1. narozeniny - co koupit jako dárky?
Malá bude mít za 3,5 měsíce narozeniny a všichni se mě ptají co jí mají k narozeninám koupit a tak zkouším nějaké inspirace co jste svým holčičkám k 1. narozeninám koupili 🙂
My jsme jí už koupili kočárek s panenkou, odrážedlo má taky, chodítko má též, tříkolku už také a tak nevím co jim nabídnout, aby koupili.
Předem děkuji za veškeré inspirace 🙂
jo a nejmladsi od nas dostala jen svou panenku a ja ji nechala usit kapsar s polstarky na velkou postel 🙂))) docela draha zalezitost -)))) ale at maji vsichni tri......jinak uz vse ma po starsich 🙂))
@marketa11112 to naše malá ještě neleze ... je to zatím pořád ležící miminko které sem tam válí sudy a sem tam zůstane na bříšku ... jinak nic nedělá .. tedy chtěla by hopsat ale na nohy jí pořád nestavím, aby začala napřed lézt .. lezení by neměla přeskočit ... když jí dám na čtyři tak chvíli péruje ale zachvíli se rozplácne jak žába tak jsem zvědavá kdy konečně začne lézt .. jestli nám ta vojtovka pomůže ... je pravda že tam chodíme už asi mezi 4 - 5 měsícem a zatím vše bylo OK, tak uvidíme kdy nám začne konečně lézt 🙂
@marketa11112 ty jo .. jste se tedy rozepsala ... mít tak velkou zahradu tak mám také nápadů až až .. ale zahrádku máme spíš na zeleninu a ovoce kterou máme cca 45 cm pěšky ... bydlíme v paneláku 🙂 je tam místa málo i když jsem také chtěla domeček alespoň nějaký menší ale nevím kam by jsme ho dali .. manžel je svářeč takže sestavil konstrukci na houpačku - houpačku už taky máme koupenou ... malé piánko má, s tím si vyhraje už teď 🙂 kostky jsem jí taky kupovala už, odrážedlo má motorku darovanou a potom odrážedlo s chodítkem které se tlačí ... dá se z toho chodítka udělat odrážedlo, tatrovku a popeláře máme taky .. jediné co nemáme tak je ten bazének s těmi míčky tak uvidíme 🙂
taky raději kupuji dopředu ať pak toho není vše najednou ... kuchyňku bych chtěla spíš až příští rok ... bůhví jestli už bude v roce stát nebo v roce a půl .... ona je trošku ve všem opožděná ..
pokud plánujete větší kočárek s postýlkou atd tak je dobrý ten co jsem tu odkazovala a není vůbec drahý ... mě osobně se zamlouvá a chci jí ho později koupit někdy kolem asi 3 let až
manžel původně přemýšlel nad xylafonem ale pak řekl že je to zbytečné, že hracích věcí má dost tak jsme nepořizovali a ani nenabízíme rodině ať pořídí ...
plenek mám až až ... aby z nich potom nevyrostla ... zrovna dneska jsem musela objednávat a vždy využívám akce megaboxu na měsíc ... vyjde to výhodně a jedno balení potom vyjde na 300 - 350 kč kdežto běžně v obchodě stojí 509 :D a ubrousků těch tu mám taky strašně hodně .. kupuji po 12ti kusech v akci za 259 kč :D takže pleny a ubrousky jsem zavrhla a oblečeního má taky strašně hodně ... od kamarádky jsem koupila velikou krabici kde má oblečení tak do 89 cm ... takže tak do dvou let minimálně :D
@drzticka81 jj ty hudební mají top už i u nás ... hlavně malé piánko .. sice píšou od 3 let ale malá se v tom vyžívá a vyřádí se .... miluje to .. hlavně ty melodie které si pustí ... :D kostky už jsem se zmiňovala že má ... sice ne od lega ale scháněla jsem ty velké pro roční dítě a manželovi rodiče mají koupené takové ty pěnové + jsem nedávno objednávala v akci plastové kde si může potom stavět komínky ... nebo spíš bourat a já stavět :D hračky do vany má už taky koupené .. ale spíš takové ty gumové jako jsou třeba kačenky atd ... + knížečku do vany ... manželovi se kdysi líbilo proutek s rybičkami na chytání ... to kupoval ještě než se narodila :D koupání sice miluje ale zatím se jenom čvachtá a mlátí nohama či rukama .. chce už tedy sedět ale to ještě neumí ale hračky jí moc ve vaně zatím nezajímají tak třeba se to ještě do října změní . ..
