icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

chris_n
25. zář 2015

@lexikorka me přišlo spíš nevhodné způsob konverzace s veronikou, která uz toho má tak akorát dost. Ne ten obsah.

lexikorka
25. zář 2015

@chris_n Jj, jak říkám, bylo to nadnesené v nevhodnou chvíli...ale to jak strašně ji to pobouřilo a ta reakce mi přišla přehnaná...Měla by si uvědomit, v jaké je situaci...nemyslím si, že by její tělo zvládlo případný 4 císař...nemluvě o dalších faktorech

hojda
25. zář 2015

@mimiveru A to je nemoc, která se dá poznat za utrazvuku ?

chris_n
25. zář 2015

@lexikorka tak ono ve 39tt nebo kolikátem je, kdy se sotva nese a tak. No to bych tak asi reagovala i já.

andelka
25. zář 2015

@werunqa někdo si to myslí asi proto,že se o křiku u porodu takhle vyjadrujes. Zní to,jako bys porod nikdy nezažila že nechápes,že se u něj někdy i křičí a že to pomáhá.

lexikorka
25. zář 2015

@chris_n Nevím...i její parner říkal, že měla na výběr, kam chce jít..na Vysočině je kvalitních porodnic několik...nikdo ji nenutil jít do té jihlavské...rodila tu už 3x, tak nevím, proč si teď stěžuje...
Chápu, že ji to zmáhá, koho ne, ale slušnost je slušnost...

mandala
25. zář 2015

@lexikorka Myslím, že říkala, že tam mají dobrou JIP, nevím, proč se rozhodovala kvůli tomu, jestli počítala s případnými komplikacemi...

dokument
25. zář 2015

@bjoucik.15 rodila jsem v Brne na Obilnim trhu

hany_bany
25. zář 2015

@bjoucik.15 co se týče bondingu, tak já jsem malou dostala taky na břicho hned - teda přestřihli pupeční šňůru a asi píchli kanavit, ale přišlo mi to strašně bleskové, než jsem si uvědomila, že je venku, byla na mně. A vážili ji až po dvou hodinách, měřili před odchodem domů, ať jí hned nemusí natahovat nožičky... a žádnej porodní plán jsem neměla, stejně jako @dokument . Jsou prostě porodnice, kde je to takto standard - nejlíp asi s označením Baby friendly hospital 😉

zmrz_lina
25. zář 2015

@lexikorka ona ale není po třech sekcích, první sekce, druhý normál, třetí sekce. Je tedy po 2 sekcích, ještě ani ne po sobě jdoucích a VBA2C se rodit přirozeně dá (v zahraničí celkem běžně).

lexikorka
25. zář 2015

@zmrz_lina No a teď by ji měla čekat třetí, podle posledních vyšetření...

digydigy
25. zář 2015

@hany_bany Taky záleží na obsazenosti porodnice - pokud za dveřma kříží nohy další maminka, tak ty dvě hodiny prostě zkrátěj.

zmrz_lina
25. zář 2015

@lexikorka nevím, jak se nakonec rozhodla, to nebylo v díle ukázané 🙂 Osobně si myslím, že SC jí byl navrhnut z jiných důvodů - je to pro dr. pohodlnější a hlavně je to mnohem lépe zaplacené...

berynka
25. zář 2015

@zmrz_lina tak to nevim, z jakých zdrojů pan primář čerpal, když tvrdil, že těch případů dvou CŘ a porodu je popsáno minimum 😅.
Příbuzná rodila ve velké pražské porodnici a taky to tam nikdo nechtěl riskovat.

zmrz_lina
25. zář 2015

@berynka v pražských porodnicích toho nechtějí riskovat víc 😀 V Praze je problém s normálním porodem i po 1 sekci, natož po 2 😀

dokument
25. zář 2015

@berynka on myslel seriozni vedecke studie nejspis, ze je jich malo a ty, ktere jsou, nemaji povzbudive zavery

berynka
25. zář 2015

@dokument no jasně, já to tak chápu... že se to prostě ne-dočetl, ale jak je pak možné, že v praxi je to běžná věc, jak píše
@zmrz_lina 😉

zmrz_lina
25. zář 2015

@berynka píšu v zahraničí, u nás ne 😉

berynka
25. zář 2015

@zmrz_lina tak teď jsem se vyděsila, protože by mě ani ve snu nenapadlo, že primář oddělení čerpá jen z tuzemských zdrojů a studií... na druhou stranu by to možná i leccos vysvětlovalo 🙂

stelar
25. zář 2015

@dokument presne tak, mluvil o vedeckých studiich.

