Jak často uklízíte v bytě a jak to zvládáte?
Ahoj především těm co bydlí v bytě. Zrovna dnes mi přítel řekl, že už jsem praštěná, že furt uklízím. Já mám ráda prostě vše uklizené, takže hned jak malá si prestane hrát, jdu to hned uklidit, prach utírám ráno i večer, někdy i odpoledne, nádobí, prádlo, kos vše musí být uklizené nebo vyprané a hned zehlim a uklizim, vytiram klidně 5x denně, nevím jsem teda prastena? Já mám proste ráda uklizeno, do toho stíhám s malou jít na procházku, uvařit, hrát si s ni a věnovat se ji (pomáhá mi) ale prý bych měla brzdit.. tak nevím no😄😊
Jak to máte vy? Děkuji
@janina228 my se teda v tomhle období v noci rozhodně nepotíme 🙂 Máme cca 18-19 st. a spíš je mi občas chladno. Já převlíkám tak jednou za 14 dní, ne kvůli špíně, ale kvůli tomu, že mám ráda voňavé povlečení. U dětí častěji, protože ty občas přes den vlítnou na postele v teplákách... Do ložnice prakticky nechodíme, ráno vyvětrám, ustelu, vyberu oblečení za skříně a to je tak vše...
Nečetla jsem většinu odpovědí, ale za mě je fakt rozdíl, zda má někdo doma batole, celý den je s ním doma a nechce šlapat v drobkách a koukat na otlapkané povrchy, a nebo má děti ve školce/škole a dospěláci jsou v práci a doma se vyskytnou až večer se najíst a jdou na kutě... každý věk dítěte je na úklid specifický a taky záleží na tom, zda chodí doma v botech, mají zvířata, někdo je alergik, nebo je prostě čistotymilný... nevím, proč by paní měla být troll, prostě má to nastavené,jak jí to vyhovuje, péči o dítě zvládá,tak co, a partner může být rád, že po něm uklízí a ne jí ještě říkat, že má brzdit😠
@ester_ka strašně moc děkuji za krásnou reakci❤️
Za málo 🤗
@ester_ka Pokud je clovek cistomilny, tak by si mel doma jinak nastavit pravidla, jinak to odnasi porad jen ten, kdo uklizi po ostatnich. Tzn. nebudu doma nosit boty, naucim manzela, ze mu ruka neupadne, kdyz po sobe uklidi po snidani a utre zapatlanej stul. Neni nutne se znicit.
@victress Nehlidam to, proste az mam pocit, ze uz je to dlouho, tak prevliknu. Ale casteji nez mesic - dva to neni. Spime normalne v pyzamech a nemivam zpocene ani to, deti uz vubec ne, obleceni do postele nelezeme, takze spinavy ty periny taky nejsou. Menit po dvou dnech nebo k tydnu mi prijde fakt uplne mimo.
@klokanka31 Taky miluju vůni čerstvě vypraneho povlečení a tu svěžest, takže úplně chapu, ale každý druhý den prevlekat periny mi přijde dost neekologické. Spotřeba vody i pracího prasku jen kvůli pocitu 🙂. Ale to nekritizuji, kazdy po svem, spis jen nazor k zamyšlení 🙂
@ajkada imho, není nutné hned to povlečení prát, žejo... Já mám asi 6 sad, které když vyperu, tak i vyžehlím (mám pocit, že s žehlením jim ta vůně a svěžest zůstane déle), mám je pak uložené v šuplíkách a mám tam vložené takové ty cocollino voňavé polštářky 🙂 Takže já sice převleču, ale peru až s dalším větším prádlem, povlíkám nové ze šuplíku😉 Třeba to tak dělá taky 🙂
A ja paní naprosto rozumím 😀 Mam ráda čisto a uklizeno. Syn ma 17 měsíců, ja vstavam v 5:30, abych nachystala chlapovi svačinu, trochu uklidila nez se maly vzbudi, rozvarim obed. Maly vstane, věnuju se mu, jdem do obchodu, po ceste se stavime na detske hřiště, dodělám obed, najime se, maly jde spát, uklidim, pračka, mycka, sušička, záchody, vysat, vytrit atd. jen to lítá 😀 Malý se vzbudi, naji a buď jedem na kroužek a nebo si jedem zaplavat, popřípadě nějaka návštěva a nebo si hrajem. Pak spolu většinou něco upečeme, nebo uděláme aspon pomazanku, maly asistuje. V 19hod chodí spát, ja zas jdu uklizet. Ve 21 zalehnu k tv, ve 22 se přesunu ke knize a o půlnoci jdu spát. Kdo moc spi, ten nežije 😀 Podotýkám, ze nemáme byt, mame da se říct docela veliký dum. Mimochodem sem tento tyden v mezičasech zvladla umyt i okna 😀 Jo a malého na hlídání nikomu nedávám pokud to není nutné. Maximalne, kdyz jedu ke kadernici, nebo k dr.