@drzticka81 jakto že drahá záležitost ušít kapsář s polštářky? i když ono je pravda, že je to skoro všude drahé ... my tu naštěstí ve městě máme strašně levnou .... všichni dávají plno peněz za ušití nebes, mantynelu, povlečení, kapsářů a dalších věcí a my jsme za to dávali jenom cca kolem 1200 což bylo fakticky levné .. tak levné jsem to ani nečekala 🙂
@bartakova_veronika tak spis jsem myslela nejaky set,ktery se da pricucnout k vane,na nej se z druhe strany muzou pricucnout neco jako kelimek s vrtulkou-takovy mlynek,nebo proste kelimek s dirkou-dite pak lije vodu a ono to proteka-neco na ten zpusob...to deti bavi 🙂)))
jinak k tomu duplu-to je prave super hracka i do budoucna.....ruzne tematicky zamerene-dite se postupne uci manipulovat -jemnou motoriku,dale stavet,dle sve fantazie-ma to mnoho prvku socialniho-muze si hrat na rodinu-postavit dum, az doroste do veku,kdy ji budou bavit princezny (to ma ted starsi dcera)-daji se koupit duplo princezny a zamek,pokud ma dite rado zviratka-jsou krasna, ruzne dopravni prostredky,vlak proste pak staci jen dokupovat......my mame snad vse-deti si s tim porad hraji-vsechny-pak na to navazuje lego-budeme schovavat pro vnoucata....kdo nechce,snadno proda dal......za me top hracka 🙂))
no ten kapsar s temi polstarky me stal tak 1800 kc 🙂))) ale je krasny-ono latka stoji i to usiti 🙂))) je to na velkou postel,takze uz tam je vetsi spotreba-navic na kazde kapse je nasivka....
@drzticka81 ty kapsáře vypadají fakt skvěle na velkou postel 🙂 my máme cca velký asi jako ten první na obrázku a stál nás pár korun :D a ta tyč na které kapsář máte se dá koupit nebo kde jste sehnala? 🙂 to by se hodilo do budoucna kdy děti mají u postele pořádek :D
U nás se osvědčily knížky s otvíracími okénky, malování vodou, magnetická kreslící tabulka, stan s tunelem, houpačka, skluzavka, odrážedlo, hopsadlo, stavebnice GEOMAG a BABY FANTASY, dřevěné kostky WOODY vkládačka, věci na písek a do vody - mám vše v albu https://www.modrykonik.cz/blog/kamste/album/pov...
bazének
knížky osvědčený
duplo
balóny různý (na ven na kopání, na doma na házení - lehkej látkovej, balónek menší do vody)
nádobíčko na vaření (i když lepší jsou beztak vyřazený "dospělácký" věci🙂)
xylofon (abyste se nebáli o migrénu, dělaj se i dřevěný, příjemnej zvuk)
helma v nejmenších velikostech
... a pokud ti přijde, že je to zatím třeba předčasný a nechceš to dopředu kupovat, můžeš chtít reálnou či jen symbolickou poukázku na nákup tam a tam...🙂
@bartakova_veronika ten na tom prvnim obrazku je dlouhy dva metry 🙂)) na obrazku je slozeny 🙂)) je taky na velkou postel a jsou k nemu i dva polstare.....🙂))ty tycky jsou tusim nasady od kostete (daji se koupit)-muz je natrel na bilo a koupil takove ty uchyty na garnyz-taky natrel na bilo....🙂))) deti v kapsach maji plysaky........sila mi to znama,co jsem se u ni ucila sit patchwork,takze vim,ze to je normalni cena-chtela jsem neco podle mych predstav a kvalitni-budou to mit cele detstvi na postelich 🙂)) takze jsem investovala....
nebo třeba ať se příbuzný složej/přispějou na rostoucí židli Jitro🙂
@normalnimatka bazének na míčky už mám rozhodnuto že ano a zbytek máme až na xylafon ten jsme nakonec zamítly a helmu jsem chtěla kupovat měli akci na ně v lidlu a manžel že je na to brzy :D ale je pravda že ta naše má malinkatou hlavičku tak bůhví jestli seženeme a jak ještě povyroste ... ty helmy jsou naprd kupovat dopředu ....
@normalnimatka to mi příjde zbytečné a abych pravdu řekla tak se mi ani vůbec nelíbí ... mi už jídelní židličku máme ve které jsem jí od července zkoušela posazovat a krmit a uspělo to i když ještě sedět neumí 🙂
@bartakova_veronika helmy jsou právě rostoucí takhle pro nejmenší;) vydrží i pár roků.¨no hele teď jsem si přečetla náhodně, co jsi ještě vypisovala, že všecko máte, a teda v dobrým - neměla bys to asi tak přehánět:D nech si něco naschvál volnýho pro další obdarovávatele a teda třeba od prababiček bych dárky pro dítě odmítla, že jako buď peníze, nebo nic, pokud není nápad. jako dítěti je to stejně jedno.... do nějakejch 2,5 -3 let to stejně nevnímaj a teda v rámci nezahlcování domácnosti a dítěte zbytečnostma.... si vem, od kolika lidí něco dostane,a od vás určitě víc, jak jeden dar. to je pak děs, jak se to nasčítá. máš vánoce, narozky, někdo slaví i trapnej svátek....to je pak síla. bych to hodně osekala. a jestli budete mít ještě další dítě, když už tomu prvnímu dáte skoro všecko, tak co pak pro něj, žejo...
