icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

stelar
1. říj 2015

@zmrz_lina číst umím. Nebo máš pocit, že jsem na obsah tvé poznámky přišla telepaticky?

zmrz_lina
1. říj 2015

@stelar no vzhledem k tomu, že o "MIMINKO POTŘEBOVALO OŠETŘENÍ" nebylo v tom, co jsem zatím viděla ani slovo, byla tvoje reakce trochu přehnaná 😉 Z toho co jsem zatím viděla - slibovali hory-doly a nic z toho...

stelar
1. říj 2015

@zmrz_lina víš, asi jsi to ještě nepostřehla, ale v pořadu se hooodně věci neřekně a pak to vypadá úplně jinak, než to ve skutečnosti bylo. Viz Katčin porod.

zmrz_lina
1. říj 2015

@stelar z toho, co bylo vidět, bylo to, že po vybavení miminka mu udělali rutinní ošetření (odsávání preventivně se v některých porodnicích dělá, i když není nutné), ne že to byla nutnost. Odkud máš informaci ty, že miminko POTŘEBOVALO ošetřit?

terinda
1. říj 2015

V minulé sérii vystresovaná dr. dala na hruď mamince fialové miminko, kt. sotva dýchalo..., kvůli televizi 😝
Tož hlavně, že byl bonding ... ten je do budoucího života dítěte stráááášně moc důležitý 😀
A my jsme generace debilů, nebyli jsme u maminky pořád po porodu 😉

stelar
1. říj 2015

@zmrz_lina Odkud máš informaci, že šlo o rutinní ošetření? Na mně to jako rutina nepůsobilo. Odsávání, stimulace hrudníku... Ale jak říkám, je to sestříhané tak, že z toho vůbec nic vyvozovat nelze, jde hlavně o to, aby se to lidem líbilo.

zuzana_ka
1. říj 2015

Podle mě se tomu bondingu přisuzuje až moc velká důležitost. Nemyslím si, že děti bez bondingu jsou jinačí...

stelar
1. říj 2015

@terinda přesně tak, my jsme komplet nebondingová, nekojená, nenosená generace, ja se divim, že vůbec žijeme :D

jipe
1. říj 2015

No hlavně nakonec rodila císařem, tak asi bylo důležitější mít prostor pro zašití, než dávat miminko na hruď, v minulé serii taky u porodu císařem bonding nebyl

zmrz_lina
1. říj 2015

@stelar v tom případě jsi ale použila poměrně hrubý argumentační faul 😉 ("Klidně ať zemře na matčině hrudi, hlavne ať je bonding!!!") Já jsem nevěděla, jestli to ošetření bylo nebo nebylo nutné, ale bylo to první, co mě "udeřilo". Na druhou stranu, po ošetření, když jí ho ukazovali, už jí mohli miminko na hrudník klidně dát, tam už problém evidentně nebyl.

zmrz_lina
1. říj 2015

@jipe je to o porodnici a o ochotě. Já nakonec rodila akutní sekcí a bonding jsem měla.

stelar
1. říj 2015

@zmrz_lina Proč by to měl být hrubý argumentační faul??? Z mého pohledu ošetření potřeba bylo, měla jsem pocit, že něco není v pořádku a nadále si stojím za tím, že zdraví dítětě je důležitější než nějaký bonding.

losnikolos
1. říj 2015

@zmrz_lina ale jak můžeš vědět,že ji ho potom nedali? Pokojové mi propadli,že by ji ho mohli dát akorát na krk..a co vlastně resis,když byla spokojena?

zmrz_lina
1. říj 2015

@losnikolos holky, ja mam fakt pocit, ze neumite cist (nebo chapat psany text). Ale to je jedno, dal to rozpitvavat nebudu. Kdyz jsem to psala, videla jsem opravdu jen tu sekci, nic dal (a v prispevku jsem to i psala). Tezko jsem tedy mohla vedet, ze byla spokojena.

zmrz_lina
1. říj 2015

@stelar ale v tom se shodneme - je-li potreba osetreni, jde bonding stranou. Ale ani ty, ani ja nevime, zda opravdu bylo potreba (na tom, ze nevime, zda bylo nebo nebylo opravdu potreba, se jiste shodneme taky), proto pouzit utok ve stylu - "jasne, lepsi bonding nez zive dite" je hruby argumentacni faul 😉

losnikolos
1. říj 2015

@zmrz_lina v tom případě nechápu,proč to pises? Soudis bez toho aniž bys měla docteny spis. Ale to je jedno, nejsi jedina😉

zmrz_lina
1. říj 2015

@losnikolos nechapu, ze na to tedy reagujes 😉 ja jsem na to, ze jsem dil nevidela cely, upozornila hned ve svem prvnim prispevku.

zmrz_lina
1. říj 2015

@stelar jinak co se arg. faulu tyce, konkr. jsi pouzila tzv. slameneho panaka 😉

losnikolos
1. říj 2015

@zmrz_lina máš pravdu,taky nechápu,že na takový příspěvek reaguju..

stelar
1. říj 2015

@zmrz_lina dík za objasnění 🙂 ty zase hodnotíš a soudíš bez toho, abys k tomu měla nějaké informace.

izzybickerstaff
1. říj 2015

@stelar @zmrz_lina holky klid tady trochu...Veronika na chatu říkala, že sestřička se jí ptala, jestli chce dítě k sobě, ale že jí bylo špatně a nemohla.

terinda
1. říj 2015

A úplně nejlepší je komentovat prvních pár minut dílu 😀 ... aspoň je tu pořádně veselo, že? 😉

chris_n
1. říj 2015

neskutečný kam se tohle dostalo!!!!! fuj!

zmrz_lina
1. říj 2015

@terinda úplně nejlepší je se do někoho pouštět, protože komentuje prvních pár minut dílu, přestože ve svém příspěvku na to sám upozorňuje 😉

primaska
1. říj 2015

@zmrz_lina Panebože, co máš pořád s tím hrudníkem a bondingem?? Aspoň pět zpráv o hrudníku..to už je skoro tanatizmus 😀 😀

orchidis
1. říj 2015

@

zuzana_ka
1. říj 2015

Holky, no tak, nehádejte se. 🙂
Obraťme list, přece čtyři v tom nejsou jen o porodech ale i o sžívání apod.🙂

princezna_kp
1. říj 2015

Maminku dvojcatek obdivuji! Vypada uzasne vpohode! 😊

andelka
1. říj 2015

Holky, zaujalo mě jméno (jména) Pavlina chlapečka. to mu jako fakt dají takovou exotiku? Sem do Čr?A skoro půlku kalendáře,nebo to byl jen možný výběr..?

zuzana_ka
1. říj 2015

@princezna_kp snad nějak vyřeší to bydlení, pač ta chatka asi nebude ideál...

Já jsem se zase zamilovala do schodiště co má K. v domě🙂

Strana