icon

Společné spaní s dcerou. Je to chyba?

kubesovaadelka
9. črc 2023

Zdravím dámy,
V rodině vedem debatu, že jsem udělala chybu, když jsem si malou naučila spát v jedné posteli semnou. Spím s dcerou (nyní rok a půl) od roku v jejím pokojíčku v její posteli, vždy ji uspim a jdu se třeba večer ještě koukat vedle na tv. Jakmile ale zjistí, že tam nejsem, sedne si na postel a začne plakat, když k ní přijdu, lehnu a obejmu ji, do 5 minut spí. V noci kolikrát se ke mě namačkne nebo stačí, když mě nahmata. Vyroste z toho nebo jsem si na sebe upletla bič? Nevadí mi s ní spát, mě osobně to neomezuje, ale příteli to občas vadí a někteří členové rodiny naráží, že už se jí nezbavím. Máte zkušenost?

Strana
z4
pilzzee
10. črc 2023

Nas 3lety spi taky se mnou. Chodime spat zaroven, manzel spi jinde a chodi spat tak 3 hodiny po nas, takze ani nema smysl, aby jsme spali spolu 😀

konidana
10. črc 2023

@kubesovaadelka jo a ve školce mi spaly obě děti úplně v pohodě, i když doma nespaly přes den už vůbec. Dcerku jsem přes den už nijak neuspala od 1,5 roku (ve 2 letech, ještě pár měsíců přes zimu, se mi jí podařilo uspat na 30min. v šátku) a ve školce od 4 let spala po obědě úplně v pohodě 🙂

ninive211
10. črc 2023

V tomto věku to klidně může být i separační úzkost. Neboj, vyroste z toho, zatím má na blízkost maminky pořád nárok, pokud ji vyžaduje, dopřejte jí ji. Do dospělosti s tebou spát nebude😉

vevercicka
10. črc 2023

@kubesovaadelka od roka a pul jsme meli malou v posteli. Myslela jsem, ze uz ji odtamtud nikdy nedostaneme, ale nevadilo mi to 🙂 ted se ji narodil bracha. Cely těhotenství rikala, ze az se narodi, půjde spat do pokojicku. Ja nikdy v takovych rozhodnutích netlacim na pilu, nechavam ji volnost a vyplaci se to. A opravdu, prijela jsem z porodnice, dcera si sla ustlat do sve, vyzdobily s tatinkem samolepkami nove spani a od te doby tam proste spi. Hrozně me prekvapila jeji nahla vyspelost. To rozhodnuti dokonala a je videt, ze je spokojena ❤️ je ji teda 4 a pul roku, takze 3 roky s nami spala 🙂

orchidis
10. črc 2023

@kubesovaadelka Vtip roku 🙂. Jasně, že to není chyba. Je to naprosto normální. Dejte sex v obýváku, buďte kreativní, hoďte matrace na zem, přikupte postel a neboj se nic. Ona se přestěhuje sama, přesně v době, kdy na to bude zralá. Na příbuzenstvo se vyprdni! 🙂 Měli jsme to tak u všech dětí. Naši se nechali uspat na ruce nebo v posteli, pak se ve spánku nechali předhodit do postýlky. My měli čas na sebe a na sex a v noci pěkně stěhovačka za námi. S láskou na to teď vzpomínám, oni taky. Užijte si to, je to jen kratinké období.

sorboni30
10. črc 2023

@kubesovaadelka no.. partnerova ex spí s dcerou v posteli od malička. Dcera má dnes 6 a půl let a do její postele nesmí nikdo jiný než máma.. 🙈🤣 Mám syny, byli naučení v postýlce. A dceru roční. Uspavame ji v posteli, pak ji dáme do postýlky a spí tam celou noc. Jaký si to kdo udělá, takový to má..

pajii25
10. črc 2023

Syn spal s náma od narození . Ve 2,5 letech se odstavil od kojení a za týden si zbalil peřinu s polštářem a odstěhoval se do pokoje k sourozencům 🙈😁

