icon

Anketa - jméno pro dítě 2014/2015

sopta78
30. led 2015

Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.

Strana
z9
terka_85
30. led 2015

Máme Tomáška (nar. 2011), v květnu čekáme druhého kluka a bude to nejspíše Lukáš. Kdybych měla holčičku jmenovala by se Denisa.

sopta78
autor
30. led 2015

@hanule80 kamarádce se 1.1. narodila dvojčata - holčičky. Jenže s holkama vůbec nepocitali, měli jména pro kluky a tak narychlo vymýšleli holcici - nakonec dali Martu a Beatu.

saruska89
30. led 2015

Kluk: Honzik, holka: Tamara, Jolana,Rebeka,Šarlota,Karin, Justyna. Pokud mam v brisku holku tak nevim ktery jmeno ji dam... Protoze se mi libi tyhle vsechny;)

petrusew
30. led 2015

dcera narozena 2012 je Aneta, syn se má narodit letos v květnu bude Matěj. Pokud by to byla holka, jako že nebude, byla by to Lenny

rituska88
30. led 2015

Jinak mně se vždycky líbila jména užívaná hodně dřív, ale na nic z toho se mi nepodařilo přítele přemluvit. Strašně se mi líbí Agnesa (po prababičce), ale Agnesa Absolonová by znělo dost blbě 😀 Potom Josefína, ale už máme Josefa, tak jsem si dělala srandu, že by stačilo zavolat Pepí! a přišli by oba 😀 Přítelova babička byla Františka - taky hezké a v dnešní době málo dávané jméno. Ještě jsme se zasmáli, když přítel říkal: ,,Já bych dal třeba po tvojí mamce, ale to by se musela jmenovat nějak normálně" 😀 Mamka je Růžena a to v něm prý vyvolává vzpomínku na větu ze Slunce seno:...to vím od Růženy z prasečáku... 😀 Přítel ještě navrhoval Kristýnu, ale znám jednu, co nemám moc v lásce, takže jsme se nakonec shodli na Terezce, i když by to měla dlouhé na vyslovování. No, třeba než bude druhé, tak se dohodneme na něčem jiném.
V našem okolí jsou nejčastější jména Barbora, Eliška, Veronika, Matyáš, Lukáš, Vojtěch, Adam.

sopta78
autor
30. led 2015

@rituska88 já to taky často beru podle lidí, které znám 😀

ludva
30. led 2015

@rituska88 Já nevím, jsem Ludmila po prababičce. Naše nějak nenapadla varianta, že by se mohla narodit další holka, tak měli připravené jméno jen pro kluka. Ovšem, když pominu to, že jsem se mamince po narození moc nelíbila, protože jsem byla černá a chlupatá na rozdíl od mé sestry a všech sestřenic, které jsou všechny blonďaté. Takže se snažila přesvědčit personál porodnice, že určitě nejsem její, že se asi spletli. No a pak začala přemýšlet o jméně, takže po 3 dnech padla varianta na Ludmilu. Celý život jsem jí to měla za zlé...Všechny holky byly Lenky, Markétky, Jitky a Kateřiny a já Ludmila. Dneska už mi to nevadí, samozřejmě.. Jen tuhle mi říkala pokladní, starší dáma, že jsem asi 2 poslední Ludmily v ČR 😀 😀

ludva
30. led 2015

@petrusew Bacha na to! Včera jsme se doma smáli, že Matěj není jen jméno, ale i diagnóza 😀 😀

sopta78
autor
30. led 2015

@ludva moje babí taky byla Ludmila a znám i jednu holku stejneho jmena v mém věku 🙂

petrasipkova1
30. led 2015

@luckiesj Díky, zajímavé je že jsem x let říkala, že když budeme mít dceru tak to bude Amálka - ještě dřív než se jméno dostalo do povědomí, a když jsem otěhotněla tak jsem věděla, že v bříšku Amálku nemáme a že to je Steluška 🙂 Nějaké nadpozemské vnuknutí 🙂 Kdyby mi nevadilo, když se děti jmenují po rodičích, tak bych dala klidně svoje, protože Petrušek moc není a moje jméno se mi moc líbí 🙂, tak třeba moje vnučka bude po mně 😀

barusak1
30. led 2015

My máme Ríšu. Jak jsem to tady četla tak nikde nebyl uveden 😀 .... a teď čekáme holčičku Nelu. Vždycky jsem chtěla tyto dvě jména. Ještě se mi líbi Klárka, Sára Barborka a Kubik 🙂 manželovi zase Bruno a Bedřich ... naštěstí je to holka to bylo jasno hned.

rituska88
30. led 2015

@ludva Ale nejsi, naši známí mají jednu a té je 12 let 🙂 Taky se jmenuje po prababičce 🙂 Třeba já jsem Jana a taky nejsem spokojená - je jich všude plno a navíc nesnáším, když mě někdo osloví ,,Jano" - zní mi to jak kdyby říkal ,,krávo". Myslím, že málokdo je se svým jménem spokojený.

