Jméno pro moji holčičku
🙂 Vždy jsem si přála holčičku, a za měsíc ji budu mít 🙂 Ale celé těhotenství si lámu hlavu se jménem. A doteď ho nemám vybrané.. Mělo by se hodit k příjmení Veličková. Tak kdo máte chuť dejte mi tip.
Já mám Julii a další pokud bude holka,tak nejspíš Stela (to vybrala dcera) nebo Valerie. Původně jsme chtěli Justynu,ale budem se stěhovat do "vilové" čtvrti a jen co jsem tudy procházela,tak tam postřehl a dvě holčičky toho jména.
Jinak u nás ve městě je šílené vanesek,Sofii,nelinek,elisek,verunek,kacenek,natalek,adelek. Ty se strašně opakovali jak u mamky ve školce,tak u dcery ve školce a teď skole
@veronikajanova ta kombinace s " dovozovym " jménem,jako třeba ta Jasmína je dost divná. Máte krásné české příjmení. Držela bych se toho.
Dala bych něco dvou,max.tří slabikoveho, ale kratšího,třeba jako je Alice,Julie..
A ještě se mi líbí Zora, meli jsme ji ve škole.
My jsme vybrali jméno Silvie. Máme podobně dlouhé příjmení začínající na V. Silvie Veličková mi nezní zle. Tohle jméno není časté, aspoň v mém okolí jsem se s ním nikdy nesetkala, dá se i hezky zkracovat.
Karla
Petra
Soňa
Julie
Lenka
Lucie
Zora
Dara
tahle jména teď určitě neletí, ale jsou krátká a stojí za zmínku - Diana, Viola, Margit, Jorga, Adina, Timea, Laura, Lada
mě se líbí také ty starodávné - Aloisie, Apolena, Antonie, Alžběta, Jenovéta, Anastázie, Štěpánka ....
nicméně Alžbětu nebo Antonii jsme měli vybráné pro holčičku ...
Mě napadá Linda k tvému příjmení.
Vsechna jmena v meme okoli mam rada,tak pro inspiraci ja Petra,dcera Stela,maminka Lenka,babicka Anna, kamaradka Marie, sestrenice Barbora, Tereza. Nase pripadna druha dcerka bude Amalie. Tak hodne stesti,at to stihnete do porodu 😉
My máme čerstvou Valentýnku a taky každý chválí 😊
mne sa páči Eliška. Keby som mala babu, tak by som jej dala toto meno. Myslím, že sa hodí aj k tvojmu priezvisku.
http://www.nasejmena.cz/nj/cetnost.php?id=3220&...
Alena Velickova. Urcite jiná Alenka ve školce/skole nebude.
@veronikajanova Já myslím, že to příjmení zas tolik řešit nemusíte. Pokud budete mít holčičku, pravděpodobně bude mít dvě třetiny života stejně příjmení jiné než rodné a manžela si podle jména vybírat nebude. 🙂
Dejte na to, které se vám líbí, které má více variant, zdrobněliny, atd. 🙂
Nám taky trvalo, než jsme vybrali, přemýšleli jsme nad Sárou, Ninou, Natálií a kdo ví čím dalším a nakonec je malá Terezie a jsme s výběrem moc spokojení. Jméno Tereza je sice pořád poměrně časté, ale Terezií s e na konci tolik není. Ale hlavně mám pocit, že v dnešní době je trend dávat netradiční jména tak rozšířený, že ve finále vůbec netradiční nejsou a ve školce se pak potkají třeba tři Sofinky nebo Jůlinky. Mě osobně by se líbila i Jana, ale protože nedáváme jméno po rodičích, tak by doma neprošla. Přitom jednoduché, hezké, české a za rok se jich nedá v dnešní době víc, než 300 v celé čr.
Já bych se ve vašem případě vyhnula jménům obsahujícím háčky Eliška, Anežka apod., zní to divně. K vašemu příjmení se mi líbí třeba Iva, Andrea, Petra 😉
Co třeba Lenka?
My máme Lindu a líbí se mi Beátka 🙂
Já měla u obou dětí v karticce napsáno Lucie, mám dva kluky. Takže já jsem pro Lucinku. 😉 nebo se mě líbí krátké verze....Bára a Táňa.
V neděli jsem v ZOO potkala dcerku s holčičkou, které maminka říkala Sharon a Sharonko, docela mě to zaujalo 🙂
Znala jsem malou Sharon, ale měla naprosto české příjmení a vyznělo to fakt hloupě. Její bráška se jmenoval Lenny, říkali mu Leníku 😅

No právě, nechtěla bych moc něco co právě teď letí.. ale je to těžké. Já jsem Veronika Veličková a příjde mi to dlouhé. Zatím jsem neobjevila jméno, co by mě tak nějak chytlo za srdce.. Třeba Jasmínka se mi líbí, ale Jasmína Veličková? 😖