Jak skrýt cukroví před dětmi? Problémy a řešení!
Prosim vas, to neni normalni nebo nevim. Udelali jsme s detma zatim 4 druhy cukrovi (vse z dvojtych davek) a vsechno postupne loupezi, ze na zadnou besidku nebudou mit nic. Sezerou si to i z tech krabicek, ktere maji pripravene na jednotlive akce 🤦♀️🤦♀️ Ja uz jako nevim, kam to schovavat, vsude vlezou, vsechno najdou. Jsem z toho na prasky 😅 Je to normalni tohleto? Driv to teda nedelali. Skritci to zacarovali a smitec. Cim jsou starsi, tim jsou chytrejsi 😅
Pojdte si postezovat!
Desetiletí dítě už určitě má kapesné, z něho může sobě i bratrovi koupit v supermarketu cukroví na besídku. A s mírnou asistenci zvládne i upéct alespoň dávku perníčků pro rodiče a sourozence, aby měli co ke štědrovečerní večeři. Takhle by to dopadlo u nás doma, pokud by se mé stejně staré dítě zachovalo podobně bezohledně k ostatním.
nikdo tu nikoho nepranýřoval, zas trochu klidu, nemusíš to tak dramatizovat, když je to, jak sama píšeš, taková blbost a to fakt je ;)
Preane v tomto veku jsem cukrovi schovavala, aby ho deti fakt nenasly. Ale zaroven jsem jim rano k snidani obcas dala par kousku. No a kdyz ho nakonec nekdy nasly, tak holt uziraly. Ja to v detstvi taky tajne delala. Ale moje mama byla kvuli zjistenym ubytkum fakt nepricetna (vetsinou jsem to dobre zamaskovala tak na to neprisla, i kdyz nejaky kousky jsem fakt nemohla, protoze je mela spocitany) . Ja to neresim. Vsechno nastesi nikdy nesezraly, protoze zaroven s tou jejich zravou to bylo i obdobi, kdy chteli pect a pekly radi a ja s nima musela pect hodne 😅 . Takze jsme treba od konce listopadu pekly asi 3x pernicky z kila mouky😅
@kamino Mám asi jen tu svatozář, opravdu mi nevadí, že se to sní, co bude, to bude, dárky jsem letos pořešila dřív, tak sem tam prostě něco upeču. 😁 A za naleštěnými okny se neženu, on ten Ježíšek přijde i tak. Nějak jsem si letos naordinovala pohodu a dělám jen to, co chci. Hlavně nehrotit.
Ne, děti si samy neberou nic, nechodí sami užírat, co se jim zlíbí.
Nicméně cukroví jíme průběžně, jak ho upečeme, nejvíc nám chutná v průběhu adventu. Ale vždy pár kousků denně, žádné nezrizene obzerstvi
@konidana No já budu dělat ještě druhou várku sněhových pusinek, já to sice nejím, za mě je to zubolep, ale děcka to likvidují ve velkým, tak ještě že mám v lednici těsto na 2.várku lineckýho (potřebuju kolečka pod úlečky + zbytek pospojuju a potřu polevou alá Vlasta - ale tak dokonalý to mít nebudu 😀), tak zbyly 2 bílky, tak jim udělám radost. Ještě pak ty úlečky z poloviční dávky (to zas dělám jen pro sebe, miluju to), pár nepečených kuliček a poslepovat likérové cukroví (s krémem tentokrát čekám na poslední chvíli, když teď mělo být přes den až 10 stupňů, všechno se mi do lednice nevleze, tak jsem závislá na balkonu). No dnes a zítra budu mít perný den 🙂 Ve čtvrtek se nám loučí v práci kolegyně, co odchází do důchodu, tak už schci mít vše hotové konečně.
U nás je striktní pravidlo - cukroví až na Vánoce. Porušení by mělo důsledky jako porušení jiných pravidel 🤷♀️
@ninive211 my ted mame s dcerou asi hotovo. Jeden jeden vikend jsme vecer kauza udelala jeden druh(ona rohlicky a ja pracny) no a dalsi vikend si pubertacka vzpomnela v sobotu po 10.vecer ze jde pect🙄. No tak udelala jeste kokosky(zatimco ja spala v pokojicku) no a dalsi den jsem ja dodelala pernicky a 3 druhy datlovych kulicek. Tim to povazuju za hotove. Vzdy jsem nechala talir k sezrani a aspon par kousku pro kazdeho schovala na stedry den. Teda krom kuliceck, tech je malo, tak jsem nikomu nedala 😂 (ochutnala jsem a schovala je )
Ano, jedí to normálně. Začínám péct na první advent a do Vánoc ještě xkrat dopekam. Jsem naopak ráda, že to jedí. Aspoň nic nezbyde. Naopak buďte ráda. Lepší než kdyby jste to vyhazovala
Kdyz to sežrali tak holt nic nebudou mít, na besídku půjdou bez cukroví, na Vánoce už nic nebude. Nedělá bych si žádné výčitky, velke jsou dost aby se uměly ovládat. U nás ujídá jen manžel, ale vždycky něco nechá 😃Dítě si dá raději čokoládu než cukroví.
@lutu11 mazec že? Já každý rok ubírám. 😀 letos jsem udělala perníky a linecký a nic víc nebude. 😀 perníky mám ráda a dělám je s dětma a spolu s lineckým (a rohlickama) mi to přijde nejvíc typické na Vánoce. Upřímně být v ČR nepeču nic a koupím krabici a hotovo. Takhle chci, aby se děti naučily i český vánoční zvyky. A nikde jinde než doma by to neviděli,.tak se holt musím snažit. 🙂 😀 jak to tady není typické, tak to moc lidí neji, každý druhý si hlídá linii a mě sladký už téměř nechutná. 😀
😀 😀 😀 Tyjo tak to je vtipné! Tak si kup nějaký malý trezor na zámek nebo udělejte šuplík na petlici se zámkem 😀 Kamarádka takto musela před synem zapečetit skříňku se sladkostmi, protože obyčejná domluva prostě nefungovala.
@jana_zofie oplatky...trochu trapny ne?
@hanka_12345 nevim. Nakonec jsem dala par pernickovych zbytku (jako opravdu par) a banany, jablka a mandarinky.
@jana_zofie vidis, takova katastrofa to nebyla 😉
Upekla jsem něco málo sama, něco s dcerou. Domluvili jsme se doma, že ochutnávat budeme hned, samozřejmě s mírou, aby něco zbylo na 24. - 26.12. Dodržujeme to. Nic nezakazuji. Dokud nám to chutná, je to čerstvé, tak zobeme. Nemíním nic vyhazovat. A na žádné besídky ani akce nic nenosíme.
@hanka_12345 vsak taky ze ne. Oplatky by se snesly taky. Ostatne jeden z nejvetsich uspechu slavila Marlenka (ale drahe zas, to jo) a takove ty piskoty s zele polite cokoladou, typ Opavia a tak. Fakt netreba se stresovat kvuli besidce.
@hanka_12345 @vlaxyz 🙂

@moudivlacek a proc to zakladam anonymne? No presne tady z tohoto duvodu 😉 Vzdyt i nevinna diskuze, ktera je myslena s trochou nadsazky, se dokaze zvrhnout nelitostne pranyrovani 😅
A pritom je to takova blbost 🤦♀️