Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@veveruse14 vaha se ale v břiše odhaduje dle měření délky kostí, hlavy, břicha, atd... pokud vím ne? A pokud mimčo je dlouhodobě menší, tak může nastat, že řeknou, že je mladší (si myslím teda). Ale tohle by nam musel objasnit nejaky gynekolog)
No já bych hlavně byt Veronikou nepristoupila na plan.sekci. VBA2C se rodit da (v zahraničí běžně), navíc z toho, co jsem pochopila, ona nemá dve sekce po sobě. Rodila sekci, pak prirozene a pak sekci.
@chris_n pravda, me jen zarazilo ze bz nekdo posouval datum porodu az tak pozde, pokud vim tak v tom 13tt by to melo byt nejpresnejsi....treba se to jeste dovime v nejakem dilu....
@hojda podle Katky bylo jeji dite nemocne uz v brise.
@veveruse14 Tak tu info jsem nezaregistrovala.
ja se ale nemuzu ubranit pocitu, ze ten dokument zmanipulovany je. Katerina rodi podle toho vyzneni jak dlouho,jeste ji sestra malem skace na bricho, pritom rodila od pichnuti vody jen 3 hodiny, takze to neni zadny hrozny dlouhy a tezky porod. To tam meli aspon ukazat hodiny nebo neco. Takhle to vyzniva, ze porodnice jsou domy hruzy a domaci porod jako super vec, brnkacka.
@hojda přečti si, jak svůj porod Katka popisovala na chatu České televize, tam je to hezky a srozumitelně vysvětlené - a vyznívá to úplně jinak než dojem, který má člověk ze sestříhaných zkratkovitých záběrů ve srovnání s Pavlou...
@izzybickerstaff Taky Pavla rodila podruhé a Katka poprvé a to je taky rozdíl, když už člověk něco podobného má za sebou.
@hojda jj, u tý placenty Markova sestra myslím říkala, že u prvního porodu byla Pavla taky vyčerpaná.
@petule284 máš pravdu, hladový chlap je jak rodící ženská 🙂 A nebo nedej bože zakoukaný chlap do TV 😀 Při porodu jsi tak trochu v jiném světě, myslím, že asi nevíš co vlastně říkáš a řekneš co chceš aniž bys přemýšlela. Bývá to už na konci před tlačením. Najednou máš tlaky a co??! Co se děje, řeknou ti netlač, tak netlačíš a ono se to tlačí samo... to jsem měla taky a taky jsem ndávala, protože moje PA rodila vedle mě v boxu jinou ženskou a já netlačila a přitom tlačila! Prostě taky jsem byla srostá,když najednou nikdo nikde, jen moje kámoška (naštěstí PA) ale jen jako dozor. Tak se podívala a říká "jé ty už rodíš to musíš říct" Jako bych věděla že už rodím 😀 Šití jsem naštěstí měla umrtvené,takže jsem to necítila a měla jsem 7stehů na močáku, při lyzy ☹ asi by mě museli umrtvit i tak jako tak, protože to bylo vevnitř na citlivém místě... Poslíčci jsou trochu silnější, než kontrakce... takový poslíčci jsou jako poslední kontrakce při porodu, aspoň mě to tak přišlo.. měla jsem 3 týdny před takový, že jsem nadávala, kopala do zdi a kousala do připravené postýlky u postele 😀 na křečáky mi nic nepomáhalo... Ten porod už bereš tak, že bude všemu konec a ty budeš mít (v tomhle) klid 🙂 Pavla měla skvělej porod, vážně jí závidím, vedla si ho sama, dělali co ona chtěla a porodila krásnýho chlapečka. Ten Bonding byl taky parádní, to bohužel v porodnicích nemáš 😒 porodíš, dají na chvilku na břicho a odnášejí.. mě pak dcerku dali jen na půl hod a odnesli pryč až do 3 patra, já byla v 1 patře a viděla jsem jí až druhý den
@bjoucik.15 neeee, davaji bezne na bricho, pokud neni nejak zdravotne ko
@petule284 daji ti ho na bricho, pak ho na par sekund vezmou, zmeri a zvazi a pak znovu prilozi a dve hodiny ho mas u sebe na brichu. Hlavne necti nejaky clanky tady jaka je to bolest a tak, clovek tam musi jit odhodlanej a natesenej, ze vsechno zvladne a pak, pokud nemas zdravotni problemy, to celkem jde 🙂 Ja cetla, jak to boli - pry jak kdyz te bodaji nozem a po celym tele. No nemela jsem to tak. Bolel me pouze podbrisek, samozrejme hodne, ale vzdycky mezi kontrakcema si muzes trosku odpocinout.
