Jak reagovat na falešný vánoční dárek?
Co byste si mysleli, kdybyste zjistili, že dárek, který jste dostali (zlatý prsten), není zlato? Dostala jsem k Vánocům prstýnek, a protože mi stále padal, šla jsem za zlatníkem, jestli by šel zmenšit. Jak jsem byla překvapená, když mi řekl, že to není zlato 🥺. Mně nejde o fakt, že to není zlato, jde mi o tu zbytečnou lež. Nedávno jsem ho totiž vytrousila na koberci a všude ho hledala, a muž mi říká: ‚No, to jsi dobrá, stál 6 000 Kč!‘ Vůbec nevím, co si o něm mám myslet. Otázka peněz to není, nedostatkem netrpíme a sama mu dávám drahé dárky, ale jak říkám – kdyby mi dal prsten z chirurgické oceli, tak by mi to také nevadilo.
@levandule_k Je to obyčejný prsten bez jakéhokoliv rytí nebo kamene a mně nejde o to zlato. Já jsem ani nikdy neříkala, že ho chci. Nosím normálně stříbro i chirurgickou ocel. Utrácím spíš za kabelky. 😊😊😊
Nejde mi o to, z čeho je, ale o tohle lhaní o kravině, a ještě zmiňování částky, kterou nestál, ale zároveň ji on ani říkat nemusel.
@anonym_autor jaký má prstýnek punc?
@anonym_autor jaký má prstýnek punc?
@dashyyy Dle zlatníka žádný a já jsem se na něj dívala a vážně není. Dělal i takovou tu zkoušku kyselinou, nebo co to je, a zlato to není. Já toho zlatníka znám hrozně dlouho, moje mamka tam často nakupuje a nevěřím, že by lhal. Proč taky?
@dashyyy Dle zlatníka žádný a já jsem se na něj dívala a vážně není. Dělal i takovou tu zkoušku kyselinou, nebo co to je, a zlato to není. Já toho zlatníka znám hrozně dlouho, moje mamka tam často nakupuje a nevěřím, že by lhal. Proč taky?
@anonym_autor no spíš jde o to, že ne každé zlato je 24karát a každé má své označení, tak jsem myslela, jestli třeba nemá jiné puncovní označení než klasické zlato, že by to mělo míň karátů, nebo to mělo označení stříbra a byl jen pozlacený, ale bez puncu je to fakt šmuk 😢
@anonym_autor no spíš jde o to, že ne každé zlato je 24karát a každé má své označení, tak jsem myslela, jestli třeba nemá jiné puncovní označení než klasické zlato, že by to mělo míň karátů, nebo to mělo označení stříbra a byl jen pozlacený, ale bez puncu je to fakt šmuk 😢
@dashyyy Věřím že zlatník ví co říká.
@reeeza Četla jsi všechno? Řekla jsem mu to v klidu, ale začal vyvádět a obvinil zlatníka, že je lhář a blbec.
@anonym_autor Začal vyvadet? Tak bych začala vyvádět taky,že bud byl podveden, nebo je lhář, ať se třeba zblázni. Nechapu proč by magorům mělo kdeco procházet .
Tady máš celkem vyřídilku. Normálně konfrontuj partnera a využij ji u něj. Pokud myslíš, že lhal, zasloužil by ceres 😁
@1pomnenka To jsem mu řekla, v klidu u kafe, a začal vyvádět, že on ví, co kupuje, a že zlatník je blbec. Tak jsem navrhla reklamaci, což odmítl s tím, že nemá účtenku, že ji vyhodil. Víc to řešit nebudu, ale myslím si své – jde o princip, o nic víc.
@anonym_autor Tak to je asi jasné, že ti lhal 🥺
Celé je to divné, jak ti říká, že ho nemáš zmenšovat – to ho máš raději ztratit? A když ti spadne, vykřikuje, kolik stál…
@anonym_autor neni to ten frajer, co chtel kupovat zasnubni na Temu? Nebo to je nova epidemie koupim smuk a vyzraju na system?
K tvoji otazce, co bysme si myslely... fakt nevim. Ale byla bych nastvana a zmatena, to teda rozhodne.
@anonym_autor neni to ten frajer, co chtel kupovat zasnubni na Temu? Nebo to je nova epidemie koupim smuk a vyzraju na system?
K tvoji otazce, co bysme si myslely... fakt nevim. Ale byla bych nastvana a zmatena, to teda rozhodne.
@malytlustyhroch nee, o zásnuby vážně nejde😂
Napadlo mě to, co ostatní - jestli o tom skutečně vůbec věděl... Přímo ve zlatnictví by ho asi nenatáhli, ale možná ten prstýnek koupil někde od překupníka nebo známého, nebo na parkovišti, co já vím, a teď si připadá jako blbec a stydí se že naletěl. Proto ta pohádka o ztracené účtence. Chlapi jsou v tomhle ješitní a nechce se jim přiznat že nalítli podvodníkovi.... Jinak fakt nevím.
