icon

Čtyři v tom 3

slunickova123
22. zář 2015

Ahoj, je tu nekdo, kdo sleduje tento dokument? Ktera maminka je vam sympaticka a ktera ne? Ja nemusim moc pavlu, protoze kazdy extrem je podle me spatny, je to takova lesni zena. Asi alternativni mamky ji budou obdivovat. Veronika je v pohode, obdivuju, ze ma odvahu na ctvrte dite v podminkach, kde zije. Eva je taky sympaticka, jen ja jakozto pediatr nevim, proc tak specha s nedonosenymi detmi s nizkou PH domu . Jinak na me pusobi dobre. Kacenka je podle normalni prvorodicka, jako doktorka bude mit asi klasicky nemocnicni porod. Za me ok, zastankyne prirozenych porodu to asi zdrbou. Tak co vy?

simbelmine
2. říj 2015

@jetynka No základem je mít dítě oblečené tak, aby se dalo dobře vysléct ( žádné dupačky apod., naopak existují třeba kalhoty s prostřiženým rozkrokem) a dát vyčůrat před odchodem. A jinak je bezplenkovka obecně líp uzpůsobená nošení, protože v šátku většinou dítě moc nečůrá. Já teď ještě dávám čůrat i venku, když jsme někde déle (už to není úplné miminko) a v zimě budou holt výlety takové, aby to vydržela někam do tepla.

jetynka
2. říj 2015

@simbelmine díky, jo vlastně ten malý měl něco na ten způsob oblečené.

simbelmine
2. říj 2015

A ještě k tomu spaní a ostatnímu - miminka ve spánku nečůrají, čůrají po probuzení. Takže já si normálně dělám svoje a jakmile se malá vzbudí, sundám plínku, dám nad misku, nasadím plínku a fungujeme dál. To samé v noci (ano, někdy se to nestihne; v noci to někteří neřeší, ale protože vím, kolik toho malá vyprodukuje, tak se mi prostě ekluje ji v tom nechávat celou noc).

A jinak bezplenkovka to není 12 let, nýbrž tisíciletí,možná i dýl než plínky 🙂. Jen tomu taknikdo neříkal. A v některých méně "civilizovaných" částech světa je naprosto normální i dnes.

zuzana_ka
2. říj 2015

@simbelmine moje malá čůrá i ve spánku, stačí aby byla i mírně probuzená, ale má ještě zavřené oči a je pod ní louže

simbelmine
2. říj 2015

@zuzana_ka Možná by si zvykla a počkala. A možná taky ne, jedna kamarádka s BKM u syna neuspěla.

kocicinka
2. říj 2015

Moje děti teda taky čůrají ve spánku, protože po tom tříhodinovém spánku je ta plína úplně durch( dávám látkovky, takže je to vidět) to není jen za dobu po probuzení. A v noci mi spí celou noc, jen v 5 se probudí na kojení a hned zase usne a spí do osmi. A budit mimčo kvůli čůrání mi přijde blbost, já jsem ráda, že spí. To bych musela nejdřív vzbudit sebe a to teda jako fakt ne 😉
U nás má na noc plínu i tříleťák, nějak není v naší moci s tím něco udělat. Včera jsem mu na spaní po obědě nedala a počůral se. Takže to zatím nebudem hrotit, do maturity jí mít nebude.
No jak říkám, asi to může fungovat, ale musí se tomu člověk podřídit. Což jde třeba dejme tomu když má člověk jen jedno dítě, dělá kratší procházky uzpůsobené mimču a nemá takový provoz.
No měla by se ta metoda přejmenovat, protože ten název je takový docela zavádějící.

