icon

Co vás štve na ostatních matkách?

95newmommy2020
18. zář 2020

Ahoj ženy, dnešek mě přinutil k zamyšlení. Plne si uvědomuji, ze se každá strašně hlavně o sebe a jiné aktivně neresime. Ale spis tak nějak, čeho jste třeba byly svědkem, co dělají jiné a trochu vás to zasáhlo/zaujalo.
Můj příběh. Ve středu jsem si tak šla kolem ZŠ. Maminka měla kočárek a dvě starší holcicky. A ona strašně vyjela z ničeho nic, začala křičet že je hnusna holka, že “teď sem si kvůli tobě rozbila roušku ty smrade malej” ta holcicka plakala (byla tak 4 leta) pak ji řekla ať vypadne do predu ze ji nechce vidět, že furt ječí. Pak ze si ji odnesou čerti.
Mě se chtělo normálně brecet. Ještě teď to mám v hlavě.
Co se tyče MCH dalších poznatků ve světě mateřství venku: tak třeba dnešek. Šly jsme s kamoskou a s jejím 16 měsíčním na hřiště. Taky tam byla skupina matek jejíž děti měly BF obuv. Kamosky chlapeček má nějaký normos boty. Já měla Ernesta na trávě no. :D Tak ty pohledy byly docela funny. Bylo v nich fakt něco odsuzujicicho. Taky jsem ho krmila na veřejnosti krabickovym mlickem s kaši.
Jinak mě osobně třeba štvou citové věci jako byl můj první příběh. Pak namysleny pohledy. :D Pak to, ze vždy nejradši bych se druzila třeba na tom hřišti, ale bohužel nevím jestli o to někdo stojí.
A co mě pobavilo, byla jaká si sonda a zjišťování dvou mami, co mají ostatní lidi za sedacky. To jsem Si tak čekala před billou a slyšela jsem ne. A abych to nenatahovala, tak většinu zhodnotily jako absolutní tragédii.
Zaver :D Rada bych si udělala průzkum do vašich duší, jestli když vidíte nějakou maminu jak něco děla se svým dítětem nebo čím ho krmí, jak s nim mluví, jak působí nevím, cokoliv. Tak jestli je něco co vás štve nebo třeba aspoň zasáhne, nebo nad čím si řeknete “bože to je kráva” 🤣

Strana
z6
luciklim
19. zář 2020

@95newmommy2020 me vadi, nebo spis nechapu ty, co zverejnuji fotky svych deti, jak sedi na nocniku, nebo jedi a omacku maj vsude po obliceji, prijde mi to vuci tem detem neuctive. Pak taky koureni u kocarku nebo hur v byte a to dite v tom zije a musi to dychat! A pak taky kdyz je to dite spinave (ne v tu chvili z pisku) ale evidentne ma obed na tricku a kolem pusy, ta mama taky nebeha venku s pokecanym trikem nebo spinavou pusou, tak proc tak necha chodit sve dite...

jjasmina
19. zář 2020

@miba10 Tady tohle se dá pochopit, ovšem ten dudel je uchylnej 😀

la_amanita
19. zář 2020

@pincola neee, ta facka miminku, to ne! To je to jediné, co mne na jiných rodičích negativně zaujme, fyzické a psychické násilí na dětech, což zahrnuje velký nekončící opakovaný křik, nadávky, ponižování, vyhrožování, bití.

moominkaa
19. zář 2020

Mě štve na některých matkách, že maji potřebu řešit jiné matky 😂

miba10
19. zář 2020

@jjasmina jako vypadá to blbě. Ale když si vzpomenu na sebe....když dcera byla miminko,tak jsem hrdě hlásala ,jak bude mít dudlík do roku a půl,max do dvou let. Jo zlatý voči😂pravda,od 2let ho měla pouze na spaní a s nástupem do školky jsem ji ho prostě vzala. A ani nezaregistrovala,že ho nemá 😂ono je to takový vše složitý. To co jednomu přijde divný,jiný neřeší.To co jednomu přijde normální,druhý si klepe na čelo 😂

jjasmina
19. zář 2020

@miba10 jj je to tak, tohle mě třeba zarazí, ale popravdě at si každá maminka dělá co chce, každá má právo dělat si to po svém, já prostě nejsem taková , že bych ostatní nějak řešila no. Stejně tak at nikdo neřeší mě ,jestli dám malé sladkou přesnidavku nebo sladkej termix nebo jestli malou nechám naočkovat apod. Takový ty novodobý názory mě dokážou kolikrát nasrat, takový to, že co nechce nebo odmítá jedna a musí nutně vnucovat svuj názor druhé. Nemluvě tady od nás z baráku jedna maminka veganka/vegetarianka si koupíš po dlouhé době kus pěkný prasarny v bulce a ona si k tobě sedne a ještě ty názory..