Až dozraje,odpadne . 😁

cherie24
10. črc 2023

@kubesovaadelka já fakt nechápu, proč mají lidi pořád takovou tendenci, kecat ostatním do životů a výchovy. Vždyť jim do toho nic není. Když chci spát se svým dítětem v posteli, tak spím a ostatní mi můžou políbit 🍑 🙂 Tyhle kecy typu se z toho pak zblázníte, radíme vám dobře, to je na facku. Náš švagr si nás takhle taky tenkrát odchytil, nejdřív partnera, pak oba dva, aby nám řekl, že musíme okamžitě změnit výchovu nebo až se nám to druhé narodí, tak se zblázníme a už dceru nikdy nezvládneme. A víš co? Už je to rok a půl a nikdo se nezbláznil. 😉 Dceřino chování jsme řešili s psychologem a hádej co, stejně nám nevěří, že dcera potřebuje jiný přístup, prostě stará škola, vařečka to jistí a my to děláme špatně. Děti máme v posteli obě a sex holt probíhá jinde, ani v tomhle nás to neomezuje. 😁

sorboni30
10. črc 2023

@cherie24 jako já ale nechápu, proč mají manželé, respektive páry zažité, že sex MUSI být v posteli v ložnici?? My spolu s partnerem v posteli spime 1x za půl roku 🙈 Prostě nám to tam nevyhovuje, je to moc měkké a je tam horko 🤣 Takže u nás obývák několikrát týdně když malá spí a jsme spokojeni. Jo a nešustíme večer, jsme unavení..ale prostě ve dne ať vidíme co děláme 🙏🤣

ferda90
10. črc 2023

@sorboni30 jo že? 😁Též si říkám, že jsou i jiné místa než jen ložnice.

kubesovaadelka
autor
10. črc 2023

@ninive211 tak separační úzkost má i od lékařky potvrzenou, a dost silnou už tak od 8 měsíců co začala vnímat, kdo ji je blízký a kdo cizí. Zlepšuje se to, co se týče reakce na cizí, ale pomalu za co jistě.
@orchidis
@sorboni30 no vždyť jo, sex v postelí jsem měla naposledy snad před porodem, což je rok a půl zpět, od té doby snad všude, kde situace dovolí 🤣 nejde o sex, jen o pohled druhým, jakobych byla nejhorší matka roku. Nejvíc mě sere ta tchýně, nikdy jsem po ní nechtěla pohlídat, nikdy jsem po ní nechtěla uvařit nebo že bych nezvládala, takže má výchova, že je malá na mě nalepená ji nijak neomezuje. Naopak její dcera realizuje studený odchov a i tak nezvládá a několikrát ročně, jelikož je ze Slovenska tak nemůže furt, jezdí za maminkou si s dětma odpočinout. Jo jediný smysl proc s moji výchovou nesouhlasí je ta, že malá za ní nechce a ani se malé nedivím, nezažila jsem ji střízlivou snad nikdy🤣, takže žárlí

orchidis
10. črc 2023

@kubesovaadelka Toto mě vždycky hrozně překvapí. Kolik lidí v realitě potkáš, co fakt přísahají na vyřvávání, studenej odchov... ještě dneska. Rodiče jim to vypráví jako hrozně vtipné historky: "Chtěla spát s náma, tak dostala po tlamě a rychle ji to přešlo" a hurónský smích... a tak pořád. Toto tady neuvidíš často, ale i mezi mladými je to pořád norma. Bohužel, no...

