icon

Jak reagovat na falešný vánoční dárek?

9. únor 2026

Co byste si mysleli, kdybyste zjistili, že dárek, který jste dostali (zlatý prsten), není zlato? Dostala jsem k Vánocům prstýnek, a protože mi stále padal, šla jsem za zlatníkem, jestli by šel zmenšit. Jak jsem byla překvapená, když mi řekl, že to není zlato 🥺. Mně nejde o fakt, že to není zlato, jde mi o tu zbytečnou lež. Nedávno jsem ho totiž vytrousila na koberci a všude ho hledala, a muž mi říká: ‚No, to jsi dobrá, stál 6 000 Kč!‘ Vůbec nevím, co si o něm mám myslet. Otázka peněz to není, nedostatkem netrpíme a sama mu dávám drahé dárky, ale jak říkám – kdyby mi dal prsten z chirurgické oceli, tak by mi to také nevadilo.

Strana
z2
autor
10. únor 2026
@reeeza

Však ho hned neosočuj ze lži. Řekni mu, že ho natáhli a uveď důvody..Za to se na tebe nemůže naprdnout ani kdyby chtěl 😉

Smutné mi příjde, že ti tvůj vnitřní překladač vše automaticky překládá jako zradu a lež. To ti tam naskočí jako první a ani tě nenapadne, že by to mohlo být jinak...

Mě by třeba jako první napadlo, že ho natáhli. Sama jsem si jednou kupovala prstýnek online na etsy, který byl " zlatý" v hlavním popisku, ale v podrobnějším popisku byl pozlacený.

Nkrmálně na to hoď řeč. Bez osočování

@reeeza Četla jsi všechno? Řekla jsem mu to v klidu, ale začal vyvádět a obvinil zlatníka, že je lhář a blbec.

dashyyy
10. únor 2026
@anonym_autor

@levandule_k Je to obyčejný prsten bez jakéhokoliv rytí nebo kamene a mně nejde o to zlato. Já jsem ani nikdy neříkala, že ho chci. Nosím normálně stříbro i chirurgickou ocel. Utrácím spíš za kabelky. 😊😊😊
Nejde mi o to, z čeho je, ale o tohle lhaní o kravině, a ještě zmiňování částky, kterou nestál, ale zároveň ji on ani říkat nemusel.

@anonym_autor jaký má prstýnek punc?

autor
10. únor 2026
@dashyyy

@anonym_autor jaký má prstýnek punc?

@dashyyy Dle zlatníka žádný a já jsem se na něj dívala a vážně není. Dělal i takovou tu zkoušku kyselinou, nebo co to je, a zlato to není. Já toho zlatníka znám hrozně dlouho, moje mamka tam často nakupuje a nevěřím, že by lhal. Proč taky?

dashyyy
10. únor 2026
@anonym_autor

@dashyyy Dle zlatníka žádný a já jsem se na něj dívala a vážně není. Dělal i takovou tu zkoušku kyselinou, nebo co to je, a zlato to není. Já toho zlatníka znám hrozně dlouho, moje mamka tam často nakupuje a nevěřím, že by lhal. Proč taky?

@anonym_autor no spíš jde o to, že ne každé zlato je 24karát a každé má své označení, tak jsem myslela, jestli třeba nemá jiné puncovní označení než klasické zlato, že by to mělo míň karátů, nebo to mělo označení stříbra a byl jen pozlacený, ale bez puncu je to fakt šmuk 😢

autor
10. únor 2026
@dashyyy

@anonym_autor no spíš jde o to, že ne každé zlato je 24karát a každé má své označení, tak jsem myslela, jestli třeba nemá jiné puncovní označení než klasické zlato, že by to mělo míň karátů, nebo to mělo označení stříbra a byl jen pozlacený, ale bez puncu je to fakt šmuk 😢

@dashyyy Věřím že zlatník ví co říká.

izz76
10. únor 2026
@anonym_autor

@reeeza Četla jsi všechno? Řekla jsem mu to v klidu, ale začal vyvádět a obvinil zlatníka, že je lhář a blbec.

@anonym_autor Začal vyvadet? Tak bych začala vyvádět taky,že bud byl podveden, nebo je lhář, ať se třeba zblázni. Nechapu proč by magorům mělo kdeco procházet .

anonym_42a518
10. únor 2026

Tady máš celkem vyřídilku. Normálně konfrontuj partnera a využij ji u něj. Pokud myslíš, že lhal, zasloužil by ceres 😁

kristyn86
10. únor 2026

Problemem neni prstynek,ale vas vztah.

klokanka31
10. únor 2026
@anonym_autor

@1pomnenka To jsem mu řekla, v klidu u kafe, a začal vyvádět, že on ví, co kupuje, a že zlatník je blbec. Tak jsem navrhla reklamaci, což odmítl s tím, že nemá účtenku, že ji vyhodil. Víc to řešit nebudu, ale myslím si své – jde o princip, o nic víc.

