Šestinedělí. Jak jste dodržovaly?

14. říj 2021

👋
Maminky jak jste dodržovali 6tinedělí ?
Od narození do 1 týdne jsem dala přednost přítelovo rodině..Malou viděl každý. Ale teď mi píše segra a brácha a máma že by malou taky chtěli vědět.. A to u tchýně je problém.. Jelikož její rodina bydli u sebe.A vydají se častěji
..Což segra je z 1okresu a brácha zase z jiného..A že je Covid..atd atd..A přítel se nechce poštvat maminku ani mě takže nic neříká a mlčí..Ani nakupovat mě nenechá.Jen když přítel sedí v autě a ja jdu.

lv
14. říj 2021

Myslíš návštěvy v šestinedělí? Nedodržela. Každopádně o tom, kdo uvidí tvé dítě rozhoduješ ty, ty+přítel. A hak nedovolí nakupovat, jsi snad dítě?

jjasmina
14. říj 2021

TO JE myšleno vážně?

michaela666
14. říj 2021

Ať si tchýně trhne nohou. Pokud ty se cítíš na návštěvu rodiny a oni jsou rozumní ( nepřijedou nachlazení nebo po kontaktu s někým nemocným), tak bych jim nebránila. Covid tady bude už napořád, to neuvidí miminko nikdy?
Já šestinedělí a návštěvy nedodržela. Až jsem se na to cítila, tak postupně přijely babičky, švagrová, moje sestra,... Všichni si z vlastní vůle udělali test, kdyby náhodou ale my ho nevyžadovali.

Zase žabomyší války... naše rodina může, tvoje nemůže protože jsou hrozba když bydlí dál? 😃 Mazec

klokanka31
14. říj 2021

A ty si necháš kecat co můžeš a nemůžeš? Viděli mimčo oni, tak teď zas snad může i tvá rodina.

krisstina93
14. říj 2021

U mě byla mamka se ségrou už v porodnici. Týden po porodu přijela tchýně s tchánem (bydlí hodně daleko) na pár dní k nam domu. Normálně jsem se synem chodila ven, do krámu, vodila staršího do školky apod, takže návštěva rodiny byla to nejmenší.

autor
14. říj 2021

@michaela666 Ono je horší že tchyně a tchán bydli v 1patre a my máme být nad nimi..Kecat nenechám..Ale ty její kecy jsou vážně někdy na hlavu.. Tak nějak jsem chtěla dodržet 6tinedělí..Ale zase zakázat mé rodině vidět malou nechci a nebudu..

michaela666
14. říj 2021

Já porodila malou v lednu, vydržela jsem doma 14 dní a byla z toho tak na palici, že jsme normálně chodili na hodinovou procházku každý den. Covid, necovid udělej si to tak, jak chcete vy s partnerem a na jejich řeči se vykašli. Bude jich ještě hodně... určitě přijde typické: Nech miminko vyřvat, přece nebudeš otrok. Už jí špioni flašku ať si ji můžeme brát na noc. Na každý pláč je jediné vysvětlení - prdíky. Nosítko nahouby, strč ho do chodítka,...

Jsi máma, musíš se obrnit trpělivostí a žít hlavně pro svou rodinu ( ty, partner, děti).

porobaba
14. říj 2021

Do porodnice za Vámi mohou návštěvy, podmínkou je jen, že si musí poctivě umýt ruce, odezinfikovat a nebýt nemocní. Takže si myslím, že návštěva ničemu nevadí, když nepřijedou s chřipajznou 🙂 Naopak si trošku myslím, že tchýně si užívá pocit, že už malé viděla a Vaše rodina ještě ne.. 😀 Takže být na Vašem místě, tak bych je normálně pozvala, snad mají rozum a nepřijedou nemocní, ne?🙂

petradt1986
14. říj 2021

Ja ten text nepobírám.

