Žehlení pro 2měsíční miminko.
Ahoj, chtěla bych slyšet názory , jak to máte se žehlením nebo jak jste žehlily pro 2mesicni miminko. ?
Sušička 😉
@ondul Ručníky naopak žehlením ztvrdnou, nebo máš na to nějaký speciální fígl?
@michaelaa9026 já taky nežehlím. Žehličku jsem neměla zapnutou snad dva roky. Mám jen sušičku. Žehlení mi přijde jako absolutní ztráta času 😉
Zehlila jsem jen pri chystani vybavicky. Chtela jsem i dal, ale naprosto nebyl čas. Nezehlila jsem nikdy ani nam dospelym, pokud to nebylo vylozene zmuchlany. Ten cas se da vyuzit vazne lepe 🙂
@michaelaa9026 ještě jsem zrušila skládání prádla. Nakoupila jsem milion ramínek a všechno rovnou ze sušičky větším na ramínka. Je to přehledne a děti konečně nemají bordel ve skříních
žehlila jsem u dcerky i u syna,žehlím večer u tv-odpočívám tak
@veronikav31 Mě to taky nijak nevadí 🙂
Jako vyplesklá prvorodička jsem chtěla žehlit. Stihla jsem půlku a pak jsem předčasně rodila, takže druhou půlku jsem měla jen vypranou a bez žehlení jsem to brala z koše na prádlo. Pak už jsem se k žehlení nedostala. Pro druhé dítě už nežehlím vůbec. Celkově žehlím jen košile a džíny, sušičku nemáme, ale stačí včas vyndat z pračky, dobře vyvěsit a včas sundat.
Pro dvouměsíční jsem ještě žehlila vše, co se nepralo na 60. Teď už na to od cca roku kašlu.
@michaelaa9026 Zehlim vse (teda krome spodniho pradla a rucniku) a zehlila jsem vzdycky. Pro deti obzvlast, hlavne proto, ze nepouzivam avivaz a vyzehleny pradlo je proste prijemnejsi na kuzi a taky proto, ze zehlenim se nici pripadny bakterie. U druhyho mam taky obcas skluz, takze byl taky parkrat v nevyzehlenym pyzamku a nezblaznilo se to, ale jinak proste zehlim. Susicku nemam a nechci. Co jsem videla pradlo ze susicky u vsech znamych, co tvrdili, ze zehlit se to nemusi a staci poskladat a ze je to jako vyzehleny, tak ja to teda vidim jinak.
@rencinka87 Novejsi susicky maji anti wrinkle program a pradlo je z toho opravdu jako po vyzehleni. 🙂
@michaelaa9026 nejprve jsem od narození žehlila, potom jsme koupili sušičku a od té doby nežehlím, je to fakt super pomocník
@rencinka87 právě že ze sušičky je to prádlo příjemnějši, měkčí, než vyprané a vyžhlené...je pravda, že něco je lepší pak ještě přežehlit, pokud to chceš dokonale rovné, hlavně, pokud se prádlo nevytáhne hned po skončení programu, ale žehlím o 80-90% míň a to ušetří spoustu času
Právě že na to taky nemám moc času ale snažím se furt žehlit, zajímá mě jestli je to problém z takového zdravotního pohledu. . Jakože se žehlením zničí bakterie a tak.. . Co se týče estetiky, tak se to dá složit i hezky bez žehlení. . 😊
@michaelaa9026 zastávám názor, že nežijeme ve skleníku a přirozené bakterie kolem nás budují dítěti imunitu. Na tom prádle fakt nebudou žádné kdovíjaké breberky, aby bylo nutné to žehlit z hygienického hlediska. Kdybych měla doma svrab, asi bych mluvila jinak, ale v normálním případě to považuji za zbytečné.
@malenka3 to by ses divila. z hygienickýho hlediska žehlím i sobě i dcerce kalhotky, byť používám máchání navíc,nedávám aviváž, přece jenom gynekologické problémy i tak můžou být a to fakt nikomu nepřeji. a opravdu není příjemné chodit se 4 letou holčičkou na gynekologii kvůli gynekologickým problémům...takže za mě to je nutné
@veronikav31 za mě ne. Pokud nemáme žádné problémy. A to ti píšu jako holka, která chodila na gyndu od 3 let do 15 v podstatě nonstop.
@malenka3 u nás už problémy byly,takže já nic nepodceňuji. Ať si každý žehlí nebo nezehli jak chce.ja nemám osobně ráda nevyzehlene oblečení (krom toho co se žehlit nesmí a ponožek),jinak žehlím vše,zvlášť když mám doma ekzenatiky.a neříkejte mi,že na to je sušička nejlepší,tu nemám a ani nechci
@michaelaa9026 Žehlila jsem do tří měsíců, ale nerada na to vzpomínám. Někde jsem to vyčetla, že do třech měsíců to stačí. Sušička je super, takovou teplotou jako žehlička prostě neudělá.
@veronikav31 já tě chápu, psala jsem "v normálním případě", což u vás zjevně není. U nás to nežehlení žádné potíže nedělá, ekzematiky doma nemám, takže nečekám echt bakteriální kontaminaci. A sušičku taky nemám 😉
Nezehlim. To je asi jedina cinost, kterou k smrti nenavidim 😁
@prejeta_zaba No mám žehličku, která pouští při žehlení páru a jsou měkký a jemný.
Ty wogo, ještě se zatěžovat žehlenim. :D Ne, nikdy jsem nezehlila.
Nemám sušičku (a nechci ji) a nepoužívám aviváž, takže žehlím pro změkčení (a spodní prádlo kvůli dezinfekci). Pokud jde o bakterie, tak jen kvůli nim bych nežehlila.
Zehlila jsem jen opravdu zpočátku, a to jsem měla nazehleno dopředu. Pak jsem na to kaslala. Takže jestli jsem žehlila 2 týdny?
Asi takhle- já bych nezehleno chtěla mít, ale není čas. Takže to je poslední věc, co dělám. A je to takový jakože pro radost 🤣🤣 pro radost si vyzehlim aspoň 1 plenu, protože to už sse zpravidla budí mimi.
Co ale zehlim, jsou body. Ne kvůli hygieně, ale ono... Víte... Nechcete koukat na miminko v pomačkaných hadrech 🤣🤣 Takže to zehlim pravidelně. Jinak ne. Je to zbytečný.
Leda by dítě mělo akné apod.
Taky jsem nezehlila... Nejak nebyl cas a kolikrat tak blinkal, ze jsem musela brat ciste obleceni primo ze susaku 😀
Ono udělejte to podle sebe, Já si u žehlení odpočinu a hlavně já to mám z pračky takové pomuchlané, což na těch malých věcech se mi to vůbec, ale vůbec nelíbí no 🙂
@michaelaa9026
@michaelaa9026 Tak říká se, že se ničí bakterie
Nezehlila jsem, nezehlim a ani nebudu 🙂

@michaela1990xx no, to já taky, ale vyžehlené je prostě jiné... Ale jako úplně všechno zase nežehlíme, to fakt nehrozí...