Anketa - jméno pro dítě 2014/2015
Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
My chceme Izabelku nebo Jarouška 😀
Doma už máme:Adam,Martin a Janka.
Pre očakávané máme vo výbere pre dievčatko Terezka,a pre chlapca buď Lukáš,Šimon,alebo Peter.
My máme Michaelu.. ale chtěla bych pak ještě Aniku nebo Tobiase 🙂
... Můj starší je Arne (po tatínkovi, tak bujnou fantazii nemám 😀 )
... mladšímu je 6 měsíců a dnes přesně 25 dní a jmenuje se Jan Damián - já chtěla Damiánka (staročeské jméno) a po tatínkově rodě ... zděděný Jan 🙂
... pro holčičku jsem měla připravenou Patricii Marii nebo Joriku a kluk byl jasný, ale mezi mé favority patří hodně staročeská jména ... která dřív byla normálně používaná a dnes na vás lidi koukaj jako na cvoka ... i když to by dřív třeba koukali na Matěje nebo Sylvii taky 🙂
... tady je něco pro možnost výběru ... mě osobně se líbí ještě Kajetán, Timotej či Kryšpín
http://libri.cz/databaze/jmena/rej_stces.php
... krásná jména jukněte 🙂
My teď čekáme Editu.
A doma máme Klárku a Štěpánka. 🙂
Mně se poslední dobou taky začala hodně líbit Eliška (nezávisle na tom, že je to poslední roky hodně oblíbené jméno, za poslední 3 roky vždy mezi prvními třemi a v r. 2013 byla TOP1 a předběhla i Terezu, za rok 2014 asi ještě statistika udělaná není, každopádně jen v našich říjnovkách jsou minimálně čtyři Elišky, možná i víc ). Mnohem víc se mi ale líbila Nela a taky Elena (obě jména již od puberty, Elena byla moje spolužačka a Nela jedna holka o ročník výš na gymplu), nikdy jsem nikoho jiného s tímto jménem neznala a hle, nyní když začínáme zakládat další generaci, tak najednou je všude plno Nelinek a Elišek, i Elenek je docela dost. No Nela mi u manžela neprošla (navíc mi ji "vyfoukl" bratranec), tak máme Elenku. A vtipné je, že já jsem Lenka (taky jsme byly ve třídě vždycky minimálně dvě, na základce dokonce 3 Lenky ve třídě a 4 Honzové) a ségra říká naší malé "é-Lenka - internetová Lenka" 😀
@vera_vila my chceme taky české jméno, hlavně k našemu ryze českému příjmení se to hodí nejlíp. Strašně se mi líbila Eliška, ale mám pocit, že tak 1/3 holčiček mých známých jsou Elišky, pak tak je Viktorka, Johanka, Verunka, Jůlinka, Barunka, Adélka... no a 3 Elišky. Navíc můj nevl. brácha bude mít asi 3 týdny před námi taky možná taky Elišku.
Ještě se mi líbí Kačenka nebo Šárka (ta by byla po budoucí babičce 🙂)
My jsme měly ve třídě 3 Jany (i já), 4 Moniky, 4 Lucie 😀 😀 😀 😀 takže proto chci vybrat pro naše mimčo né tak časté jméno, jako se teď dávají.... no a manžel chce pro kluka Jakub - snad posledních 5 let nejčastěji dávané jméno.... 😒
My čekáme až v červenci, jméno jsme ještě nijak extra neřešili, ale pro holčičku zatím máme Antonie Anna nebo Aloisie Anna, pro kluka zatím nemáme.. původně jsme chtěli Tadeáš Václav, ale manžel od toho upustil.. teď přemýšlíme nad Filipem a Františkem..
