2 sestry - 4 roky rozdíl v jednom pokoji? Miminka az puberťáci. Zkušenosti?

kaja2016
29. črc 2020

Muzete me napsat, prosim, Vase zkusenosti? Vlastni nebo s detmi? Vyhovovalo to? Nevyhovovalo? Proc? Moc dekuju.❤

konidana
29. črc 2020

Tak asi 2 holky jakehokoli veku lepsi nez holka a kluk , jak to mame my. I kdyz holky si asi taky mohou dost lezt na nervy. Cca do 8 az 10 let veku starsi to celkem jde (moje zkusenost holka a o 2 r.mladsi kluk). A ted uz to jde taky,protoze pochopili ze jinak to proste nebude.

marti89
29. črc 2020

Tohle je hlavně o finančních možnostech - když není na větší bydlení, aby děti mohly mít samostatný pokoj, musí se spokojit s tím, co je.

lizzie02
29. črc 2020

@kaja2016 a co přesně by Vas zajímalo? Mám o tři roky mladší sestru, v pokoji od začátku spolu, když mě bylo 13 narodila se nejmladší ségra a ta šla také brzy k nám do pokoje 😁 jinak my neměli nikdy nějaký problém větší s tou starší ani s mladší, jen jsem nemohla spát, když si ta nejmladší večer poslouchala pohádky na spaní 🤣 jinak takhle s odstupem nevidím, že by to na nás zanechalo nějaké negativa a celkově k sobě máme hodně blízko😉 s tou starší ségrou jedeme i na víkend, trávíme spolu hodně času, když se nevidíme voláme si, s mladší máme spíš takový jiný vztah, hodně jsme se o ní starali, takže takovej spíš maminkovskej, nebo jak to říci 😊

zuzkasim
29. črc 2020

Je to o možnostech rodiny. Některé kamarádky mají všechny 3 děti dohromady, namíchaná pohlaví, prostě to jinak nejde.

jjasmina
30. črc 2020

Ano je to dost o možnostech,my máme třeba 2+1 tak o dalším neuvažujeme než půjdem do svého většího. Jinak byla jsem s bráchou a katastrofa i přes jedny dveře. Takže si myslím, že spolu neee, měla jsem svůj pokoj od 1. Třídy a tak by to mělo být, časem každé dítě chce mít své soukromí a mít se kam zašít

malenka3
30. črc 2020

My to tak mít budeme a přesně s rozdilem 4 roky, a i když byla ve hře rekonstrukce bytu na úkor naší ložnice, kdybychom měli holka kluk, tak tím, že máme dvě holky, budou mít ten jeden pokojíček. Nevidím v tom problém, já vyrostla v 1+1 s rodiči a bráchou, to je teprve hardcore, takže to, že moje dcery budou mít svůj pokoj dohromady, to je ještě luxus.

kaja2016
autor
30. črc 2020

@jjasmina
@zuzkasim
@marti89 Ja tu moznost poskytnout detem dva pokoje mam, ale samozrejme bude to neco stat. Ptam se proto, abych si vic ujasnila, jestli to udelat nebo ne.

kaja2016
autor
30. črc 2020

@lizzie02 No me zajimalo, jestli to deti maji radi a nebo neradi a prave v jakem veku to zacina vadit a tak - detem. Nejak ani nemyslim z hlediska vztahu do budoucna - to si myslim, ze utvareji i jine veci, ale proste ten komfort, jaky deti maji - jak moc to prozivaji jakoze by to radsi jinak a nebo treba ten pocit nikdy neprisel. Nemam zkusenost, jsem v podstate jedinacek. Ptam se kvuli dvema svym dceram, resim ted bydleni a potrebuju rozseknout, do jak velkeho bytu pujdeme - trvale - vsichni nesnasime stehovani - takze uz to pak menit nechceme v prubehu, jak deti porostou.

kocila
30. črc 2020

@kaja2016 my se segeou rozdil 3,5let (souziti tak do 10-12 let po hromade Ok,pak s nastupem puberty nas rodice rozdelili a byli to nejlepsi rozhodnuti...co se jich zeptat co holky chteji?

me_druhe_ja
31. črc 2020

Moje zkušenost: sestra mladší o necelý tři roky. Až do 12 let (mých) jsme bydleli v 1+1, resp 2+1 a byly obě s rodiči v ložnici. Upřímně musím říct, že mě to sralo strašně a neskutečně mě jako dítě mrzelo, že nemáme pokojíček, i spolecnej. Pak jsme se přestěhovali do 3+1 a měly jsme spolecnej - pro mě to byla jako oáza. 😀 konečně!!!! Takže mě vůbec nesralo, že máme spolecnej, hlavně že nejsme s rodiči už.

