icon

Jak skrýt cukroví před dětmi? Problémy a řešení!

15. pro 2024

Prosim vas, to neni normalni nebo nevim. Udelali jsme s detma zatim 4 druhy cukrovi (vse z dvojtych davek) a vsechno postupne loupezi, ze na zadnou besidku nebudou mit nic. Sezerou si to i z tech krabicek, ktere maji pripravene na jednotlive akce 🤦‍♀️🤦‍♀️ Ja uz jako nevim, kam to schovavat, vsude vlezou, vsechno najdou. Jsem z toho na prasky 😅 Je to normalni tohleto? Driv to teda nedelali. Skritci to zacarovali a smitec. Cim jsou starsi, tim jsou chytrejsi 😅
Pojdte si postezovat!

Strana
z3
alice180
15. pro 2024

@martinka_33 čirá hrůza 😂

nnnadja
15. pro 2024

Vim 100% ze od Stedreho dne se toho nikdo sni netkne. Ted to ujidame vsichni tak postupne a beru to jako takove predvanocni obdobi. Peceme jen co nam chutna. Vloni mi presne na stedry den zbyl jeden talirek cukrovina bylo to presne akorat. Ze nezbyde na besidky-netrapila bych se a neco bych koupila,nebo pripekla. Ale zalezi jak to mate nastavene no. Jestli to mas volne pristupne a oni loupi a ty jimmrikas nejezte to a usmivas se,tak to maji asi jako bojovku a budou na to vzpominat..kdyz proste nechces at to jedi,tak to poradne schovej.

llluckaaa
15. pro 2024

Vidim, jak to tu schytavas… Hele, takhle, nasi uz to povýšili tak, ze klidne SEŽEROU testo na odleženi v lednici, takze chápu, neděje se to jen u vás 😉 Ja uz nějaké schovávání vzdala, proste se zeptám, jake chtějí cukroví, připravim suroviny a ostatni uz je na nich, maximálně ohlídám troubu. Nějaké hraní na schovávaní me fakt nebavily a porad dokola cely advent jen péct taky ne. Nechala bych je, at za sve koupi suroviny a připraví to sami. A nebo teda můžou na besídce říct, ze nic nenesou, protoze jim to snědli a nic jim nenechali.

alice180
15. pro 2024

@klokanka31 tak to já zase budu tisíckrát radši dělat perníčky i se zdobením. Protože linecký s těmi pravidly, kdy se zapracovává vychlazené máslo, pak musíš rychle, pak nesmis podsypavat. Pak to lepit ještě.

j.a.n.i
15. pro 2024

@alice180 Nevim, ani jedno z pravidel neznam a linecký z toho vzdycky byly 😁

lutu11
15. pro 2024

Pect zacnu pristi sobotu. 2-3 druhy. Vubec nechapu ty pocty druhu, a ani tu frustraci, ze nezbyde nic.

alice180
15. pro 2024

@j.a.n.i ok, když jsem dělala třeba s povoleným máslem tak se těsto trhalo a tvary po upečení zdeformovaly, s těmi ,,pravidly" se mi to neděje už pátý rok.

knuffel
15. pro 2024

Napíšu, k čemu jsem došla já. Před dvěma týdny jsem zahájila pečení vanilkovými rohlíčky a perníčky, oboje vydrželo dva dny, pak pusinky, rohlíčky, perníčky, linecké - všechno sežrané. Nové kolo rohlíčků a pusinek skončilo stejně. A aktuálně jedu nové kolo rohlíčků a pusinek. Ono to někdy vyjde, nedělám z toho vědu, ty Vánoce si začínají děti užívat už takhle předem, teď je budu všechny prudit, že nesmí, abych si pak rvala vlasy, že to nikdo nechce, protože se všichni přejedli u babiček... Mám to fakt na pohodu, nikomu nic nezakazuju a beru to jako součást předvánočních příprav. Co zbyde, to zbyde... 🤷😁

alice180
15. pro 2024

@knuffel to se dost prodraží co ?😂

klokanka31
15. pro 2024

@alice180 Já tyhle pravidla neznám, a linecký mám vždycky skvělý 🤔

levandule_k
15. pro 2024

Schovávat cukroví až na Vánoce, tak z tohoto přístupu mou mamku vyléčil můj otec, prostě to nekompromisně snědl dřív než byl Štědrý den, takže mamka pak dělala třetí, čtvrtou várku vanilkových rohlíčků, aby něco bylo. Jo v tomhle směru si zaslouží metál. Příště pekla později. Teď peče jak stíhá a dává to rovnou do oběhu. (Z návštěvy z minulého víkendu jsem si odvezla krabičku cukroví, a to čerstvé cukroví je prostě top.) Já když peču dávám to rovnou k jídlu, jednak mám ráda čerstvé a ono je asi jedno, jestli sním linecké nebo si dám nějaké kupované sušenky. To linecké je možná zdravější, protože neobsahuje tolik konzervantů. A za druhé člověku to není tak vzácné, tak se nemá tendenci se tolik přejídat a navíc během Vánoc jsou na stole další kalorické bomby.

