Deprese z budoucnosti a financí. Máte někdo z toho, co bude?
Ahoj, chci se zeptat, zda máte také někdo deprese z toho co bude. Strašně moc přemýšlím, jak ušetřit peníze a postavit dům, mám hrůzu z toho jak pozemek, dům, všechno je drahé.. a ještě větší hrůzu mam z toho, co moje děti. Jak je finančně zabezpečit. To už mě pak fakt jen napadá vykrást banku (Berte s nadsázkou, nejsem psychouš co vážně uvažuje vykrást banku) :D
Mám z toho hrůzu už několik let a brečím i kvůli těm představám, nebo když prohlížím inzeráty, kolik milionů co stojí.. přijde mi to hrozně nereálné. Je tu prosím někdo na tom stejně?
@hojda Chtela jsem slyset, ze i takto nekdo přemýšlí a má strach. Ne jako vetsina lidi tady neřeší co bude. Tak mám svůj sen a cíl mít dům a je to špatně? Dělám pro to maximum aby to tak bylo, ale teď jsem vlastne vyvrhel co má vysoký nárok? Takže ty, co toho docílili jsou něco víc nebo nějaký zazobanci? 😀 Opravdu nerozumim těm komentářům a radám o které jsem nestála.
Tvůj úvodní příspěvek vyzněl bohužel úplně jinak. Pro někoho, kdo ti nevidí do hlavy je těžší pochopit co přesně myslíš. S tím musíš v takových diskuzích počítat.
Ty woe, tady je dnes nějaký sraz trollů, protože to jinak není možné. Jedna trollí o bydlení, druhá trollí o souložení. Nechcete se dát dohromady? Mohly byste si vysouložit nový domek.
@michelleponky Ach jo, tak ještě jednou. Pokud Tě děsí ta vidina budoucnosti tak, že kvůli tomu brečíš, asi sis spletla fórum a měla bys najít nějaké pro psychicky labilní jedince, protože tady hledáš někoho, kdo je na tom podobně, ale zjevně tu zatím nikdo takový není. Tohle je práce pro psychologa.
@sudylichozrout Ty dneska perlíš 😂😂😂
@knuffel ocividne by jste ho potrebovala vy, kdyz o nem porad basnite.
@michelleponky By jsem ho potřebovala, to je fakt, protože mi nepřijde normální plakat nad smutnou budoucností svých dětí. Fňuk fňuk.
@sudylichozrout Je tu nějaká o souložení? Kde? Sem s ní, páč sem višynutí jedynec!
@michelleponky napsala jsi v úvodním příspěvku tak málo informací, že se nemůžeš divit, že to svádí k různým interpretacím. Mít sen je v pořádku, otázka je, jak je ten sen reálný a jak moc času na něj mám. Jestli jste mladí, např. kolem 25 let a máte maličké děti, máte na zabezpečení svých dětí v dospělosti mnohem více času než čtyřicátníci s puberťáky. Je to přesně 10 let, co jsme měli jedno roční dítě, druhé na cestě, bydleli jsme v nájmu. Dnes po těch 10 letech máme 4 děti, vlastní dům dávno splacený a finanční rezervy přiměřené. Byl to neuvěřitelný posun za těch 10 let a jsem za to vděčná. To hlavní, co jsme od rodičů dostali, nebyly peníze, ale vzdělání a zázemí. Díky vzdělání a spoustě dalších dílků mozaiky jsme dnes tam, kde jsme.
@michelleponky Máš sen, který v tobě vyvolává strach? Není na tom něco špatně? Je rozdíl myslet na budoucnost a rozdíl si dát cíle, které nejsem schopný dosáhnout. Máš jen dvě možnosti. Změnit cíl, nebo své chování, tak abys ho dosáhla.
@hojda Nebudu měnit ani jedno, je snad normalní mít své cíle a mít obavy z toho co bude. ;)
@jajulin Ano, jsme mlada rodina a vim, ze ten sen je realny, jinak bych se ho prece nesnazila zrealizovat. Kazdopadne dekuji za vas komentar, ktery jako jediný me nakopnul a jsem rada za vas, co jste za 10 let dokazala a jste na to pysna. Presne toho chci take docilit.
@michelleponky v tom pripade mej deprese z toho, co bude. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo ne, hleda duvody. Malokdo premysli jako ty a to je pro tebe pouceni z teto diskuze. Ber nebo nech🙂.
@michelleponky Tak na co si stěžuješ? Jako fakt ti nerozumím. Pokud nechceš nic měnit, jsi spokojená a pak nechápu, co řešíš. Pokud jsi nespokojená, musíš to řešit a něco změnit.
Jinak tedy spořit na dům v Praze ti skoro nezávidím.
@michelleponky A tím brečením a depresemi se reality zlevní? Nebo si vybrečíte víc peněz?
