Pusinkování malých miminek. Souhlasíte s tím nebo ne?
Ahoj holky prosím o vaše názory - necháváte malé miminko pusinkovat návštěvou (kontrétně tchyně s tchánem takže babička/děda)? Nemůžu si pomoct ale je mi to proti srsti ikdyž je mám ráda. Brala bych to u dítěte 9 měsíců a víc - když bude od nich chtít pusu bude držet, když ne tak se otočí nebo zapláče. Ale není mi to příjemné u miminka teď konkrétně necelé 3 měsíce. Prostě nevidím důvod, proč by měl takhle malé miminko oslintavat nějakýma pusinkama někdo jiný kromě maminky a tatínka. S manželem se na tom neshodnen, mu to přijde normální. Moji rodiče ikdyž malou zbožňují nade vše tak ji taky neoslintávají a sami od sebe čekají až bude větší a já s tím souhlasím a souzním - na 100%.jak je to u vás?
@makky225 Sama za sebe jsem nedávala miminu pusu na pusu, ale pusinkování na hlavu, čelo, tváře nebo tělo jsem si s neteřemi a synovci užívala dosyta, stejně tak jejich babičky a dědečci. Děti se mazlily rády všechny. Sestry nikdy nic nenamítaly, asi by mě to hodně mrzelo, kdyby mi to zakazovaly.
@kristyn86 lepší bych to nenapsala 👍…
Já pusu na rty miminkům svým od narození dávala, Menzel nevím pusu dával ale kam ani nevím 🤣...ale v mém okolí babičky dávaly úplně miminkům třeba něž začalo chodit pusu na čelo, ručičku, nožičku...ne na obličej to prostě ne...ted chodícímu synovi daji na tvaricku a dcera od těch 2.5 či 3 let si určuje sama jak chce dát/projmout pusu ( je to její tělo, takže o tom už si rozhodne sama)
Nevadí mi, nikdy jsem neřešila, že prarodiče dali miminku pusinku
Malé miminka se nemají nechávat pusinkovat🤷♀️ Já bych svoje nenechala. Jen já a tatinek… a nikoho nenapadlo takhle malé miminko pusinkovat. Natož tak na pusu…
Já svoje děti pusinkuju odmalinka, manžel taky. Moje mamka i tchyně dávaly malému miminku pusinky na hlavičku, na čelíčko nebo na tvářičku. Teď už pusinkují pětiměsíční dcerku normálně na rtíky a vůbec mi to nevadí. Jsem ráda, je to naprosto přirozené.
Je to děda s babi, nikdy by mě nenapadlo jim toto odpírat, ale nikdy jsem je ani neviděla toto dělat, ale oni celkove nemají zájem. Moje mamka miminka pusinkovala pořad, stejně jako já, a naopak by mě přišlo divný, kdyby to tak nebylo. Zkoušel to i soused u mladšího, ale to už mě přišlo divný 🤣
@makky225 :: extrémně mi vadilo když se ve chvilce kdy jsem vybírala nějakou věc v obchodě, prodavačka co jí tam každou chvilku potkáváme tak se naklonila a dala pusu ( kuřačka a jeste většinou pokladní ) . Ale jinak mi to nevadí, máme rodinné kamarády a švagrovou a taky neresime pusinky ...
Ja ani v sestinedeli nechtěla deti pujcovat nekomu jinemu nez manzelovi. A nesnasela jsem, kdyz mi deti chovala moje mati, ktera pouziva vyrazny parfém, a deti od ni nacichly. Mimino vonici Euphorii od Kleina, to je peklo 🤮
Já oslintávám i miminka kámošek 🤷🏼♀️. Popravdě by mi bylo spíš divný, kdyby prarodiče své vnouče nepusinkovali.
@makky225 my to máme naopak. Tchyně nejeví od miminka zájem.. Není na to. Starší syn má 4 roky a pusu na tvář od ni dostane akorát na narozeniny.. Přijde mi to divný.. Já jsem z více kontaktní rodiny a takový chladný přístup k vnoučatům těžko rozdýchávám.. Děti ani nějak nechová(jen když ji dam děti přímo do ruky), ale za to jsem teda upřímně ráda, protože je kolikrát držela jak prase kost, ale vzala si je odemně vždy na chviličku a hned mi je dávala, že je neudrží, jsou moc těžcí, bolí ji záda ruce, nohy.. Vždy nějaká výmluva.. Takže já už se zařekla, že ji děti nutit nebudu.. Dokud si o ně sama neřekne..
