Anketa - jméno pro dítě 2014/2015
Ahoj maminky, zajímá mě, jaké jste daly nebo hodláte dát jméno Vašemu dítku. My jsme ve fázi výběru a stále tápeme. Pro holku se nám líbí Eliška, ale bojíme se, že je poslední dobou Eliška hodně profláknutá a bude jich asi i v tomto ročníku hodně, proto asi zvolíme Johanu. U kluka jsme vybrali Toma nebo Tomáše.
Když kluk tak Patrik a když holka tak Gita. Ale můj s tím nesouhlasí, takže si to budu muset vydupat :D 🙂))
My máme doma Maxmiliánka 🙂
Naše děti se jmenují Šimon a Silvie. Šimonů je dneska spousty, hlavně mezi malými kluky, ale Silvii v okolí nemáme žádnou 😉
My máme Alici a je tam takový variant Ája, Alinka, Alík, Alička, Ájulka 😉
@sopta78 Ahoj, my máme Alici, nejčastěji jí říkáme Alí a pak Alíši, Alíšku, Alouši, Aloušku, od rodiny nebo známých slýchá Aličko nebo Alinko. Líbí se mi, že je to jméno bez háčků a čárek a má i zahraniční verzi (výslovnost). Dceru jsme pojmenovali podle zpěváka Alice Coopera 😉
Dcera Adriana, syn František 🙂. Adriana protože se mi vždy strašně líbila. František - jméno po tatínkovi, dědečkovi a prapradědovi 😀 ( praděda byl Josef 🙂).
Nijak se to zatím neplete, manžel je doma prostě Fanda a syn Fanoušek, Fandík...........až ho oslovení Fanoušek začne v budoucnu štvát, tak se to plést asi bude, ale co, počítám s tím, že na moje volání nepřijde ani jeden 🙂 🙂
asi jsme pro Maxima a holka Nina
U nás v okolí jsou 3 Elišky 3 leté a a jedna 2 měsíční. Líbí se mi jméno Ella, Viktorie, David, Adam
u nás zatím vede Jakub a Kateřina tak uvidíme 🙂
My máme Jindříška narozeného 2010 a loni narozenou Valérii. Jak někdo zmiňoval, že by zrovna kvůli cestování a životě v zahraničí Jindřich nedal, tak běžně používám, že např. v angličtině je Henry, v němčině Heinrich apod. Nikde zatím neměli problém...
my máme Anetku a kluka bysme dali jméno Daniel
Koukám, že našim klukům se jmény Ota a Karel nebudu muset podepisovat věci příjmeními🙂
Nasi mazlicci se jmenuji Karolina a Radek
Starší (2012) je Dorotka a je zajímavé, že v stejný den se tam narodila ještě jedna (asi o 3 hodiny dříve, než tak naše 😉 ). A když jsme začaly chodit do lesní školky, tak tam se obě Dorotky potkaly 🙂
Mladší (2014) je Edita, v okolí je jenom jedna, co vím, a jsou jí necelé 4 roky.
Jména se nám moc líbí (jinak bychom je nedávali, že jo 😀), jsou bez háčků a čárek a mají miliooon podob 😀
Poprvé jsme psali jméno pro kluka Tomáš po tatínkovi (věděli jsme, že čekáme holku), podruhé jsme napsali Vilém (pohlaví jsme nevěděli 😉 ).
@maruska116 My máme Ellu a Filípka a jsem s výběrem spokojená 🙂
Zatim mame Miriam, a kdyby se podarila dalsi holcicka, bude to Marlene, at to ladi.
Také dítě nemáme, snad k nám ale jednou příjde a tak mám vybráno Abigail a Nathaniel. Vyloženě nesnáším dávání jmen z generaci na generaci, u přítele mají úchylku na Jiří, nikdy nevím o kterým jeho babička, když mi něco říká mluví, ale on ho pro případného syna naštěstí ani nechce.
Dcera je Lucie - jméno se líbí tatínkovi, tak jsem vyšla vstříc, po delších dohadech. Chtěla jsem Julii - líbí se mi jména s "ie".Ale nelituji, moc jsem si zvykla, nemám s tím jediný problém. Pro chlapečka jsme měli jméno Daniel.
kdyby se u nás zadařilo třetí mimčo ... Adina x Vojta
@avokacar no to je manžel a jeho bratr 😀 tak to jaksi nechceme 🙂 výběr nam komplikuje i příjmení, které začíná na Č takže by se mi libilo třeba matyáš a tobiáš ale hned za š č se blbe vyslovuje. Třeba nevim, ale je to asi blbý Jan a Daniel. Že jedno je jakoby typické české tradiční a Daniel je spíše modernější... 😖 bude to ještě boj 😀

@sopta78 Já jsem vždycky chtěla chlapečka Daniela, ale to mi bylo mužem zamítnuto. Takže dnes máme tříletého Vojtíška a pětiměsíční Zuzanku. Nemáme v okolí ani jednoho kamaráda či kamarádku nositele těchto jmen, takže paráda. Ale pro inspiraci nebo jednodušší rozhodování - Máme 3 kamarády Matyáše, 2 kamarády Matěje, jednoho Nicolase. Kamarádku Emmu, Nikolku, Nelinku, zřejmě budeme mít v budoucnu i kamarádku Sofii a Annabel. Konkrétně Sofie a Emma je v našem okolí několikrát. A také Elen a Ella.