kamino
15. pro 2024

@knuffel To by mě mrsklo. Já jsem ráda, že jsem si ke dvěma pracem vyšetřila dvě hodiny na perníčky a tím jsem letos skončila, ani nejsou ozdobené a žíly mi to netrhá. Péct třetí kolo? To máš svatozář a v zadku vrtuli? Smekám.
A k zakladatelce - jako hooodně by mě naštvaly snědené krabičky určené na konkrétní příležitosti. Naprosto chápu a řvala bych jak tygr. Pokud sežerou to co má být na vánoce - fajn, máte smůlu. O Vánocích chroupejte třeba piškoty.

alubif
15. pro 2024

Jsou prostě nevychovaní a nerespektují tvou práci. Pokud jsi jim zakázala na to sahat, tak se nesaha. Nerespektujes to, následuje trest. Neříkám, že moje děti na tajnou občas neuzobavají, ale tak aby to nikdo nepoznal, ale ví, že pokud by to snědly , bylo by obří zle.

klokanka31
15. pro 2024

@alubif Právě že respektují a oceňují její snahu, tím že to snědí 😊 Kdyby si toho nevšimli, to by bylo horší. A cukroví se prostě nepeče na výstavu.

jirovapa
15. pro 2024

Cukroví je schované ve špajzu s dalšími skladnostmi a bez dovolení si nesmí vzít. Sladkost můžou po obědě, když vidím, že normálně jí. Jinak mají smůlu. Do špajzu můžou jít, ale nechodí tam. Vždy se mě nebo manžela zeptají. Dětem je 7 let, 5 let a 2,5 roku.

j.a.n.i
15. pro 2024

@alice180 Tak faktem je, ze extra povoleny jsem ho nikdy nemela, neb jsem netrpělivý sklerotik. Tychle nevim, co je mysleno, testo mrsknu do lednice a vykrajuju az je cas.

ninive211
15. pro 2024

Žádná reakce a spoustu komentářů, takže zase troll, co jde rozdmýchávat pseudoproblém, který třeba ani neexistuje. Pokud je to skutečný problém, za mě dost drzost a nevychovanost, tohle se prostě nedělá. Jako když už chodit na tajňačku ujídat, tak jeden dva kousky, aby máma nepoznala, ne? Ne že vyžeru celou krabičku. Kolik že má jako být těmto vymyšlený dětem, co sežerou i cukroví na besídku?

ninive211
15. pro 2024

@klokanka31 Cukroví se sice nepeče na výstavu, ale peče se na svátky. Vyjíst celou krabici 10 dní před Vánocema-just bych nic dalšího nepekla, měli by prostě smůlu. Za mě teda je to stejně zase vymyšlené...ani jediná reakce "autora"-anonyma.

pavca1982
15. pro 2024

@alice180 Šoupnu to do robota vše v pokojové teplotě. Těsto vyndám na trochu mouky udělám kouli dám do potravinový fólie na noc do ledničky a je to. Žádná práce.😉

autor
16. pro 2024

@sninive211 no uprime jsem necekala, ze to rozputa takovou diskuzi, to za prve a za druhe jsem vcera pres den nemela vubec cas regovat. Detem je 8 a 10. A nejvetsi kamen urazu bude to, co rika @ines76 - krade to jen ten starsi a je to tim, ze ma fakt hlad. Ten mladsi to nedela (a to sladky uplne zboznuje). On ma asi ted rustovy spurt, bezne porce, co driv, mu nestaci a tak pak tajne loupi, protoze vi, kde to je a samozrejme ho to laka. Ja mam k tomu jeste spoustu prace s jejich madsimi sourozenci, takze v 18h dam starsim veceri a pak koupu a uspavam ty mladsi. Od tech 18h se starsim prakticky nevenuji, po uspani uz vetsinou nemam silu vylezt z loznice a ti stsrsi si pak ziji vlastnim zivotem... jdou spat treba v osm v devet. Takze budu muset asi pripravit vyzivnejsi veceri. Oba jsou sportovci a nejak me podledni dobou zaskakuje, ze uz ji vetsi porce, nez ja.
A ze jsou nevychovani a nerespektuji me? Mozna jo, ale stejne je mam rada 😀 V mnoha ohledech jsou bozi a na tom respektu vuci matce zapracujeme 😉

alubif
16. pro 2024

@klokanka31 když myslíš... Sníst z hladu cukroví je výmluva. Zvlášť pokud je nachystané na besídku. V ledničce je jídlo, v chlebniku pecivo... Když se něco řekne, tak to platí. Prostě jsou určitě hranice přes, které nejede vlak. Schovávají se dárky na Vánoce, cukroví není třeba schovávat, když se řekne, že se dá po obědě ke kave, ale abych se týden dělala s cukrovím pro vechny a děcko mi to za jeden den snědlo, to fakt je zcela o neúctě a to ví i 10 tu létě decko. Cukroví je na pečené pro všechny a ne, že se tím sobecky nacpe sám.

