Jméno jako nadávka: Která jména byste nepoužili?
Víte, jak se některá jména můžou použít jako nadávky? Například "Nebuď jak malej Jarda!", "To je taková Káča!" ...
Napadá vás ještě nějaké?
Daly byste ho svému dítěti? Vyřadily byste jméno Jaromír/Jaroslav anebo třeba Rebeka proto, že se jinde používá jako synonymum pro nedospělé chování nebo pro semetriku?
U nas se pouziva : ty jsi ale Jarmil. Mam psa Jarmila. 🙂) Sedi to. Uz je ale chudak starickej.
Ještě zde nezmíněné Máří páří v září a Johana s dlouhýma nohama 😂
@kristynkal je to z filmu Na samotě u lesa ☺️
Dceři začali spolužáci říkat Evko - děvko 😢.. 12-leté děti ☹..
Myslím že je to celkem jedno, protože i tohle pouziti jmen se krajove liší, hloupej Honza, hloupej Petr, ty seš, ale Kuba, Matěj, Lojza, Jarda... To by člověk nemohl dát nic. Navíc stejně nevíte, které které jméno poslouží v budoucnosti k nametu na reklamu píseň nebo jinou veršovanou...
Já jsem Aneta a byla jsem Aneta Babeta. Takže je to fskt jedno
já jsem před časem slyšela, že v Americe nikdo, opravdu ani jediné miminko, nedostalo jméno Karen, po tom co získalo svůj současný význam 😅
@vero987nika Jaký význam?
Jsem Markéta a dost často jsem slyšela Marketa - parketa, sestra je Anna a to bylo zas Anna - panna. Jinak u nás dost používaný... chováš se jak malej Jarda malá Jaruna. Nebo ty jsi ale Matěj/Lojza/Janek.
Evelína kůže líná, bude kouřit Vendelína
Teď jsem si ještě vzpomněla, že spolužačce Hance na základce se začali smát “Hana už není panna”, a přitom všichni moc dobře věděli, že nemá kluka a ještě nikdy neměla a byla nepolíbená a tichá introvertní holka. Ale stačilo, že se to rýmovalo 😐 Dost jí to ubralo na sebevědomí 😕
@kristynkal "Jitko, krávo" je ze Samoty u lesa.
@petulkadodo @petulkadodo Karen je hodně populární ve světě jako urážka, začalo se to tvořit pár let zpátky. Nevím zda to vysvětlím úplně srozumitelně, ale taková typická Karen bude paní ve středním věku, často s kratším účesem na hlavě, půjde do obchodu se salámem a řekne prodavače že chce 30deka vysočiny, prodavačka jí mile odpoví "nezlobte se ale vysočinu nemáme" a taková typická Karen na tohle odpoví "ale já ji chci, vy mi ji jako nedáte? mohu mluvit s vašim nadřízeným? 😅 Anglicky can I speak to the manager? to je taková poznávací hláška všech Karen 😅
@vero987nika 😆
@marketa11112 já mám manžela Jarmila, po svém otci. A když mu někdo řekne Jardo, tak se mu to nelíbí. Říkají mu tak i rodiče, těm ale neodporuje. 😕
No a za mě, kdyby bylo víc takových Jarmilů, jako je manžel, bylo by na světě krásně. Lepšího chlapa jsem si přát ani nemohla. 🙂
@hanca78 chapu. U nas se to pouziva jako : ty jsi ale Jarmil / popleta.
Máme Denise a pocitáme že setká s tím že se najde někdo tak vtipný a bude mu říkat Denis Penis.. 🤷♀️ Klukovi to nějak vysvětlím. Čekáme teď holku tak jsem rikala jestli nedáme Lindu ať v tom není sám 😄😄 ne sranda nedáme 😄😄 A první je Matyáš / Matýsek se prej posral říkala máma, já na to jen "to všechny děti ale o něm je to veřejné známé" 🤷♀️
Taky jsem se setkala s hláškama :Ty jsi ale Kuba, Tys to ale zvojtil.
Puberťákovi jsme říkali od mala Mařeno pro jeho divoký háro to taky neměl rád, a teď jak je velkej a chytrej samozrejme tak když ho chci pošťuchovat tak mu říkáme Radime. Hele asi každý jméno jde nějak využít 😄

@aarriel Já jsem Martina a rodiče mi celý život říkali Máňo 😀 A teta mě tam nazývá dodnes.