Bavili jsme se o jménech, jaká navrhujete? Český? Cizí?
Ahoj ženský bavili jsme se s chlapem o jménech on navrhoval na holku Marina,Tereza což nechci já...mě se líbí Justýnka,Štěpánka...Štěpánka..prošla
No a kluk bude asi bezejmenný on Pavel,Adam...já Sebastian,Samuel,Tadeáš,Matyáš...no tak se neshodneme :D.. No času dost,jen jsme debatily a dali návrhy..
Jinak doma máme Elišku, a on z bývalého vztahu Kubu
jj to mi se shodneme spíš mě zajímali trošku názory okolí zda není tady nějaké jméno do kterého se zamilujeme 🙂
času dost ted´ jsme se také shodli zatím je to Fazolka při nejhorším to bude i RL 😀
Míša i Honzík je hezký,ale toto samé má teta 🙂 a sousedka má bětušku a honzíka,krásné,české..Naší Ele taky říkáme když zlobí Bětko :P už si zvykla 🙂
Tak ja bych se shodla s tvym muzem, vsechny jeho navrhy se mi libi. Z tech tvych bych si nevybrala, mozna Justyna by prosla 🙂
My mame Romana a Josefa, holcici jmena jsme meli Anna a Lucie 🙂
Jeste se mi libi z klucicich treba Frantisek, Marek, Libor, z holcicich Natalie, Leona, Nada.
Jáchym, Martin, Šimon,Marek...
za sebe říkám, že k typicky českému příjmení bych nedávala nic cizokrajného, styl např. Sebastian Tvarůžek je na mě prostě moc 🙂 My máme cizí příjmení, tak jsme volili jména mezinárodní, první je Tobiáš a druhý Teodor. S Teodorem má okolí trochu problém, ale zvykají si 🙂 U prvního syna jsme se nemohli shodnout vůbec, manžel: Vojtěch, Jindřich, Oldřich...já: Patrik, Dominik, Filip, ...Tobiáš byl nakonec "neškodný" kompromis, který nevadil ani jednomu z nás. Vlastně jo jedno jméno se nám líbilo oběma - Jakub, ale těch je všude tolik, že jsme ho nakonec zamítli. Když nám řekli, že druhý prcek bude taky kluk, zděsila jsem se zase výběru jména, protože Tobíka jsme vybrali v 9. měsíci a mě to dost mrzelo, že mu nejsme schopni vybrat tak dlouho jméno. Ale tentokrát to šlo rychle. Chtěli jsme holčičku Doroteu (Dorotka nebo Tea). No a pro kluka jsme to jen přesmýkli a vznikl z toho Teodor (Teošek, Teo, Tedík, Tedýsek).
Zrovna tie čo chceš sa teraz dávajú častejšie.. http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php
Moj muž chce Adolfa a nič iné, ja radšej Antonína ale ten mi neprejde.. tak dúfam v holku :D
My máme doma Malvínu a Bohdana, příbuzný byly sice na nervy, ale ted se jim to líbí 😀
Ahoj holky, my máme doma Antonínka - je to manžel, tchán... A já to nechtěla ani za zlatý prase... Měla jsem vysněného Tobiáše. Pak jsem si tedy řekla, že povolím a už pár hodin po porodu jsem věděla, že to jméno k němu prostě jde. V tom mě podpořil ještě fakt, že s námi v porodnici leželi Tobiášové rovnou dva, Toník ani jeden. Dneska je mu 5, je na svoje jméno hrdý a já musím říct, že se dá vytvořit tolik variant, že mě to až překvapilo. Málokdy používáme Tonda, spíš Toník, Tonín, Tonínek, Antonínek, Toňula, Tóňa... Teď čekáme druhé a já plně doufám v holčičku, i když se chceme nechat překvapit... Jména jsme zatím moc neřešili, já bych chtěla Agátku, ale to neprojde (prý je to jméno pro jak pro psa...). Těžko říct, co z toho bude 🙂
@jaresska
Ahá, já bych ráda Bohdanu 😀
Čiliže já jsem 100% pro česká, nebo tedy lépe řečeno tradiční a zdomácnělá jména. Zvlášt k našemu příjmení.
