Jak udržet pořádek v autě s dětmi a domácími mazlíčky?
Ted na me vyskocilo na FB video, jak nejaky pan si seda do navoneneho luxusniho (a samozrejme cisteho) auta a doplnil to moudrym citatem, ze to, jak vypada vnitrek auta majitele, je odrazem toho, jak to vypada v jeho hlave. No coz by i odpovidalo 😂
Nicmene - otazka do pranice - jak si udrzujete poradek (pripadne neporadek 🤣) v aute, kdyz mate DETI ⁉️
Ja ve svem aute vozim tri decka, terenni kocar a psa. Vsichni v aute samozrejme zerou (jinak se to nazvat neda) a tim padem drobi a patlaj. Kdyz vezu takhle vsechny a vsechno najednou, tak po nejake delsi ceste je tam totalni brajgl. Za sucheho pocasi. Kdyz prsi, mam k tem vsem drobkum, pitickam, slupkam, hracksm, papirkum a kapesnikum je cely interier od zabahnenych bot a kufr od zabahneneho psa a zabahneneho kocarku.
Kdyz dojdem domu, tak nejmensi bud rve nebo ma jinou potiz, co je potreba nutne s nim udelat, takze na vypucovani auta neni absolutne cas. A on vlastne neni skoro nikdy. Jednou za mesic vezmu vidle a to nejhorsi vykydam. Ale nalesteny mazlik to zrejme nikdy nebude 😅 Jak jste na tom vy? 😃
@biciklissie myslim zes to vystihla. Nase auto nam byvalo domovem na mnoha nekolikatydennich dovolenych😅. Plus , jak jsem psala, ho manzel ma jako pracovni. Kdo nevidel neuveri😅. K tomu autu by se pulka kone ani nepriblizila😅🤣😂
Tak je nenech jíst v autě, pes do přepravky, pod kočárek gumu... Vše se snadno vyklepe.... Nevím ale teda, nám děti ji v autě a nepořádek tam nemám. Asi jsou naučený, že mají jíst tak, aby jídlo nebylo všude.
@veronicka89 no nevim. Moje male auto je rozhodne cistsi a uklizenejsi nez manzelovo/rodinne. Ale to je slouzi , krom na dopravu, i jako takova nase treti mistnost a skladiste zaroven😅 . Oba mame auta jako prakticky cestovni prostredek a na prevoz veci, ne na jako mazlicka na vystavu.
@brunetka11 Teď si nejsem jistá, jestli ses neuklikla u označení 🙂
já byla naprosto znechucena autem v rodině, kde jsem dělala au-pair a autem mé sestry - to vypadalo jak pojízdná popelnice. Sama bych určitě takovýhle pojízdný chlív netrpěla, ale vypulírováno by taky nebylo. Jenže jsem si našla chlapa, který chytá z jakékoliv nečistoty v autě psotník, takže máme auta vypulírovaná. A děti mají dovoleno jíst v autě opravdu výjimečně.
Ja myslim, ze staci na to zacit myslet 🙂 proste tak jak si udelam cas na uklid bytu, tak si udelat cas na uklid auta. Nemusi to byt tak zgruntu, ale holt jit vytrepat bordel, mokrou hadrou otrit okopane sedacky a vozit s sebou igelitku na odpadky. Plastove nebo igelitove podlozky. Napriklad.
Mám jen jedno dítě a žádného psa, ale i tak stačí dva týdny a vzadu je binec 🙈 Dítě mi v autě často snídá, ale jenom věci co nedrobí nebo se nepatlají, sem tam obal od bonbónů nebo lízátka, nějaký kapesník, apod. Snažím se to všechno i během jízdy strkat do koše, ale někdy to prostě nejde nebo se netrefím. Že kope do sedačky před sebou, kapsář bohužel nevyřešil, naučil se ho nohou odsunout a špinil sedačku, tak mám u spolujezdce snímatelný potah. Teď jak je teplo, tak uklízím častěji, asi tak po týdnu. V zimě jsem byla ráda, že jsem přeběhla domů, to v tom autě vypadalo hůř 🙈😆
@emillyhk jak mate v aute vyreseny kos? My mame na operce spolujezdce igelitku, ale zezadu tam moc nejde dosahnout (multivan bez prostredni rady sedacek) , takze v kosi konci tak polovina nekdy az 80%odpadu(to kdyz jedu v aute i ja). Zbytek se vali uplne vsude, zejmena pokud jede chlap sam nebo sam s detma😅
Já mám v autě takový bordel, že se stydím tam někoho cizího vozit. Vepředu to ještě jde, ale vzadu je to strašný. Manžel to vždycky jednou za čas vyčistí, ale vydrží to tak dva týdny. V autě jíme, pijeme, holky si tam tahají hračky.. Doma bych takový binec nesnesla, ale k autu nemám takový vztah.