@normalnimatka nemyslím si že toho máme dost .. vypsala jsem co mám doma ale to neznamená že vše dostane k narozeninám :D od nás dostane akorát kočárek a panenku, od tchyně dostane tatrovku co vím ... o dalších věcech nevím že by dostala no a od našich nevím co .. u mojí babičky to neřeším ta si vždy najde co koupit i kdyby kravinu .. ale naši se mě právě ptali a já prostě nemám představu ... ještě tedy dostane to chodítko ale to spíš až na vánoce .. v roce nepočítám s tím že bude chodit ....
co se týká svátku tak ty také neřeším ... i když u tak malých dětí asi nějaká drobnost potěší ... nemyslím tím teď do 2 - 3 let ale později ano kdy ve školce si budou povídat jak slavili i svátek a ta naše pak na ně bude koukat že u nás se svátky neslaví .. takže o svátcích jsem řekla že jenom drobnost 🙂
co se týká druhého dítka tak druhé neplánujeme a ani nechceme ... řekla jsem že chci první do 30ti let a to jsme jen tak tak stihly ... po 30tce už nechci ... ale člověk nemůže říct nikdy .... může se stát cokoliv ale po císařském řezu stejně dřív jak za dva roky nemůžu ... 🙂 nechci mít malou jedináčka ale zase nechci rodit takhle pozdě a taky bych měla ještě větší strach než u malé kdy jsem měla komplikace a šla ven dříve o 16 dní nakonec ale byla malinkatý trpaslíček ...
@normalnimatka teď skoro v 9 měsících má hlavičku teprve 41 cm a tak nevím o kolik ještě vyroste .. tak malé helmy jsem ani neviděla tak nevím ...
My jsme co se hracek tyka docela minimalisti. Rada bych se vyhnula tomu, aby to u nas bylo jak v herne. Syn ma 15 mesicu a myslim, ze jsme mu za celou dobu koupili asi tak 5 hracek. Pocitam vzdy s tim, ze hracky dostane I od ostatnich a dost hracek podedil. K narozeninam jsme mu vyrobili activity board, ale v planu byla ucici vez (nestihli jsme vyrobit). Od ostatnich dostal drobnosti-obleceni, mensi hracky, malou tatru. A myslim, ze nejvetsi radost mu udelal dort, ktery jsem vyrabela a hlavne to, ze se v nem mohl placat. Jinak na tvem miste bych ji treba dala toho houpaciho kone, co jsi vyhrala (co na tom, ze jsi ho nekoupila), pokud si s nim mala teda uz normalne nehraje. Syn uz se ted krasne houpe sam. Jinak moje dalsi tipy: sedacku na kolo, prispevek na novou autosedacku, helmu, prispevek na plavani, vstupenky do zoo, ucici vez, znovuplnitelne kapsicky, zavesnou houpacku na zahradu, bazenek na vodu, hracky do vody, plen neni nikdy dost a nebo klidne nejaky dobroty (kvalitni prikrmy, presnidavky, kapsicky, krupky, vhodne susenky, ovoce apod.).
Ja chci kupovat bazenek s malymi micky. Stan uz dostane k pulrocnim narozkam. Chceme kupovat elektricke auto, ale to uz je drazsi a asi pro vetsi deti. Z mensich veci me napada autodraha, lego (duplo), knizka se "cteci" tuzkou, tabule na malovani...
@bartakova_veronika hi, ja rodila dřív o 10 tydnu.. a to 12 dni v kuse 🙂).. a u druheho jsem byla 3 tydny na kapackach.. proste moje telo rodi ve 28 týdnech.. od 20 tydnu problemy, od24 tydnu kontrakce a tvrde bricho pri kazdem pohybu, lezeni...rodila jsem ve 31 a 34 letech... a presto všechno si myslim ještě na jedno ditko... 🙂))....clovek si nesmí vse tak pripoustet.. ja jsem ale snilek a optimista 🙂))
@aktakd no na ten koník se spíš dostane až tak v roce a půl minimálně ... na ten je dost maličká protože je dost opožděná a je to pořád ležící miminko 🙂
autosedačku už také máme pořízenou i když má na ní stále dost času 🙂
na kurzy plavání jí neberu a ani brát nechci .. chci jí brát sama do bazénu od 1. roka .. .sice nás tam pustí i teď ale na vlastní riziko 🙂
vstupenky do zoo? to se dá koupit předem? u nás tedy ne ... bud jsou pernamentky a nebo prostě vstup u vchodu ... nebo o tom nic nevím ..
