Jak vypadá vaše ranní rutina s dětmi ve všední den?
Ahojky, napadla mě taková otázka, protože mě překvapuje moje sousedka. Má 3 děti. 2 školkový a 1 školní a je moc fajn, slušná a klidná, vyrovnaná. Normálně o ni nevíme, ale každé ráno ji slyším, jak se rozčiluje a asi maj ty rána pěkně hektický. Já je mám docela v pohodě, protože v 8 odcházím do práce a malej bud ještě spi a přebírá si ho manžel, nebo ho maximálně obleknu a vycistim zuby, dam jogurt a čekáme na manžela. Tak by mě zajímalo jak to maj ostatní. Každý mě strašil, jak to bude těžké v roli pracující matky a jediný, co je těžké je to vstavani. Ale to bylo před dítětem mnohem těžší. Diskuze spis jen pro volnej pokec, než nějaký rady 🙂
@me_druhe_ja omyl, já jsem sova sovová a bojuju s tím těžce. Večer ožiju, jakkoli jsem unavená, a nemám potřebu spánku.............ale co ti budu povídat, však to jistě znáš 😀 A ráno si nadávám a dostat se z postele mě stojí velké úsilí 😀
Ale nechci si dovolit se tím zdeptat, děti nemusí ráno vidět otrávenou, zamračenou matku, naštvanou na celý svět. Vstávám o 45 min.dřív, nějak se proberu u čaje, obleču, make-up, svačiny, snídaně a pak už jedu povinnosti a ráno s dětmi, není čas na cokoli jiného.
@andelka já jsem ráda, že se mi naskytla možnost mít práci v místě bydliště. Protože představa dojíždění mne děsilo. Já ale věděla že musím mít práci, co bude schůdná se školkou. Na manžela s vyzvedaváním a voděním není spoleh. Dělá 12tky v nepřetržitém a kolikrát i ve volnu musí do práce na směnu. Neříkám, že už ve 3 odpoledne nejsem zralá na postel, ale výhody současné práce jsou nad mé nepohodlí
@sternliebe úplně chápu. Taky jsem tehdy byla ráda,že mám práci, blízko domu. Manžel pracuje na směny a ranní od 6, takže.. Zas bylo fajn vyzvedávat krátce po 15h a ještě jsme ledacos stihli. Ale v 18h se večeřelo a ve 20 už spali, a já jsem šla v 21h. Zvládlo se to, muselo. Teď teda jsem ráda, že to tak nemám,ale taky to bylo o štěstí. A starší už chodí do školy sami,ty jen v 7h vzbudím.
@terka_37 Jee, u nás když se ráno neoblekne, tak nesnida 🙂 (kdyby to bylo jinak, nešlo by se nikam 😂 i takhle se silnou motivaci jako je jídlo buď nesnida vůbec, nebo jablko do ruky na cestu... Většinou. Dneska zrovna trochu snidala. Při oblékání teda, vždycky si něco vzala a kousla si)
Děkuju za tohle super téma. Ráda čtu, že nejsem sama. Tři kluci, jeden školkový, vesnice. Rozvoz dělám já, výjimečně jedou autobusem. Nejhorší je odchod. Pořád mají dost času a pak nestíhají obléci bundu a být včas v autě. Nejvíc z toho ale mě frustruje to, že se bojím, že přijdu kvůli nim pozdě do práce 🙂 jinak se starší sami oblékají, hygiena, snídani jim připravím. Pohádky ani nic jiného neexistuje. Vstávají 30min před odchodem. Zkoušeli jsme i dřív, ale efektivní to nebylo. Teď si prostřední přeje budit o 10minut dřív a ještě se "válí" 🙂

@ninive211 jasně. Ve všech třech školách, kde jsme děti nebo já byly. Ostrava.