zuzana_ka
2. říj 2015

@simbelmine třeba si to ani neuvědomuje...
Jinak malá chodí doma bez pleny, pač už je dost velká a uvědomuje si, že má chodit na nočník. Jinak na ven a na spánek používáme plenku.
Nevím jak se to teda praktikuje u miminek. To člověk opravdu je musí mít stále na očích a nedělat nic jiného

chris_n
2. říj 2015

@simbelmine ja davala malou naopak do šatku, aby se jako prtous vy*rala skoro z podoby. Kdyz ji bolelo břicho.To si pak s BKM neumím představit 😀

simbelmine
2. říj 2015

@kocicinka Rika se ji i prirozena hygiena nemluvnat 🙂

zuzana_ka
2. říj 2015

@simbelmine dítě čisté - okolí pos*ané 😀

zmrz_lina
2. říj 2015

Já BKM chvíli praktikovala a opravdu to funguje. Malý čůrá až po probuzení, ale za to opravdu hodně, takže plena je durch (také látkuji). Stačí po probuzení hned dát nad WC a čůrá tam. Je to ale někdy náročnější, takže to nehrotím - buď se povede, nebo ne. Když ale měl první "pevné" hovínko a nemohl ho vytlačit, tak mu držení nad WC v klubíčku hodně pomohlo, aby se vykakal...

evaamy
2. říj 2015

Ahoj holky, celkem mě zarazilo, že ta Eva vůbec nedrží dětem hlavičku? Ja ji synovi držela snad až do pul roku 😀. Její muž je mi sympatický, vypadá jako můj oblíbený zpěvák Till Lindemann z Rammstein.nějak nechápu, jakto, že bydlí v chatě, oba pracuji( až na Evu na md samozřejmě) a mají už i nějaký věk, nejsou to mladosi co se teprve staví na vlastní nohy..
Kačenka- malej mel dudel, myslela jsem, že se jim zezacatku nemá dávat, aby se naučili nejdříve sát z prsa, tak jsem čekala, že ona jako dr to bude vědět. A překvapilo mě, že nosí v satku🙂.
Veronika- bylo mi líto miminka, po vytažení z břicha s nim zachazeli jak s horkým bramborem, honem honem, podle mě by s ním mohli zacházet víc s citem, jemneji..nechat ho odpočinout a ne honem rychle nahatyho zvážit, všude hodně ostrého světla( doteď bylo ve tmě. Jak je vám, když vylezete z temné místnosti na světlo atd). Toť mé dojmy...

bassetlady
2. říj 2015

@evaamy no joooo, ta podoba 😀 já už od začátku koumám koho mi připomíná 😀

elu
2. říj 2015

holky toho zpěváka neznám, ale ja zas tvrdím, že je to celej Dominik Duka 🙂 🙂 😀 🤐

mialagia
2. říj 2015

@evaamy přesně s tou hlavičkou mi to taky přišlo divný.. úplně jsem trnula..nevim kolik těm dětem bylo při natáčení.. ale zároveň se mi u týhle rodinky nelíbilo jak se chovají k tomu chudinkovi nejstaršímu chlapečkovi to se pak nedivim že musí chodit k psychologovi..Tolik dětí stíhat asi holt moc nejde..

lucenek
2. říj 2015

Dnešní práce v terénu 🙂
Nějak těch porodů přibývá a přibývá...teda oproti dopravním nehodám, ale to je jen dobře 🙂

chris_n
2. říj 2015

@evaamy mala mela taky dudel pomerne brzo

izzybickerstaff
2. říj 2015

@evaamy jak jinak vážit než nahatýho? 🙂 operovat se taky asi nedá potmě...nevím, mně to přišlo všechno normální.

wynn
2. říj 2015

@evaamy
Ohledně dudlíku...pokud byl malý na intermediálu bez maminy - tam se dudlíky dávají. Tamní sestřičky mají na boxu pět šest miminek a chovat všechny zároveň nemůžou. A když do nich pumpují antibiotika a děti prakticky prodělávají zánět, dudlík je opravdu menší zlo než plakat a vysilovat tělo.
Vlastní zkušenost.

