Vytírání a zábrany do dveří. Jak to mát u Vás?

barlem
29. črc 2019

Ahoj vsem, rada bych vyzjistila vase nazory na tato dve temata- nejprve jsem cetla diskuzi, ze hodne maminek s batolaty denne vytira byt, skutecne vsichni denne vytiraji? 😳
A dale pak pouzivate nekdo zabrany do dveri, nebo nechavate detatka batolit se a prozkoumavat cely byt, samozrejme pod dohledem? 🙂

zelenaesmolda
29. črc 2019

@barlem
ne,denne fakt nevytiram,je to zbytecne.neni dobre vyrustat ve sterilnim prostredi a nechavam dite lozit po celem byte.

pavca1982
29. črc 2019

Nevytírám každý den a dítě leze všude.

sudylichozrout
29. črc 2019

@barlem denne nevytiram ani nahodou, deti nechavam radit po celem byte bez zabran.

lucie_j
29. črc 2019

Nevytírám denně, jsem ráda, když vytřu 2 krát týdně. Zábranu mám do kuchyně a zavírám jen když mám zapnutou troubu, aby se děti nespálily.

barchen
29. črc 2019

@barlem U prvního jsem vytírala jednou denně nebo 1x za dva dny, protože mám dlouhé a husté vlasy a ty vlasty prostě padají i když vyčesávám každý den. A v pokojích mám koberce ne podlahu. S každým dalším dítětem se frekvence vytírání snižuje, teď vytírám často, jelikož další mládě se plazí a sežere všechno, co najde, už nejenom vlasy. I starší dcera je dlouhovlasá. Ale vytírám pouze čistou vodou a hadrem, žádné Sanytoly, Sava, mám to hotovo za 5 minut. Zábrany nemám, lozí po celém bytě, pouze jsem zadělala nízké el. zásuvky. Nemám ani zábranu na troubu a plynové horáky. Tak nějako hlídám podvědomě.

jaja01k
29. črc 2019

Denně vysávám, vytírám jednou týdně, v kuchyni častěji podle potřeby. Zábrany jsme nikde neměli, děti si mohly lézt po celém bytě.

michalelka
29. črc 2019

Vytírám každý den, ale to jen proto, že máme psa a ten nanosí spousty bordelu 🙂 Na baráku se stále něco opravuje, takže zábrany do dveří máme taky. A když se nic nekutí, v klidu uvařím a psa mohu nechat na chodbě, aniž bych mu zabouchla dveře před čumákem 🙂

petronilkaa
29. črc 2019

Vytíráme a vysáváme 1-2 týdně, dle potřeby. Zábranu máme pouze na schodech v ložnici, ale jen proto, že je nahoře zábradlí 30 cm (máme v ložnici zvýšené patro na spaní). Spíš jsem koupila zarážky do dveří, když větráme a udělá se průvan, aby to děti neskříplo..

leymea
29. črc 2019

Nevytiram kazdy den a dite mi lezlo po celem byte 🙂

hanih
29. črc 2019

Denně nevytírám a zábranu máme na schodech.

kejt29
29. črc 2019

Vytiram 3x tydne a zabrany nevedem. Stejne te vetsinou chce mit dite nadohled.

ange_de_la_morte
29. črc 2019

Já denně vytírám - máme statek, kočky, psa, přes léto starší syn furt courá ven a zase dovnitř - po jednom dni je u nás svinčík 🙂 ale jinak mi dítě klidně lezlo po zahradě, po dvoře - pak jsem umyla ruce a dobrý 🙂 zábrany jsme neměli nikde - ani u kamen, jedině na schodech, když byla krizovka a já třeba potřebovala dodělat oběd a syn mi utíkal, šoupla jsem na chvíli do cestovní postýlky, ale moc často to nebylo ( pár krát do týdne na pár minut)

luckylee
29. črc 2019

Mi vytiralo to dite zejo😂😂
A nikdy jsme nebranili synovi kamkoli jit.☺ Ted u druheho budem v baraku a tam asi bude mit omezeny pristup do chodbicky ke sklepu.Tam je to vic nebezpecne a vlhke-sem tam i plisen.

vita_
29. črc 2019

Nevytírám denně, nevytírám skoro vůbec, za to denně vysávám, teda robot. Dítě může kam chce, ale zavíráme dveře, takže je vždy v místnosti, kde s ním někdo je. A z ochr. pomůcek máme jen do zásuvek.

leilinka1234
29. črc 2019

Vytírat denně fakt nezvládám 😃 občas nezvládnu vytřít ani jednou týdně 😃 každý den vysávám. Děti můžou kamkoliv.

cuuza
29. črc 2019

Byly dny kdy třeba kuchyň jsem vytirala třikrát denne, ale ta radost, že muže jist sám byla k nezaplacení 😂 Jinak dvakrát třikrát týdně. Zabranu máme do kuchyně, je tam prostě moc nebezpečných věcí...

bayt
29. črc 2019

@barlem Ne rozhodně nevytíráme denně, dokonce ani ne obden. Když to zvládnu každý týden jednou, tak si tu plácáme po rameni.

