Anketa - jméno pro dítě 2014/2015
Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
Tak já mám doma Romana a Anetu. Žádný Románek se v našem okolí nevyskytuje, je jediný i v celé školce (120 dětí) s Anetou je to horší ale není to úplná tragédie 🙂
@sopta78 Johanka je super! My vybírali až jsme vybrali Šárku a u kluků se nám líbí Matěj nebo Roman
@mon_88017 Na střední nás bylo pět Jan :-P
Elišek teď znám opravdu mraky, ale když se vám jméno líbí, tak do něj jděte. Já léta toužila po Karolíně a znala asi jen tři. Když se mi konečně první dcera narodila, začalo tohle jméno zažívat boom. Ale co, chtěla jsem ho roky, je po mé prababičce. Druhá je Edita a hodně by mě překvapilo, kdyby se sešly dvě.
My máme doma Sebastiana a v červnu očekáváme holčičku a bude to na 99% Simonka. Malý je ve školce sám a Simonek mic neznáme. Tak proto, a taky se nám ty jména hlavně líbí 😵
ahoj, my máme doma Filípka a čekáme druhé, nejspíš holčička Nikol nebo Nikola a pokud to nakonec bude chlapeček, tak asi Dominik.. 🙂
My máme Miu, před sedmi lety to byla rarita, ale dnes už celkem známé jméno a loni se nám narodila Stela. Jinak se mi moc líbí Lea a Anika. Pro chlapečka jsme měli vybraného Vítka. Jméno bych vybírala hlavně s přihlédnutím k příjmení.
My máme Zbyňka a druhýho bude Vít. Když se první narodil v prosinci 2010, tak sestřička říkala, že Zbyňka tam neměli dva roky.
My mame holku Darinu a dle slov os.personalu v porodnici takove jmeno dlouho nemeli. Pro druhou holku mame vybranou Evu a kluk bude Filip, David nebo Dalibor.
Narodí se nám holčička Stelinka, kdyby to byl kluk tak je to Antonín 🙂
My máme čerstvě Adinu - třeba u dětské doktorky to je jediná Adina v evidenci 😀
Jinak jsme vybraná jména "konzultovali" se stránkou kdejsme.cz a i díky tomu jsme vyloučili vybranou Amálii, kterých je dneska jako psů.
@petrasipkova1 Stelinka je krásné jméno 🙂
S Johankou opatrně, měly jsme v práci jednu a všichni ji říkali Joža.
My máme dceru Helenu /u nás generační jméno/ a chlapečka jsme chtěli Jiřího /po tatínkovi, jsme rodiče bez tvz.fantasie 🙂 . V létě čekáme druhou holčičku, líbila se nám Danielka, manželovi Veronika a mě Ela,Ema,Viktorka a Linda. A nakonec dáme Lucii, popravdě se přiznám, že by mě toto jméno ani ve snu nenapadlo, ale naše dcera říká od začátku, že bude mít sestřičku Lucinku /a to jsme jí lámali na toho Jiříka, bratříčka si nepřipustila ani náhodou 🙂 / Nakonec jsme si všichní na to zvykli, že se ta naše holčička ani jinak nemůže jmenovat 😀
Elišek je opravdu hodně, tuším, že je to dokonce nejčastější jméno...A Johana....mně to vždycky připomene toho pavouka...Johana s dlouhýma nohama....asi jsem ti vůbec nepomohla....Dej, co se vám líbí i bez ohledu na to, jak často je to dávané jméno...Tom i tomáš je moc pěkné, přemýšleli jsme o něm dos intenzivně....Nakonec máme Václava a Víta :o)
Mame doma Adama a ted jsme vybirali mezi Annou a Šimonem. Bude to holcicka, tak je to jasne 🙂
Nám se v srpnu narodil Jáchym a doma máme Šimona... Elišek, ale i Tomášků je fakt hodně ☹ ale co, důležité je, aby se Vám jméno líbilo 🙂 a říkali ho s láskou 🙂
Jinak Johanka je pěkné, a se starším do školky chodí Jolanka a to je taky pěkné 🙂
Máme Stanislava (po tatínkovi), Honzíka a teď čekáme Evičku. Jsme zastánci klasických jmen. Včera jsme se shodou okolností bavili o jménech s kadeřnicí a shodli jsme se, že třeba neznáme žádnou malou holčičku, která se jmenuje Petruška, Janička a prostě se celkově málo vyskytují jména, která byla naprosto obvyklá v našem mládí.
