icon

Jak reagovat na falešný vánoční dárek?

9. únor 2026

Co byste si mysleli, kdybyste zjistili, že dárek, který jste dostali (zlatý prsten), není zlato? Dostala jsem k Vánocům prstýnek, a protože mi stále padal, šla jsem za zlatníkem, jestli by šel zmenšit. Jak jsem byla překvapená, když mi řekl, že to není zlato 🥺. Mně nejde o fakt, že to není zlato, jde mi o tu zbytečnou lež. Nedávno jsem ho totiž vytrousila na koberci a všude ho hledala, a muž mi říká: ‚No, to jsi dobrá, stál 6 000 Kč!‘ Vůbec nevím, co si o něm mám myslet. Otázka peněz to není, nedostatkem netrpíme a sama mu dávám drahé dárky, ale jak říkám – kdyby mi dal prsten z chirurgické oceli, tak by mi to také nevadilo.

Strana
z2
klokanka31
9. únor 2026

@anonym_autor A on ti řekl přímo že je celý zlatý? I pozlacený může být drahý...

autor
9. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor A on ti řekl přímo že je celý zlatý? I pozlacený může být drahý...

@klokanka31 Má gramáž 0,9 a ano, řekl, že je zlatý.

klokanka31
9. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 Má gramáž 0,9 a ano, řekl, že je zlatý.

@anonym_autor A on ví že je to teda jen pozlacený?

autor
9. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor A on ví že je to teda jen pozlacený?

@klokanka31 Předpokládám, že ví, co koupil. Každopádně už chápu, proč říkal, ať ho nezmenšují – že prý je škoda zlata, které mi nevrátí.

klokanka31
9. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 Předpokládám, že ví, co koupil. Každopádně už chápu, proč říkal, ať ho nezmenšují – že prý je škoda zlata, které mi nevrátí.

@anonym_autor A tak řekla jsi mu proč ti lhal? Napadají mě dva důvody, buď nepoznal že kupuje pozlacený, a nebo tě nechtěl zklamat, na zlatý neměl, tak koupil aspoň pozlacený..

autor
9. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor A tak řekla jsi mu proč ti lhal? Napadají mě dva důvody, buď nepoznal že kupuje pozlacený, a nebo tě nechtěl zklamat, na zlatý neměl, tak koupil aspoň pozlacený..

@klokanka31 Já jsem ale nechtěla prsten, a jak jsem psala, nevadila by mi ani ocel. Nosím ji. Peníze má, jak jsem psala nahoře. Ne, neřekla jsem mu to, je mi to trapné. Nechám to tak, ale vadí mi, že mi lhal a ještě tvrdil, že stál 6000.

klokanka31
9. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 Já jsem ale nechtěla prsten, a jak jsem psala, nevadila by mi ani ocel. Nosím ji. Peníze má, jak jsem psala nahoře. Ne, neřekla jsem mu to, je mi to trapné. Nechám to tak, ale vadí mi, že mi lhal a ještě tvrdil, že stál 6000.

@anonym_autor Může mít nějaký kámen a může se na takovou částku vyšplhat. To já bych se ho narovinu zeptala...

autor
9. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor Může mít nějaký kámen a může se na takovou částku vyšplhat. To já bych se ho narovinu zeptala...

@klokanka31 nemá kámen.

klokanka31
9. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 nemá kámen.

@anonym_autor Tak bych mu o tom řekla...

autor
9. únor 2026
@klokanka31

@anonym_autor Tak bych mu o tom řekla...

@klokanka31 Znovu opakuju – jde mi o to, že lhal, a ne o to, kolik to stálo. Byla byste ráda i za stříbro nebo ocel, ale nechápu to lhaní. U dospělého člověka mi to nepřijde v pořádku. To nemá význam. Scéna a stejně to nepřizná.

lis6
9. únor 2026
@anonym_autor

@klokanka31 Znovu opakuju – jde mi o to, že lhal, a ne o to, kolik to stálo. Byla byste ráda i za stříbro nebo ocel, ale nechápu to lhaní. U dospělého člověka mi to nepřijde v pořádku. To nemá význam. Scéna a stejně to nepřizná.

@anonym_autor nedokážu si představit, žít v tom abych si myslela o příteli, že mi lhal. Rozhodně bych ho zcela otevřeně konfrontovala s realitou a snažila se při rozhovoru zachovat chladnou hlavu.

ee.liska
9. únor 2026

Nechovala bych se jako malá a řekla mu to, klidně jako vtipnou historku. Franto tomu neuvěříš, ale … On fakt mohl tu uvedenou částku zaplatit.

ee.liska
9. únor 2026

A ještě opět anonym 🤦‍♀️

autor
9. únor 2026
@ee.liska

A ještě opět anonym 🤦‍♀️

@ee.liska Ano, anonymně, logicky. Nepotřebuju, aby to řešila rodina. Já bych mu to i řekla v klidu, ale on jakékoli výtky proti sobě nikdy v klidu nepřejde.

autor
9. únor 2026
@ee.liska

Nechovala bych se jako malá a řekla mu to, klidně jako vtipnou historku. Franto tomu neuvěříš, ale … On fakt mohl tu uvedenou částku zaplatit.

