Čtyři v tom 3
Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?
@bjoucik.15 rodila jsem v Brne na Obilnim trhu
@bjoucik.15 co se týče bondingu, tak já jsem malou dostala taky na břicho hned - teda přestřihli pupeční šňůru a asi píchli kanavit, ale přišlo mi to strašně bleskové, než jsem si uvědomila, že je venku, byla na mně. A vážili ji až po dvou hodinách, měřili před odchodem domů, ať jí hned nemusí natahovat nožičky... a žádnej porodní plán jsem neměla, stejně jako @dokument . Jsou prostě porodnice, kde je to takto standard - nejlíp asi s označením Baby friendly hospital 😉
@dokument presne tak, mluvil o vedeckých studiich.
Jinak bonding dnes normálně probíhá myslím ve většine českých nemocnic, ja s nim neměla problém, se sestřičkou jsme se domluvili ještě před porodem dcerky. Ptala se mě na to sama, jestli ho chci, porodní plán jsem neměla. NA boxu nás nechali i s manželem dvě hodiny, nikdo nás nerušil, jen z času na čas mě přišli skontrolovat, jestli nekrvácím. Porod, i když byl nemocničný, byl skvělý. V podstatě ho vedla PA, doktor byl přítomný jen posledních pár minut. Manžel byl celou dobu u mě a byl mi velkou oporou. Tím chci říct, že i nemocničný porod může atmosférou připomínat ten Pavlin. Navíc si myslím, že velkou roli hrálo to, že je druhorodička, to s prvorodičkou přeci nemůže nikto srovnávat.
Jinak díky této diskuzi jsem se rozhodla se na pořad podívat a pro mě jsou nejsympatičtější Katka a Eva. Katka je pro mě milá, chytrá holka, která ví, co v životě chce a jde si za tím. Nic špatného na tom nevidím. Evu obdivuju, zvládnout dvojčata a dvě malé děti musí byt masakr, zvlášť, když nemají zázemí a manžel moc nepomáhá . S Pavlou nemám společné absolutně nic, ale její postoj ji neberu, jen mi prostě příjde trochu mimo. Ale když je takhle šťastná, tak proč ne. A co se týče Veroniky, tak tu fakt nemusím, je to pro mě jednoduchá, absolutně nezodpovědná ženská, typická socka, která své děti nezvládá a bůhví kolik si jich ještě pořídí. V sobě vinu nevidí, za vše špatné může okolí.
@stelar citim to presne tak;)
Asi jsem to v prvním díle nepostřehla, ale Veronika žije s rodinou v nějak nevyhovujících podmínkách? Že tady bylo víckrát zmíněno, že vám připadá jako socka. Priznám se, že jsem první díl nesledovala, tak pečlivě, tak je možné, že mi něco uniklo.
@orchidis No, k té tvé poznámce ke Katce: "Ta Kačenka, jak si nechává říkat... no hlavně, že tam měla sterilitu, díky které- zcela logicky - dítko ihned potřebovalo dvoje širokospektrální ATB a pobyt v inkubátoru..." - co kdyby sis nejpve přečetla jak to celé bylo? Infekce byla už prenatální, naopak kdyby čekali až se porod sám rozběhne, mohlo už být pozdě.
@helabella říkali, že je to kvůli nejmladšímu dítěti, které má (asi) astma a nějaké alergie, zařídili pokojíček a zjistili, že je tam moc horko a sucho nebo cosi, co mu nedělá dobře...

@lexikorka me přišlo spíš nevhodné způsob konverzace s veronikou, která uz toho má tak akorát dost. Ne ten obsah.