@alubif Presne tak, jist za jizdy je nebezpecne (hlavne pro male deti), kdyz ridim, nemuzu holt poskytovat prvni pomoc dusicimu se diteti, ze.
A prekvapuje me, kolik lidi pise, ze 'je to jenom auto, tak co, tam bordel byt muze'. Mne proste vadi byt v bordelu. Sice je to 'jenom' auto, sportrebni zbozi, ale proste si sama sebe vazim natolik, abych si dala praci s tim byt v cistem a uklizenem prostredi. Lehky provozni neporadek mi nevadi, bordel ano. A kdyz vidim, v cem nektere rodiny jezdi (potazmo ziji), tak se mi zveda zaludek. A tim opravdu nemyslim typ a stari auta. Ale kazdy k svemu.
PS. paradoxne ale nejvetsi prasata jsou mlade, bezdetne zeny. Vychazim z meho subjektivniho pozorovani okoli. U rodiny s detmi bych ten neporadek jeste jakz takz pochopila, ale ze mladym holkam nevadi byt s prominutim jako prasata, nad tim kroutim hlavou. Hlavne, ze maji nahozeny makeup a udelany vlasy, nehty a drahy parfem. Nahore huj, vespod fuj. Vzdycky, kdyz nejakou takovou vidim, tak se modlim, aby si jednou takovou neprivedl syn domu. Jako potencialni snachu bych ji opravdu horko tezko skousavala.
Zrovna včera jsem auto uklízela. Vždycky po zimě je to masakr 🙄 Ale jinak teda nikdo v autě nejíme. Děti nikdy v autě nejedly. 🤷🏻♀️ Nesnášim, když je všechno opatlaný doma, natož pak v autě.
Auto, do ktereho se vejdou deti, pouziva manzel i jako pracovni, takze ano, mame v nem poradek. Deti v aute pri delsich cestach obcas jedi, ale uz to nejsou batolata a nedavam jim zadna lepiva a drobiva jidla, takze neporadek nenadelaji. Kdyby nadelaly, jist v aute proste nebudou. Prazdny obal mi hned podaji a ja ho uklidim k sobe, nic se nikde nevali. To same hracky, nic v aute nezustava. Uprimne z aut nekterych rodin je mi blivno.
No papírky,odpadky pozbíráme hned,nebo je máme ve dveřích,drobky vždycky budou, prostřední dcera zahlásí když jedeme dlouhou cestu ( 1 hodina),tak po 5 ti -10 minutách hlásí ,že má hlad ,no a slyšet to hodinu fakt nechceš ,většinou máme s sebou ovoce,ovocné kapsičky,sušenky , křupky,někdy to vydrží hodinu nejíst,někdy ne,neresime a jednou za čas po vysáváme,zapatlané nic nemáme,hned podávám dozadu vlhčený ubrousek,u nejmladší ,zastavíme,za prvý,sama jíst ještě neumí a hlavně na kojení,ale malá to zvládne hodinu,ale někdy jedeme i 4 hodiny,to už děláme přestávku
@konidana Tak my jezdíme spíš kratší trasy. Menší věci házím do koše/kelímku, co byl původně popelník (podle výrobce), něco do volné přihrádky mezi sedadly vpředu. Když vím, že delší trasy nebo mám třeba rýmu, tak zaháknu igelitku za organizér za spolujezdcem, ale dám ji na sedadlo spolujezdce a házím to tam. Veškerý odpad mi syn podává, házím to tam já. Je v sedačce připoutaný tak, nemá šanci cokoli vyhodit sám. Teď řídím i20, předtím jedničkovou Fabii,tak nevím, jestli ti moje rady nějak pomůžou 🙈🤭
@zanett každej má holt jiný priority. Někdo luxuje třikrát denně a denně myje koupelnu a vyměňuje ručníky a někdo to dělá jednou týdně. Mě nevadí, když je v autě nadrobno od sušenek, když je tam písek z pískoviště ani když tam občas nechám papírek od sušenky a odnesu to jednou za čas.
