icon

Žehlení pro 2měsíční miminko.

michaelaa9026
25. srp 2020

Ahoj, chtěla bych slyšet názory , jak to máte se žehlením nebo jak jste žehlily pro 2mesicni miminko. ?

Strana
z3
krasna_neznama86
25. srp 2020

@michaela1990xx no, to já taky, ale vyžehlené je prostě jiné... Ale jako úplně všechno zase nežehlíme, to fakt nehrozí...

benkl
25. srp 2020

Sušička 😉

prejeta_zaba
25. srp 2020

@ondul Ručníky naopak žehlením ztvrdnou, nebo máš na to nějaký speciální fígl?

aneta15
25. srp 2020

@michaelaa9026 já taky nežehlím. Žehličku jsem neměla zapnutou snad dva roky. Mám jen sušičku. Žehlení mi přijde jako absolutní ztráta času 😉

veronika_aki
25. srp 2020

Zehlila jsem jen pri chystani vybavicky. Chtela jsem i dal, ale naprosto nebyl čas. Nezehlila jsem nikdy ani nam dospelym, pokud to nebylo vylozene zmuchlany. Ten cas se da vyuzit vazne lepe 🙂

aneta15
25. srp 2020

@michaelaa9026 ještě jsem zrušila skládání prádla. Nakoupila jsem milion ramínek a všechno rovnou ze sušičky větším na ramínka. Je to přehledne a děti konečně nemají bordel ve skříních

veronikav31
25. srp 2020

žehlila jsem u dcerky i u syna,žehlím večer u tv-odpočívám tak

jjasmina
25. srp 2020

@veronikav31 Mě to taky nijak nevadí 🙂

malenka3
25. srp 2020

Jako vyplesklá prvorodička jsem chtěla žehlit. Stihla jsem půlku a pak jsem předčasně rodila, takže druhou půlku jsem měla jen vypranou a bez žehlení jsem to brala z koše na prádlo. Pak už jsem se k žehlení nedostala. Pro druhé dítě už nežehlím vůbec. Celkově žehlím jen košile a džíny, sušičku nemáme, ale stačí včas vyndat z pračky, dobře vyvěsit a včas sundat.

merope
25. srp 2020

Pro dvouměsíční jsem ještě žehlila vše, co se nepralo na 60. Teď už na to od cca roku kašlu.

rencinka87
25. srp 2020

@michaelaa9026 Zehlim vse (teda krome spodniho pradla a rucniku) a zehlila jsem vzdycky. Pro deti obzvlast, hlavne proto, ze nepouzivam avivaz a vyzehleny pradlo je proste prijemnejsi na kuzi a taky proto, ze zehlenim se nici pripadny bakterie. U druhyho mam taky obcas skluz, takze byl taky parkrat v nevyzehlenym pyzamku a nezblaznilo se to, ale jinak proste zehlim. Susicku nemam a nechci. Co jsem videla pradlo ze susicky u vsech znamych, co tvrdili, ze zehlit se to nemusi a staci poskladat a ze je to jako vyzehleny, tak ja to teda vidim jinak.

mariegroth
25. srp 2020

@rencinka87 Novejsi susicky maji anti wrinkle program a pradlo je z toho opravdu jako po vyzehleni. 🙂

surikata131
25. srp 2020

@michaelaa9026 nejprve jsem od narození žehlila, potom jsme koupili sušičku a od té doby nežehlím, je to fakt super pomocník

surikata131
25. srp 2020

@rencinka87 právě že ze sušičky je to prádlo příjemnějši, měkčí, než vyprané a vyžhlené...je pravda, že něco je lepší pak ještě přežehlit, pokud to chceš dokonale rovné, hlavně, pokud se prádlo nevytáhne hned po skončení programu, ale žehlím o 80-90% míň a to ušetří spoustu času

michaelaa9026
autor
25. srp 2020

Právě že na to taky nemám moc času ale snažím se furt žehlit, zajímá mě jestli je to problém z takového zdravotního pohledu. . Jakože se žehlením zničí bakterie a tak.. . Co se týče estetiky, tak se to dá složit i hezky bez žehlení. . 😊

malenka3
25. srp 2020

@michaelaa9026 zastávám názor, že nežijeme ve skleníku a přirozené bakterie kolem nás budují dítěti imunitu. Na tom prádle fakt nebudou žádné kdovíjaké breberky, aby bylo nutné to žehlit z hygienického hlediska. Kdybych měla doma svrab, asi bych mluvila jinak, ale v normálním případě to považuji za zbytečné.