bjoucik.15
30. led 2015

My doma máme Marii 🙂 a druhé by jsme chtěli Anežku a nebo asi Honzíka, ale zkusila bych opravdu Honza ne Jan, protože to je manžel a nechci stejná jména... ale také se nechci dohadovat s jeho rodinou 😠

ludva
30. led 2015

@rituska88 Chudák holka 😀 To je legrace 😉

ludva
30. led 2015

@bjoucik.15 My synovi říkáme Jenda a je to! Kluci mu říkají Jéňas 😀 Manžel je Honza.

lucccinkaaa
30. led 2015

Tak my zatim uvažujeme jen nad holčičími jmény Ema, Ela,Nela,Natálie a nad chlapeckým zatím jasno nemáme 😉 🙂

simbelmine
30. led 2015

U nás holčička Alžběta. Kluk to naštěstí asi nebude, na něm se absolutně neshodneme 😀

78marcela
30. led 2015

@ludva určitě nejste jediné😉 na zakládce jsem měla spolužacku Lidu, pak moje kolegyně z práce je Lída a druhá kolegyně má taky dvouletou Lidusku. Je to hezké jméno.

Jinak u nás se to teď taky řeší. Mám požadavky aby to bylo jméno v češtině a zároveň i mezinárodní. Dále jelikož pracují jako učitelka v MŠ a ZŠ tak mám alergii na jména kterých je pět ve třídě. Takže jsou vyloučeny všechny Natalky, Kristýny, Lucie, Terezy, Matějove, Ondřejove, Jakubove apod. Nic proti nim nemám, jsou hezké, ale vadí mi jejich četnost. Takže u nás teď zatím vede Gabriela, případně Darina, z kluků Viktor. Ale mám podezření že Viktoru bude za chvíli taky dost.

Jinak asi jako jedna z mála jsem se svým jménem spokojena, moc jsem jich nepotkala a přitom je to úplně normální.

kata1988
30. led 2015

Hodně se mi líbí jméno mojí babičky - Annelies, ale kvůli praktičnosti budu volit spíše českou verzi tohoto jména - Anna. Pekna jména jsou i Deniska, Michalka, Nikolka, ale to už mají neteře...

romca05
30. led 2015

My máme Adama, taky jsem se trochu bála, že jich je hodně, ale v naší školce na maloměstě je cca 120 dětí a jiný Adámek, než ten náš, tam není 🙂 Zato jen ve třídě mají třeba 3 Vojtíšky, 2 Štěpánky... Ona ta četnost určitých bude asi všude jiná. A dcera je Simona 🙂

lisha
30. led 2015

@ludva my to máme podobně. Malej je Janík, Jeňa nebo Honzík a manžel prostě Honza 🙂. Nikomu se to zatím neplete.
Pak máme doma ještě Davida. U něj jsem v dotazníku na jméno měla v holčičí kolonce napsáno Tereza a u Honzíka Alice 🙂.

xsaruska
30. led 2015

máme dvojčátka Aničku a Toníka, všichni jsou z volby jmen nadšený 😎

ninive211
30. led 2015

@ludva Ludmila je moje mamka a byla i moje babička 🙂 Taky žádná invence ve jménech...a strejda je zase Lojza (Alois), stejně jako můj děda. Takže mamka se zařekla, že její děti se v žádném případě nebudou jmenovat ani po jednom z rodičů. A já s ní souhlasím, nelíbí se mi to dědění jmen. U nás by u kluka takto hrozil Josef - manžel je už třetí Pepa v řadě, tak u nás by to byl Josef IV. Naštěstí ani jemu samotnému se to jméno nelíbí, takže Pepíno nejmladší nikdy nebude 🙂

lhubajda1
30. led 2015

Vojtík a Adrianka 🙂
čekáme chlapečka 🙂

terezapetrova
30. led 2015

@dileandra tyyyy Barnabáš 🙂 to je z ty pohádky?

lmat
30. led 2015

my budeme mít chlapečka Daniela 🙂

sopta78
autor
30. led 2015

@lisha
Alici jsme taky měli v prvním výběru, ale přijde mi, že na to nejsou moc zdrobněliny.

l_baruska
30. led 2015

zatím se o miminko teprve snažíme, ale už dlouho máme vybraná jména pro kluka Šimon, Mikuláš a pro holčičku Magdalena

aklin
30. led 2015

my budeme mít holku Elišku. Sice toto jméno je hodně oblíbené, ale mě se líbí. 🙂

josefina79
30. led 2015

Dobré stránky jsou www.nasejmena.cz. Tam je pěkně vidět, jak jdou trendy ve jménech.

Strana
z9