Já bych chtěla něco od A...tak uvidíme,na čem se nakonec shodneme;) Líbí se mi Andrejka a Adámek;)
@la_amanita Já právě taky chtěla česká ke Staněk/Staňková, ale nechtěla jsem aby byla ty jména ohraná .....Bohdanka je krásné jméno a určitě jich moc není....Ale je pravda, že jen málo jmen co považujem za česká jsou původem opravdu česká....Adam- hebrejské, Malvína- germánské atd. Bohdan je opravdu ryze české....
Bohdanka je krásné 🙂 U klučičí varianty Bohdan si už tak jistá nejsem... Jak by mu říkali ve škole? Bóďo... Adam se mi taky líbí. Chci určitě od A, aby měli se starším bráchou stejné iniciály 🙂
Pravda, Bodrych je super 🙂 Jen nevím, zda bude nadšenej, až mu babička v 15 před kamarády řekne Bobísku 🙂))) Ale to je fakt na rodině, jak se to zvykne. A potvrzuje se, že každé jméno je krásné, když se hezky a s láskou řekne 🙂
Já mám ty své sepsané ve článku, líbí se mi jich tolik 🙂
https://www.modrykonik.cz/blog/lv/article/jmena-th9mn7/
Justýnka, to je moc hezké. Mě dost překvapuje, jak často slyším, mě by neprošlo.... opravdu to tak je? Když jsme vybírali jména pro děti, vždycky jsem nějaké navrhla s tím, že to se mi líbí a to bych chtěla a můj muž řekl, jo,jo, když chceš, dej ho. 😀 😀
@babanci Ano, u nás neprošla Sára a Marie, máme místo Marušky Anežku. První jméno pro první dceru Annu navrhla moje maminka-podle babičky Aničky. To nebyla její pravá babička-byla to maminka zdravotní sestřičky z Ochrany matek a dětí, která se o mou mámu starala za války a pak si ji vzala domů na venkov. No a v tom domě bydlela i babička Anna.Anna u nás bez výhrad prošla-i dcera je s tím jménem spokojená-ač je v protestním věku 19,5 roku.Když si to přečtu, vypadá můj příspěvek jako popis událostí za krále Klacka, ale ta sestřička se narodila 1909, takže se nelze divit. Už tu bohužel není, všechny děti, které u ní bývaly, na ni rády vzpomínají.Přestože těm posledním je už přes 40 let-jsem to i já.
@babanci Ano, u nás neprošla Sára a Marie, máme místo Marušky Anežku. První jméno pro první dceru Annu navrhla moje maminka-podle babičky Aničky. To nebyla její pravá babička-byla to maminka zdravotní sestřičky z Ochrany matek a dětí, která se o mou mámu starala od války, a pak si ji vzala domů na venkov. No a v tom domě bydlela i babička Anna. Anna u nás bez výhrad prošla-i dcera je s tím jménem spokojená-ač je v protestním věku 19,5 roku.Když si to přečtu, vypadá můj příspěvek jako popis událostí za krále Klacka, ale ta sestřička se narodila 1909, takže se nelze divit. Už tu bohužel není, všechny děti, které u ní bývaly, na ni rády vzpomínají.Přestože těm posledním je už přes 40 let-jsem to i já.
Když jsem hledala jména pro své děti, někdo mi poradil zajít na hřbitov a podívat se po jménech na náhrobcích..a opravdu tam jsou krásná, neobvyklá a zapomenutá jména 😉

@nikyselen mě se moc líbí Tadeáš, Tobiáš a Matyáš 🙂 a na holčičku Adélka, Nelinka a Nikol, čekáme v dubnu miminko a zatím sme se shodli na Matyáš a Adélka...