icon

Jak skrýt cukroví před dětmi? Problémy a řešení!

15. pro 2024

Prosim vas, to neni normalni nebo nevim. Udelali jsme s detma zatim 4 druhy cukrovi (vse z dvojtych davek) a vsechno postupne loupezi, ze na zadnou besidku nebudou mit nic. Sezerou si to i z tech krabicek, ktere maji pripravene na jednotlive akce 🤦‍♀️🤦‍♀️ Ja uz jako nevim, kam to schovavat, vsude vlezou, vsechno najdou. Jsem z toho na prasky 😅 Je to normalni tohleto? Driv to teda nedelali. Skritci to zacarovali a smitec. Cim jsou starsi, tim jsou chytrejsi 😅
Pojdte si postezovat!

Strana
z3
moudivlacek
15. pro 2024

Nepéct 😂

1pomnenka
15. pro 2024

Když si to snědly, na besídku nemají nic. Jejich problém, další bych jim nepekla. Nepíšeš, jak jsou staré, to je docela důležité. Školkové dítě se těžko ovládne, když má na to chuť. Dále bych to neřešila, není to životně důležité.

ladyhacek
15. pro 2024

Taky vždy rozděluji. Řeknu tohle ne bereme tady z toho. Ale děti si teda bez dovolení nevezmou.
6 a 9 let.
Na to jak zlobí a neposlouchají tak v tomto případě si ptají na každý čtvereček čokolády.

mirecka.jaroscakova
15. pro 2024

Já ještě nic upečeného nemám, tak nemají co jist😀

j.a.n.i
15. pro 2024

Ja tedy nevim, ale male deti jsou snad pod mym dohledem, tak nemohou vyzirat cukroví. A ty velké zas nebudou mit besidku 🤔 A pokud jsou extrémně nevychovaný, tak existuje takova vec, ktere se rika zamek, i když to je pak asi cukroví zen poslední problém.

enoli
15. pro 2024

A co jim to prostě zakázat? To mi přijde nejjednodušší 🙈.

veroniquecz
15. pro 2024

@j.a.n.i proč by velké neměli besídku?

felis
15. pro 2024

@j.a.n.i desetileté, dvanactilete dítě klidne besidku mít muze a pod dohledem teda být fakt nemusí 😄

zuzkasim
15. pro 2024

Jako ne, že by děti v životě neloupily, ale nenápadně, abych nepoznala, že něco ubylo, takže si vzali jeden, dva kousky. Promiň, já bych tomu řekla nevychovanost. Zní to možná povýšeně, ale není, taky s dětma s ledasčím doma bojuju. Ale čím dál víc se setkávám ve škole s těma, které nectí žádnou domluvu, žádná pravidla. Rodiče na jednání jen pokrčí rameny a přiznají, že je doma taky neposlouchají... Možná mi to až moc připomnělo nedávné "marné" jednání, tak jestli se mýlím, promiň. Děti by měly mít hranice a taky nějakou úctu k matčiné práci. Na besídku by neměly nic, nebo by si mohly z kapesného koupit krabičku napečeného v Albertu, jestli už jsou tak staré, že mají kapesné. Vysvětlila bych jim totiž, že chodit dělat vyžírku, tedy přijít na akci bez vlastního pohoštění, je velmi neslušné.

te_reza
15. pro 2024

Nastává období "nežerte to", které se po 24. změní na "proč to nikdo nežere"😜 tak to sežrali, no 🤷 pamatuju, že užírání cukroví bylo z dětství úplně to nejvíc 🙈 na besídku bych koupila krabičku v Tescu nebo někde těsně před a nazdar.