gertha
10. črc 2023

@ferda90 to bych už neměla sex jedenáct let, kdybych čekala na ložnici 🙂))

claire90
10. črc 2023

Vyroste z toho. Někdo dříve, někdo později, ale do 20 s tebou určitě spát nebude 🙂 Já spala s dětma též, když byly malincí. Teď je holce 10, klukovi 8 a už mě celou noc fakt nepotřebují. Když má manžel noční, rádi spějí u mě, ale už to není jako dřív, kdy byli celou noc jak klíšťata. Junior rád usíná se mnou, takže večer si k němu na chvilí lehnu, ale usne a spí celou noc. Takže dřív nebo později se i Tvá malá osamostatní 😇

gertha
10. črc 2023

Hlavně to ber tak, že v patnácti už s Tebou sdílet lože chtít nebudou. Kdyby lidi víc děti mazlili, nebylo by tolik alkoholiků. To jsou citoví neukojenci, kteří se v dospělosti domazlují chlastem. Takže spi s nimi, dokud je zájem 🙂

kubesovaadelka
autor
10. črc 2023

@claire90 jako má teta spala se synem do 15🤭😁 ale né že by bez ní neusl jako spíš to,j že si byli tak moc blízcí. Takže vím, že do 20ti s ní spát nebudu (škoda 😩😁), spis mě zajímal ten názor okolí jak to zvládají jiné děti později ve školce a tak

kubesovaadelka
autor
10. črc 2023

@gertha souhlasím, jako sestra má syna 6 let a do porodu druhého dítěte neexistovalo aby maminka spala v noci s přítelem v postelí. Nastal zlom až po porodu kdy maminka byla v porodnici. Jako spí s nimi v pokojíku ségra to teď. 7 a půl a rok a půl dítě ale zvládá spát i jinde a se skautama taky už zvládl noc. Jen mě zajímá názory ostatních maminek, jestli to jde nebo to pak musí jít na sílu nebo jak 😂

gertha
10. črc 2023

@kubesovaadelka moje zkušenost je taková, že dcera ve společné posteli spala asi do šesti. Na přespání ve školce normálně chodila a na tábory se mnou jezdí od třech, teď už pár let i na jiné tábory, kde nepomáhám a vždycky dobrý. Je nebojácná a vypadá domazleně. Syn se lehce kojí ještě ve dvou letech, spát s námi chce taky a teď mám necelý týden novorozence v kolébce a v noci je kojen v posteli.

lucieevita
10. črc 2023

@kubesovaadelka my to máme stejně. Spíme teda spíš dohromady v jedné posteli, ale manžel často v obýváku, přesně se tam přestěhoval sám - já to tenkrát obrecela, že ho rušíme a musí vstávat do práce. Navíc teda manžel chrápe, takže když spíme týden spolu na dovče, tak jsme to my, kdo se nevyspí 😂 dcerce jsou tři a půjde do pokojíčku až bude chtít.. já myslím, že to do roka přijde, je hodně samostatná. Ale bojí se tmy. Je to moje jediné dítě, jiné už mít nebudu, hodlám si to užít. Říkám pořád manželovi, ať si to užívá s námi. Menší už nebude. Když spíme všichni spolu, pořád by chtěl, aby spala blíž k němu 😂na sex to absolutně nemá vliv. Je vidět, že vašemu manželovi jde o to spíše, jak vypadá před rodiči, než co chce on sám. To je holt ta komunistická výchova. Já se také vzpírám a mám s tím problém, ale je to naše dítě a je mi jedno, co si kdo myslí. Máme s dcerkou úžasný vztah a ta důvěra mezi námi je u mě na prvním místě. Což zahrnuje i to, že se v noci nemusí bát. Když nejsem doma spí s ní manžel a je úplně v pohodě. Nepláče. Přes noc bez nás ještě nebyla. Bude, až se sama rozhodne, že chce.

lucieevita
10. črc 2023

@kubesovaadelka a s tím spinkáním ve školce. Tam kolem ní leží dalších 20 dětí. Určitě maminka není třeba na nějaké uspávání. Dcerka půjde do školky teď v září a tak 4 měsíce přes den nespí, takže nebude myslím spát ani ve školce. Takže tohle řešit v roce a půl je úplně předčasné.. to už bude slečna a ne mímo.

