icon

IVF ve 40 letech

leila01
10. bře 2016

Ahojky holky,je tu někdo komu bude letos 40 a podstupuje Ivf? My jsme po 1. nevydařeném pokusu a chceme jít do dalšího...tak bych byla rada kdyby se tu někdo přidal a mohli jsme si vyměňovat zkušenosti...mám takový divný pocit ze se na me v caru dívají jak na blázna ,když v tech letech chci další dítě,když už 4 mám ,jenže mám nového přítele o7 let mladšího,který dítě nemá a moc bych mu chtěla mimi dát...

Strana
z8
itworks
1. dub 2016

@xyrina tak to jsi tedy dobrá,že vydržíš to čekání až na krev. Já jsem aspoň na špatné zprávy připravená, tak mě v pondělí nic nepřekvapí.

xyrina
1. dub 2016

@itworks Kéž by Ti v pondělí řekli dobrou zprávu. Já se cítím zatím dobre, jak říkáš, vypadá to nadějně. Jsem asi poslušný pacient, léky asi dělají, co mají. Ale co si o tom všem myslí embryjko... snad spolupracuje 🙂 Stále Ti držím palce. I sobě 🙂

itworks
1. dub 2016

@xyrina ahoj, vysazuji utrogestan po konzulaci s dr, až se může pořádně rozjet MS. Takže mi už palce držet nemusíš 🙂 budu na tebe celý víkend myslet, jsem zvědavá, jestli vydržíš netestovat 😀. Ani nevím, který den se pak může jít na KET. Asi po ovulaci, že?

xyrina
1. dub 2016

@itworks Ach jo. Snad příště budeš mít víc štěstí 🙂 . Já další vajíčko v zásobě nemám, tak se ani o další možnosti nezajimam ☹ Dekuju Ti za to, že na mě budeš myslet.

xyrina
1. dub 2016

@itworks Ale stejně by mě zajímalo, jaktoze jsi MS dostala. Přes všechny ty léky ,je to obvykle? Dostala jsi to v terminu?

itworks
1. dub 2016

@xyrina jo, dnes je 28 DC, takže přesně, asi to je obvyklé, mé tělo si to prostě pamatuje. Ne vždy ten utrogestan MS zablokuje. Já musím být vždycky vyjímka 😉 spíš jsem zvědavá, jestli dr bude chtít něco dovyšetřit.

xyrina
1. dub 2016

@itworks To by určitě měla, aby mohli stanovit další postup, který by vedl k pozitivnímu testu. Taky, aby Ti mohli říct, proč to nevyšlo. Teď to komentovali jak?

itworks
1. dub 2016

@xyrina Paní dr mi volala, zatím jen řekla, že ji to moc mrzí, že mám stejně příjít na krev a objednat se, že se domluvíme pak dále, co budeme dělat.

xyrina
1. dub 2016

@itworks To je rozumné. Jak Ti je? Už lip?

merope
1. dub 2016

@leila01 Nevím, zda nejdu "s křížkem po funuse", ale četla jsem si na první stránce ten ceník a protočily se mi panenky. Je mi taky 40, v CAR jsem byla poprvé když mi bylo 39 a kupa věcí, co tam je, tu jsme vůbec neplatili!

Spermiogram - zdarma
Konzultace na genetice (dokonce 2x - nejdřív hnedka na začátku a pak asi po půl roce kvůli papíru na genetické vyšetření embryí) - zdarma
Genetické vyšetření embryí - po indikaci genetičkou zdarma, u tebe ale asi indikace nebude, protože to nejspíše vůbec neurčí jako nutné (když už máš 4 zdravé děti)
Vyšetření krve - nikdy jsem za žádné neplatila

Píšeš, že u tebe je úspěch i jedno vajíčko -> není vůbec důvod pro klasický IVF cyklus, hodí se to, co se někde označuje jako "minimálka" nebo "nativ" - pokud nemáš víc jak 5 vajíček, tak dokonce nemusíš mít odběr ani v narkóze, jde analgosedace (v Gennetu tuším za 500 Kč) nebo úplně bez čehokoli (je-li jenom jeden folikul). Kamarádka co zkusila obojí říkala, že ta analgosedace je lepší. V některých CAR na tebe bez narkózy koukají jak na vyvrhele a neměla tam ani postel, normálně čekala několik hodin na zákrok na židli na chodbě (a i po zákroku).