veronikav31
25. srp 2020

@malenka3 to by ses divila. z hygienickýho hlediska žehlím i sobě i dcerce kalhotky, byť používám máchání navíc,nedávám aviváž, přece jenom gynekologické problémy i tak můžou být a to fakt nikomu nepřeji. a opravdu není příjemné chodit se 4 letou holčičkou na gynekologii kvůli gynekologickým problémům...takže za mě to je nutné

malenka3
25. srp 2020

@veronikav31 za mě ne. Pokud nemáme žádné problémy. A to ti píšu jako holka, která chodila na gyndu od 3 let do 15 v podstatě nonstop.

veronikav31
25. srp 2020

@malenka3 u nás už problémy byly,takže já nic nepodceňuji. Ať si každý žehlí nebo nezehli jak chce.ja nemám osobně ráda nevyzehlene oblečení (krom toho co se žehlit nesmí a ponožek),jinak žehlím vše,zvlášť když mám doma ekzenatiky.a neříkejte mi,že na to je sušička nejlepší,tu nemám a ani nechci

nupta
25. srp 2020

@michaelaa9026 Žehlila jsem do tří měsíců, ale nerada na to vzpomínám. Někde jsem to vyčetla, že do třech měsíců to stačí. Sušička je super, takovou teplotou jako žehlička prostě neudělá.

malenka3
25. srp 2020

@veronikav31 já tě chápu, psala jsem "v normálním případě", což u vás zjevně není. U nás to nežehlení žádné potíže nedělá, ekzematiky doma nemám, takže nečekám echt bakteriální kontaminaci. A sušičku taky nemám 😉

re_barbora
25. srp 2020

Nezehlim. To je asi jedina cinost, kterou k smrti nenavidim 😁

ondul
25. srp 2020

@prejeta_zaba No mám žehličku, která pouští při žehlení páru a jsou měkký a jemný.

95newmommy2020
25. srp 2020

Ty wogo, ještě se zatěžovat žehlenim. :D Ne, nikdy jsem nezehlila.

eviicka
25. srp 2020

Nemám sušičku (a nechci ji) a nepoužívám aviváž, takže žehlím pro změkčení (a spodní prádlo kvůli dezinfekci). Pokud jde o bakterie, tak jen kvůli nim bych nežehlila.

agnes_123
25. srp 2020

Zehlila jsem jen opravdu zpočátku, a to jsem měla nazehleno dopředu. Pak jsem na to kaslala. Takže jestli jsem žehlila 2 týdny?
Asi takhle- já bych nezehleno chtěla mít, ale není čas. Takže to je poslední věc, co dělám. A je to takový jakože pro radost 🤣🤣 pro radost si vyzehlim aspoň 1 plenu, protože to už sse zpravidla budí mimi.
Co ale zehlim, jsou body. Ne kvůli hygieně, ale ono... Víte... Nechcete koukat na miminko v pomačkaných hadrech 🤣🤣 Takže to zehlim pravidelně. Jinak ne. Je to zbytečný.
Leda by dítě mělo akné apod.

veronikacv
26. srp 2020

Taky jsem nezehlila... Nejak nebyl cas a kolikrat tak blinkal, ze jsem musela brat ciste obleceni primo ze susaku 😀

jjasmina
26. srp 2020

Ono udělejte to podle sebe, Já si u žehlení odpočinu a hlavně já to mám z pračky takové pomuchlané, což na těch malých věcech se mi to vůbec, ale vůbec nelíbí no 🙂
@michaelaa9026

jjasmina
26. srp 2020

@michaelaa9026 Tak říká se, že se ničí bakterie

keksik002
26. srp 2020

Nezehlila jsem, nezehlim a ani nebudu 🙂

Strana
z3