icon

Dotaz děti. I přes opatření...scházejí se vaše děti s dětmi sousedů na pozemku a hrají si tam?

2. bře 2021

Ahoj chci se zeptat.
I pres veskera opatreni, ktera jsou ted zavedena schazeji se vase deti s detmi od sousedu? Treba, ze chodi k nim na pozemek a hraji si tam? Dekuji.

Strana
z8
alubif
3. bře 2021

Od sousedů a na ulici ne, nikdo tu nic nedodržuje, některé chodí do skoly a my chceme jezdit k babičkam. Když chodí do školky nejezdime k babickam, ale nechci aby byla případným zdrojem pro sousedy a viz výše oni pro dceru a dcera pak případně pro školku.

cherie24
3. bře 2021

@katka102030 my třeba jsme všichni za jedno, že očkovat se nenecháme. Je to každého rozhodnutí, ale já prostě sebe a už vůbec ne svoje dítě nenechám očkovat látkou, kterou vymysleli na rychlo na koleni a je v oběhu sotva pár dní. Nežádoucí účinky nikdo nezná, to radši ten covid... Ale myslím si, že když se lidi vídat chtějí tak je to na jejich zodpovědnost. Prostě když se vídám s lidma, jsem si vědoma rizik a jsem připravená nést následky. My když jsme chtěli někam na návštěvu, zavolali jsme, zeptali se jestli se vyhýbají lidem nebo se můžeme vidět a respektujeme oboje. Necpeme se k lidem, kteří se bojí, ale nehrneme se ke každému ke komu to jde. Prostě s mírou, ale média nás děsí, že se nemůžeme pomalu ani pozdravit se sousedem a že bychom měli všechno hned desinfikovat už nejlíp u průchodu dveřma. To je prostě už postavené na hlavu. Děti nechodí už rok do škol, děti do školek, rodičům už z toho hrabe. Co z těch dětí vyroste. Distanční výuka je jen zlomek té původní. Podle mě to takto prostě není udržitelné, tak jak by si to vláda představovala. U nás teda všechny případy donesly tatínci z práce, nebo moje mamka si to donesla z práce a nikdo se nenakazil od kamaráda nebo od dětí ze hřiště.

hojda
3. bře 2021

@cherie24 Co to znamená připravená nést následky? Chystáš se svou rodinou vůbec nevyužívat jakoukoliv zdravotní péči a nečerpat nemocenskou?

cherie24
3. bře 2021

@hojda já jsem na rodičáku a chlap je OSVČ. Když jsme skončili kvůli covidu a zmatku na hygieně 3 týdny v karanténě, tak chlap nedostal vůbec nic. Prý nemá na kompenzaci nárok. Takže od státu už chlap nic nečeká. Spíš to bylo myšleno tak, že jsem si vědoma toho, že to můžu chytit a že nemusím mít lehký průběh nebo myslím na to, že si mám dávat pozor, abych nenakazila v rodině někoho, koho bych tím mohla dorazit 😉 o tom, že odmítám zdravotní péči a pomoc rodiny jsem nenapsala ani náznak

alubif
3. bře 2021

@cherie24 doufám, že až se nakazis (ne že bych to někomu přála) , budeš potřebovat ventilátor, že jsi připravena na to se ho vzdát ve prospech někoho dalšího, když jich bude nedostatek, když jsi připravena nést nasledky 😉.

autor
3. bře 2021

Hele holky tohle je uz asi pres caru. Ja se ptala na deti zda je poustite ven s detmi... 🤦‍♀️

cherie24
3. bře 2021

@hojda samozřejmě když byl náznak toho, že jsme někde minuli někoho, kdo byl pak pozitivní, tak jsme nikam nechodili. I když to byl většinou jen planý poplach. Nepřipadám si tak, že bych byla zodpovědná za ty všechny co leží v nemocnicích, řídím se zdravým rozumem. Nikoho neohrožujeme zbytečně, ale bydlíme vedle hřiště a vedle švagrové a opravdu nebudeme dětem vysvětlovat, že na sebe a na děti na hřišti můžou koukat jen přes plot.
@alubif už jsem psala, my to prodělali a prča to úplně nebyla a můj nevlastní táta skončil v nemocnici s oboustranným zápalem plic. Srandu z toho nemám, ale zbláznit se z toho taky nehodlám, ani nezalezu jako krysa do kanálu a nebudu žít v neustálém strachu. Covid tu je a bude. Holt to tak je.

alubif
3. bře 2021

Chápu, ale mě zas přijde přes čáru, když někdo napíše, že jen připraven nést následky, očkovat se nebude, počká co to udělá s ostatní... A pak pokud se nakazí, bude vytezovat zdravotnictví a škemrat o záchranu života. Přijde mi to jako nejvyšší sobectví, z takových pseudohrdinu je mi fakt špatně.

autor
3. bře 2021

@alubif to je teda sobecke😓

cherie24
3. bře 2021

@alubif mám radši naočkovat svoji dceru a podívat se na to co s ní udělá, abych mohla dát zpětnou vazbu o nežádoucích účincích pro ostatní? Tak v tom případě klidně sobecká budu a s čistým svědomím 😉

hojda
3. bře 2021

@cherie24 Jde mi spíš o princip, že plno lidí se odvolává na osobní zodpovědnost a že si ponesou následky, ale vůbec vůbec nejsou schopni dohlédnout, kam až ty následky sahají, že to není jen to, že já onemocním, protože o mladých lidí je opravdu velká pravděpodobnost, že z toho vyváznou bez zdravotních následků, ale to neznamená, že to nemá pro společnost následky ekonomické. Zkus si uvědomit, co vše stát platí a co bereš úplně automaticky, že na to máš nárok, pokud stát zruinujeme svým chováním, tak mít nárok můžeš, ale nedostaneš nic a vždy je to tak, že takové situace odnášejí nejdříve ti ekonomicky slabší. Ano děti jsou doma už dlouho, ale děláme něco proto, aby nebyly? I epidemii jde řídit a mít ji pod kontrolou, ale je to vždy o omezení sebe sama. Když se neomezím v osobním životě, tak mě stát omezí třeba v tom školství, protože na to ty páky má.