U nás vítězí česká jména, takže favoriti jsou Anička a Kubík.
My máme doma 3 holky - Anežku, Johanku a Apolenku. V záloze a hlavně v mé hlavě byla ještě jména Malvína, Debora a Adina, ale ta mi neprošla rodinným hlasováním. Pro kluky jsme měli vybraná jména Kryštof a Jiří, hlavně ve tvaru Jura, Jurášek, Jurko se mi jméno Jiří moc líbí.
Ahojky holky, tak pro holčičku jsem měla vybráno Laura nebo Sofie 🙂 Ale podle všeho čekáme chlapečka 🙂 Osobně se mě líbí Adam nebo Jakub, ale je fakt, že tohle jméno je profláknutý. Nerada bych na pískovišti zavolala jméno svého dítěte a otočí se po mě 3 děti 😀 Manžel má zatím jen nápady typu: Kazimír, Miroslav apod., takže spíš zatím jen vtipkuje 🙂
Joooo, Elišek je mraky a zas jich bude mraky, ale tak proti gustu.... 🙂 Už jsem tu psala, že učím v MŠ a od září mám ve třídě Elišky 3 a jednu Elenku a vedle na třídě je taky Eliška nebo dokonce dvě. :D My máme pětiletou Viktorii a v březnu čekáme druhé. Necháme se překvapit, takže jsme museli vybrat jak pro kluka, tak pro holku. Nakonec po velkém boji to bude buď Valerie nebo Samuel. 🙂
My máme doma Elišku a čekáme teď další holčičku - ta bude Šárka 🙂
Jinak se mi líbí ještě jména - Elen, Sofie, Nela, Laura - ale ani jedno mi u manžela neprošlo ☹ Takže u nás vede česká klasika 🙂
S klučičích jmen se mi líbí - Daniel, Štěpán, Šimon, Marek, Ondřej, Patrik 🙂
My máme Josífka 🙂 Říkáme, že po dědečcích (můj i přítelův taťka jsou Josefové), ale není to tak docela pravda, prostě se nám to jméno líbí a hned jsme se na něm shodli, chtěli jsme hezké české jméno, které nebude nikdo plést a aby jich nebylo moc. A taky se mi líbí, že jsme všichni od J - já jsem Jana, přítel Jiří 🙂 Holčička by byla Terezie. Já chtěla Jitku, ale to mi neprošlo. V širším výběru byla ještě Veronika.
Kdybysme měli druhého chlapečka, tak se na jméně asi neshodneme - přítel chce Lukáše, ale těch už máme v rodině a okolí plno, takže já Lukáše nechci. Líbí se mi Antonín nebo Miroslav, ale to se zase nelíbí příteli.
Jinak u nás v rodině je přejirkováno - strejda, bratranec, můj přítel, jeho syn z prvního manželství a švagr jsou všichni Jirkové, takže je to někdy sranda, když až na konci debaty zjišťuju, o kterém Jirkovi je vlastně řeč 🙂
My chtěli Evelínku 🙂 ale už měsíc máme doma Pavlíčka 🙂
My mame David, rok narozeni 2012 a Beata, rok narozeni 2014.

My máme doma Vojtíška(a to jsem si říkala že už to teď nikdo nedává a spletla jsem se) ale líbí se mi Maruška,Kristýnka, Dita, Kuba, Adina.Ale moji 3 známí mají zvláštní jména ....Natan, Noel, Zoe, Ania, Elodie, Samuel,Jasmina a všechny se mi moc líbí