka.

evee24
23. říj 2017

Záleží na miminku. Moje mala se od nikoho nenechala vic jak rok pochovat. Navíc většina když viděla jak navazuju v satku tak se bala jen to viděli. Ale asi bych nepujcovala. Mela bych strach.

luckylee
23. říj 2017

Ja teda nikdy hlidani nemela ale kdybych mela tak nedam.😂 I ted kdyz ma 18m mi to noseni prijde ze patri rodicum.Mit ho u srdce je nase vysada.😁
U novoska bych ani neuvazovala.Novorozenec ma byt jen u maminky pripadne tatinka.Rika se tomu ctvrty trimestr.😁

marenkav
23. říj 2017

Ja bych malou v satku pujcila max sve mamince,kdyby chtela. Otazka je,jak by se to male libilo 🙂

suzief
23. říj 2017

Ano, pokud bych viděla, že je miminko spokojené, jednou nosil můj taťka na dovolené když hlídal, ani jsem to netušila, moje mamka ho zaúkoloval a prej to šlo bezvadné, já nadšená, protože můj taťka se nám moc nevěnoval tehdy a já byla v příjemném šoku jaky je z něj výborný dědeček...takže pokud jde o osobu které věřím a má aspoň nějaké zkušenosti s dítětem klidně pujcila

prcekverunka
23. říj 2017

@anetka1701 Nedala bych 😀 Do kočárku ano, ale nošení mi připadá tak nějak intimní. Mezi mámou (tátou) a dítětem.

nebetka
23. říj 2017

Nedala bych. Ani v šátku, ani v kočárku. Prvních 6 měsíců jsem ji nechtěla dát ze své náruče nikomu.

anazuzzuzana
23. říj 2017

Ano, novorozence jsem teda nedávala, ale ne proto, že bych nechtěla, ale malej byl doslova neustále na prsu, takže to nebylo možné...ale jakmile vydržel trochu déle bez mléka anebo později začal i jíst, tak jsem dávala. Nemám pocit nějakého narušení intimity, dávala jsem svým rodičům, když byl už větší pro nošení na zádech, tak komukoliv, kdo se nabídl 🙂...asi by se mi nelíbilo, kdyby ho někdo oňufával a pusinkoval na hlavičce tak, jak jsem to dělala já při nošení, ale to stejně nikdo nedělal

anetka1701
autor
23. říj 2017

Děkuju vám všem za názory 🙂 Je fajn že je máte tak různorodé - necítím se tak blbě :D :D

Několikrát jsem měla šanci mít v šátku cizího novorozence - když jsem učila kamarádky vázat - ale nikdy jsem toho nevyužila... Ukazovala jsem to s panenkou... Neumím si to vůbec představit - cizí miminko prostě na hruď nikomu jinému než rodičům nepatří...

Moje máma, se kterou máme vztahy chladné a nijak vřelé (moje děti k ní ani nechtějí jezdit) prostě miluje miminka (ale pouze miminka) a už od prvního těhotenství mi říká jak chce miminko nosit v šátku... Příčilo se mi to tenkrát, příčí se mi to i teď - z tý myšlenky mi prostě není dobře... Moje, nedám :D :D U dcer jsem to uhrála, teďka u trojky mám čím dál větší strach že neuhraju (zůstávám v práci, budu potřebovat víc hlídat). Projevila jsem obavu doma a setkala se s nepochopením chlapa... Prej je to přece jedno... Není!!!! Díky za podporu holky 🙂

kosi_cek
23. říj 2017

@anetka1701 a jak to chceš udělat, když budeš potřebovat víc hlídat? Já si třeba nedovedu představit svěřit dítě, zvyklé na nošení jako naprostou samozřejmost někomu do kočárku, naštěstí mi tam dítě nestrká nikdo násilím, přes jeho absolutní nelibost, buď se o hlídání raději nehlásí, když kočárek není schůdný (jedna babička) nebo si raději vytahá ruce až na zem, prohloubí bolest v zádech, ale do šátku nedá (druhá babička). Ráda bych, aby obě zažily ten pocit a přestaly konečně obě snít o tom spokojeném dítku v kočárku, "kde si nekřiví zádíčka" a td.. Zatím mi párkrát ponosila v šátku jen švagrová, když já nemohla, bylo to venku, byla zima a já věděla, že je o malého dobře postaráno, a že se nemusí cítit odložený, a že si mé hlídání neoddělá záda 🙂

terezapetrova
23. říj 2017

@vanea 6ti týdenní dítě se hlavne neposazuje na ramena ..

trdelnik234
23. říj 2017

@anetka1701
Ahoj,blahozelam k tretiemu dietatku. Chlapcek a ci dievcatko?
nie je to jedno.Ak mas s vlastnou mamou chladne vztahy,tak by som jej novorodenca nedavala ani na obcasne strazenie,da sa to zariadit inak.Dieta ma byt strazene osobou,ktorej maminka doveruje inak tu neistotu
vyciti a nebude to dobre.
U nas v satke nosil iba otec dietata,potom sme mali ergo nosic a v tom vtedy 8 mesacna dcerka chodila k pestunke,ta ju v tom nosila na striedacku s kocikom (dcerka bola v tomto flexibilna) a vobec mi to nevadilo.
Na novorodenca mi vsak nikto nesahal,podobne jak mi teraz nikto nesmie sahnut na moje mega tehu brucho.
Jak si to myslela,ze zostavas v praci kym bude maly onovorodenec?

vanea
23. říj 2017

@terezapetrova pochopitelně nemyslím za krk, asi jsem se blbě vyjádřila :D ani by mně nenapadlo, že si to tak někdo vyloží=) hlavou na rameno samozřejmě;) nožičky má mít v "sedícím" Mku , to já chápu =) oni bohužel🙂

terezapetrova
24. říj 2017

@vanea ted už je to pochopitelné předtim opravdu nebylo.... ☺️

martinka_33
31. kvě 2023

Prvorozená byla absolutně antikočárková, takže nosily babičky i dedečkové a já? VELMI ráda jsem si od nošení odpočinula 😅 Ta opička se totiž chtela nosit nonstop 😃

martinka_33
31. kvě 2023

@mythologist u nás se babičly naučily nosit v šátku po jedné procházce s kočárkem a řvoucím miminem v něm 😂 Dcera jim idylku o kočárkování velmi rychle a razantně rozmluvila 😂😂😂
@petaov Baba Kiedroňová už se naučila nosit deti? Nevěřím 😃 Ty její tygříci a nevimco jsou děs 😂

Strana
z2