patypresdevaty
3. bře 2021

@hojda skvěle vystiženo 👍

zuzineckah
3. bře 2021

@alubif se uklidni. Očkování je volba, ne povinnost. Ze zeptej zdravotníků, kteří ho odmítli, proč to udělali. Obavy jsou na místě a jsou zcela legitimní. Že to nezajímá tebe ještě neznamená, že je to správně.

Zakladatelko, ano, děti chodí normálně ven. I před barák, nejen na zahradu.

cherie24
3. bře 2021

@hojda taky jsem psala, že nikoho neohrožujeme, vždy se s lidmi stýkáme jen pokud s tím souhlasí a pokud si nejsem jistá, že jsem zdravá, tak nikam nechodím. A zatím jsme nikoho v našem okolí nenakazili. Ani když jsme samy pozitivní byli a stát jsme nic nestáli. A naší prarodiče nám třeba řekli, že radši risknou to, že bychom je mohli nakazit, než nás přestat vídat a nevidět se s jejich vnoučaty a pravnoučaty. Sami nevědí jak dlouho tu ještě budou s covidem i bez. Tohle útočení na každého je k pláči. Jak jsme ze začátku stáli při sobě a teď jsou na sebe všichni hnusný a koukají, kde by koho udali. Krásně dopracováno.👏

krtcice
3. bře 2021

Já ve všem souhlasím s @95newmommy2020 a je zbytečné se tu opakovat. Každý žijte jak uznáte za vhodné. Toť vše.

krtcice
3. bře 2021

@cherie24 očkovat se taky nenecháme. To radši nikdy už neuvidím moře než tohle do sebe cpát.

klea81
3. bře 2021

@ai30 žloutenka řádila v Brně 3 roky, pochybuji, že děti preventivně nevychazely 🙏

klea81
3. bře 2021

@ai30 Brno 3 roky zpět byla epidemie žloutenky 🤪

hojda
3. bře 2021

@klea81 Prosím info o kolabování nemocnic v době žloutenky v Brně🙏

hojda
3. bře 2021

@cherie24 Nikdo vás netestoval ani netrasoval, když jste byli pozitivní? To stát taky platí.

krtcice
3. bře 2021

@cherie24 souhlasím ve všem. Babička nás radši uvidí než zemřít steskem, jak říkala. Mám jí to snad zakázat, aby dámy zde byly spokojené? 🤦‍♀️

alubif
3. bře 2021

@cherie24 očkování na loves je 18+😉

alubif
3. bře 2021

Na covid

cherie24
3. bře 2021

@krtcice nás to stalo i hodně peněz, protože chlap dostal nabídku za fakt luxusní peníze pracovat v Holandsku. Jeli bychom všichni, hrozně jsem se těšila, ale očkovat se nenecháme, tak to pustil. 😔

@alubif no vidíš a naše známá se teďka minulý týden běžela nechat naočkovat a za 3 dny ji zařizovali pohřeb na který ani nesmíme. A nikdo prý neví proč zemřela, pitva nic neprokázala. No tak se jdeme hromadně nechat očkovat ne? Sice to jen zajistí mírnější průběh, ale chytit to člověk může i tak a nakazit ostatní taky. Samé výhody to má ...

ai30
3. bře 2021

@klea81 No jooo! Drama prevelike! Zloutenkou se tehdy behem roku a pul nakazilo celych 530 lidi! Myslim, ze se o zfilmovani te katastrofy ted pere nekolik hollywoodskych studii.

ai30
3. bře 2021

@cherie24
Sice to jen zajisti mirnejsi prubeh.

To staci, vis? Kdyz to minimalni procento, ktere to i pres ockovani chytne, bude mit mirnejsi prubeh, budeme zase moct zit jako driv.

krtcice
3. bře 2021

@cherie24 takhle umřela manžela prateta... 91 let, naprosto zdravá
Pak do ní naprali vakcínu proti její vůli (měla svůj byt v penzionu pro seniory) a za týden přesně byla pryč 😢 jo a pitva nebyla.

cherie24
3. bře 2021

@ai30 hmm však každý svého štěstí strůjce. Kdo chce riskovat nežádoucí účinky neověřené látky, tak hurá do toho. Jak psala @zuzineckah je to dobrovolné. Ne povinné, takže já to můžu svobodně odmítnout, když už se nemůžu svobodně pohybovat venku a můžu se s rodinou scházet jen po tají za zády vlády 😉

ai30
3. bře 2021

@krtcice V 91 letech je to 'naprosto zdrava' velice relativni pojem.. Ti nechci rict, ze je vyloucene, ze to melo neco spolecneho s tou vakcinou, ani ze 'byla stara, tak to neva'. Jenom ze nahle umrti 91leteho cloveka neni nic prekvapujiciho..

cherie24
3. bře 2021

@ai30 a není zvláštní, že první vlna vakcín, jde do domovů důchodců a do ústavů s nesvéprávnými lidmi? Přesně tam, kde si člověk řekne no byla stará, byla nemocná, mohla umřít tak jako tak, to nemělo s očkováním nic společného. Tam kde si člověk řekne "takové ty menší ztráty". Některé věci jsou přinejmenším k zamyšlení.

Strana
z8