icon

Vztah mezi aktivitou matky v těhot. a klidností miminka

zpevanka18
3. únor 2017

Mám takovou teorii a nenapadá mě, kde jinde ji ověřit, než zde.
Můžete zavzpomínat na těhotenství, jaký jste měly režim? Jestli jste byly relativně v klidu, odpočívaly jak to šlo, nebo lítaly s žílama na čele a zařizovaly milion věcí? Třeba zajišťování bydlení, náročná práce, starost o další děti… A pak zhodnotit, jestli se Vaše dítě "zařídilo" podle toho, co si pamatuje z téhle doby? Já mám sedavé zaměstnání, navíc jsem bývala dost unavená, takže jsem před spaním už dlouho ležela v posteli a dívala se třeba na filmy. A mám dítě, které od sedmi do sedmi spí - už někdy od druhého měsíce (kdy jsme přestali budit kvůli krmení, když jsme zjistili, že vydrží bez problému spát celou noc), přes den si ještě teď v roce a kousek dává třeba dva přes hodinu dlouhé šlofíky.
Kamarádka má o pár měsíců staršího syna a oba to mají naopak. Ona měla fůru starostí, od rána do večera bez zastavení lítala.. a syn je nespací.
Vím, že to nemá na nic vliv, ale prostě mě zajímá, jaké jsou zkušenosti - jestli tam opravdu může být souvislost, nebo je to jen náhoda. Čistě ze zájmu 🐭

Strana
z2
gnozka
4. únor 2017

@blecha94 hnila za živá 😂😂😂

sarkar
4. únor 2017

Ahoj, chtěla jsem odpovědět už včera večer, nakonec jsem to smazala a pak nad tím ještě přemýšlela a dopracovala jsem se k tomu závěru, že si myslím (i když věděcky podložené to samozřejmě není), že asi mělo na dítě vliv to, jak moc klidné to v břiše mělo. Je docela logické, že třeba děti maminek, které neustále někde pobíhaly pak po porodu vyžadují drncání v kočárku nebo třeba nošení v šátku, naopak děti maminek, které víc seděly a děti byly v bříše v klidu, mají radši spánek ve stojícím kočárku nebo v postýlce. U mých dvou dětí to tak nějak aspoň bylo. Ale jak píšu, je to jen moje teorie.
Dál si myslím, že určitě souvisí nervozita maminek s nervozitou dětí a to se pak odráží i na spánku. Když je nervózní matka, je nervózní i dítě, u kterého se to projeví třeba zrovna tou nespavostí nebo větším "zlobením".
Ale samozřejmě to vše je ještě ovlivněný životním stylem rodiny, vztahy v rodině, výchovou a asi zčásti i tou genetikou, takže jednoznačná odpověď na to není.

letadlo13
4. únor 2017

U prvního syna jsem byla relativně v pohodě a je to turbomyš. Potom u druhého jsem běhala s kočárkem a vláčela malého atd. K tomu domácnost a nevím co... a druhý je relativně v klidu. Takže za mě to 100% nefunguje, ale třeba se to ještě změní. On i můj relativní klid je pro jiného vrchol aktivity, jsem činorodý člověk 🙂

kika_21
4. únor 2017

@zpevanka18 Můj pátý je turbomyš. Také odolný vůči hluku-dovedeš si představit domácnost se čtyřmi dětmi. Sousedka pak se se děsila, že ho budí její pes.🙂No ne-spal dál. U nejstarší zase nevadilo, když jsme luxovali-vyrůstala v 1+kk.Já jsem jsem bohužel turbomyš odjakživa-výrazně klidné jsou u nás děti dvě-prostřední syn a dcera-ta spí, vyvine rychlost na atletice, pak zívá, sdělí nám, že se jí chce spát a vydrží až 10 hodin v posteli. Syn si rád maluje a tvoří. Nejstarší dcera dovede být v klidu-je jí 19, ale dovede být i velmi energická. Muž je klidný-až extrémně-jinak by ho ze mne omyli.🙂

kachnicky
4. únor 2017

Tak u me to neplati, tehotenstvi zcela pohodove, bez starosti, az jsem se nudila. Kazdy den jsem chodila spat tak v 10 hod a vstavala v 9 a pak se narodila dračice Emma 😂 Tak do 3 mesice jsem k ni vstavala co 2 hodiny, pak mela.obdobi ze nespala vubec, prez den v sestinedeli se mi stavalo zcela bezne ze mi spala jen treba hodinu, mela jsem naprosto nespave miminko. Ted ji je 14 mesicu a stale k ni vstavam na mliko a kdyz roste nejaky ten zub tak klidne 10x za noc 😂😂😂 Hold mateřská pohoda 😂😂😋

Strana
z2