icon

Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?

15. únor 2022

Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji

Strana
z8
autor
15. únor 2022

@bucifalek Jestli si myslíš, že si dělám prdel, tak prosím. 🙂
Ráno vstávám kolem 6 s přítelem do práce, malá vstává až kolem 9-10. Vstanu, vytřu, uklidím, dám prádlo do pračky, pripravim si na oběd. Pak si dám kafe a kouknu na práci. Malá se vzbudí, udělám snídani, hygiena, dám vařit oběd, jdeme si hrát. Pak se najíme, prádlo do sušičky, vytřu po o a jdeme na hřiště + procházka a nákup když je něco potřeba (děláme velké a přítel většinou končí brzy a donese pečivo) jinak máme zásoby. Pak přijdeme malá si jde lehnout, spinká tak 4 hodinky, poklidím si, poklidím jí a jdu si vyžehlit + dělat něco na e-shopu, čekám až přítel přijde. Malá se vzbudí, najíme se, hrajeme si, pripravim veceri.pak si vytřu před spaním, poklidím. Díváme se na telku, většinou jdu třeba ještě s košem 🙂 A to nepočítám když treba ještě peču nebo tak. 🙂 Vytiram, protože malá když jdeme z venku, tak jde v botickach domu, takže pak je curbes a nechci aby po něm chodila. Všude leze a vytahuje věci, tak je to pak všude. To jsem dala cca jak to treba vypadá 🙂
Máme 2+1 100m2
A
@somalicats malá mi chodí už od 10 měsíců, takže vím o čem mluvis, bahno, sníh, Písek 🙂 sama papá v zidlicce. Takže to uklidim a je to 🙂

klokanka31
15. únor 2022

@lenkalubina Mám ráda když to povlečení voní aviváží a celkově je takový svěží nebo jak bych to napsala...🙂

nagojka
15. únor 2022

By sis rozumnela s mim chlapem to je stejnej uchyl...vsak veskere nase hadky jsou kuli uklisi nejsem zadne prase doma je navareno,naklizeno o dite postarano vsechno jak ma byt..a to ze obcas na neco zapomenu je snad normalni...ale myslim ze kazdeho vec kdyz ti to tak vyhovuje a vsechno to zvladas ostatnim je do toho prd...hlavne abys nemela na prvnim miste uklid a pak teprve rodinu a chlapa...

20190418
15. únor 2022

Uklízím když je potřeba. Když přítel po vaření zaprasí desku a linku, tak to utřu. Když si všimnu eklu na umyvadlu, tak to umyju apod... Asi každý druhý den luxuji, protože nesnáším chodit po drobcích. Jinak nějaký komplexnější úklid jednou za dva týdny. Ale víkendy jsme většinou pryč, v týdnu je syn ve škole a družině, takže se to moc nezabordelí. Taky mám ráda pořádek, ale řeším to především tak, že mám minimum věcí, žádné lapače prachu, všechno pěkně schované za skříňovými dvířky. Uklízet každý den je pro mně už spíš úchylka a nevěřím, že to není na úkor mezilidských vztahů.

lenka3p
15. únor 2022

Tak to máš k tomu všemu zlatý dítě. Aby vstávalo v deset a po obídku si šlo na čtyři hodiny lehnout, tak to je pro mě z kategorie sci-fi. Spát chodí nejpozději v sedm? 😀

michaela666
15. únor 2022

Vytřít ráno a pak po obědě je fakt nemoc. Vždyť nadělá nepořádek maximálně malá u jídla.
Jsi čistotná je fajn, ale žít s tebou? To bych tě brzo ubezdušila, takže se tvému chlapovi vůbec nedivím.

bramarfi
15. únor 2022

@lenka3p Jsem se pozastavila nad úplně stejnou věcí 🙂 Tenhle zdánlivě geniální systém, kdy je maminka uspokojená, jak vše zvládá, se ale bolestně zhroutí jako domeček z karet, až to dítě přestane spát.