Mám kamarádku, která dětem do auta sundavá boty a nesmí tam pomalu ani žvýkačku. A přitom doma vytírá jednou za půl roku. Prostě priority, já zase vytiram doma ob den, max ob dva.
Pokud ta není půl metru odpadků a hovna na podlaze, tak nějaký drobky od jídla a obal od svačiny fakt neřeším, pro mě je to dopravní prostředek. 🙂
Ale chápu, že někdo je na auto haklivej, má auta rád, zajímá se o ně, stará se o ně. 🙂
V autě mám bordel a je mi to fuk. Většinou v něm nejíme, ale jezdíme na stavbu, do přírody, takže písku, kamínků, je tam dost. Děti sedí v protisměru, mají sice podložky proti ušpinění potahů sedadel, ale boty si nezouvají a prostě se sedačky zaneřádí.
Luxuju párkrát (ne víc jak 3x) do roka vysavačem u pumpy, palubovky přeleštím jednou ročně před servisní prohlídkou.
V aute fungujeme uplne stejne jako doma. Doma taky nenechavam deti hazet papirky a hracky po zemi, kopat do zdi a vsude drobit. U svacin do auta premyslim a preferuju ty, ktere nadelaji mene bince (mandarinky, necokoladove susenky atd). Pokud deti udelaji borčus protoze nejake jejich psychicke rozpolozeni tak si to taky po sobe uklidi. Ne trebs hned protoze se specha ale treba po navratu domu nebo druhy den. Ze 4letak mi luxuje auto povazuju za normalni vec, stejne jako ze jeho segra vezme hadr a otre zada sedacky kdyz si je pokopala..
Jednou za cas taky vezmu vsechny hracky z auta ktery si tam obcas nasysli a vyhodim jim to v obyvaku na podlahu at si to uklidi a roztridi..
Ja nejsem sluzka. Auto je spolecny prostor. Deti od mala vedu k tomu ze cim vic casu musim venovat uklidu po nich tim mene casu mam na hrani s detmi.
Občas vemu igeliťák a posbírám ty plesnivé slupky a bordel 😆 Manžel jednou za čas vygruntuje a zajede do myčky, toť vše.
Děti máme dvě, auto jedno a bordel v něm nemáme. Batole se pořád vejde do vajíčka, takže tomu buď boty nedáme a nebo mu je ještě doma otřu, starší ještě nedávno jezdil v protisměru, tak si boty sundával. Teď sem tam při nástupu do sedačky před sebou kopne, jednou za čas to přejedem hadrem a dobré. Papírky vyhazujeme hned při vystupování, hračky v autě nenecháváme. Děti v autě normálně jí, ale většinou nějaké křupky, bordel se když tak vysaje, na pití mají vodu. V autě vozíme stavební materiál, vyvážíme bordel ze zahrady a prostě se vždycky po takové větší akci uklidí. Ano, i pro nás je to jen dopravní prostředek, ale taky raději cestuji čistým autobusem nebo vlakem, než abych se pomalu bála sednout si na sedačku.
V autě bordel, v hlavě menší, doma naklizeno. V autě se nesnažím udržovat pořádek, je to prostředek pro přemístění z bodu A do bodu B, ne pro show off. Jednou za dva týdny myčka, a když už není přes bordel vidět na koberečky, tak vyluxuju.

A v aute obcas jime ... ne vtdy se nam chce stavet ...ted jsme za 2mesice najeli cca 3000 km..