@ee.liska Pokud by jí přece zaplatil a myslel že je to zlato, tak by mi nezakazoval ho zmenšit,ne? Zlato se samozřejmě vrací, takže o ten kousek nepřijdeš. Už jsem takto zmenšovala, tak vím, jak to je.

autor
9. únor 2026
@lis6

@anonym_autor nedokážu si představit, žít v tom abych si myslela o příteli, že mi lhal. Rozhodně bych ho zcela otevřeně konfrontovala s realitou a snažila se při rozhovoru zachovat chladnou hlavu.

@lis6 v klidu by to nebylo

ee.liska
9. únor 2026
@anonym_autor

@ee.liska Pokud by jí přece zaplatil a myslel že je to zlato, tak by mi nezakazoval ho zmenšit,ne? Zlato se samozřejmě vrací, takže o ten kousek nepřijdeš. Už jsem takto zmenšovala, tak vím, jak to je.

@anonym_autor očividně nemate problém s dárkem, ale se vztahem. Vypusť tuto konkrétní věc a začněte makat na vztahu. Toto je cesta do pekel

j.a.n.i
10. únor 2026

A tuhle diskuzi zakladas proč? Potrebujes politovat, ze se oba ve vztahu chovate jak blbci?

1pomnenka
10. únor 2026

Je třeba si ujasnit pojmy a dojmy. Řekla bych mu, víš, že ten prstýnek není zlatý? Nevím, kde jsi ho koupil, ale pokud stál 6.000, tak tě sprostě okradli. Pěkně si to vyjasníte a zase bude líp.

drep
10. únor 2026

A ten problém je, že řekl/věřil že je prsten zlatý a on není?! Uf, tak tyhle problémy a saudskou ropu bych chtěla mít. Pokud není prsten umělecký, čili cenu nedělá estetika/autor atd, tak bych ho tak max. Upozornila, že ho asi někdo obral, ale tím by to pro mě zhaslo, bohužel nejsem schopná identifikovat, co je přesně ten problém, kvůli kterýmu se musí zakládat diskuze na MK.

zuzkasim
10. únor 2026

Tak pozlacený šperk má také svou hodnotu a někdy ne úplně malou. Máš podezření, že prstýnek nestál 6tis? Nebo muže podezříváš z něčeho úplně jiného? Nekazila bych si zbytečně den, zvlášť, pokud víš, že toto není téma, na které jste schopni spolu komunikovat. Jestli se máte rádi, jste sobě vzájemně oporou, tak takový dárek a komentáře k němu nemá smysl řešit. Jestli máte problémů více, toto určitě není ten hlavní.

knuffel
10. únor 2026

@anonym_autor
Já nechápu, proč to řešíš tady.
Víš, že při zmenšování se zlato vrací, starýmu to řekni stejně jako tady, problém vyřešen.
Nemáš zač. 😁

autor
10. únor 2026
@1pomnenka

Je třeba si ujasnit pojmy a dojmy. Řekla bych mu, víš, že ten prstýnek není zlatý? Nevím, kde jsi ho koupil, ale pokud stál 6.000, tak tě sprostě okradli. Pěkně si to vyjasníte a zase bude líp.

@1pomnenka To jsem mu řekla, v klidu u kafe, a začal vyvádět, že on ví, co kupuje, a že zlatník je blbec. Tak jsem navrhla reklamaci, což odmítl s tím, že nemá účtenku, že ji vyhodil. Víc to řešit nebudu, ale myslím si své – jde o princip, o nic víc.

autor
10. únor 2026
@knuffel

@anonym_autor
Já nechápu, proč to řešíš tady.
Víš, že při zmenšování se zlato vrací, starýmu to řekni stejně jako tady, problém vyřešen.
Nemáš zač. 😁

@knuffel diskusní fórum..třeba proto🫣 Nemusíš reagovat.

levandule_k
10. únor 2026
@klokanka31

@klokanka31 Buď moc dobře věděl, že není zlatý, když říkal, že ho nemá nechat zmenšovat, nebo to nepoznal a natáhli ho.

Já si myslím, že to věděl.

Tak, co nakupoval partner na Temu a kecal s cenou, nebo je to z nějaká kolekce od návrháře, kde i pozlacený šperk může stát 6000Kč.

@anonym
Já bych mu řekla, že vím, že prsten není zlatý a že by mohl mít koule přiznat to, co koupil.

Píšeš, že peníze nejsou problém. Bych si koupila sama prsten, který mi padne, je celý ze zlata. Jen mu to oznámila, že jsem si koupila zlatý prsten sama. Když tě neocení tvůj muž, musíš se ocenit sama a jestli to neumíš, tak máš nejvyšší čas, aby ses to naučila.