konidana
31. črc 2020

@kaja2016 fajn reseni je mit dva pokoje, jeden jako hernu a druhy na spani pro obe deti. A pak casem muze mit kazda svuj. Myslim ze minimalne do 8 let chteji byt deti spise spolu

konidana
31. črc 2020

Ale zase 1.trida a dvouletak v jednom pokoji asi uplne idealni nebude...

kaja2016
autor
31. črc 2020

Hernu mame v kuchynoobyvaku, spime vsichni s loznici, starsi jsou ty 4 a nema absolutne zajem spat sama. Asi rok si rika o postylku, kdyz dojde na vyber konkr.typu couvne, ze ji jeste nechce. Ted prisla s tim, ze by mela pokojicek a v posteli odpocivala a spaka jinak se mnou. Malokdy se stane, ze by zustala dobrovolne dele jak 10 minut v jine pokoji nez ja. Svuj pokojicek nechce, ma dojem asi, ze ho ma🙂 Kdyz s ni o tom mluvim, tak nezajem o tema. Mladsi jsou dva mesice. Ta je obcas i rada sama, ale to zahy prejde😂 Ptam se tak nejak do budoucna, abych vedela, co me ceka a kvuli plnaovani bydleni
@kocila

lizzie02
31. črc 2020

@kaja2016 no jestli se nám to líbilo nebo ne, nic jiného jsme neznaly 😊 samozřejmě byly chvíle kdy jsme toužil po vlastním pokoji a představovali si, jak se zařídí a tak, ale že by nám hodně chyběl to ne 🤷‍♀️ kdy to asi začalo trochu vadit bylo, když jsem si našla přítele a nemohl u nás přespat, ale tak jsem byla u něj😁 urcite vytvářejí ten vztah i jiné aspekty, ale když jste celý život spolu a musíte dělat kompromisy, naučit se ustoupit, tak to není špatné 😊 pokud ale máte tu možnost, tak je to výhoda a samozřejmě mohou být spolu a až si jednou řeknou, tak můžete zařídit pokojíčky zvlášť 😊 já budu mít děti od sebe 2,5 roku a budou spolu, pokud se jednou nebudeme stěhovat jinam😊

kaja2016
autor
31. črc 2020

@konidana Prave no. 4 roky od sebe.

kocila
31. črc 2020

@kaja2016 pokud mas moznost mit pak dva pokojicky-v budoucnu,urcite to je lepsi,jeden detsky pokojicek je min.pozadavek (deti chteji mit jen svuj prostor bez rodicu,ale to az vekem),je jasne,ze 4-letacka jeste nechce,ale rekla bych ze se cas brzy naplni a bude chtit

marti89
31. črc 2020

@kaja2016 V tom případě bych se spíš zeptala jich, jestli chtějí mít pokojíčky samostatně. Řekněme do 9/10 let staršího to zvládnou spolu, potom už můžou chtít mít přeci jen trochu soukromí. 2 pokojíčky neznamenají odstřihnutí pout, můžou se navštěvovat, což je taky zábava.

somalicats
31. črc 2020

My se segrou mely spolecny pokoj vlastne az skoro do jeji maturity (ja jsem o necele 4 roky starsi). Ne ze by nebyla moznost udelat dalsi pokoj v baraku, mely jsme spolecnou loznici v patre a spolecny detsky pokoj v prizemi a zas tak dramaticky nam to nevadilo. Ja sla po maturite na VS a diky tomu jsem pres tyden stejne nebyla doma, segra pak taky, a mezitim jsme predelali jeden nepouzivany pokoj na pokoj pro segru, mne zustal ten puvodni. A ani jsem si ho moc neuzila, protoze jsem se tesne pred svou prvni promoci vdala a s manzelem jsme se pak odstehovali do sveho. Ted s vlastnimi detmi jsem to musela resit jinak, protoze nejstarsi dceri je 17 a je tak o 10 let starsi nez druhorozena, tam by spolecny pokoj pochopitelne nevyhovoval. Mladsi holky tak maji spolecny pokojik a vyhovuje jim to, chteji tam i nejmladsi, ale ta ma 2 mesice, takze casu dost.