janedv
19. zář 2020

@miba10 sice nesnasim druzici se matky, ale svou dobrou kamardku mam z hriste 🙂 vysvetlim - opakovane jsme se na blizkych hristich potkavaly, deti cca stejne stare. Nedruzily jsme se dlouho. Po nejake dobe, cca po roce nahodnych setkani jsem ja prvni u jednoho potkani na ulici prohodila par slov - je, jak se mate, mate druhorozene, gratuluji. A kdyz jsem videla, ze maminka se chyta a mluvily jsme cca 5 min, u DALSIHO setkani jsem ji nabidla, ze az bude treba nekdy hnusne, mohla by s detmi k nam. A tak zacalo pratelstvi. Takze otevrene oci, ne nahodne vybirat, jestli si zacnes vsimat maminek kolem a uvidis nejakou, ktera me stejne stare deti a budete se potkabat casteji, mozna pak oslovit 🙂

zlesaakapradi
19. zář 2020

Snazim se okoli neresit, nikdo nevime, ze ta maminka treba nekolik noci uz nespala, ze ji neni dobre....ja treba na dceru vcera taky uz vyjela, uz jsem toho mela dost, porad se opakovala jedna situace, i mama je jen clovek...

cherie24
19. zář 2020

@95newmommy2020 mě by to třeba nevadilo, já mám osobně docela málo kamarádek na mateřské a někdy mi z toho i docela šibe doma, když si celý den povídám jen s ročním dítkem a sama se sebou 😁 Takže kdyby na mě nějaká mamina začala mluvit a chtěla družit své dítě s mým, tak bych byla ráda za to ☺ teda pokud by zrovna nebylo nějaké usoplené a neprskalo bacily na moje 😂 popravdě taky nad tím docela často přemýšlím, ale ono i dost mamin je tam ve 2 a kecají spolu, to jen já tam čumim sama 😣

jjasmina
19. zář 2020

@zlesaakapradi Když jsem v noci skoro nespala, malá řvala snad od rána nebo mrčela, pak mi vykopla misku s jídlem , tak jsem prvně po ní začala řvát a pak jsem šla řvát já do koupelny. Sme prostě jen lidi a ty stresy prostě fungují v kombinaci s nevyspáním prostě fungují.

asinehri
19. zář 2020

Nehodnotím ani maminky, ani děti. Existuje spousta dětských vývojových poruch a není není to o péči nebo výchově maminky, existuje spousta hraničních situací stresu, vyčerpání, nevím, jestli mamka křičí na dítě jednou za rok nebo každých 5minut...

cherie24
19. zář 2020

@hezz17 psala jsem, že jí nenechávám to dělat. 😉 opravdu nenechávám své dítě šikanovat jiné děti ani si tam nesednu s mobilem a nenechám dítě ať si dělá co chce. Ale je prostě malá, miluje děti jen je teď ještě ve věku, kdy to úplně nechápe. A nemyslíte, že je lepší, aby se dítě družilo a socializovalo? To že vy jste povahově asociální ještě neznamená, že je dobré k tomu vést i děti. Družné děti pak mají výhodu ve školce i škole, kde právě děti, které se bojí kolektivu jsou často terčem posměchu nebo i šikany.

herbinaaa
19. zář 2020

jediné co mně štve je jeich permanentní si stežování na všechno. Proto na detske hčiště nechodim. Minule si jedna stezovala, že musí byt doma cely den, že jen pere, vaři, uklizi a chodi venku na hřište, že je pořád doma sama. Po půl hodine jsem to nevydržela a řekla ji, at si to s manželem vymení, at chodi na cely den do práce a živí celou rodinu a jej muž at je doma. At se ukaže, zda se umí finančně postarat o rodinu. Neřekla mně na to nic, já jsem odešla. Vidim to totiž jinak. Dceru od narozeni vychovavam sama a nestežuji si. Tyhle rozmazlene nadhery jsou zavisle na partnerovi, ,,nic nedělají,, a to se jim nelibi. Nechapu :(

te_reza
19. zář 2020

@tinaprofi souhlasím. Já taky kolikrát štěkám, i venku, když už mám dost.