Jinak jestli jsem se dovtipila o co jde. Tak proste delej jak uznas za vhodne ty. Ty si ted mama a pritel tata. Tak ze vy rozhodujete. Ne tchyne..

hanynka1704
15. říj 2021

Tak o tom bych rozhodně nediskutovala. S tchyni vychazim v pohodě,ale aby ona řídila,kdo uvidi mimco..ani náhodou. Moje mamka/rodina pro mě znamenají víc než manželova rodina,být spolu vycházíme. Takže bouchni do stolu a hotovo😠

lvl16
15. říj 2021

Prcek byl v porodnici na JIP, takže tam za ním byla pouze moje mamka (a samozřejmě manžel). Když jsme byli už doma, tak se za miminkem samozřejmě všichni stavili (tchán měl pásový opar, tak tam jsme počkali). Teď, během kovidu, bych k prckovi pouštěla lidi alespoň po antigenním testu.

veronikav31
15. říj 2021

Syn se narodil když byla chripkova epidemie (únor 2018),za mnou do porodnice nikdo nebyl,s dcerkou jsem mluvila telefonem,pak mě až vyzvedávali.doma jsme byli jen jeden den,druhý jsme šli už na chvilku ven,pak už jsme chodili všude,nakupovat,měli jsme i návštěvy.jelikoz jsme měli i starší dcerku,tak jsem nás nikdy neseparovala a chodili jsme jak na bobování,mezi děti,na nákupy i do herny.

tasimia
15. říj 2021

Víš kam bych poslala tchýni? Jo přesně tak. Tam. Pokud vím matka si ty, a aby mě jako dospělé někdo určoval, zda smím nebo nesmím do obchodu🤦🏻‍♀️. Jako když jdeš s přítelem, tak to se najednou Covid obrátí a uteče? To snad není pravda..

maxulekapcule
15. říj 2021

Ja jsem to nedodrzovala, jezdili jsme na navstevy nebo navstevy chodili k nam, dokonce primo z porodnice jsme jeli na nakup, jelikoz otec ditete toho nebyl schopen a ze bych ho nechala v aute s ditetem by bylo absolutne nemyslitelne. A to mel pouha dve kila. Je to pet let, nejakej covid tenkrat jeste nebyl, ale uz byl konec zari... A nemocny zacal byt az s nastupem do skolky ;)

sherryel
15. říj 2021

Já chtěla dodržet, jenže pár dní po puštění z nemocnice se nečekaně objevili rodiče muže u dveří, že byli vedle v ulici u Dr. A pak malý onemocněl a byli jsme 14dni na JIPce a tam přišla postupně celá rodina se kouknout. Širší okruh nám vyšel na vánoční svátky ( porod půl listopadu a 26.12 jsme jeli po rodině ),tak jsme je objeli s dárečky a naopak vyzvedli. Vše v pohodě ...

rejalin
15. říj 2021

Udělej to hlavně tak, aby to vyhovovalo tobě a mimču (popřípadě ještě manželovi 😁), ostatním je do toho prd. Určitě bych neřešila, co se tchýni líbí a co ne. A covid může člověk chytnout kdekoliv, klidně v krámě nebo v buse, takže podle mě je úplně jedno jak daleko vaši bydlí, fakt to na to nemá vliv 🤦 naopak docela chápu, že je to mrzí, že tchýně může a oni ne. Jinak já jsem návštěvy měla až druhý týden, co jsem byla doma, abych měla týden klidu.

veronicka89
15. říj 2021

Dodržovaly šestinedělí ?

Šestinedělí je doba od porodu ...

Má chránit nás ženy a vlastne i miminko ...

Ale já bych to prezentovala jako něco dělej to co je tobě a miminku příjemné ...nechceš návštěvy ...neměj....chceš měj...
Chceš jít na procházku bez klidně druhý den od porodu...

Nikdo ti na tuhle otázku neodpoví tak dobře jako ty sama ...každá ženská to má jinak...má jiny porod jiné tělo i jiné miminko...

Nikoho neres a ptej se jak to chceš ty ...jak to chceš pro své miminko ty...