icon

Jméno pro moji holčičku

veronikajanova
29. únor 2016

🙂 Vždy jsem si přála holčičku, a za měsíc ji budu mít 🙂 Ale celé těhotenství si lámu hlavu se jménem. A doteď ho nemám vybrané.. Mělo by se hodit k příjmení Veličková. Tak kdo máte chuť dejte mi tip.

Strana
z5
veronikajanova
autor
1. bře 2016

No právě, nechtěla bych moc něco co právě teď letí.. ale je to těžké. Já jsem Veronika Veličková a příjde mi to dlouhé. Zatím jsem neobjevila jméno, co by mě tak nějak chytlo za srdce.. Třeba Jasmínka se mi líbí, ale Jasmína Veličková? 😖

sayast
1. bře 2016

Já mám Julii a další pokud bude holka,tak nejspíš Stela (to vybrala dcera) nebo Valerie. Původně jsme chtěli Justynu,ale budem se stěhovat do "vilové" čtvrti a jen co jsem tudy procházela,tak tam postřehl a dvě holčičky toho jména.

Jinak u nás ve městě je šílené vanesek,Sofii,nelinek,elisek,verunek,kacenek,natalek,adelek. Ty se strašně opakovali jak u mamky ve školce,tak u dcery ve školce a teď skole

andelka
1. bře 2016

@veronikajanova ta kombinace s " dovozovym " jménem,jako třeba ta Jasmína je dost divná. Máte krásné české příjmení. Držela bych se toho.

andelka
1. bře 2016

Dala bych něco dvou,max.tří slabikoveho, ale kratšího,třeba jako je Alice,Julie..

andelka
1. bře 2016

A ještě se mi líbí Zora, meli jsme ji ve škole.

mayam
1. bře 2016

My jsme vybrali jméno Silvie. Máme podobně dlouhé příjmení začínající na V. Silvie Veličková mi nezní zle. Tohle jméno není časté, aspoň v mém okolí jsem se s ním nikdy nesetkala, dá se i hezky zkracovat.

terinda
1. bře 2016

Karla
Petra
Soňa
Julie
Lenka
Lucie
Zora
Dara

victress
1. bře 2016

tahle jména teď určitě neletí, ale jsou krátká a stojí za zmínku - Diana, Viola, Margit, Jorga, Adina, Timea, Laura, Lada

kolibricek36
1. bře 2016

mě se líbí také ty starodávné - Aloisie, Apolena, Antonie, Alžběta, Jenovéta, Anastázie, Štěpánka ....
nicméně Alžbětu nebo Antonii jsme měli vybráné pro holčičku ...

lazenacka
1. bře 2016

Mě napadá Linda k tvému příjmení.

lazenacka
1. bře 2016

@andelka Alice zní taky skvěle😉

petrasipkova1
1. bře 2016

Vsechna jmena v meme okoli mam rada,tak pro inspiraci ja Petra,dcera Stela,maminka Lenka,babicka Anna, kamaradka Marie, sestrenice Barbora, Tereza. Nase pripadna druha dcerka bude Amalie. Tak hodne stesti,at to stihnete do porodu 😉

rezza
1. bře 2016

My máme čerstvou Valentýnku a taky každý chválí 😊

lazenacka
1. bře 2016

@rezza velká gratulace a přeji hodně zdravi a radosti.Taky hezké jméno😉

victress
1. bře 2016

@rezza Valentýna je krásné, ale pro zakladatelku moc dlouhé, než by se holčička představila do telefonu, tak je půl minuty pryč... 😀 😀 😀

autumn11
1. bře 2016

mne sa páči Eliška. Keby som mala babu, tak by som jej dala toto meno. Myslím, že sa hodí aj k tvojmu priezvisku.

rezza
1. bře 2016

@victress
Ano to je pravda:D Nějak jsem nad tím nepřemýšlela, ale teď když na to koukám tak musím souhlasit:D Je to dlouhé jméno 😃
@lazenacka
Moc děkuju 😊

japona
1. bře 2016

http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=3220&...
Alena Velickova. Urcite jiná Alenka ve školce/skole nebude.

neyki
1. bře 2016

@veronikajanova Já myslím, že to příjmení zas tolik řešit nemusíte. Pokud budete mít holčičku, pravděpodobně bude mít dvě třetiny života stejně příjmení jiné než rodné a manžela si podle jména vybírat nebude. 🙂
Dejte na to, které se vám líbí, které má více variant, zdrobněliny, atd. 🙂

lazenacka
1. bře 2016

@japona To je netradiční a moc jich neni.

lazenacka
1. bře 2016

@rezza neni zač😉

bledulka84
1. bře 2016

Nám taky trvalo, než jsme vybrali, přemýšleli jsme nad Sárou, Ninou, Natálií a kdo ví čím dalším a nakonec je malá Terezie a jsme s výběrem moc spokojení. Jméno Tereza je sice pořád poměrně časté, ale Terezií s e na konci tolik není. Ale hlavně mám pocit, že v dnešní době je trend dávat netradiční jména tak rozšířený, že ve finále vůbec netradiční nejsou a ve školce se pak potkají třeba tři Sofinky nebo Jůlinky. Mě osobně by se líbila i Jana, ale protože nedáváme jméno po rodičích, tak by doma neprošla. Přitom jednoduché, hezké, české a za rok se jich nedá v dnešní době víc, než 300 v celé čr.

ebra01
1. bře 2016

Já bych se ve vašem případě vyhnula jménům obsahujícím háčky Eliška, Anežka apod., zní to divně. K vašemu příjmení se mi líbí třeba Iva, Andrea, Petra 😉

vashti
1. bře 2016

Co třeba Lenka?

adlenka29
1. bře 2016

My máme Lindu a líbí se mi Beátka 🙂

effka84
1. bře 2016

Já měla u obou dětí v karticce napsáno Lucie, mám dva kluky. Takže já jsem pro Lucinku. 😉 nebo se mě líbí krátké verze....Bára a Táňa.

bureska
1. bře 2016

V neděli jsem v ZOO potkala dcerku s holčičkou, které maminka říkala Sharon a Sharonko, docela mě to zaujalo 🙂

andelka
1. bře 2016

Znala jsem malou Sharon, ale měla naprosto české příjmení a vyznělo to fakt hloupě. Její bráška se jmenoval Lenny, říkali mu Leníku 😅

bureska
1. bře 2016

@andelka to je docela hrozné 🙂 myslím ten Lenny 😅

andelka
1. bře 2016

@bureska no tak Sharon byla podle Sharon Stone, a Lenny podle Lennyho Krawitze (či jak se to píše, nejsem si jistá). Přitom jejich starší ségra byla Terezka,tak nechápu co to tu mamku popadlo.

Strana
z5