@bjoucik.15
Co já zase slyšela, tak to ženu akorát vysiluje a odvádí od správného dýchání..
Já rodila 2x a nekřičela ani u jednoho porodu.
A oba porody jsem měla hrozně rychlé, takže super 😎
@werunqa asi jak komu to pomáhá.... třeba ségra mi řekla, že bez zakřčení by malého navylačila.. tak já nevím. 🙂
@dokument tak běžně to není, to zase ne... někde odstřihnou a šup na měření a vážení. A v případě nějakých komplikací nedostaneš mimčo vůbec. My jsme naštěstí malou měli u sebe ale jen chvíli, takže pro ní asi nic moc. Jen to bylo právě kvůki komplikaci, neodešla mi sama placenta, takže dítě u mě být nesmělo v tu chvíli 😒 je mi to líto,ale nic s tím asi neudělám...
Jak Katka popisuje porod, tak to vůbec nezní hrozně... spíše, jak se tvářila ta její sestra, tak to vypadalo děsivě, ale přitom to bylo takový normál.. jen bych změnila pár věcí, např polohu, myslím,že by ho v pololeže vytlačila lépe a nemuseli jí nastřihávat. To samé měla poslíčky, ty holt bývají,ale tím,že rupli vodu urychlily porod, který dle mého měl postupovat jinak a tím malého uměle vytlačili ven, nebo jak to říct. To že má tu nemoc a musel pak na antibiotika, to v tom pořadu říct mohli,aby byl divák trohu v obraze....
@dokument presne to si myslim
@werunqa rychlé porody závidím. To já měla taky rychlý, jen 40hod 😀 ale 2 a 3 doba porodní byly jen 7hod. To co bylo pak bylo snad horší, ale to je jiná kapitola...
@hojda tyto tzv.adnatni infekce novorozence z velke casti pochazeji od matky, tzn.ze se mimi nakazi jiz v deloze nebo v probehu porodu v porodnim kanalu. Nikoli v nemocnici jako takove, i kdyz obcas take, ale to se tyka spis nefonosencu , kteri jsou dlouhodobe v inkubatorech a na UPV.
@dokument hodně žen říká (co to zažily) že porod je procházkou růžvou zahradou oproti třeba ledvinovým nebo žlučníkovým kamenům. Abych řekla pravdu, tak pro mě je horší zubař 😀
@bjoucik.15 tak musi si to tedy clovek pojistit,pokud vi, ze to nekde nedelaji, rict predem, ze si to preje. Mozna jsem byla v porodnici, kde jsou nakloneni prirozenym porodum, proto jsem si ji taky vybrala (ale i z jinych duvodu, socialni zarizeni a sprcha i na standardnim porodnim pokoji, pry vyborna poporodni pece o deti v pripade komplikaci, to byla pro me priorita). Ale plan jsem nemela zadny, delali to tak u vsech,takze jsem o to nemusela nijak bojovat a prislo mi to normalni. Moje kamaradky mely to same, ale uz teda nevim kde presne rodily.