somalicats
15. únor 2022

To je pořád ještě nic, o čem píšeš. Největší čuňata jsou kolem toho 2. roku. Jinak počkej, až Ti přestane takhle dlouho spát 😀

bara88
15. únor 2022

Vytrit před spaním a pak ráno? kdo ti v noci udělá bordel?

autor
15. únor 2022

@lenka3p ona je fakt poklad, až teď.. jako miminko mi do 6 měsíců vůbec nespala… bylo to opravdu hodně únavné, ještě měla koliku, tak to tomu moc nepřidalo.. jak začala lezt a chodit se to otocilo.. usne mi třeba v 20 hod, vstane v 9 a spinká teď nadherne… taky nemá dny a nechce spát.. ale to k tomu patří 😊

berusinka2
15. únor 2022

to rano umyvas cistu zem ?a upratujes vlastne co?ked pises ze umyvas a upraces vecer...takze za noc sa ti nic nezaspini a nerozhadze...to nechapem ,ked upracem a umyjem zem vecer,tak je rano cista...tiez nechapem ked peres denodenne,to pustas pracku poloprazdnu?zda sa ti to ekologicke?

autor
15. únor 2022

@somalicats Ani mi to nerikej, co mě čeká ve 2 letech?!😀😀😀 hlavně holky jsou prý větší raubirky😀🙄
@bara88 přítel 🙄 když jde ráno do práce 💪🏻

autor
15. únor 2022

@berusinka2 já jsem nenapsala taky, ze peru každý kazdicky den 🙂 jen ze chci mít prádlo uklizene a vyprane, samozřejmě 2 trička opravdu neperu 🙂

bara88
15. únor 2022

Jsem trol nebo magor🙂

michaela666
15. únor 2022

Doufám, že je tvůj přítel aspoň zedník nebo podobný řemeslník. Když ráno obleče špinavé montérky, projde v botách ze stavby po bytě a nachystá si kafe a svačinu...To musí být bordel. On to dělá z lásky, abys měla co uklízet. 😃 Trole

bucifalek
15. únor 2022

@lenka3p v 10 vstává a než se obléknou, vykonají hygienu, tak snídaně je v 10:30, oběd ve 12 a pak jdou ven a na malý nákup, přijdou v 15, kdy jde malá do 19 spát, večeře a dítě jde spát a spí do 10 do druhého dne 😄

autor
15. únor 2022

@michaela666 nejsem troll, ale přítel je opravdu nepořádný. Když ráno vstane, jde mi pak po bytě v botech, udělá si kafe a třeba snidá, pak mi zakydá celý stůl 😊

chrystyanna
15. únor 2022

@bucifalek to já s dvouletým, vstavajici spolu v osm, spici jednu hodinu přes den a usínají či v 10 se jdu klouzat 🙂

sirinfirst
15. únor 2022

Mám 3 děti v baráku, psa a kočku. Vysávám ob den, když to vyjde, někdy to taky vejde jednou za týden, téměř denně jede pračka, vytírám sem tam, prach nestírám téměř vůbec, při vysávání to vezmu nástavcem se štětinami z ploch, kde se hodně usazuje. WC a koupelnu myji tak 2x týdně. Každý večer je uklizená kuchyně. Okna myju 1x ročně 😀 .. A žije se nám v tom celkem dobře 😉

autor
15. únor 2022

@bucifalek vždyť na tom není nic špatného, já jsem za svoje dítě ráda, že kŕasne spinká a jestli to někomu nesedí, tak to není má chyba, že vy třeba máte nespavce. Psala jsem v 9-10 vstává, takže když v 9 třeba vstane, oblečeme, snídaně, hrajeme si, pak oběd máme třeba okolo 11:30 jak kdy, jdeme ven třeba okolo 12:30 do 14 třeba, přijdeme a třeba do 17-18 spinká a pak kolem 20 hod třeba normálně usina, nevím co je na tom zvláštní 🙂

autor
15. únor 2022

@sirinfirst to obdivuji, mě by jeblo.. měla jsem tu na hlídání psa a to mi bohatě stačilo, strašně línala, takže to jsem jela jak fretka, všude chlupy hruza 😔

petrasipkova1
15. únor 2022

😂 uklizim průběžně, chodím do práce, dve malé děti,velký dům a zahrada, pes, vařím každý den, a navíc z povahy raději jedu na výlet než úklid, takžeje u nás vlastně pořad provozní bordel. Ale máme dům pro život ne muzeum, takže jsme spokojeni.