Napadlo mě to, co ostatní - jestli o tom skutečně vůbec věděl... Přímo ve zlatnictví by ho asi nenatáhli, ale možná ten prstýnek koupil někde od překupníka nebo známého, nebo na parkovišti, co já vím, a teď si připadá jako blbec a stydí se že naletěl. Proto ta pohádka o ztracené účtence. Chlapi jsou v tomhle ješitní a nechce se jim přiznat že nalítli podvodníkovi.... Jinak fakt nevím.
@blankaskubickem Ale kdyby to nevěděl, tak by nechtěl, abych ho nechodila zmenšovat. Jinak on nakupuje vždy jen po internetu, od překupníků by nic nekoupil a nemá známé, kteří by tohle udělali. Není to žádný blbec a pracuje s podvodníky celkem často, takže to si nemyslím.
@blankaskubickem Ale kdyby to nevěděl, tak by nechtěl, abych ho nechodila zmenšovat. Jinak on nakupuje vždy jen po internetu, od překupníků by nic nekoupil a nemá známé, kteří by tohle udělali. Není to žádný blbec a pracuje s podvodníky celkem často, takže to si nemyslím.
@anonym_autor No na internetu kupovat zlato je kravina
@anonym_autor No na internetu kupovat zlato je kravina
@klokanka31 Jak kde asi... Ale u koupě přes internet máš většinou fakturu, kterou posílají i e-mailem. I kdyby ji neměl, nevěřím, že se nedá dohledat, jelikož platíš kartou – tedy on vždy – a dá se dohledat platba a popř.reklamovat.
Mně je jasné, že to lze. Řekl, že to víc nebude řešit a že ho nezajímá, co říká pan zlatník. Takže já už to víc neřeším a myslím si své. Hádat se kvůli tomu nebudu, ale je to hodně nepříjemný pocit.
@klokanka31 Jak kde asi... Ale u koupě přes internet máš většinou fakturu, kterou posílají i e-mailem. I kdyby ji neměl, nevěřím, že se nedá dohledat, jelikož platíš kartou – tedy on vždy – a dá se dohledat platba a popř.reklamovat.
Mně je jasné, že to lze. Řekl, že to víc nebude řešit a že ho nezajímá, co říká pan zlatník. Takže já už to víc neřeším a myslím si své. Hádat se kvůli tomu nebudu, ale je to hodně nepříjemný pocit.
@anonym_autor A jinak se chová normálně? Jeho chování mi přijde divný.
@anonym_autor A jinak se chová normálně? Jeho chování mi přijde divný.
@klokanka31 úplně.
Hodila bych mu takový prstýnek na palici..co taky jiného.. ať si jde dělat debila z někoho jiného..🤦🏼♀️🤦🏼♀️.. tvrdit že je zlatý a přitom moc dobře ví že není..ale já jsem držka..u mě by mu tohle neprošlo..je trapnej..🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️..taky nemám problém s ocelí,se stříbrem.. nosím vše..ale tvrdit mi že je zlatý a přitom není a že nemá fakturu a doklad a že zlatník je blbec...tak ten by to schytal..🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️
Tyjo, tak to je fakt trapak, ze mu neni stydno. Teda aby vedel, ze je to cetka a kricel na me, ze stal 6 tisic a at hledam, to bych asi fakt nepresla jen proto, ze je to rapl. Bych mu na pristi narozeniny koupila kolo z bazaru a tvrdila, ze je to Cube za 130tis a on jestli je blby, ze to nepozna 😅
Ne ale fakt. Prsten bych nenosila a dala bych mu dost najevo, ze vim, ze lhal a ze mi to prijde pod uroven.
Píšeš, že peníze nejsou problém, jsi si tím jistá? Mě to zavání nějakými problémy.
Píšeš, že peníze nejsou problém, jsi si tím jistá? Mě to zavání nějakými problémy.
@nelinecka1 Koupil si nový herní PC a vím, jaké má příjmy a co kupuje už léta, takže ano, peníze problém nejsou.
@nelinecka1 Koupil si nový herní PC a vím, jaké má příjmy a co kupuje už léta, takže ano, peníze problém nejsou.
@anonym_autor Hmm, sám si koupí, ale na tobě šetří, je pěkně krkatej.

Však ho hned neosočuj ze lži. Řekni mu, že ho natáhli a uveď důvody..Za to se na tebe nemůže naprdnout ani kdyby chtěl 😉
Smutné mi příjde, že ti tvůj vnitřní překladač vše automaticky překládá jako zradu a lež. To ti tam naskočí jako první a ani tě nenapadne, že by to mohlo být jinak...
Mě by třeba jako první napadlo, že ho natáhli. Sama jsem si jednou kupovala prstýnek online na etsy, který byl " zlatý" v hlavním popisku, ale v podrobnějším popisku byl pozlacený.
Nkrmálně na to hoď řeč. Bez osočování
@reeeza Četla jsi všechno? Řekla jsem mu to v klidu, ale začal vyvádět a obvinil zlatníka, že je lhář a blbec.