@hojda Ne, ale vy mozna nejaky slevovy kodik do tchiba ;)
@michelleponky Ten už nepotřebuji, bylo to na lavici na terasu k našemu domu. Šetříme dětem na studia, tak se sleva hodí, protože naši rodiče (zahradník, uklízečka, jeřábník a pracovnice ve státní správě) nám s manželem umožnili vystudovat a díky tomu jsme si byli schopní vydělat na dům. Varianta brečení nad realitami nás totiž nenapadla.
@hojda tak to me moc mrzi, ze pak nemate ani na lavici 🙂
@michelleponky
proboha řešíš naprosté "kraviny" a ještě se tím týráš...proč proboha? co takhle slevit ze svých cílů??? mám 2 děti které miluju, nemám miliony, dokonce ani jedno z mých dětí není tak úplně zdravé, letos v létě jsme s manželem zažili docela tvrdý střet s realitou ohledně onemocnění starší dcery a učíme se s tím žít a víme, že zdraví si ani za "miliony" nekoupíš, žádné deprese z toho nemáme a žije se nám relativně dobře...
Ne každý, našetří během života svým dětem na vlastní bydlení, což ještě neznamená, že ten dotyčný je špatným rodičem...
@michelleponky a neřeším CO BUDE???
...může mě "sejmout" Covid, že to budu mít spočítané, stejně tak mě může srazit auto na smrt, stejně tak mě může "sejmout" rakovina čehokoliv, kdybych měla mít z čehokoliv depresi, tak nevylezu ani na ulici...já prostě žiju...asi jako většina z nás co ti sem píšou...
doba je zlá, lidi jsou rozmlsaní, stačí se spokojit s málem ne mít vše...
rozhodně si nemyslím, že své děti špatně vychovám, když jim nedopřeju vlastní bydlení....
@veruuu_kubesovic Ja taky rozhodne nechci pro sve deti vlastni bydleni, což jsem uz psala. A ano, i ja se tento rok stretla s hnusnou realitou a to s ditetem s DS. Co dal?
@michelleponky mám dítě s cukrovkou a vývojovou dysfázii, čekám co jí ještě potká k tomu "kontruje" naprosto zdravý syn i přesto se nenechám ničím zahnat do kouta...mysli pozitivně ač to je mnohdy nesmírně těžké....
@michelleponky Tak jo, konec srandy. Přestaň trollit. Jsi průhledná, zejména kvůli svým arogantním odpovědím, určitému slohu a postupným připepřováním. Dost mi tvůj styl připomíná ty hromady anonymních diskuzí, které mají velmi podobný mechanismus. Skoro bych si vsadila, že je zakládáš, abys tady plašila nudu a chytala lelky. Což je dost smutné.
@sudylichozrout dělám si srandu samozřejmě 🙂 Taky přeji hezký večer🤗
@michelleponky já jsem teda nečetla poslední dvě stránky, ale já bych taky chtěla větší bydlení. Mít domek a malému něco nasporit. V současné době jsem ráda, že mám dobrou práci. Jsme zdraví a už kolem nehledim, kdo má víc. Protože pokaždé někdo mít víc bude. Tak se tím zbytečně netrap ☺️
Teda já bych už musela být pod antidepresivy. Naučila jsem se šetřit teprve před pár lety, takže pro své velké děti 19 a 17 nebudu mít do jejich začátku, až se osamostatní, nic. Tomu nejmladšímu, 6 let, to možná zvládnu.
My s bráchou jsme taky nikdy nic nedostali, museli jsme se pak starat samy. A myslím si, že by na nás máma byla moc pyšná.
A vůbec se nestresuji, a ani se stresovat nebudu, jestli děti zaopatřím nebo ne. Už teď vidím, jak se snaží aby měly. A o tom to je. I když věřím, že peníze do začátku musí být fajn. Ale proč se z toho stresovat co bude, když vím jaký mám možnosti. Užívám si přítomného okamžiku, a i toho, že se snažím vydělat si víc, abysme se teď měli dobře. A daří se mi i šetřit, i když to jde pomalu, ale jsem v klidu, když vím že máme aspoň malou rezervu. Dřív jsme totiž neměli žádnou.
A vím, že se děti o sebe postarají a nějak to zvládnou, stejně jako jsem to zvládla já 😊
@sudylichozrout Hele, on ten dum ani v Praze neni nerealny. Chce to mit stesti, a pochopitelne ne v centru. Mam domek na kraji Prahy, ale kousek od vlaku (takze dostupnost do centra v pohode), dispozicne mensi (4+kk, ale velka plocha), a da se - v porovnani s byty 4+1(kk) cenove jen o fous vys, mala zahradka (pro me pracovni vytizeni tak akorat), vejdem se tam vsichni. A splatka hypo pprad mensi, nez by byl najem. Ale je fakt, ze ldyz jsme ho s ex kupovali, tak to byla vicemene nahoda, ze jsme ho chytli, za tu cenu. Ted se kousek od nas stavi nove domky a na to uz bych nemela.

@michelleponky Já nějak nechápu, co jsi chtěla slyšet za odpověď? Že doma pláčeme nad cenami realit?