icon

Deprese z budoucnosti a financí. Máte někdo z toho, co bude?

michelleponky
13. pro 2020

Ahoj, chci se zeptat, zda máte také někdo deprese z toho co bude. Strašně moc přemýšlím, jak ušetřit peníze a postavit dům, mám hrůzu z toho jak pozemek, dům, všechno je drahé.. a ještě větší hrůzu mam z toho, co moje děti. Jak je finančně zabezpečit. To už mě pak fakt jen napadá vykrást banku (Berte s nadsázkou, nejsem psychouš co vážně uvažuje vykrást banku) :D
Mám z toho hrůzu už několik let a brečím i kvůli těm představám, nebo když prohlížím inzeráty, kolik milionů co stojí.. přijde mi to hrozně nereálné. Je tu prosím někdo na tom stejně?

Strana
z4
hojda
13. pro 2020

@michelleponky Já nějak nechápu, co jsi chtěla slyšet za odpověď? Že doma pláčeme nad cenami realit?

michelleponky
autor
13. pro 2020

@hojda Chtela jsem slyset, ze i takto nekdo přemýšlí a má strach. Ne jako vetsina lidi tady neřeší co bude. Tak mám svůj sen a cíl mít dům a je to špatně? Dělám pro to maximum aby to tak bylo, ale teď jsem vlastne vyvrhel co má vysoký nárok? Takže ty, co toho docílili jsou něco víc nebo nějaký zazobanci? 😀 Opravdu nerozumim těm komentářům a radám o které jsem nestála.

michaela666
13. pro 2020

Tvůj úvodní příspěvek vyzněl bohužel úplně jinak. Pro někoho, kdo ti nevidí do hlavy je těžší pochopit co přesně myslíš. S tím musíš v takových diskuzích počítat.

sudylichozrout
13. pro 2020

Ty woe, tady je dnes nějaký sraz trollů, protože to jinak není možné. Jedna trollí o bydlení, druhá trollí o souložení. Nechcete se dát dohromady? Mohly byste si vysouložit nový domek.

knuffel
13. pro 2020

@michelleponky Ach jo, tak ještě jednou. Pokud Tě děsí ta vidina budoucnosti tak, že kvůli tomu brečíš, asi sis spletla fórum a měla bys najít nějaké pro psychicky labilní jedince, protože tady hledáš někoho, kdo je na tom podobně, ale zjevně tu zatím nikdo takový není. Tohle je práce pro psychologa.

michaela666
13. pro 2020

@sudylichozrout Ty dneska perlíš 😂😂😂

michelleponky
autor
13. pro 2020

@knuffel ocividne by jste ho potrebovala vy, kdyz o nem porad basnite.

knuffel
13. pro 2020

@michelleponky By jsem ho potřebovala, to je fakt, protože mi nepřijde normální plakat nad smutnou budoucností svých dětí. Fňuk fňuk.

knuffel
13. pro 2020

@sudylichozrout Je tu nějaká o souložení? Kde? Sem s ní, páč sem višynutí jedynec!

jajulin
13. pro 2020

@michelleponky napsala jsi v úvodním příspěvku tak málo informací, že se nemůžeš divit, že to svádí k různým interpretacím. Mít sen je v pořádku, otázka je, jak je ten sen reálný a jak moc času na něj mám. Jestli jste mladí, např. kolem 25 let a máte maličké děti, máte na zabezpečení svých dětí v dospělosti mnohem více času než čtyřicátníci s puberťáky. Je to přesně 10 let, co jsme měli jedno roční dítě, druhé na cestě, bydleli jsme v nájmu. Dnes po těch 10 letech máme 4 děti, vlastní dům dávno splacený a finanční rezervy přiměřené. Byl to neuvěřitelný posun za těch 10 let a jsem za to vděčná. To hlavní, co jsme od rodičů dostali, nebyly peníze, ale vzdělání a zázemí. Díky vzdělání a spoustě dalších dílků mozaiky jsme dnes tam, kde jsme.

hojda
13. pro 2020

@michelleponky Máš sen, který v tobě vyvolává strach? Není na tom něco špatně? Je rozdíl myslet na budoucnost a rozdíl si dát cíle, které nejsem schopný dosáhnout. Máš jen dvě možnosti. Změnit cíl, nebo své chování, tak abys ho dosáhla.

michelleponky
autor
13. pro 2020

@hojda Nebudu měnit ani jedno, je snad normalní mít své cíle a mít obavy z toho co bude. ;)

michelleponky
autor
13. pro 2020

@jajulin Ano, jsme mlada rodina a vim, ze ten sen je realny, jinak bych se ho prece nesnazila zrealizovat. Kazdopadne dekuji za vas komentar, ktery jako jediný me nakopnul a jsem rada za vas, co jste za 10 let dokazala a jste na to pysna. Presne toho chci take docilit.

berenika39
13. pro 2020

@michelleponky v tom pripade mej deprese z toho, co bude. Kdo chce, hleda zpusoby, kdo ne, hleda duvody. Malokdo premysli jako ty a to je pro tebe pouceni z teto diskuze. Ber nebo nech🙂.

sudylichozrout
13. pro 2020

@michelleponky Tak na co si stěžuješ? Jako fakt ti nerozumím. Pokud nechceš nic měnit, jsi spokojená a pak nechápu, co řešíš. Pokud jsi nespokojená, musíš to řešit a něco změnit.
Jinak tedy spořit na dům v Praze ti skoro nezávidím.

hojda
14. pro 2020

@michelleponky A tím brečením a depresemi se reality zlevní? Nebo si vybrečíte víc peněz?