Koupí ti větší prstýnek, zakáže ho zmenšovat a je naštvaný, když ho ztratíš, protože je velký.....dobrý no, co na to říct.... a to máš jako řešit jak?? Nechat si na plastické chirurgii zvětšit prst tak, aby ti nepadal?

autor
10. únor 2026
@levandule_k

@klokanka31 Buď moc dobře věděl, že není zlatý, když říkal, že ho nemá nechat zmenšovat, nebo to nepoznal a natáhli ho.

Já si myslím, že to věděl.

Tak, co nakupoval partner na Temu a kecal s cenou, nebo je to z nějaká kolekce od návrháře, kde i pozlacený šperk může stát 6000Kč.

@anonym
Já bych mu řekla, že vím, že prsten není zlatý a že by mohl mít koule přiznat to, co koupil.

Píšeš, že peníze nejsou problém. Bych si koupila sama prsten, který mi padne, je celý ze zlata. Jen mu to oznámila, že jsem si koupila zlatý prsten sama. Když tě neocení tvůj muž, musíš se ocenit sama a jestli to neumíš, tak máš nejvyšší čas, aby ses to naučila.

Koupí ti větší prstýnek, zakáže ho zmenšovat a je naštvaný, když ho ztratíš, protože je velký.....dobrý no, co na to říct.... a to máš jako řešit jak?? Nechat si na plastické chirurgii zvětšit prst tak, aby ti nepadal?

@levandule_k Je to obyčejný prsten bez jakéhokoliv rytí nebo kamene a mně nejde o to zlato. Já jsem ani nikdy neříkala, že ho chci. Nosím normálně stříbro i chirurgickou ocel. Utrácím spíš za kabelky. 😊😊😊
Nejde mi o to, z čeho je, ale o tohle lhaní o kravině, a ještě zmiňování částky, kterou nestál, ale zároveň ji on ani říkat nemusel.

autor
10. únor 2026
@zuzkasim

Tak pozlacený šperk má také svou hodnotu a někdy ne úplně malou. Máš podezření, že prstýnek nestál 6tis? Nebo muže podezříváš z něčeho úplně jiného? Nekazila bych si zbytečně den, zvlášť, pokud víš, že toto není téma, na které jste schopni spolu komunikovat. Jestli se máte rádi, jste sobě vzájemně oporou, tak takový dárek a komentáře k němu nemá smysl řešit. Jestli máte problémů více, toto určitě není ten hlavní.

@zuzkasim Jde mi o to lhaní. Přeci pokud někomu něco koupím a je mu to velké, popřípadě se vyskytne problém, tak to řeším a nezakazuji, aby to řešil ten druhý. Znovu opakuji – je mi jedno, kolik stál, ale vadí mi ta hloupá lež a divadlo kolem. Já by byla ráda i za chirurgickou ocel nebo stříbro, nejde mi o materiální hodnotu. Jde o to, že na mě křičel, že stál 6 000 Kč a že jsem ho ztratila. Když se pak našel a já ho šla nechat zmenšit, dozvěděla jsem se pravdu.

reeeza
Autor odpověď smazal
reeeza
10. únor 2026

Však ho hned neosočuj ze lži. Řekni mu, že ho natáhli a uveď důvody..Za to se na tebe nemůže naprdnout ani kdyby chtěl 😉

Smutné mi příjde, že ti tvůj vnitřní překladač vše automaticky překládá jako zradu a lež. To ti tam naskočí jako první a ani tě nenapadne, že by to mohlo být jinak...

Mě by třeba jako první napadlo, že ho natáhli. Sama jsem si jednou kupovala prstýnek online na etsy, který byl " zlatý" v hlavním popisku, ale v podrobnějším popisku byl pozlacený.

Nkrmálně na to hoď řeč. Bez osočování

autor
10. únor 2026
@reeeza

Však ho hned neosočuj ze lži. Řekni mu, že ho natáhli a uveď důvody..Za to se na tebe nemůže naprdnout ani kdyby chtěl 😉

Smutné mi příjde, že ti tvůj vnitřní překladač vše automaticky překládá jako zradu a lež. To ti tam naskočí jako první a ani tě nenapadne, že by to mohlo být jinak...

Mě by třeba jako první napadlo, že ho natáhli. Sama jsem si jednou kupovala prstýnek online na etsy, který byl " zlatý" v hlavním popisku, ale v podrobnějším popisku byl pozlacený.

Nkrmálně na to hoď řeč. Bez osočování

@reeeza Smutné to není... Nevím, jestli jsi to četla, ale kdyby si myslel, že je zlatý, tak by přeci souhlasil, ať ho zmenším, ne? A účtenku u drahé věci taky nemá a reklamovat to není možné? Promiň, ale nejsem hloupá.

Strana
z2