Hlídají vám prarodiče děti o prázdninách?
Ahoj,
pomáhají vám přes prázdniny prarodiče s hlídáním dětí? Nebo si vše řešíte sami?
Přes prázdniny už nepotřebuju, kromě posledního týdne a to hlídá. Pokud nemůže, manžel si vymění směny a ten týden se v 13h střídáme. Hlídá, když i přes prázdniny musím do práce nebo když je malý nemocný ( nic horšího než rýmu a kašel nemívá, pokud ano, beru OČR a jsem s ním). Ted mame měsíc zavřenou školku kvůli rekonstrukci a hlídají obě babičky. Moje vic, je blíž a nemá zvířata.
Uz to nepotřebujeme,ale dřív hlídali. Každá babička jeden tyden, zbytek prázdnin jsme pokryli dovolenou, příměstské tábory,soustředění.
Máme staré a nemocné rodiče, takže nám nehlídali na vic jak par hodin nikdy. Obcas nam pomohla svagrova. Vetsinu prazdnin jsme vzdy sefovali pres tabory, dovolene, HO. Letos uz se musi decka hodne zabavit i samy, nechce se jim travit cely tydny na taborech a ty finance muzeme utratit za dalsi dovolenou s nama. Budu mit HO, nejaky puldny volna a snad uz to tak bude mit vic kamosu, ze tady nezustanou trcet sami a budou travit cas spolu.
Nám nehlídají ani o prázdninách, ani přes rok... Mají přeci jiné radosti než vnoučata. Už jsme si zvykli a děti si zabezpečíme sami. Jednou jim to možná dojde, ale to už zase nebudou mít zájem dětí.
Ne nehlídají.Ani přes rok.Dlouho jsem dělala na poloviční úvazek na směny ,aby jsem dva měsíce volna pokryli.Od první třídy jsem učila děti být sami doma.
Ano, hlídají, poslední tři roky pokryli dobrovolně celé léto vyjma našich dvou týdnů dovolené a mého cca týdne volna.
Moji rodiče chodí do práce i přes prázdniny. Mamka má necelý měsíc volno (školství) a tam si starší vezme na pár dní. Mladšího ne, protože má problém se spánkem mimo domov. Ale nebudeme na to spoléhat.
Ani ne, nemáme na to kdy 😀 par dni (2-3 noci) se snažím aby u tchanovcu byl, na víc zatim nikdy nebyl čas.
@anonym_autor Ne, máme je přes 100 km daleko. Jedni v důchodu, ale s podlomeným zdravím hlídání neschopní. Druzí ještě v práci a s dovolenou o prázdninách jen 14 dní. V té době hlídají vnoučata, která mají blíž. Letos možná snad vyjdou 2-3 dny.

Většinou hlídá moje mamka jeden týden. Jen dvě léta nehlídala a to nejdřív kvůli umírajícímu tátovi a loni kvůli svému zdraví. Hlídá u nás a ne úplně celý týden, jelikož já mám některé dny volno. Takže to pak využíváme na výlety nebo procházky po okolí.