icon

Jak vypadá vaše ranní rutina s dětmi ve všední den?

95newmommy2020
24. říj 2022

Ahojky, napadla mě taková otázka, protože mě překvapuje moje sousedka. Má 3 děti. 2 školkový a 1 školní a je moc fajn, slušná a klidná, vyrovnaná. Normálně o ni nevíme, ale každé ráno ji slyším, jak se rozčiluje a asi maj ty rána pěkně hektický. Já je mám docela v pohodě, protože v 8 odcházím do práce a malej bud ještě spi a přebírá si ho manžel, nebo ho maximálně obleknu a vycistim zuby, dam jogurt a čekáme na manžela. Tak by mě zajímalo jak to maj ostatní. Každý mě strašil, jak to bude těžké v roli pracující matky a jediný, co je těžké je to vstavani. Ale to bylo před dítětem mnohem těžší. Diskuze spis jen pro volnej pokec, než nějaký rady 🙂

Strana
z6
andelka
29. říj 2022

@ninive211 jasně. Ve všech třech školách, kde jsme děti nebo já byly. Ostrava.

ninive211
29. říj 2022

@andelka Tak to je dobrý. Možná je dané oblastí, že tam na severu máte více fabrik, kde se "směnuje", V Brně školy od 6:30 (je možné, že některá má taky už od šesti, ale to netuším, u těch, co vím, tak nejdřív na půl sedmou)

andelka
29. říj 2022

@ninive211 možná. Tuším,že třeba v Praze jsou školky otevřené déle. Že se tam chodí později do práce často. Tady jsou školky většinou do 16:45, družiny 16:30.

gingermom
29. říj 2022

@me_druhe_ja omyl, já jsem sova sovová a bojuju s tím těžce. Večer ožiju, jakkoli jsem unavená, a nemám potřebu spánku.............ale co ti budu povídat, však to jistě znáš 😀 A ráno si nadávám a dostat se z postele mě stojí velké úsilí 😀
Ale nechci si dovolit se tím zdeptat, děti nemusí ráno vidět otrávenou, zamračenou matku, naštvanou na celý svět. Vstávám o 45 min.dřív, nějak se proberu u čaje, obleču, make-up, svačiny, snídaně a pak už jedu povinnosti a ráno s dětmi, není čas na cokoli jiného.

sternliebe
29. říj 2022

@andelka já jsem ráda, že se mi naskytla možnost mít práci v místě bydliště. Protože představa dojíždění mne děsilo. Já ale věděla že musím mít práci, co bude schůdná se školkou. Na manžela s vyzvedaváním a voděním není spoleh. Dělá 12tky v nepřetržitém a kolikrát i ve volnu musí do práce na směnu. Neříkám, že už ve 3 odpoledne nejsem zralá na postel, ale výhody současné práce jsou nad mé nepohodlí

andelka
29. říj 2022

@sternliebe úplně chápu. Taky jsem tehdy byla ráda,že mám práci, blízko domu. Manžel pracuje na směny a ranní od 6, takže.. Zas bylo fajn vyzvedávat krátce po 15h a ještě jsme ledacos stihli. Ale v 18h se večeřelo a ve 20 už spali, a já jsem šla v 21h. Zvládlo se to, muselo. Teď teda jsem ráda, že to tak nemám,ale taky to bylo o štěstí. A starší už chodí do školy sami,ty jen v 7h vzbudím.

jerrabina
5. led 2023

@terka_37 Jee, u nás když se ráno neoblekne, tak nesnida 🙂 (kdyby to bylo jinak, nešlo by se nikam 😂 i takhle se silnou motivaci jako je jídlo buď nesnida vůbec, nebo jablko do ruky na cestu... Většinou. Dneska zrovna trochu snidala. Při oblékání teda, vždycky si něco vzala a kousla si)

wendie
5. led 2023

Děkuju za tohle super téma. Ráda čtu, že nejsem sama. Tři kluci, jeden školkový, vesnice. Rozvoz dělám já, výjimečně jedou autobusem. Nejhorší je odchod. Pořád mají dost času a pak nestíhají obléci bundu a být včas v autě. Nejvíc z toho ale mě frustruje to, že se bojím, že přijdu kvůli nim pozdě do práce 🙂 jinak se starší sami oblékají, hygiena, snídani jim připravím. Pohádky ani nic jiného neexistuje. Vstávají 30min před odchodem. Zkoušeli jsme i dřív, ale efektivní to nebylo. Teď si prostřední přeje budit o 10minut dřív a ještě se "válí" 🙂

Strana
z6