Všechny tři jsou dost teď profláknutá 🙂 U nás byl kluk jasnej - Miroslav po tátovi, a holčičku jsem chtěla Gabrielku nebo Ladu. Ale manžel má hold silný geny :D
Tak nejvíce dávaná jména v roce 2014 byly Eliška a Jakub. My máme Jakuba, ale v okolí žádného jiného Kubíčka neznám, kromě těch 15letých pubertáků, kdy se začalo poprvé dávat. A i kdyby jich tu bylo víc, mě to nevadí, protože pro mě je to nejkrásnější jméno. I když teda kdybych věděla, že se jich sejde ve třídě 5, tak bych asi taky nedala. 😉
ahoj tak v mém okolí se minulý rok narodilo velké spousty miminek, včetně toho našeho 🙂. My jsme dali holčičce jméno Michalka, moje spolužačky dali přednost jménům cizím takže na svět přibyla Ellie a Stellinka. Také se narodil kluk Pavlík a holčička Nikolka. V tomhle roce čekají děti další známé, v půlce března by se měl narodit kluk Filip a v dubnu očekává kámoška právě Elišku. TAk nevím jestli vám něčím pomůžu, dejte jméno hlavně takové jaké se vám líbí a jaké se bude maličké dobře vyslovovat
Dorota nebo Janek❤ nechceme nic cizího ani casteho
my máme taky Tomáše- přijde mi, že je to teď hrozně časté, čímž tě nechci odrazovat. Pro holku jsme psali Adéla, ale nebylo to třeba ;)
Moje zatím vybraná jména pro příští dítě jsou Martin a Klára. Líbí se mi jména, která se vždycky dávaly a budou dávat, módní vlny mají tu nevýhodu kromě četnosti, že prostě jednoho dne z módy vyjdou, třeba spousta jmen z naší generace i předešlé se už vůbec nedává, i když jsou krásná, prostě jich bylo moc (například Jana nebo Jaroslav). Tipuju, že takhle to dopadne s Matýskama, Nelinkama a Sofinkama.
Další důležité kritérium je pro mě snadnost výslovnosti v zahraničí, takový Martin se píše i skoro říká stejně tak v Německu, Francii i Británii a počítám, že nová generace bude hodně cestovat, takže bych nedala zmiňovaného Jindřicha, i když je to krásné.
Mně se docela líbí takové kombinace jako dala teď Menzelová: Eva Maria. Trochu zvláštní, punc neotřelosti, ale mezinárodní, biblické, krásné...
Já mám ještě v záloze Alžbětu, Lindu, Veroniku a taky Maxe, Petra a Daniela 🙂.
V červnu se nám narodí Aloisie, pro kluka napíšeme Vilém, ale je to jen formalita 🙂
Nám se narodila Dominika, v záloze byl Filip 🙂
@vera_vila Danuška se mi líbí, ale víc ve verzi Daniela, Kristýnka je taky hezké. Ještě se mi líbila Diana, ale to mi u manžela neprošlo. Teprve teď jsme zjistili, že čekáme asi holčičku, takže teprve začínáme rozmýšlet. Chlapeček by byl Josef po tatínkovi, tam je to jasné 🙂
@antoinet jo výslovnost v zahraničí je taky důležité brát v úvahu. Byla jsem v USA s kolegyní Zdeňkou, to vyslovit fakt nezvládli. Jedna známá, Kateřina, tam už je pár let, a problém nemá, prostě jí říkají Kate.
Ahoj přítel vybral Natálku .. Já teda chtěla Viktorii ale ted vím , že pro Natálku je více zdrobnělin. A prostě se to k ní strašně hodí 😀 😀 😀 Akorát svátek moc nevyšel má ho 3 dny před Vánocemi. 😀 😀
Ahojky, nahlizim sem, zda nezískame nějakou inspiraci. Čekáme dvojčata, pro holčičky jsme meli předvýběr alenku, terezku, marketku, emmu.. tam jsme se shodli celkem na vsech rychle, jenže jsme se dozvěděli, že to budou dva kluci a to je problém.. máme už syna Ondru a to bylo jedine na kterém jsme se shodli. Takže jake teď? Syn vybral Honzíka, s tim problem nemáme, sice nejspíš bude mit svatek a narozky během 14 dnů, ale to se nedá nicdelat. Ale to druhe??? Chjo vubec se neshodnem, tak to bude zajimave.
Také jsem původně chtěla Elišku, pak jsem se podívala na statistiku oblíbenosti jmen a zavrhla jsem ji. Je to sice pěkné jméno ale já jsem Monika a jen mezi nejnižšími kamarádkami mám 6x Moniku. Nejsem tim poznamenána, ale ztěžuje to komunikaci občas 😀 Takže teď čekáme holčičku a bude to Rozárka (Rozalie)
Jé, Rozárka se mi taky moc líbí, ale to by neprošlo přes manžela a vůbec by to asi bylo divný, protože jsem do vztahu přinesla pejska Rozárku 🙂 ze stejného důvodu bychom nedali Kubíčka, takového pejska má zase manžel 😀 Jaromír se mi taky moc líbí, ale muž se na něj moc netvářil, tak už nevím...tu holčičku bychom měli jasnou, ale kluk nám udělal čáru přes rozpočet 🙂 ještě Jonáše někdo navrhoval...

@sopta78 My máme Vanessku. Je jich taky hodně. Hlavně aby se to líbilo Vám a hodilo se to k příjmení 😉 .