ines76
15. pro 2024

Souhlasim s holkama, kterym to neprijde "vtipný", ujidat ano, ale odsad pocad a brat z uz pripravenych krabicek tuplem. Jinak u nas byl taky problem s nekontrolovatelnym jezenim cehokoli sladkyho a prisla jsem na to, ze syn měl proste hlad... driv jsem ho brala z druziny v 16 a doma udelala nejakou svačinku, ted chodi sam v 15, takze je doma o chvili driv nez ja s cerstvym pecivem a ma proste hlad (je mu 10), tak hleda a samozřejmě nejaky sladkosti (v tomto obdobi cukrovi) doma vzdycky jsou... domluvili jsme se, ze to musi "podlozit" nejakym normalnim jidlem (zbytky z predchoziho dne, ovoce) a pak muze byt sladka tecka v rozumnem množství.

cilkat
15. pro 2024

Já se právě minulý týden rozhodla, že cukroví nemá být staré, protože pak nikomu nechutná... takže... co upeču příští týden, to bude. Co ne, prostě nebude, Na besídky do škol a školek vezmou krájené ovoce, stejně budou všichni cukrový přežraní, tak to bude příjemná změna.

petaov
15. pro 2024

U nás se jí cukroví průběžně, nic neschovávám. Ale kdybych chtěla, ať to nejí, schovám to tak, ať to nenajdou. Dvě krabičky na besídky snad není tak těžké ukrýt.

teryem
15. pro 2024

Mám zlobivé děti, ale ocamcaď pocamcaď. Nechápu, jak prostě někdo někde nechá lezet krabičku s cukrovím, a někdo jiný z domácnosti jde a sezere to.. ať děti, manžel kdokoli. Tak snad nejsou zvířátka ne? Aby se neovládli a neposlechli, že některé cukroví je na akce a prostě sami si brát nebudete..to nechápu a není to ani vtipné. Děti mají všeho přebytek, nikdo je nedrží zkrátka, ale neexistuje, že by šly, a vyluxovaly spíž s dobrutkama nebo krabici s cukrovím. Normálně vychovaně se zeptají a já jim dám co chtějí ale s mírou, nebo jim to vyskládám na tác a prosím, tohle je k sežrání.

rnika
15. pro 2024

To by se u nás v životě nestalo. Několik kousků na ochutnání je stranou, zbytek ví, že je na besídku a na svátky.... Co s tím? No leda oznámit, že takto tedy ne a na besídku už bych jim nic nepekla.

lily_
Odpověď byla odstraněná
andelka
15. pro 2024

Co upečeme,dostaneme, jíme hned,už v adventu. Na Štědrý den se sní něco k pohádce, potom jsou kluci pryč, cukroví mají u babiček,na návštěvách, a na silvestra už to nikdo nechce. Cukroví na " besídky" mají i kluci v sekundě a v 8. třídě, takže to mě nepřekvapuje. Nejsou blbí, nesežerou si to. A nejmladšímu do školky to dám bokem. On ale cukroví moc nejí, jede jen po perníčkach.

pampeliska1313
15. pro 2024

Vzala bych to tak, ze proste maji smůlu. Bud at vytáhnou kapesny a neco si koupi (jak bylo psáno výše) nebo nemají nic. Ja teda byla jako dítě vyžírač cukroví (u nás bylo nezdravy normálně zakázaný, mama nikdy nekoupila ani brambůrky, nebo cokoli, furt mi cpala od mala ze sem tlustá) takze když jsem se k tomu dostala, jelo to. Ale presne - az na jeden případ, jsem nikdy nevzala tolik, aby jako nebylo, mela sem tu hranici, vzala sem trochu. Pamatuju si ale, ze jednou jsem se fakt nedrzela zkratka a z myho oblibenyho cukroví (jiny nejim, nez linecký🙂 ) zbylo pár kousku, ktery si pak dala mama (a dobře udělala) a mne to bylo lito, ze sem to sezrala a nic pak nemela na ty dalsi dny.🙂 proste dalsi neudělala a ja si to pamatuju doted. Udelala bych to ted, jako mama, uplne stejne.) Snědli to - nemaj to.
A to byla jako takova, ze si cukroví brala i do prace, aby to přede mnou uchránila.🙂) ale to bylo po tom incidentu. Poučena jsem z toho byla dost a pak uz se cukroví zase přestěhovalo domu a ja se ho nedotkla.)

klokanka31
15. pro 2024

Já hlavně nechápu, jak někdo může říct o svých dětech, že něco sežerou 🤨 Copak jsou zvířata?
Buď ráda že jim chutná, na besídku jim něco kup, a nebo udělej jednu dávku lineckého. To zas taková zdlouhavá práce není...

eviicka
15. pro 2024

@klokanka31 my tedy doma s nadsázkou občas taky něco "sežereme". Že dávka lineckého není zdlouhavá práce? No dnes je sice neděle, ale jako neumím si představit to teď naráz v týdnu v běžném zápřahu po práci ještě dělat...

