IVF ve 40 letech
Ahojky holky,je tu někdo komu bude letos 40 a podstupuje Ivf? My jsme po 1. nevydařeném pokusu a chceme jít do dalšího...tak bych byla rada kdyby se tu někdo přidal a mohli jsme si vyměňovat zkušenosti...mám takový divný pocit ze se na me v caru dívají jak na blázna ,když v tech letech chci další dítě,když už 4 mám ,jenže mám nového přítele o7 let mladšího,který dítě nemá a moc bych mu chtěla mimi dát...
Já stále čekám na první konzultaci - vzhledem k dovoleným až koncem srpna... Každý měsíc doufám a zatím nic....
@xyrina Tak záleží, zda to je či není na něco dobré - a pokud je, tak na to prostě jdi a neřeš. Jinak mě v papírech dávali, že sex nee a doktorka když jsem byla na kontrole, že je to blbost, že to sice teda oficiálně jako mají doporučovat, ale že sexovat se klidně může a není důvod to nezkoušet prostě pořád.
@salenas u me je problem ja bydlim v UK tkze prevoz kdyz to ma byt pry v lednici.. no nevim nevim.. ja ho v cr taky nemohla sehnat.. f300 je uplne mimo tak bych musela kupovat f450 coz je drazsi. f 900 maj jen malo kde. ale lekarna u reprofitu muzou sehnat.. ale ty ceny masakr.. to me to v uk vyjde o krapet levnejsi.. nechapu jak to je tak drahe v cr s platama uplne jinyma nez v uk tak si to budu muset koupit asi tady no
@luciebx Zase něco platí pojišťovna a ono to bude mezinárodně skoro stejné. A ano, léky na IVF jsou holt fakt drahé. Ono pokud ti to neplatí pojišťovna, tak je to drahé všechno - mít děti není pro méně příjmové skupiny (na druhou stranu ty zase často mají děti už v 25 a pokud je fakt problém, tak jim IVF zabere na první pokus, my co jsme to trošku odložily, tak to pak ve 40 doháníme dost zoufale ☹ ).
Ahoj holky moc vám všem držím palce ať to vyjde, když už je v tom takovej balík peněz.skoda že na netu nejsou tabulky všech center podle úspěšnosti.v každém centru je to kapku jinak.kdyz se u mě nedařilo ivf tak v Budějovicích Pronatalu mi nabídli test receptivity za 25 tisíc první test s tím že to zabere měsíc, protože se vzorek sliznice posílá do Valencie a následně jsem na nějakém fóru našla že v Ostravě tento test plně hradí pojišťovna a je to vůbec jediné centrum v Cr kde se tento test provádí.Nicmene moje MUDr mi řekla ať ještě vydržím neboť i když mi je 38 vajíček top kvality jsem mela49 a oplodnily se všechny.AMH 8 takže následoval těžký ohss a následně 3 měsíce pauza.Nasledne koňské dávky hormonů aspirin 1-0-1;estrofem 2-2-2;utrogestan2-2-2;a po Ket nejvyšší dávka pregnylu po týdnu jsem musela doma aplikovat další,Dokonce mě strašně bolelo břicho a myslela jsem že vypustim duši tak jsem šla k mé MUDr ne do centra a ona říkala že nic nevidí a že mám být jen v klidu a brát ibalgin. Nedoufala jsem už vůbec po neúspěšně ivf vůbec,nestestovala jsem a dělala doma co bylo třeba včetně stěhování nábytku atd,když jsem jela na krev druhý den telefon že to vypadá dobře HCG 1990 a možná 2ky na konec jen jeden klucik a teď jsem ve32 týdnu a připadám si že to víc dnů už ani nezvládnu.kdybych bývalá věděla že jako mladší bych to snášela lépe než teď tak bych do toho šla aspoň ve30.devcata nevěstě hlavu jistě to všem vyjde tak jako u nás když jsem v to už nedoufali a peníze už nezůstaly na další pokusy i když mám teď ještě tolik mrazacku kvůli vysokému AMH,PCO.preju vám krásný den a nemyslete na to!!!