evaamy
2. říj 2015

@wynn myslím, že to bylo už u ni doma

wynn
2. říj 2015

@evaamy To ano, ale je pochopitelné, že si na to to prtě stačilo zvyknout za ten řekněme týden v nemocnici. Proč ne, já to měla taky tak a mladý saje ukázkově. I s dudlíkem od druhého dne života🙂

jaya
3. říj 2015

@lucenek krásný 🙂 a to byl domácí porod? Jinak z druhé strany mi nepřijde moc profesionální dávat takovou fotku do veřejné diskuze, kde ji ani smáznout nemůžeš. Jako matka toho děťátka bych z toho dvakrát odvázaná nebyla a jako Tvůj šéf už vůbec ne.

lucenek
3. říj 2015

@jaya přesně toto jsem čekala, mám svolení maminky 🙂 takže keep calm. A můj šéf nejsi, a ani nebudeš....díky bohu 🙂 i když i ten tu fotku viděl a usmíval se ...
Opět děláš závěry a nic nevíš...ostatně jako vždy
A detaily ti sdělit nemohu 🙂 to přece víš...nebo ne?

jaya
3. říj 2015

@lucenek no že ti v poporodnim poblouznění dala k něčemu souhlas se nedivím (dokonce tě nechala ho chovat, já bych svoje dítě z ruky nedala). Zato šéfovi se divím a to dost. Kde je profesní etika? Kdo chrání to dítě? A až si fotku stáhne třeba Blesk, budete se divit všichni. To už je ale vaše svědomi, ne moje. Děťátko je to krásný.

lucenek
3. říj 2015

@jaya ale prosímtě...tys byla na místě? Vůbec, ale vůbec nic nevíš a děláš závěry. Blesk si stáhne fotku a napíše tak Krutý porod v terénu!!!! ježišini.....
Svoje z ruky nedávej , tak si je běž pochovat a věnovat se jim
Takovou Uštěpačnou arogantě rýpající osobu jsem dlouho neviděla....
EHm chceš materiálny na téma profesní etika ve zdravotnictví? To abys o tom něco věděla, než se pustíš do hloupých komentářů a závěrů tvořených v tvé hlavě....
PS a myslíš si že na fotce jsem já?
Opravdu děláš si vykonstrované závěry, a hned máš prostě svůj příběh na světě.
Něktěré matky s porodem dítěte porodí i svůj mozek - jak patetické

jaya
3. říj 2015

@lucenek oni si to můžou použít, jak chcou. Můžou napsat třeba "Další novorozenec zachráněn z popelnice". Možná jsem paranoidní, ale tohle bych si fakt nelajzla.

lucenek
3. říj 2015

@jaya správně jsi paranoidní, ostatně máš paranoidní závěry. To je porucha, víš....měla bys vyhledat odborníka.

jaya
3. říj 2015

@lucenek Moje paranoia mi uz mnohokrát zachránila zadek, takže zatím to jako problém nevnímám. Až mi to přeroste přes hlavu, jistě odborníka vyhledám 😀

princezna_kp
3. říj 2015

@jaya nechapu, kdyz nemas uzivatele lucenek rada, tak ji ignoruj. A to same plati pro lucenek, proc tady vyvolavat verejne slovni zapasy? Piste si to pres SZ. Ach jo holky, preci nejste male, ale dospele zeny. To Vam to za to stoji se tu dohadovat a osocovat?

orchidis
3. říj 2015

@lucenek Také se mi to nelíbí. Cizí děti se v médiích, myslím, takto, bez rozmazaného obličejíku ani zveřejňovat nesmí!!!! A hlavně, že ti jej půjčila a nechala se vyfotit, zjevně neznamená, že souhlasí s tím, že tu fotku vycapíš někde na veřejném fóru. Toto je fakt masakr. Fotku vlastního dítěte vcelku inteligentně a uvědoměle nezveřejňuješ (já také ne), ale cizí sem lupeš bez možnosti smazání. Proboha...☹, mysli!

Strana