@ajja87 Ježíš, syn me pusinkuje na pusu denne, je to mazel a ja si to desne uzivam, ze sam prijde a chce dat pusu. Mezi mnou a mymi rodici tohle nebylo, naši nejsou moc kontaktni, pusy ani ovjimani z detstvi neznam a driv asi obecne lidi tolik ty city neprojevovali, asi se povazovalo za slabost, rozmazlenost, ja nevim, ale jsem rada, ze dnes je to jiné a je zcela normalni klidne na verejnosti svoje dítě obejmout, polibit, aniz by se nad tim nekdo pohorsoval...ja jsem prave z detstvi mozna i nejaka "nedomazlená", ze si to vynahrazuju u dětí (dokud jsou malé a nevadí jim to a neohánějí ně)
@kristyn86 Přesně. Mám syna a dceru, takže jednou doufám budu mít vnoučata jak od dcery, tak od snachy a doufám, že snacha bude "normalni" a nebude mi odpírat kontaktu s miminkem (samotný syn je kontaktní hodně, takže snad o to víc by mě to mrzelo, kdybych měla u jeho dětí "zákaz"). Nechápu to "oslintávání", copak to, že dám dítěti letmou pusu na čelíčko, tvářičku, je nějaký oslintávání? Copak někdo dítě někdo líbá "na francouza"? Že jde podle autorky o oslintávání? Jediné, co bych netolerovala, tak kuřáka a nemocného člověka (kdo je nachlazený, tak nejen že by neměl chovat a líbat děti, měl by mít tolik slušnosti, že nejezdí vůbec na návštěvy k miminku a naopak před návštěvou naší předem toto hlásí a podle toho se to plánuje)
@mrstte tak tys taky vylezla z vaginy a ze to manzelovi nevadi te olibavat?🤔🤪
@makky225 Ja to cicmani od ostatnich nikdy nejak nemusela, olizovat mimino hned na pusu, no kazdyho vec...Jinak mi to nevadilo, na tvaricku, hlavicku, prdelku😁.
Jinak holce je 11 a davame si pusu doted, jako rodina sme jinak vzdycky byli cicmaci, objimaci a zavedla sem to kdysi i u exe, kde si s rodici podavali ruku...a co vim, drzi to tam doted 🙃
@elesse My si doma s rodinou vždy dávali pusu na pusu, doteď s mamkou, jejím přítelem, bráchou. Mamka se s námi hodně mazlila. Jsem stejná ke svým dětem a pusinkuju je dost. Kamarádka to mají v rodině stejně, její manžel si zase pusu na pusu nedávali, asi je to o zvyku v rodině a o tom, jaký kdo je a na co se cítí. Je v porádku se respektovat samozřejmě.
@mrstte to mi přijde divné přirovnání…To abych se “bála” podat někomu ruku…Protože co když si zrovna před chvílí utíral prdel?
No pokud nemají zrovna covid, tuberu nebo černý kašel a dítě u toho neumačkají, tak prosím. Ale četla jsem bohužel i dost diskuzí, kdy příbuzní nemoci neřešili nebo dokonce záměrně zamlčovali, protože si tu návštěvu nemohli odpustit.
@makky225 já jsem smutná z toho, kam ten svět spěje 😔 že ani babička nemůže dát pusu svému vnoučeti a je to nazýváno oslintáváním😒
Jste rodina. Polibek je přirozený projev lásky.
Nevím jestli je to tím covidem. Ale neustále se vzdalujeme..
Máme 2 letou dcerku, dává si na rozloučenou pusinku i se svým stejně starým kamarádem nebo tetou. Přijde mi to normální. Učím jí, že pusinku dát nemusí, ale pokud chce, tak může. Rozhodnutí je na ní. Chápu, že miminko se rozhodnout nemůže. Ale už od narození umíte dát najevo, když se vám něco nelíbí. Co své dítě učíte tím, že nechcete, aby mi babička dávala pusinku???

Az se bojim stat se jednou tchyni 🤷 Nedat miminko pochovat,pomazlit,dat pusu,povozit kocarek...Boze,co si jeste kdo nevymysli 🤦🤦🤦 Holky,fakt pockejte,az vy budete v pozici tchyne. Vsak to jsou vnoucata. Je mi z toho fakt smutno,ze bych si jednou mela vyslechnout neco takoveho. Je mi jasne,ze ke sve mame miva dcera blize. Ale u nas mezi babickama rozdil nedelam. Kdo chtel,mohl vozit kocarek,mohl chovat,mazlit,pusinkovat,hlidat,hrat si s nimi. Babicka,dedecek,svagrova,muj sourozenec atd...