michelleponky
autor
14. pro 2020

@hojda Ne, ale vy mozna nejaky slevovy kodik do tchiba ;)

hojda
14. pro 2020

@michelleponky Ten už nepotřebuji, bylo to na lavici na terasu k našemu domu. Šetříme dětem na studia, tak se sleva hodí, protože naši rodiče (zahradník, uklízečka, jeřábník a pracovnice ve státní správě) nám s manželem umožnili vystudovat a díky tomu jsme si byli schopní vydělat na dům. Varianta brečení nad realitami nás totiž nenapadla.

michelleponky
autor
14. pro 2020

@hojda tak to me moc mrzi, ze pak nemate ani na lavici 🙂

veruuu_kubesovic
14. pro 2020

@michelleponky
proboha řešíš naprosté "kraviny" a ještě se tím týráš...proč proboha? co takhle slevit ze svých cílů??? mám 2 děti které miluju, nemám miliony, dokonce ani jedno z mých dětí není tak úplně zdravé, letos v létě jsme s manželem zažili docela tvrdý střet s realitou ohledně onemocnění starší dcery a učíme se s tím žít a víme, že zdraví si ani za "miliony" nekoupíš, žádné deprese z toho nemáme a žije se nám relativně dobře...
Ne každý, našetří během života svým dětem na vlastní bydlení, což ještě neznamená, že ten dotyčný je špatným rodičem...

veruuu_kubesovic
14. pro 2020

@michelleponky a neřeším CO BUDE???
...může mě "sejmout" Covid, že to budu mít spočítané, stejně tak mě může srazit auto na smrt, stejně tak mě může "sejmout" rakovina čehokoliv, kdybych měla mít z čehokoliv depresi, tak nevylezu ani na ulici...já prostě žiju...asi jako většina z nás co ti sem píšou...
doba je zlá, lidi jsou rozmlsaní, stačí se spokojit s málem ne mít vše...
rozhodně si nemyslím, že své děti špatně vychovám, když jim nedopřeju vlastní bydlení....

michelleponky
autor
14. pro 2020

@veruuu_kubesovic Ja taky rozhodne nechci pro sve deti vlastni bydleni, což jsem uz psala. A ano, i ja se tento rok stretla s hnusnou realitou a to s ditetem s DS. Co dal?

veruuu_kubesovic
14. pro 2020

@michelleponky mám dítě s cukrovkou a vývojovou dysfázii, čekám co jí ještě potká k tomu "kontruje" naprosto zdravý syn i přesto se nenechám ničím zahnat do kouta...mysli pozitivně ač to je mnohdy nesmírně těžké....

sudylichozrout
14. pro 2020

@michelleponky Tak jo, konec srandy. Přestaň trollit. Jsi průhledná, zejména kvůli svým arogantním odpovědím, určitému slohu a postupným připepřováním. Dost mi tvůj styl připomíná ty hromady anonymních diskuzí, které mají velmi podobný mechanismus. Skoro bych si vsadila, že je zakládáš, abys tady plašila nudu a chytala lelky. Což je dost smutné.

ferda90
14. pro 2020

@sudylichozrout dělám si srandu samozřejmě 🙂 Taky přeji hezký večer🤗

astyna88
Autor odpověď smazal
astyna88
Autor odpověď smazal
karolinka252
14. pro 2020

@michelleponky já jsem teda nečetla poslední dvě stránky, ale já bych taky chtěla větší bydlení. Mít domek a malému něco nasporit. V současné době jsem ráda, že mám dobrou práci. Jsme zdraví a už kolem nehledim, kdo má víc. Protože pokaždé někdo mít víc bude. Tak se tím zbytečně netrap ☺️

kridav
14. pro 2020

Teda já bych už musela být pod antidepresivy. Naučila jsem se šetřit teprve před pár lety, takže pro své velké děti 19 a 17 nebudu mít do jejich začátku, až se osamostatní, nic. Tomu nejmladšímu, 6 let, to možná zvládnu.
My s bráchou jsme taky nikdy nic nedostali, museli jsme se pak starat samy. A myslím si, že by na nás máma byla moc pyšná.
A vůbec se nestresuji, a ani se stresovat nebudu, jestli děti zaopatřím nebo ne. Už teď vidím, jak se snaží aby měly. A o tom to je. I když věřím, že peníze do začátku musí být fajn. Ale proč se z toho stresovat co bude, když vím jaký mám možnosti. Užívám si přítomného okamžiku, a i toho, že se snažím vydělat si víc, abysme se teď měli dobře. A daří se mi i šetřit, i když to jde pomalu, ale jsem v klidu, když vím že máme aspoň malou rezervu. Dřív jsme totiž neměli žádnou.
A vím, že se děti o sebe postarají a nějak to zvládnou, stejně jako jsem to zvládla já 😊

somalicats
14. pro 2020

@sudylichozrout Hele, on ten dum ani v Praze neni nerealny. Chce to mit stesti, a pochopitelne ne v centru. Mam domek na kraji Prahy, ale kousek od vlaku (takze dostupnost do centra v pohode), dispozicne mensi (4+kk, ale velka plocha), a da se - v porovnani s byty 4+1(kk) cenove jen o fous vys, mala zahradka (pro me pracovni vytizeni tak akorat), vejdem se tam vsichni. A splatka hypo pprad mensi, nez by byl najem. Ale je fakt, ze ldyz jsme ho s ex kupovali, tak to byla vicemene nahoda, ze jsme ho chytli, za tu cenu. Ted se kousek od nas stavi nove domky a na to uz bych nemela.

Strana
z4