@werunqa ja řvala u obou jak tur a co je na tom špatného? Pomáhalo mi to Nechápu jak někomu může tohle vadit a může za to někoho odsuzovat. To jako mam u porodu zachovávat dekorum
@bjoucik.15 presne, pro me taky zubar je horsi
@dokument no a kde jsi rodila, smím-li se zeptat?? Já v Praze, taková ta továrna na děti :( druhé už chci rodit jinde... Malou mi na břicho dali, jen proto, že o to řekla kamarádka co byla u mě, jinak by jí asi nedaly, ale měla krátkou pupečníkovou šňůru,takže jí nejdříve odstřihávaly,takže to nebylo na bříško hned 😒
Zdravím, mám sice termín prvního porodu za cca 10 dní, tak těžko zhodnotím chování účinkujících při porodu, je ale pravda, že se podle mě moc srovnávat nedají - Pavla jako druhorodička věděla, do čeho jde i se všemi riziky domácího porodu, ten její porod vypadal takhle v TV celkem jako brnkačka a věřím, že proběhl jak si ho představovala. Komentovat její výlevy vůči asistentce asi nebudu, těžko říct jak se člověk bude sám chovat až bude v této situaci. Pravda je, že to okřiknutí, když chtěla mimču otřít hlavičku ručníkem, mi přišlo trochu zbytečné, ale chápu nával emocí a hormonů... Porod Katky mi nepřipadal tak "šílený" jak tu bylo komentováno, v televizi to vypadalo všelijak, ale hodně toho bylo objasněno v rozhovoru s ní, takže nemyslím, že by si nesla nějaké extrémní trauma, myslím, že byla hlavně hodně vyčerpaná. Chování personálu mi nepřišlo nijak nevhodné, věřím, že všechny výkony s ní konzultovali, zvlášť když vědí, že je to doktorka-pediatrička. Pouze mi trochu "vadila" její sestra, jak tam celou dobu brečela a tvářila se strašně nešťastně, nevím, jestli mě by takový přístup podpořil... No a Veronika, ta mě "rozčísla" asi nejvíc, jak tu někdo psal, přišlo mi, že přišla do nemocnice už s velmi bojovnou náladou, při tom sepisování porodopisu mě vyloženě rozčilovala a opět musím říct, že sestra i lékař se dle mě chovali ok, lékař vyjádřil svůj profesionální názor k vedení porodu a oni měli samozřejmě možnost nesouhlasit, ale ty jejich argumenty mi přišly spíše jako od trucujících dětí, které prostě budou za každou cenu oponovat (takové to "copak mi někdy dali dítě po porodu hned na břicho...") Já mít tři děti po třech komplikovaných těhotenstvích a porodech, snažila bych se o to, aby to čtvrté mělo maximálně možný bezpečný průběh porodu, i když je mi jasné, že každá varianta porodu má svá rizika...
Za sebe se musím zastat jihlavské porodnice - rodit se tam tedy teprve chystám, ale na veškerých vyšetřením byli všichni moc milí, několikrát veškeré údaje ověřovali...opravdu nevěřím, že by rodila ve 45 tt. - buď musela sama špatně nahlásit poslední menses nebo se prostě spletla...navíc, po 3 císařech odmítnou návrh lékaře - byť ne zrovna nadnesený ve vhodnou chvíli, a ještě se k němu vyjádřit jako buran...Jo Miloš se o děti stará krásně...ale Veronika to podle mě nezvládá se 3, natož 4 a případně 5
Jinak Kačky mi bylo líto, ale pokud by rodila doma, dopadlo by to pro ni i dítě daleko hůř...
Pavla je mi nesympatická...budiž. že nechce vyšetřit během kontrakcí, ale péče o miminko v prázdném bazénku, by pro ni měla být priorita...
Co se týče podpantofláctví u Káti...zase to berte tak, že ten dům financuje v podstatě ona, navíc to ona se přestěhovala za mužem do prostředí, které je jí cizí a vše se musí učit. Její muž má navíc svoji hlavu a ne ve všem ji poslechne, jak bylo několikrát vidět...
Eva působí jako zlatíčko a držím jim palce 🙂

Osobně bych toho využila,protože čtvrtého císaře bych se bála,když bych měla doma tolik dětí. A je to bezpečné a levné a atk vyřešena.