Jinak bonding dnes normálně probíhá myslím ve většine českých nemocnic, ja s nim neměla problém, se sestřičkou jsme se domluvili ještě před porodem dcerky. Ptala se mě na to sama, jestli ho chci, porodní plán jsem neměla. NA boxu nás nechali i s manželem dvě hodiny, nikdo nás nerušil, jen z času na čas mě přišli skontrolovat, jestli nekrvácím. Porod, i když byl nemocničný, byl skvělý. V podstatě ho vedla PA, doktor byl přítomný jen posledních pár minut. Manžel byl celou dobu u mě a byl mi velkou oporou. Tím chci říct, že i nemocničný porod může atmosférou připomínat ten Pavlin. Navíc si myslím, že velkou roli hrálo to, že je druhorodička, to s prvorodičkou přeci nemůže nikto srovnávat.

Jinak díky této diskuzi jsem se rozhodla se na pořad podívat a pro mě jsou nejsympatičtější Katka a Eva. Katka je pro mě milá, chytrá holka, která ví, co v životě chce a jde si za tím. Nic špatného na tom nevidím. Evu obdivuju, zvládnout dvojčata a dvě malé děti musí byt masakr, zvlášť, když nemají zázemí a manžel moc nepomáhá . S Pavlou nemám společné absolutně nic, ale její postoj ji neberu, jen mi prostě příjde trochu mimo. Ale když je takhle šťastná, tak proč ne. A co se týče Veroniky, tak tu fakt nemusím, je to pro mě jednoduchá, absolutně nezodpovědná ženská, typická socka, která své děti nezvládá a bůhví kolik si jich ještě pořídí. V sobě vinu nevidí, za vše špatné může okolí.

stelar
25. zář 2015

@berynka kde jsi přišla na to, že čerpá jen z tuzemských zdrojů. mluvila jsi s nim?

berynka
25. zář 2015

@stelar já to právě nepředpokládám, ale ráda si to nechám vysvětlit... tak až s ním budeš mluvit ty, určitě se zeptej 😉

stelar
25. zář 2015

@berynka já s nim mluvit nebudu a proto si netroufám říkat, odkud čerpá své informace.

slunickova123
autor
25. zář 2015

@stelar citim to presne tak;)

helabella
25. zář 2015

Asi jsem to v prvním díle nepostřehla, ale Veronika žije s rodinou v nějak nevyhovujících podmínkách? Že tady bylo víckrát zmíněno, že vám připadá jako socka. Priznám se, že jsem první díl nesledovala, tak pečlivě, tak je možné, že mi něco uniklo.

lovekelly
25. zář 2015

@helabella každému vyhovuje něco jiného.. tady slo spise o materialni zabezpeceni. ano mají kde bydlet, mají co jist a mají co oblekat.. to, ze dům je maly, 3x do roka stehuji mistnosti, aby se vesli apod. to je věc druha..

helabella
25. zář 2015

@lovekelly --a vysvětlovali proč pořád mění ty místnosti? Jako chápu, když je nové dítě, ale jinak se situace v průběhu roku nemění, ne?

alkuska
25. zář 2015

@orchidis No, k té tvé poznámce ke Katce: "Ta Kačenka, jak si nechává říkat... no hlavně, že tam měla sterilitu, díky které- zcela logicky - dítko ihned potřebovalo dvoje širokospektrální ATB a pobyt v inkubátoru..." - co kdyby sis nejpve přečetla jak to celé bylo? Infekce byla už prenatální, naopak kdyby čekali až se porod sám rozběhne, mohlo už být pozdě.

lovekelly
25. zář 2015

@helabella jj mluvili tam o tom, autista potřebuje vice klidu.. takhle to taky není ono.. takze proste stále hledaji způsob jak se tam vtěsnat aby to zaroven vyhovovalo vsem

izzybickerstaff
25. zář 2015

@helabella říkali, že je to kvůli nejmladšímu dítěti, které má (asi) astma a nějaké alergie, zařídili pokojíček a zjistili, že je tam moc horko a sucho nebo cosi, co mu nedělá dobře...

Strana