@anonym_autor Tak to je asi jasné, že ti lhal 🥺

fire85
10. únor 2026
@j.a.n.i

A tuhle diskuzi zakladas proč? Potrebujes politovat, ze se oba ve vztahu chovate jak blbci?

@j.a.n.i na co je tady prostor? Založit si kdokoliv může přece diskuzí kolik chce.nemusis reagovat

cachima
10. únor 2026

Celé je to divné, jak ti říká, že ho nemáš zmenšovat – to ho máš raději ztratit? A když ti spadne, vykřikuje, kolik stál…

malytlustyhroch
10. únor 2026

@anonym_autor neni to ten frajer, co chtel kupovat zasnubni na Temu? Nebo to je nova epidemie koupim smuk a vyzraju na system?
K tvoji otazce, co bysme si myslely... fakt nevim. Ale byla bych nastvana a zmatena, to teda rozhodne.

autor
11. únor 2026
@malytlustyhroch

@anonym_autor neni to ten frajer, co chtel kupovat zasnubni na Temu? Nebo to je nova epidemie koupim smuk a vyzraju na system?
K tvoji otazce, co bysme si myslely... fakt nevim. Ale byla bych nastvana a zmatena, to teda rozhodne.

@malytlustyhroch nee, o zásnuby vážně nejde😂

blankaskubickem
11. únor 2026

Napadlo mě to, co ostatní - jestli o tom skutečně vůbec věděl... Přímo ve zlatnictví by ho asi nenatáhli, ale možná ten prstýnek koupil někde od překupníka nebo známého, nebo na parkovišti, co já vím, a teď si připadá jako blbec a stydí se že naletěl. Proto ta pohádka o ztracené účtence. Chlapi jsou v tomhle ješitní a nechce se jim přiznat že nalítli podvodníkovi.... Jinak fakt nevím.

autor
11. únor 2026
@blankaskubickem

Napadlo mě to, co ostatní - jestli o tom skutečně vůbec věděl... Přímo ve zlatnictví by ho asi nenatáhli, ale možná ten prstýnek koupil někde od překupníka nebo známého, nebo na parkovišti, co já vím, a teď si připadá jako blbec a stydí se že naletěl. Proto ta pohádka o ztracené účtence. Chlapi jsou v tomhle ješitní a nechce se jim přiznat že nalítli podvodníkovi.... Jinak fakt nevím.

@blankaskubickem Ale kdyby to nevěděl, tak by nechtěl, abych ho nechodila zmenšovat. Jinak on nakupuje vždy jen po internetu, od překupníků by nic nekoupil a nemá známé, kteří by tohle udělali. Není to žádný blbec a pracuje s podvodníky celkem často, takže to si nemyslím.

klokanka31
11. únor 2026
@anonym_autor

@blankaskubickem Ale kdyby to nevěděl, tak by nechtěl, abych ho nechodila zmenšovat. Jinak on nakupuje vždy jen po internetu, od překupníků by nic nekoupil a nemá známé, kteří by tohle udělali. Není to žádný blbec a pracuje s podvodníky celkem často, takže to si nemyslím.

@anonym_autor No na internetu kupovat zlato je kravina

autor
11. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor No na internetu kupovat zlato je kravina

@klokanka31 Jak kde asi... Ale u koupě přes internet máš většinou fakturu, kterou posílají i e-mailem. I kdyby ji neměl, nevěřím, že se nedá dohledat, jelikož platíš kartou – tedy on vždy – a dá se dohledat platba a popř.reklamovat.
Mně je jasné, že to lze. Řekl, že to víc nebude řešit a že ho nezajímá, co říká pan zlatník. Takže já už to víc neřeším a myslím si své. Hádat se kvůli tomu nebudu, ale je to hodně nepříjemný pocit.

klokanka31
11. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 Jak kde asi... Ale u koupě přes internet máš většinou fakturu, kterou posílají i e-mailem. I kdyby ji neměl, nevěřím, že se nedá dohledat, jelikož platíš kartou – tedy on vždy – a dá se dohledat platba a popř.reklamovat.
Mně je jasné, že to lze. Řekl, že to víc nebude řešit a že ho nezajímá, co říká pan zlatník. Takže já už to víc neřeším a myslím si své. Hádat se kvůli tomu nebudu, ale je to hodně nepříjemný pocit.

@anonym_autor A jinak se chová normálně? Jeho chování mi přijde divný.

autor
11. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor A jinak se chová normálně? Jeho chování mi přijde divný.

@klokanka31 úplně.

Strana
z2