irmamala
10. črc 2023

Taky jsem se takhle hádala s celou rodinu, že přece v 10-ti samo to dítě nebude chtít spát s rodiči....Háááááhaaaaháááá. Dětem je 10 a 8 a až teď nedobrovolně spí samy ve svém pokoji. Ono je to miloučké a roztomilé, když jsou malé, ale jak začnou růst, k tomu se přidá další, tak už je v té posteli fakt těsno. Do toho komplikace na dovolené, pokud není manželská postel, vystrkování partnera, abychom se alespoň trochu vyspali, o intimnostech ani nemluvím..... Takže znovu bych už to dovolila jen po dobu nočního kojení.

ferda90
10. črc 2023

@gertha 😁noo kdybych měla taky kolikrát čekat na ložnici, tak bych se občas načekala no 🙂 ale asi někteří mají pocit, že když dva nesdílí společnou postel, tak asi sex ani nemají nebo co 🙈😁

gertha
10. črc 2023

@ferda90 přesně 🙂)))

missbufy
10. črc 2023

vyroste z toho, tak do 5-6 let, je to uplne OK

izz76
10. črc 2023

Vyroste,ale muže to byt třeba i v 10letech. Moje strasi dcera začala spát ve svém pokoji ve 2letech,ale ona měla dobry spánek. Takže stačilo ji tam uspat,chvíli s ni ležet a pak spala jak dřevo až do rána. Kdykoli,ale mohla spát se mnou, nebylo ji to zakazovano. Mladší dcera s nama spala až do 7let a i teď skoro v 9letech k nám často v noci chodí. Ja spala s rodiči do 6let.Kolegyně syn si společně spaní vynucoval až do 15let.

claire90
10. črc 2023

@kubesovaadelka nebála bych se toho 🙂 Ve školce problém nebyl, dcera milovala děti, ta domů nechtěla 😅 Syn teda zůstával na celý den až předškolní rok a pak odkladový, já byla doma, takže jsem neměla problém ho brát po obědě, ale neměl problém tam i usnout, i když odpočinek byl jen 30minut 🤭 Holka sotva začala chodit do školy, začala často s přespávačkou u kamarádky, pak přišly tábory, ŠvP, pobyty u babičky na druhém konci republiky... 🙂 Se synem je to trochu obtížnější, je to hodně mamánek, navíc má AS, takže má rád věci jak je zvyklý, ale teď na konci 1.třídy přišel s pyžamovou párty u spolužáka, no byla jsem z toho hodně nervózní, ale taky to zvládl 🤭 Pomalu začíná mluvit o táboře, ale pere se to v něm zatím. Nicméně u "normálního" dítka bych se nějaké nesamostatnosti nebála 🙂

normalnimatka
10. črc 2023

ne.
je to přirozený a v pořádku.
žádný rozmazlení se nekoná.

cattus
11. črc 2023

Nezvládla jsem pročíst všechno. Syn od miminka v postýlce. Naučil se rychle usínat sám. Po přestěhování do jiného bytu nějaký čas spal se mnou na gauči, pak se opět přesunul do postýlky, protože s tím malým rotorem v posteli bych se fakt do práce nevyspala. Udělala jsem mu pokojík, kde měl už velkou postel. Vysvětlila jsem mu co a jak, popadl z postýlky peřinku a polštář a odstěhoval se tam sám. Zpočátku měl potřebu abych při usínání byla s ním, občas se v noci vzbudil a volal mě.
Teď je mu 7 a poslední cca rok máme víkendový rituál. V pátek večer rozložíme gauč a spíme spolu v jedné posteli až do neděle. Neskutečně si to užíváme oba společně.
On to, že má maminku jen pro sebe a já, že si můžu nuchat toho mýho velkýho malýho kluka.
Jediné velké špatné vidím v tom, že ač máš partnera, jsi na dceru sama. Ale to už ti řekly holky dříve.

Strana
z4