Nemáme schody, takže zábrany do dveří nemáme. Ale máme ohrádku okolo plotny, chrániče do zásuvek a některé věci mám pod zámkem (nože apod.)

skarol
29. črc 2019

Vytírám jednou týdně, když se zadaří tak dvakrát. zábrany nemám a dítě lezlo všude. Osvědčila se mi zábrana na sporák, aby na sebe dítě nestáhlo hrnec.

biedronka10
29. črc 2019

Vytiram denne a pritom deti ve sterilnim prostredi nemam. Pred vchodovymi dvermi mame rozbombardovanou hlinu po vykopanych kamenech, kterou mi mala i muz tahaji dovnitr, a kdyz zaprsi, je to chutovka,(nemame kde mit venku boty) pak mi nosi dovnitr pisek i ve vlasech a chce se nasledne pachtit po nasi posteli. Takze ano, ja denne vytiram, protoze tak jak se prijde do baraku (bez predsinky), tak se tu rovnou chodi i nanosi se to pomalu i do postel. A ja pokazde mam v kybli na dne pisek, nebo hlinu s kaminkama. Zabrany nedavam, pro nas v mapem prostoru bezpredmetne, vsude stejne dosahne, ale ona nikdy nebyla takova, ze by si jentak sahla bez upozorneni na kamna, dava si pozor. To spis venku na prochazce ma tendenci porad neco ochitnavat, to ji musim hlidat hodne.

blondynka400
29. črc 2019

@barlem určitě jsem každý den nevytírala a ani nepoužívala žádné zábrany. Dokonce i schody jsem měla volně přístupné. Jde to i bez, jen se musí chtít 🙂

sirka1
29. črc 2019

Denně jsem vytírala, akorát když jsme doma měli štěně. Teď už je naštěstí na dvoře, takže vytírám 2 - 3 x týdně, když se zadaří. Ono taky záleží na tom, jak velký máš byt. Pokud garsonku, tak se asi vytírat denně dá, ale my v podstatě máme 5 + 1, takže odmítám být otrokem domácnosti. Sterilní prostředí u nás taky nevedeme, máme k tomu ještě hospodářství a zahradu. A zábranu máme jenom na schodiště, ale teď už v podstatě jenom na okrasu, syn je už dvouleťák a umí slézt schody nahoru a dolů bez úrazu.

sudylichozrout
29. črc 2019

@sirka1 presne, mame 100m2 byt, zblaznila bych se, kdybych mela denne vytirat. Snazim se ob den zamest predsin a obyvakokuchyn, ale ani to se mi obcas nepovede 😀

cosimamvybrat
29. črc 2019

Pro me je uspech, kdyz se donutim vytrit jednou tydne, je to ma uplne nejnenavidenejsi domaci prace.
Zabrany nemame nikde, ani u schodu.

baris
29. črc 2019

@barlem máme sice jen byt o velikosti 82m2, ale už nějakých 15let každý den vysávám a vytírám. Jsem bordelář, ale chuchvalce prachu a fleky na zemi mi vadí více. 😁 Zábrany jsem neměla.

makronka222
29. črc 2019

Vytiram i vysavam denne. Je to na chvilku. Prasi se tu z ulice. Lita tu i trileta, nejakej ten drobek upadne i me, podlaha je tmava, takze vseeechno videt. Mam rada uklizeno. Zarazky nemam. Nemela jsem ani zadny pojistky do supliku atd. Tam kam se dite dostane, nic nebezpecnyho nebylo a furt jsem jim za zadkem. Byt 92m

gracinka7
29. črc 2019

Nevytiram a zábrany nemáme.

alcar
29. črc 2019

Vytirame i vysavame podle potreby, vetsinou tak 2-3x tydne. A zabrany jsme meli na schodech (dole i nahore v patre).

vitezove
29. črc 2019

Vytiram denně. Máme 2 psi, jak běhaji sem a tam, na zahradu a domů, tak se sem nanese strašně moc bordelu. Když den vynecham, tak to hned poznám a při dalším vytírání se hrozně nadřu.

dadulakk
29. črc 2019

Kdybych měla vytirat denně tak nedělám nic jinýho 😊máme dům dvě patra, všude plovoučku a protože vytiram fakt poctivě pod vším jednou týdně tak mi to zabere tak dvě hodky 😂

areh
29. črc 2019

Musím říct, že jak čtu příspěvky, tak se mi celkem ulevilo. Styděla jsem se, že nevytírám častěji. Vytírám 1-2x týdně + vysávání každý den a vytírám pod synovou židlí po každém jídle (syn necelé 2 roky).
Zábrany nemám ani jsem neměla. Buď jsem zavřela dveře nebo křehké věci dala stranou. Jen el. zásuvky mám bezpečnostní.