Jinak já mám často (hlavně tady na koni 😀) pocit, že moje děti jsou rozmazlené, nevychované a tak, ale jídlo/sladké se tedy vždycky zeptají (a jestli ne, tak to ujídají fakt chytře 😀). Takže jedině jak píší holky, koupit to s nějakým následkem pro ně.

veroniquecz
15. pro 2024

@klokanka31 promiň, ale linecký je hrozná patlačka. A ano, tály říkám, že moje děti žerou, ptz jsou jak kyseliny 😁😎

moudivlacek
15. pro 2024

@eviicka na druhou stranu, proč by autorka měla péct další dávku, pokud jsou větší, zvládnou to sami, pokud ne, mají smolíka, nic bych nedělala, ani nekupovala, jinak co pro ně by z toho vyplynulo, nevadí, sežerem (zrovna v tom to případě mi to slovo nevadí a přijde mi adekvátní situaci), máma upeče další/koupí hotové....

@veroniquecz souhlas, ono jakýkoli pečený cukroví dá nějakou práci

jannym
15. pro 2024

Dcera taky mela obdobi kdy natajnacku vyjidala kupy sladkyho, nakonec jsme prisly na to, ze je frustrovana ze skoly a postupnym zkoumanim jsme zjistily, ze ackoliv to neni na prvni dobrou poznat ma krome opozdeneho recoveho vyvoje k poruchu uceni, aby zvladala stalo ji to obrovske usili a energie, kterou nekde musela brat a taky si tim delala radost, cukr je hold droga…jednou si takhke vyzrala mlsky pro spoluzaky do skoly na narozeninovou oslavu (takze misto toho jsme vzali jeji kapesne a sly jsme poridit jim nahradu…od te doby uz aspon nevyzirala veci urcene na oslavy

alice180
15. pro 2024

@klokanka31 radši sežral, než zpapinkal svačinku mlíčko, jogurtik a maso se zeleninkou. To je za mě strašný.

martinka_33
15. pro 2024

Vzdycky odeberu to co chci mit na vanocnim stole/na ty besidky a zbytek necham k sežrání. Na svatky toho pak je vsude tolik ze to nikdo nechce takze mi vubec nevadi. A protoze pecem to co si kazdy z nas vybere jako nej, tak i sama pred sebeu ten muj nej druh budi muset nekam zamknout 🤣

martinka_33
15. pro 2024

@klokanka31 zásadně žerou a žerou jak prasata, protoze ani to prase v chlivku pod sebe tolik nenastele ❗Pak taky žerou jak kyseliny kdyz jim neco chutná.

martinka_33
15. pro 2024

@alice180 což papinká, to je jeste ok. Muj ex manža rikal ze se pekne vykakinkal 🙏🤣🤣🤣

klokanka31
15. pro 2024

@veroniquecz Mně přijde linecký zas jako rychlovka. Když naše Eliška chce něco péct, tak jí dám věci na linecký, a hotovo 😃

klokanka31
15. pro 2024
jana_zofie
15. pro 2024

Ja se pridavam do skupiny: nechapu. Cukrovi pecu jako zazitek a spolecnou akci s deckama. Mam ho pro nas a pro deti (a pripadne jestli chteji na besidku nebo si nekoho podarovat, jsem rada, dmu se pychou, ale vcelku jejich vec). Kdyby ho sezrali pred Vanocema, tak je proste sezrany. No co, chutnalo, no. Na besidku bych koupila oplatky a hotovo.

Strana
z3