pasiba
31. črc 2020

Nejvíc záleží na povaze holek. Když jedna bude introvert a druhá extrovert tak to nemusí být moc velká pohoda. Moje dcery mají možnost být každá sáma v pokoji a raději nejsou kvůli pavoukům, strašidlům a všem různým monstrum 😁 a je jim 11 a 8. Stěhovala jsem je k sobě nedávno, protože za mnou byly obě, že chtějí být spolu, ale přes den to je utrpení když tam jsou spolu 🙄

zuzkasim
31. črc 2020

@kaja2016 Ten věk, kdy budou chtít být samy, přijde, ale až někdy po 10. roku, zhruba. Samozřejmě někdo chce dřív, záleží na povaze a zájmech, ale mít možnost udělat 2 pokojíčky pro 2 děti, šla bych do toho. Jen možná ne hned, pokoje teď připravit, ale zařizovat až budou děti chtít samy.

llluckaaa
31. črc 2020

Máme holky 3,5 roku od sebe. Starší pořád škemrá, že chce samostatný pokoj (syn ho má), mladší naopak nechce být sama v pokoji. Když mladší nemá doma ségru, tak chce spát v naší ložnici. Tak uvidíme, až mladší (teď jí bude 6 let) zahlásí, že by chtěla svůj pokoj, asi uděláme škatulata batulata a rozdělíme je. Zatím je necháváme spolu.

kaja2016
autor
31. črc 2020

@zuzkasim Jasne no. Me jde o rozmer bytu - je ti aktualni resit ted, samozrejme vetsi byt = drazsi. Moznost vsak mame. Stale vaham. Neradi se stehujeme, nechci pak bydleni menit, jakoze az budou chtit kazda svuj pokoj, az bude doma jen jedna, az nebude doma zadna, starsi dcera vypada, ze to bude mit stejne s tim stehovanim, breci i kdyz se jede na chatu, takze zkratka chci ted najit nejake reseni a to uz budeme mit az do duchodu.

kaja2016
autor
31. črc 2020

@llluckaaa Chapu, a starsi je kolik, prosim?

leymea
31. črc 2020

Ja mela spolecny pokoj s brachou. On je o 6 let starsi. Mne to nijak nevadilo, ale verim, ze jemu asi jo 😀 v 19 sel na VS a ja od 13 let mela pokoj pro sebe. Takze vlastne jsem se tomu vyhla, protoze urcite to deti musi nejvic stvat prave v te puberte. Kazdopadne kdyz zavzpominam tak vsechny moje kamaradky mely spolecny pokoj se sourozencem. Myslim, ze driv to bylo uplne normalni a nikdo se nad tim nepozastavoval. My mame dva kluky a budou mit spolecny pokoj. Samozrejme nevim jake to bude za 10 let, ale doufam, ze to spolu nejak zvladnou. Snazsi kdyz jsou sourozenci stejneho pohlavi 😉

daasqua
31. črc 2020

Pokud máte možnost, běžte do toho většího. My budeme mít dvě děti s rozdílem 2,5 let v jednom pokoji a mám pocit, že se tam vůbec nevejdou. Sama bych brala v bytě (máme 3+kk) o 2 místnosti navíc 😀 Jsem sice jednáček, ale měla jsem ráda svůj klid a asi bych nebyla ráda s někým dalším v pokoji.

llluckaaa
31. črc 2020
bbn
31. črc 2020

@kaja2016 my máme 3 děti a ještě v době, kdy byly jen 2, holka a kluk 2 roky od sebe, ze začátku sdíleli jeden pokoj. V době, kdy šla starší dcera do školy, jsme je rozestěhovali, každý dostal svůj pokoj - vydrželo jim to takhle 2 roky, no a potom se zase nastěhovali k sobě, protože je jim večer smutno. Takže teď 10+8, holka plus kluk, opět spolu v jednom pokoji, protože spolu být chtějí.

kaja2016
autor
31. črc 2020

@leymea Prave no, driv to bylo uplne normalni. Ja jsem skoro jedinacek, mam spurozence o 15 let mladsiho a mela jsem pokoj pruchozi, za nim byla loznice rodicu a vadilo me to desne....

leymea
31. črc 2020

@kaja2016 jo tak to bylo blbe resene :-/

lucka662006
31. črc 2020

Naše děti 8 let holčička a 6 let chlapec, mají vlastní pokojíčky, ale spát chodí do jednoho z nich, ve kterém jsou 2 postele - u syna. Večer před spaním si rádi povídají o tom, co přes den zažili a my to s manželem potají z ložnice od vedle posloucháme, není nic krásnějšího 🙂 Kdyby spali každý sám, o toto by se ochudili, je to vždycky krásná chvíle na konci dne. Ale pracovní stůl a většinu hraček má každý ve svém pokoji.