hezz17
19. zář 2020

@cherie24 ja byla druzna pred detma, ale ted me ostatni lidi spis serou 😀 dcera byla hodne neprubojna, porad ji nekdo bral hracky na pisku, sedela a smutne koukala nebo zacla brecet, ze si nema s cim hrat. Do skolky nastoupila, s detma si hraje, ted uz je socializivanejsi, ale vuci cizim si porad drzi odstup. Ma proste takovou povahu.
Ja naopak nesnasim ty vlezly deti, co se mi zacnou sapat po nohách, nosí mi mic, neco vykladaji. A matky koukaji, jak maji uzasne komunikativni deti.

krtcice
19. zář 2020

@herbinaaa promiň ale tohle se zas nelíbí mě, a na místě té dotyčné bych ti velmi rychle odpověděla. Znáš ji nějak lépe? Víš určitě, že má manžela, že není třeba v rozvodovém řízení a taky na vše sama? Že nemá nedej bože někdo v její rodině vážnou nemoc? Nebo prostě jem náročný den... Proč myslíš že nemá právo si postěžovat?
Já jsem doma už přes 9,5 roku s dětmi, dle tebe teda jsem rozmazlená nádhera 🤣🤣🤣 ale mě to naprosto vyhovuje, dokonce mám depky co bude za rok až skončí rodičák na nejmladšího... Naplňuje mě být doma a starat se o děti a domácnost, ale přes to, že mě to baví, taky nemám občas náladu. Nevím co furt vařit, byla korona, zavřená škola, učení s nejstarší... Syn má hydronefrozu takže s každou zvýšenou teplotou strach. Prostřední dcera se teď řeší na logopedii, neurologii a psychologii. Mám 3 děti, manžel je denně z práce doma ve 14:30. A přesto toho mám někdy dost, a postěžuju si kámoškám na hřišti. No a co, mám právo na chvilkovej pocit vyhoření.

krtcice
19. zář 2020

@nattt no jako se přiznám, já byla v šoku 😮 koukala jsem na mámu, ta to vše viděla a nic. Tak jsem tam začala držkovat, v tom přijel manžel z práce (hřiště je za parkovištěm u našeho paneláku) a dcerka začala volat: ,,Táta, táta, já mu ukážu že kluk rozbil náklaďák"!! Náma popadla kluka, kočár a byla v pr... 😀 a od toho dne jsem ji na ,,našem" hřišti neviděla. Ale vím od vidění kdo to je, chodí s klukem k nám do školky takže si ji odchytnu.

miba10
19. zář 2020

@jjasmina jo tohle mě taky štve,když mi lidi cpou jak jsem hrozná, protože neoddaluju očkování atd.,nebo že dám dceři Monte. No a co. Jsou to moje děti. Nikdo neví,že i když ockuji v termínu,tak se nedávno třeba zjistilo,že dcera nemá protilátky na tetanus. Bohužel se to stát může. A já jsem ráda,že jsem neoddalovala,zjistilo se to ještě před nástupem do školky . Nikdo netuší jak jsem se natrapila,že mi dcera nechce jíst normální jídlo a Monte,Paula nabo tebou zmíněný Termix bylo svého času jediné co nejí. Každý ví prd,že mi děti jinak sladký odmítají a hned to plivou. Ono každý vidí obal,ale ne co je pod ním 🤷 nejvíc mě serou názory,že moje děti,jelikož nejsou bohužel kojené jsou méněcenné. Nikdo to na plno neřekne,ale v tom podání ten podtext je.

inkheart
19. zář 2020

@michaela666 s tím dudlikem jsem zažila to samé, naštěstí jen na internetové diskuzi, ale stačilo mi. Nakonec jsem za dudlik byla moc ráda a kupodivu mi používání dudlíků vůbec nezkazilo kojení, jak mi bylo prorokováno. 😉

miba10
19. zář 2020

@janedv no ono teď se začátkem školky,kdy jsem téměř celý den pryč je častější náhodné setkání málo pravděpodobné🤷 ale díky za tip 😉
Ono já už to moc neřeším. Sice mi to je občas líto,ale aspoň,že děti mě umí zaměstnat a nemám moc čas nad tím dumat 😁

inkheart
19. zář 2020

@kelerub než jsem porodila, taky jsem nesnášela šišlání😂 teď už vesele šišlu taky 😇

inkheart
19. zář 2020

@miba10 s tím očkováním jsem se naštěstí zatím nesetkala s přímou konfrontaci, ale kolikrát jsem se cítila jako největší exot a outsider jen proto, že očkování neodkladam a navíc ještě ockuji i nepovinné. Nemám ráda, když mi někdo (zatím jsem se s tím setkala jen v diskuzích) podsouvá, že jsem špatná/neinformovana matka, protože nejsem skeptická vůči očkování.

