IVF vyšetření, máte zkušenost?

miskanovakova
21. říj 2015

Ahojky...prosim ma nekdo zkusenosti s ivf vysetrenim.Doktor me na to objednal jelikoz pul roku po vysazeni prasku nemam menstruaci...navic se lecim se stitnou zlazou a taky jsem byla na konizaci cipku pred rokem a pul.Nevim co si mam pod vysetrenim IVF predstavit.Moc dekuju

anina32
21. říj 2015

@miskanovakova IVF, in vitro fertilizace, není vyšetření, ale mimotělní oplodnění. Probíhá to tak že si žena na základě ultrazvukových vyšetření píchá několik dní dávky hormonů, které mají za účel aby jí uzrálo více vajíček. V určený den jí jsou v narkoze vajíčka odsáta a její partner odevzdá sperma. Vajíčka jsou ve zkumavce spojena se spermiemi, několik dní probíhá kultivace a následně je embrio vloženo ženě do dělohy, pokud je embrií víc, je možnost jejich zamražení pro další pokusy. Cca za 14 sní podstoupí žena těhotenský test a zjistí se jestli se embrio uchytilo nebo ne. Celé jsem to podstoupila dvakrát, poprvé vyšlo na první pokus, tříletý syn, podruhé už se nezadařilo.

miskanovakova
autor
21. říj 2015

A kolik to stoji jestli se mohu zeptat?Jelikoz jdu poprve nedelaji spis nejdriv test proc nemam menstruaci a pak az toto oplodneni?Vubec se v tom nevyznam a mam v tom hokej..Myslela jsem prave ze nejdriv udelaji vysetreni aby zjistili proc to u nas nejde proc nemam menstruaci a pak az ze bych sla na toto...A mohu se zeptat proc vam to neslo?Prirozene?

anina32
21. říj 2015

Běžně se provádí nejdřív různá vyšetření, zkouší se inseminace a IVF je až poslední, nejdražší volba. Proto mě zarazilo že píšeš IVF vyšetření, protože IVF je jak už jsem psala zkratka In vitro fertilizace a to v češtině znamená přímo to oplodnění ve zkumavce. My jsme dopláceli každý ten cyklus kolem 25tis, ale liší se to CAR od CARu a taky podle toho co všechno je potřeba.

anina32
21. říj 2015

@miskanovakova U nás byl problém jen ve špatné spermiogramu, u mě žádný problém nebyl a ani jsem tedy žádná vyšetření nepodstupovala.

miskanovakova
autor
21. říj 2015

Tak mi to asi spatne vysvetlil..ono v tom gennetu tak taky porad rikali ze oddeleni ivf..tak sem si to zafixovala..ale sestricka rikala ze si semnou proste nejdriv popovidaj co a jak a pak se uvidi co dal..tak asi nejdriv testy a pak postup dalsi..sem jak Alenka v risi divu no..

anina32
21. říj 2015

Pčo začátek asi počítej s ultrazvukem a odběrem krve, další ti asi řekne pak přímo doktor, klidně se ho na vše ptej, at víš do čeho jdeš a co tě čeká 😉

miskanovakova
autor
21. říj 2015

No to ja se ptat budu..nechci nic delat zbytecne co si budem povidat..moc dekuju za informace 😊

sarinkaropuska
25. kvě 2017

@anina32 ahoj sice už je to dlouho co jsi podstoupila in vitro ale ráda bych se tě zeptala musí to podstoupit žena která ještě ivf nepostoupila nebo i žena která už má ivf za sebou.in vitro mne zajímá protože už jsem samoplátce. Dekuji

gabcat
25. kvě 2017

@miskanovakova Neboj, nikdo tě nepožene na ivf, aniž by se nevědělo, kde je problém a jestli je to nutné. Na první konzultaci si doktor většinou pouze popovídá, poptá se na základní informace atd. Ideální je jít rovnou v páru, ale to by mělo být i v instrukcích konkrétního centra. A až podle toho doporučí různá vyšetření. Na základě těch taky doporučí, jakým způsobem případný problém řešit.

My za ivf dali taky něco přes 20 tisíc, ale my jsme potřebovali tu dražší metodu a oplodňovali celkem dost vajíček, tak se to načetlo.

gabcat
25. kvě 2017

@miskanovakova Nějak jsem přehlédla, jak staré jsou tvé příspěvky 😀 tak jako bych nic neřekla 😉

anina32
25. kvě 2017

@sarinkaropuska Promiň, ale nějak jsem nepochopila tvojí otázku, na co se to ptáš jestli musí podstoupit??? In vitro = IVF, je to zkratka.

sarinkaropuska
26. kvě 2017

@anina32 ahoj no ctu že je to výzkum in vitro a že je zadarmo.clovek hnědá cokoliv aby nemusel platit když je samoplátce.

gabcat
26. kvě 2017

@sarinkaropuska jestli myslíš studii, která teď probíhá v centrech, tak doporučuju podívat se sem, jedna uživatelka tam popisuje některé podmínky přijetí

https://www.modrykonik.cz/forum/asistovana-reprodukce/iscare-praha-mate-zkusenost/

sarinkaropuska
26. kvě 2017

@gabcat děkuji už jsem byla na klinice a objednala se😉

anina32
26. kvě 2017

@sarinkaropuska Aha, my jsme žádný výzkum neměli, jen normální IVF, pokaždé jsme ještě připláceli kolem 25ti tisíc i když to šlo na pojišťovnu. Tak hodně štěstí, přeji ať se zadaří 😉

sarinkaropuska
27. kvě 2017

@anina32 děkuji já už vycerpala všechny pokusy ivf😣