houpačku už má taky dávno koupenou ... na tu je také stále malá
bazének už máme bohužel také
hraček do vody má plno a nezajímají ji
plen máme plno, kupuji do zásoby megaboxy a nikdy člověk neví kdy budou malé
kupované jídla nekupuji - nechce je .. musím vařit ... sem tam si zobne přesnídávku ... maximálně na večeři dostává poloviční dávku kaše od nutrilonu ... nevím jestli v roce ještě bude pít mlíčko .. malá je od 3,5 měsíců plně na UM
@bayt také jsem nakonec řekla že se prostě bazének s míčky koupí i když manžel je stále proti ... autodráha asi pro roční děti ještě brzy ne? máme akorát kuličkodráhu ale to je také pro větší děti ..
@bartakova_veronika tak bych investovala skutečně do knih. Všechno již máte, nápadů tady padlo přehršel. Svojtka má vynikající publikace, dcera se na nich bezvadně rozmluvila. Jenže tam jde o to, aby se rodič věnoval těm knihám také. Roční dítě se samo jen tak nezabaví. Zajímavou volbou jsou i Senzory blocks.
@marketa11112 tak to vás obdivuji .. mě jediné co trápilo je ztrávení 5 týdnů v porodnici a nevidět svoje zvířátka .... kdybych měla být tak dlouho v porodnici a mít už jedno dítko a nebýt s ním pořád tak nevím .... já prvně rodila za měsíc ve 29 letech .. teď malí bude rok a mě za měsíc od jejího roku 30 ... otěhotnět můžu nejdříve ve 31 letech a rodit tedy skoro ve 32 letech ale zase takhle brzy bych další ani nechtěla ... zatím nějak o tom neuvažujeme .. ono je to i náročné finančně .... sice je pravda že první dítě jsme měli takhle pozdě protože jsme si šetřili a udělali si nějakou rezervu kolem 100 000 ale přesto potom uživit dvě děti by bylo náročné si myslím .. ano zvládli to i horší ve finanční tísni a dokonce i klidně 5 dětí ... ale to mě zase příjde už moc .. maximálně dvě a konec ... uvidíme jak to bude dál
@wampzee nějaké knihy máme také pořízené .. máme doma asi tak 10 různých knih .. od říkanek až po pohádek tak nevím co by ještě ke knihám našli ... dokonce i dětské kuchařky jsem dostala takže nevím co by se za knihu ještě dalo pořídit co ještě nemáme
@bartakova_veronika my jsme jich v roce měli ke třiceti a v podstatě každý den jsme četli a čteme. Mě přijde, že cokoliv vám tady kdo navrhne hned nebudete a všechno máte. To je potom těžko radit.
@bartakova_veronika male deti moc nestoji, vetsinu podedi a pod.
.vetsi uz jsou horsi..ale zase to budeme v praci dva
@bartakova_veronika k tomu lezení -syn si začal nejdřív stoupat, pakobcházet nábytek a až pak lézt.
Mám teda kluka - ale jak to tu paldo uričtě Lego Duplo, nebo třeba nějaké interaktivní kostky - kde jsou zámky apod. něco podobného
https://hlavolamy.heureka.cz/teddies-edukacni-k...
@wampzee tak samozrejme neco me madchlo jakp treba bazenek s micky o kterych uvazuji uz delsi dobu. Prave ze je problem ze tohp plno mame, bud koupene nebo vyhrane proto zkousim inspiraci jestli se nekdo neuchyti cp nas nenapadlo a vazne nemame 🙂
@ladyhacek no to je prave spatne. Napred by meli lezt a pak chodit ale male se do lezeni nechce a radeji by chtela chodit. Alespon tak nam tp bylo receno na vojtovce ze by nemela preskocit lezeni tak se snazime a cvicime ale marne

Tak ja bych treba koupila neco z lega dupla-u nas top hracka u syna 6.dcery 4 i nejmladsi 1 🙂)) a muze si delat slusny zaklad na dalsi rok-zatim bude kostky zuzlat,pak bourat a nakonec stavet-jsou tam pekna zviratka-takze bych ji koupila nejakou peknou sadu se zviratky 🙂))) jedna babicka muze koupit sadu se zviratky,druha treba kostky na staveni a je to-hracka,ktera bude mit urcite uziti a muzete prikupovat do dalsich let-vanoce i narozky 🙂))) vazne top.......a jeste super jsou hudebni nastroje 🙂))) nejmladsi miluje delani ramusu,pak se pridaji i ti starsi a je to....nebo nejakou hracku do vany???? pak si muze hrat-sedet a prelevat???