miba10
19. zář 2020

@inkheart přesně tak. Já se s tím "na živo" setkala jen jednou,ale stačilo mi to. Tehdy poprvé jsem si řekla,že mi nějaká krůta nebude říkat co mám delat.
Jinak to mám úplně stejně. Take dávám i nepovinné,ale vybíram

inkheart
19. zář 2020

Na hřiště zatím nechodím, tak spoustu situací, o kterých píšete neznám, ale už teď vím, že mi vadí, když je někdo netolerantní a snaží se"konvertovat" jiné maminky na jeho způsob výchovy. Například výše zmiňované zavrhovani dudlíků, pak mně konkrétně vadí, když se někdo podivuje, že ještě nedávám příkrmy, že latkuji, že používám nositko (jen jednou za uherak , ale prý tím zaručeně miminku znicim páteř), že miminko hned beru na ruce, když brečí, že kojím na požádání... Je to moje věc 😉😇

alenka_p
19. zář 2020

@herbinaaa tak já s na to samý stěžuju taky. S manželem bych si to z fleku vyměnila a šla do práce, jenže někdo se o to dítě starat musí a já jsem holt ve své práci více postradatelná...

hani1234
19. zář 2020

Tak ono je hodně těžký odhadnout, jestli se někoho náhodou nedotkneš.. Já se posledně zeptala jedné maminky na hřišti, jestli už se nechystá do práce, a div mě nesežrala. Prý co tím chci jako říct, že jestli to jako nezvládá nebo co 😳🙈To jsem tím opravdu říct nechtěla. A věřím, ze jsem teď v jejich očích pěkná káča.

janedv
19. zář 2020

@hani1234 presne. My mame zivot uz jasne lozeny, ja do prace uz nepujdu a kdyz, tak jen na nejaky specificky projekt. Bavi me byt doma, jasne, po 5 letech mam taky uz obcas krize, ale jinak do prace nejdu a nehodlam. Navic jsme vicejazycna rodina, ktera hodne cestuje. Takze jen takove nezavazne osloveni na hristi - ja si s temi lidmi nemam co rict.. Mame jine zivoty, na deti, na zivot, na muze, na penize si ja stezovat opravdu nebudu a o tom, jak jsem spokojena nechci na potkani vykladat... Navic ockuji, vim o tom z prvni ruky vic nez ekobiolesany, atd. Ale asi mam nejaky privetivy ksicht nebo neco a zenske si se mnou rady povidaji a ja nevim, jak z toho uhledne neurazlive ven bez toho, abych rikala moc. No, tezke

mamio
19. zář 2020

@95newmommy2020 já se s matkama moc nebavím radši, nesnáším fales a pretvarku a hned bych ji to poznala na čumáku... Takže to mám vyřešený 😃jinak přijdou chvíle kdy budeš mít co dělat abys toho svyho andilka neprizabila jak budeš nasraná. Takže rvani matek na svoje děcka a různý výhrůžky me nechávají v klidu, spíš lituju ty matky.. 😃

jjasmina
19. zář 2020

@miba10 Také neoddaluji očkování, malé dám sem tam nějaký termix, klidně i pudink. Ano kojim a popravdě je mi ijedno jestli někdo kojí nebo ne, nám to šlo, tak proč jí dávat UM.Ale nikoho za to neodsuzuju.A když mi malá začne řvát žízní nebo hladem, ano nakojim ji , když je možnost tak o samotě, když není bohužel, však prso nikde neukazuji. Ani na doma nemá nové oblečení, které si za chvíli zničí. Ale aby mi nějaká maminka venku říkala, že ke snídani si nemám dávat vajíčka nebo k obědu maso , protože na to má svuj názor, že neočkuje protože to děti zabíjí apod srajdy no tak to mě dokáže fakt namíchnout

kelerub
19. zář 2020

@inkheart nestraš 😀😀😀

Strana
z6