@xyrina hysteroskopie vůbec nic není. Dělali mi to před prvním IVF.byla jsem v narkoze a pak jsem byla v pohodě a druhý den mě pustili z nemocnice domu.v mém caru nechtějí Ivf dělat před laparoskopii že by to mohlo být k ničemu.chtela jsem se to mu vyhnout ale MUDr z pronatalu mi doporučila nejdříve kompletní laparoskopii + hysteroskopie na operaci jsem čekala 1,5 měsíce a týden po operaci okamžitě veškeré odběry a dva dny na to velmi krátký protokol
@janicka1978 To je dobre. Jenže mě v CAR ujistuji, že to zvládnu bez narkozy. A to právě nevim. Kromě MS neznam žádnou bolest a tak když mě někdy náhodou někde pichne, tak to mooooc bolí. 🙂
@janicka1978 Tak půjdu raději na hysteroskopii s narkozou a nebudu pak nic resit.
@xyrina určitě je to lepší a hlavně se bude vědět kde je zakopaný pes, pokud tedy nějaký je.a následné léčení bude lepší a zaměřené na konkrétní problém
@janicka1978 Pravda.
Ahoj holky, je tady někdo kolem let, kdo má za sebou úspěšné IVF (klasická nebo minimální stimulace)?
Ahojte Baby je tu niekto po 40 komu sa IVF podarilo? My sme boli teraz uz na 7 zakroku, z prveho mam nadhernu dcerku, tak ked mala 8 mesiacov sne sa pokusili o dalsie, mysleli sme ze pouzime zasoby s kryo a bude, ale bohuzial. 1Ivf tehotenstvo 6+3 spontanny potrat, 2ivf tehotenstvo 8+4 potrat. Vsetky mozne vysetrenia, vseko je uplne v poriadku, teraz mam za sebou uz dalsie 3ivf, zajtra idem na krv, vsetky bez tehotenstva ☹. fakt by mi pomohlo keby tu bol niekto komu sa to podarilo, aj v vajickami to je uz akosi nic moc, tento posledny raz sme mali uz len 3, a podarilo sa aj 2 oplodnit, no ce ked sa neuhniezdili, mam totiz menz. Prepacte ze tolko pisem, ale som tak velmi sklamana, ze uz ani neviem komu aco mam povedat, alebo nieco spravne urobit, budem vdacna za cokolvek
ahoj, mě teď čekají 2 pokusy minimální ivf a buď a nebo... buď ráda, že máš aspoň holčičku, mě se ještě nezadařilo.... (endometrioza + imunita)... ale mám dvě kámošky 41 let - jedna minulý týden rodila a druhá je ve 4. měsíci... obě přirozeně...
nk, nějaký alfy a tak, teď mi to kortokoidy snížily a na konci března jdeme na minimálku, taky jsem si to musela vydupat... tak uvidíme, jestli se zadaří a budou nějaká embrya na vložení
Violka15 veď aj som, ale keď vyrastas ako jedinacik a od malička tuzis aby potom aby tvoje dieťa nikdy nemuselo byť jedinacikom je to ťažké ☹ keď sa môžem spýtať na akú kliniku ideš?
@violka15 jsi vystihla Dr. Machače přesně: dokáže motivovat tak, že ikdyž se dostaneš na úplný dno, tak prostě řekne " když jsem vám slíbil mimčo, tak ho budete mít". Chodila jsem k němu ještě v Reprofitu OL a dojížděla do Brna a teď mám 5letou cácorku 🙂
Tak tady přeji všem "vydržať"!!!

@xyrina Já byla na dalších vyšetřeních - krvi, hysteroskopii, zatím to vypadá, že problém je fakt jen věk (a možná taky stres a nadváha). Tak uvidíme. Chtělo by to pár stovek tisíc na další pokusy 😀.