Ale ,,líbí" se mi ten přístup autorky, prvně si postěžuje , že dítě vše snědlo, co s tim a pak si to vlastně obhájí tím, že je to vlastně chudák, který má hlad. Tak to se pak nevím, že to sněd, protože ví, že vlastně za nic nemůže 🤤🤣

autor
16. pro 2024

@alubif na to, ze ma hlad, jsme prisli vcera pres den, zatimco jste zde bourlive diskutovaly 😀 Protoze samo sebou jsme to doma nenechali jen tak a resili jsme to.
Dekuji vsem za nazory!

ninive211
16. pro 2024

Anonym, tak pokud jí navečer cukroví "na hlad", tak opravdu to chce výživnější večeři. Kór pokud to jsou kluci, jak jsem pochopila, to jsou kyseliny. Přece neexistuje, že pokud má hlad, tak sežere cukroví na besídku...to nemáte doma volně k dispozici ovoce, rohlíky, v lednici šunku, sýr, mlíko, jogurt...nebo cokoliv podobnýho, co by si "na hlad" mohli navečer dát místo cukroví? V deseti letech se snad podobným obslouží sami (moje děti to zvládají min. od 5 let-vzít si z lednice jogurt stojí méně námahy než lézt na balkón a krást cukroví - ano, krást, protože tohle nic jiného není). Cukroví fakt není na hlad, ale že ho honí mlsná,...a z toho sladkého bude mít akorát hlad ještě větší. Radši kus pořádného masa, vajíčka, kefír, prostě bílkoviny...
Že měl hlad, byla jen klukova výmluva, aby si to obhájil, proč to snědl. V deseti letech by snad měl vědět, že cukroví fakt není na hlad, kór nacpat se tím večer.

alubif
16. pro 2024

Spustit tu diskuzi o tom jak jsi nešťastná, že ti dítě tvými vlastními slovy sežralo cukroví a teď se vysmivas tomu, že to rozjelo diskuzi, zatím, co ty to máš vlastně na salámu a tvé chudák dítě mělo dítě mělo hlad. Však v pohodě, naše děti to nejsou, ale pak tu neplač, až ti sežere dost k narozeninám, se kterým ses dělala celý den.😉 Však měl hlad... 🤣

autor
16. pro 2024

@ninive211 to vis, ze takove veci v lednici mame. Ale proste se rozhodnul, ze lakavejsi je pro nej to cukrovi, ktere objevil (aniz by ten mladsi vedel, kde to je) nez nudna sunka s rohlikem. Hlad asi jako uplny nemel, ale presto by jeste neco snedl, a tomu cukrovi neodolal. Loupezil to nekolik dni postupne a pak, kdyz jsem po delsi dobe otevrela ty krabicky, tak se na to prislo.
Tohle jsme se dovedeli vcera pres den, kdyz jsme to resili.

autor
16. pro 2024

Mila @alubif , moc ti dekuji za tvuj nazor!

radi51cka
16. pro 2024

No jo, tak bych příště nenapekla nic a hotovo. 😀 Myslím, že by se velmi rychle poučili, kdyby na té besídce neměli absolutně nic. 😉

moudivlacek
16. pro 2024

@alubif taky mi to přijde celé zvláštní a divné, pokud to někoho baví ... ono podle mě ta diskuze byla založena s úplně jiným záměrem (viz pojďme si postěžovat), ale jaksi se odpovědi ubraly úplně jiným směrem než asi autorka čekala, tak najednou to celé otočí ...krom toho, nevím, proč zrovna dotaz ohledně sežraného cukroví někdo zakládá anonymně ... teď se tu vyrojilo x takových témat, asi se někdo před Vánoci hodně nudí ;) jinak nechápu smysl takového dotazu, snědli, tak holt budou na besídce bez cukroví, celkem snadné

enoli
16. pro 2024

Tak myslím, že i tobě musí být jasné, že hlad je jen výmluva. Nesl by si následky svého chování.

autor
16. pro 2024

Ja bych to asi vic nedramatizovala. Diskuze byla zalozena v rozcarovanem rozpolozeni, byla jsem samozrejme nastvana CO TO JAKO JE?!
Druhy den jsem mela s chlapeckama rec, objasnili jsme si situaci. No jasne, ze hlad je spis vymluva. Proste narozdil od sveho mladsiho bratra neodolal a touha po mlsu byla zkratka silnejsi nez on, i kdyz ten hlad mu v tom jednani vic nahra.
Ano, nebylo to spravne, dokonce se zachoval sobecky a nevdecne. Ano. Mate pravdu. Na druhou stranu chybujeme kazdy a kazdy se nekdy v zivote takto zachovame. Za me je lepsi, kdyz tu chybu udelaji doma, v bezpecnem prostredi, kde se diky ni nauci co je spravne, co neni a jake to ma dusledky, nez pak naostro v dospelosti.
My jsme si to vyrikali, hlavu mu za to trhat nebudu.

Strana
z3