Jinak pokud si dobře pamatuji, tak prodloužená kultivace je u nás za 2500, ale každý embryolog ti řekne, že prodloužená kultivace se dělá za účelem selekce nejlepšího embrya, pokud jich je málo, tak se vkládají rovnou, protože v děloze jim je líp než v petriho misce.

Pokud máte dobrý spermiogram, tak ICSI, PICSI ani nic podobného prostě není potřeba. Jediné, co pak víš je, zda oocyty byly dost zralé a vůbec byla šance je oplodnit. Pro genetiku je ICSI potřeba, jinak ne.

Jinak kdybys měla kompletní nativ (vhodné pro ženy, co tak jako tak těch folikulů budou mít málo) v Gennetu, bez prodloužené kultivace, bez ICSI, PICSI, s analgosedací, budeš na 10500 + hormony. To je o řád jinde! A kdyby byl folikul prázdný nebo se embryo neimplantovalo, tak je to o 4000 méně. Samozřejmě dost stojí ty hormony, ale dají se i někde sehnat od holek, co je už nepotřebují a tak (pokud potřebuješ velké dávky).

itworks
1. dub 2016

@xyrina je mi smutno, bolí mě břicho, až skončí MS, tak bude líp 🙂 nebo až napíšeš, že tobě do vyšlo 😅

xyrina
1. dub 2016

@itworks Kdyby aspoň dnes svítilo sluníčko, určitě by Ti to zlepšilo náladu. Včera u nás bylo nádherně. Když jsme se k večeru byli projít, byly všechny mé myšlenky zalité sluncem. Málem jsem se rozbrecela, jak jsem byla šťastná. Ty léky tedy se mnou pěkně mavaji.

leila01
autor
5. dub 2016

@xyrina ahojky ,tak jak se vede? Nějaké nové zprávy ??? 😉

xyrina
5. dub 2016

@leila01 Ahoj, no děje se toho od včerejška až dost. Včera jsem si udělala test a byl negativní. Bylo to pro me hrozne. Dnes mě od rána bolí břicho jako před MS. Neměla jsem teda už odvahu udělat si další TT. Zítra jedu na krevní test to bude 14 dni od ET. A tím to asi pro mě skončí. Uvidím, jestli mi ještě doktor něco nabídne do budoucna. Raději teď držím palce ostatním nadejnym tehulkam 🙂 Veřím, že ty se máš líp 🙂. Že jo?

leila01
autor
5. dub 2016

@xyrina Hejda,to je mi líto☹ vim jak se ted cítíš,znám to ☹ no já byla dneska v Ivf Clinic,původně na nezavanou konzultaci,při prvním Ivf jsem byla vevfn Olomouc,no a dr.Machač,mi řekl ze do léta je nesmysl čekat,atd..tak jsem vyfasla femaru,to jsou nějaké prášky a dalsi ms mám začít stimulovat ..jsem zvědavá jestli ze me vydoluji víc jak jedno vajíčko,potřebují minimálně 3 ,aby mi mohli udělat pgd....

leila01
autor
5. dub 2016

Jejda,tam melo byt☹ tel.si píše co chce ☹

xyrina
5. dub 2016

@leila01 Držím Ti palce, ať Ti to konečně vyjde 🙂 doktor má pravdu, není čas čekat. Můj muž řekl, že jsme měli začít na miminku pracovat hned od začátku našeho vztahu a byl by klid 🙂 - fakt vtipné. Taky se uklidňuje jak může. Stále doufá, že zítra se něco změní. Vlastne i já.

kvakuska
5. dub 2016

@leila01 tak super, věřím že v Olomouci budeš spokojená ... na kolik ti to doktor Machač spočítal?

leila01
autor
6. dub 2016

@kvakuska 15000min.stimulace,+1000kazde vajíčko Icsi,no a pak záleží jestli bude prodl.kultivace,asist.h.atd....prášky co mi dali,zatím platit nechtěli,prý az potom,kolik stoji ta femara nevite holky???

leila01
autor
2. kvě 2016

@xyrina
@itworks
@kvakuska holky jak se vede???je tu nějak mrtví 😱ja porad cekam na MS ☹ už jsem byla i na vyvolavacce a porad nic ☹

xyrina
2. kvě 2016

@leila01 A co na to zpoždění říkají TT? 🙂 jak dlouho máš po terminu?