prejeta_zaba
15. únor 2022

Velký úklid 1x týdně, zbytek jak je potřeba, samozřejmě nebudu 4 dny chodit po rozsypaném písku, ale proč utírat stokrát utřené? Připadá mi to jako ztráta času. 🤷‍♀️ 😲 I když. Asi i záleží jak to kdo dělá. Já třeba nedám dopustit na fakt pečlivé vysátí a vytření, pěkně hadrem na kolenou, každý koutek. To prostě žádný mop nenahradí. Takže makačka a nějakou hodinu to zabere. A byla jsem v pár domácnostech, kde se sice "vytírá" denně, ale smrdutý vlasový mop stál stále připraveny v koutě. 🤭 Tím nechci urážet, pravděpodobně to tak nemáš, jenom takové malé srovnání. Proč se ohánět tím, kolikrát kdo. Záleží přece na konečném výsledku. 😉

somalicats
15. únor 2022

Tak já mám 3 děti už starší, než 2 roky, pak jednu,které budou 2 roky za 3 měsíce a devítiměsíční mimino, takže tady už ta skvadra dokáže udělat slušnej chlív 😀. Tady by ses za chvíli buď zbláznila, nebo na ten úklid x-krát denně rezignovala a uklízela až večer.

ajja87
15. únor 2022

@petrasipkova1 mam to stejně, podle paní tady bych byla neskutečný prase a dle ostatních asi bordelar... Uklizim prostě průběžně, u rodičů bylo nastaveno kazdou sobotu velký úklid, ale tohle u nás pri dvou dětech nějak nejde... Jako nádobí se uklizi samozřejmě každý den, koupelna 1x týdně, víceméně každý den se zamete, ale zbytek prostě jal to vyjde... Neřeším, cizopasnici s námi nezijou, jsme zdraví a je nám fajn

lenka3p
15. únor 2022

Prosím tě, přečti si svůj příspěvek z 19.29. Snídá a zakydá "mi" celý stůl. No tak doprčic, kolik mu je, že po sobě ten stůl neuklidí? Obsese uklízením je špatná, ale tohle teda taky.

merope
15. únor 2022

Ve 13 měsících jsem denně aspoň zametala / vysávala minimálně v kuchyni. Plus teda bylo nutné umývat části podlahy, kde jedl. Jinak teda se snažím mít aspoň 1x denně uklizenou kuchyň, ne vždy se zadaří. Umyvadlo, záchod 1x denně jako ideál, častěji by mi to přišlo jako úchylka (samozřejmě pokud je od pohledu špinavý, třeba se chlap holí, tak i vícekrát). Co je starší, tak už stačí v kuchyni zametat (a ne vždy se daří denně, snažím se denně aspoň odnést hračky tam, kam patří, ale ne vždy to jde 😀 ).

petulkadodo
15. únor 2022

Tohle mi přijde opravdu přehnané. Syn má 18 měsíců. Hračky uklízíme 1x denně, když jde večer spát a vesměs už toho většinu uklidí sám. Vysavač zapnu obden. Denně stírám jen podlahu pod jídelní židličkou, jinak vytírám celý byt max jednou týdně, převlékám postel 1x týdně, prach tak po kouskách. Dokonale sterilní byt pro dítě ani není zdravý.

te_reza
15. únor 2022

Ano, jsi praštěná 😂😂😂

antoinet
15. únor 2022

Pardón, ale žádné roční dítě nespí 17 hodin denně a rozhodně si nedá hodinu po snídani oběd, to nás zasloužilé matky pěkně lakuješ 🙂 Čímž pádem nevěřím ani tomu zbytku, obzvlášť kombinaci muže extra prasete a ženy úchylné na nepřetržitý úklid, fakt ne 🙂

Strana
z8