@michaela666 nemyslím si, ze je trol. Ja třeba bytostne nesnáším ten pocit, ze šlápnu na drobek, takže zase fakt dost často vysávám 😀
Slysim poprve, ze nekdo nerad spi v cistem povleceni - miluju spani na hotelu v novem a nazehlenem🤩 (ja doma nezehlim). A teda prevlikam taky casto. Nevedu excelovou tabulku, proste kdyz se mi uz nezda, vymenim. Tech cca 14 dni pro me znacka ideal 🙂
@michaela1990xx Kdo moc spí, ten nežije -> to bych přepsala na "kdo moc uklízí, ten nedělá nic jiného". Uklízíš večer po 19. hodině a zase poránu, poté co uděláš chlapovi snídani a svačinu? Co jako uklízíš znovu, když jsi uklízela večer?
@lenka3p Pořád je co uklizet, treba ledničku umyt a vytridit, vynést kos, prevlect postele, šuplíky v kuchyni často skládám, koření mam podle abecedy a obcas to chlap přehazi 😀 Šatnu uklidit, chlap si vytáhne rano oblečení a je mu jedno, ze to rozháze, technickou místnost, nášlapané v zádveří, drobky na stole, kapky na stole. Nesnáším drobky na zemi, takže vysavač mam neustále v pohotovosti. Peru každý den, varim každý den. A kdyz si myslím, ze uz nemám co uklidit, tak si sednu, rozhlidnu se a ma něco zas přijdu 😀 Jo a každý den lestim oťapkane okna od malého. Jednou za pul roku umyvam okna, ale oťapkane mista každý den. Prostě to tam některi mame. Když nemam uklizeno, tak mam blbou náladu a kdyz je cisto, tak mam super náladu 😀 Asi to je uz dane z dětství, matka nas dost drezurovala.
@lenka3p a dělám spoustu věcí. Hodně čtu, věnuju se malému, jedeme montessori hry, takže i dost her tvorime a jednou tydne chodím večer ven. Treba ted v sobotu večer mam bowling s kamarádkama.
@zuzineckah Já mám asi 12 sad takže nemusím honem prát 🙂
@lenka3p jo a kuchyň uklizim pořád. Po svačině, co nachystam chlapovi, po snídani, po obědě, během dne pri přípravě sladkého nebo pomazánky a nez jdu spát. Neusnula bych pokud by byla neuklizena kuchyň. Kazdy to mame prostě jinak a nikoho nesoudim. Mne to vyhovuje takto a chlap je taky rad, ze ma uklizeno, navareno atd. Takže sme spokojeni všichni 😀 Pri větším množství děti bych to asi nestíhala.
@michaela1990xx tak to se musím zeptat..nechápu jak můžeš mít koření podle abecedy. Bych v tom měla hroznej zmatek 😄
@lenka3p můžete nas přijet navštívit a uvidíte, ze děláme i plno jiných věcí 😀 Nepotřebuju spát 7 nebo 8 hodin. Mne stačí 5, abych fungovala.
@janina228 no vidíš a mne to přijde praktické a rychlé při vaření 😀
@michaela1990xx Děkuju, já radši budu 8 hodin spát, než 3 uklízet 😀
Ja jsem sem napsala hlavně kvůli tomu, ze me překvapilo kolik lidí si myslí, ze je to nereálné 😀 Ja to znam a vim, ze to reálné je.
@lenka3p Vsak ano, jak rikam, kazdy sme jini a každý to mame jinak. Vam to vyhovuje nějak a mne zas nějak 😊 Pokud vam to tak vyhovuje, tak je to jedine super a ja taky měnit nechci, protože je to super tak, jak to mame.
A az budu po rodicaku opět chodit do práce, tak to třeba přehodnotim, protoze to treba nebudu stíhat. Ale momentálně to stiham, tak v tom pokracuju 😊
@michaela1990xx já zas jedu na skupiny - Polívka/sladké koření/míchané/jednodruhové no a přijde mi to taky super rychlé 😉. Jinak já mám děti věkově blízko sebe a takhle uklízet, tak mě trefí. Hlavně v určitém věku - například 2 a 3 roky byla vždy jakákoliv snaha o udržení pořádku rychle zničena 🙈..
@janina228 mmmm to zni taky dobře takove řazení, to me nenapadlo 👏💪😊 Super, díky za tip
@michaela1990xx není zač 🙂. Hlavně se nestane, že by člověk něco zapomněl dát třeba do vývaru, když to vidí všechno u sebe (to se mi totiž dřív celkem stávalo😄)

šmarjá, to mi přijde dobrý úlet...vytírat x denně?? Prach 2-3x denně?? Promiň, ale nedivím se muži, že si myslí, že si praštěná🙈😂