leila01
autor
3. kvě 2016

@xyrina nemám vejcovody,takze TT nemá smysl dělat 😉 mela jsem to naposledy 8.3 ale dneska už od rána spinim a bolí me břicho jak čert. Takže to snad už dostanu,mám strach ze už to vypadá na přechod,aby vůbec po stimulaci ještě nějaké vajíčko bylo,😢 a to potřebují aspoň tři aby mohli udělat pgd...

xyrina
3. kvě 2016

@leila01 Aha. To ja taky čekám na MS, teda už 3 den spinim a břicho neboli vubec. Dneska jsem na internetu četla, že špinění místo MS je asi začátek přechodu. Zítra si udělám test, cekam že bude negativní a bude to jasne.

leila01
autor
13. kvě 2016

@xyrina tak já stimulují,dnes 10dc,druhy ultrazvuk prý jsou 3,folikuli tak v úterý odběr,no jsem zvědavá.. Jedna doktorka tvrdí ze tam vidí 2 a cystu,druha ze jsou tri. Tak nevím..uvidíme v úterý.

xyrina
13. kvě 2016

@leila01 U mě špinění po 3 dnech přestalo o za 4 dny přišla MS. Byla jsem ale u Číňana a ten mi řekl, že jsem vyhodila peníze za IVF, protože dřív jsem měla přijít k němu. Pro přípravu těla. Prohlédl mě a řekl, že mě tělo není na těhotenství ještě připraveno, mluvil o špatně funkci mých ledvin nebo jejich dráhy atd. Já argumentoval tím, že třeba už mě tělo těhotenství nechce kvůli věku. On že věk nemám řešit, že tím to není. Dal mi nějaké zázračné léky a za dva a půl měsíce mám přijít na kontrolu. Tak uvidíme co je na tom pravdy.🙂

merope
15. kvě 2016

@leila01 Kupa práce, snažím se si udělat volno na další cyklus IVF, který by začal za týden. Tak jsem zvědavá. Vyhodili jsme PGD, tím pádem i ICSI (to nepotřebujeme, když už není PGD), možná bude ET už třetí den (minule jsme chtěli PGD, čekali do 5. dne a žádné embryo to nedalo, přitom 3. den ET a šup do bříška a tam se jim bude dařit líp než v petriho miskách, jenom holt je vyšší šance, že se vloží nějaké vyloženě špatné, co to nezvládne ani tak ani tak. Tak bychom to mohli mít jen za základních 26.000, uvidíme.

Jen jsem teď lovila diskuse a nedaří se mi sehnat nějaký Gonal, co komu zbyl, tak asi budu muset kupovat u nás v CAR ☹.

winter
16. kvě 2016

@xyrina Dělal ti ten Číňan rozbory krve, moči, UTZ nebo nějaké jiné vyšetření? Nebo podle čeho vlastně stanovil diagnózu? Podle čeho bude při kontrole posuzovat, zda se ti zdravotní stav zlepšil? U nás je Centrum čínské medicíny, podívám se na jejich stránky. Jsem zvědavá, jaký budeš mít výsledek. Třeba se k něčemu podobnému taky rozhoupu. 🙂

xyrina
16. kvě 2016

@winter Asi se mi budeš smát. Jen pár dotazů, objel mě několikrát nějakými virgulemi, vyplazla jsem na něho jazyk a všechno věděl. O mě neměl žádné informace - vek, zdravotní stav, jak ziju, jen se zeptal na znamení, rodinný stav a zaměstnání. A byla jsem se složenkou a prášky zpátky v cekarne. Můj dojem? Doteď nevím, co si o tom mám myslet. 🙂 možná kdybych bych mela víc zkušenosti s těmito lidmi... A kde u Vas je to centrum?

winter
17. kvě 2016

Já byla u číňana asi před 10 lety kvůli akné. 10x jehličky + čaje a tabletky z Číny. Naprosto žádný výsledek. Jinak podobná zkušenost s diagnózou - podle jazyka. Proto jsem skeptická.
U nás je Centrum čínské medicíny přímo ve Fakultní nemocnici v Hradci Králové, vstupní konzultace myslím 1500 Kč.
Poradím se nejdřív s mojí mudr., než se pouštět zase do nějakých pokusů. 😀

xyrina
11. srp 2016

Ahoj holky, co je u vás nového?

Strana
z8