icon

Jméno pro moji holčičku

veronikajanova
29. únor 2016

🙂 Vždy jsem si přála holčičku, a za měsíc ji budu mít 🙂 Ale celé těhotenství si lámu hlavu se jménem. A doteď ho nemám vybrané.. Mělo by se hodit k příjmení Veličková. Tak kdo máte chuť dejte mi tip.

Strana
z5
linnhe
1. bře 2016

A co Beáta? 🙂

bureska
1. bře 2016

@andelka asi nová doba 🙂 já moc nerozumím tomu, dávat jo originalní jména. U školky, kam chodí syn bydlí tři bratři a ti se jmenují Kevin, Steve a Dylan... 😀

bureska
1. bře 2016

@veronikajanova mně se líbí Anička nebo Eliška. K příjmení malé by to bylo i moc hezké

veru11
1. bře 2016

@bureska uz chybi jen Brandon Walsh 😀

bureska
1. bře 2016

@veru11 to přesně řekla maminka, se kterou jsme šly ze školky. A kde je Brandon kluci 😀 mohly jsme se smíchy potrhat

aneta15
1. bře 2016

Aneta Veličková nezní špatně 😀 My máme doma Anetu a Romana. Románek je jediný široko daleko. Anetka byla ve školce také jen jedna a ani ve škole nemá jmenovkyni, zato mají ve třídě 4 Verunky a 5 Kubíků. A Beata se mi taky moc líbí nebo Adina.

selwy
1. bře 2016

@lazenacka Linduska, je schvalena i v nasi domacnosti. 😉

petradova
1. bře 2016

Anna Veličková 🙂

evulina77
1. bře 2016

@veronikajanova
Helena Veličková
Ema Veličková
Judita Veličková
Marie Veličková
Anna Veličková
Adina Veličková
Tea Veličková
Edita Veličková
Milada Veličková

veronikajanova
autor
1. bře 2016

Děkuji všem! už mi vznikají favorité... Určitě pak napíšu jak jsem se rozhodla 🙂 ale určitě ještě nemusíte končit s tipy 🙂

andrejka3741
1. bře 2016

Leontýna 🙂

werik153
1. bře 2016

Já bych chtěla Sárinku 🙂

lazenacka
2. bře 2016

@selwy Tak to je dobře😉My hlasovali a Linda jasně zvítězila🙂Dává se málo.Ten přemýšlíme nad druhým jménem.

lazenacka
2. bře 2016

@rezza Taky se už na mimčo těšíme🙂

kittynka
2. bře 2016

My chceme Ellen a přemýšlíme o kombinaci Ellena Anna 🙂 Anička měla být původně ale mám termín v týdnu,kdy by měla svátek,tak sm od ní upustili. Ale nechceme se ji vzdát úplně. Jak tohle dopadne? 😀

andelka
2. bře 2016

@kittynka to je hezké. Akorát bych dala buď Ellen, nebo Elena. Buď víc cizokrajné nebo české, ale neplantala bych ty dva tvary dohromady. Taky bude všude říkat Ellen se dvěma el. Ale jinak krásná kombinace. 🙂

kittynka
2. bře 2016

@andelka variant je mnoho,uvidíme pocitam na poslední chvíli 😀

78marcela
2. bře 2016

@japona tesi me, ze nekdo navrhli Alenku, my ji mame, a nemuzu si to vynachvalit. Je to jmeno klasicke a pritom dnes rozhodne netradicni, je jich max 200 rocne, a jako ucitelka jsem za 15 let praxe potkala ve skolce jen jednu jedinou Alenku. Pritom je tak krasne..

margaret88
2. bře 2016

Mě by se k vašemu příjmení líbí Veronika(Veličková).Je to krásný jméno. 🙂 Kdyby se tak nejmenovala moje neteř tak to jméno hned dám. Jinak u nás to jistí Zuzanka. 😀 Ale Teď se dívám,že by byla asi po mamince Verunka.

andelka
2. bře 2016

@margaret88 Veronika se jmenuje maminka 😉 a to se jí zdá moc dlouhé

la_amanita
2. bře 2016

Kromě Alenky by se mi líbila ještě Hana a Radka.

margaret88
2. bře 2016

@andelka Jj už jsem si toho taky všimla. 🙂

andelka
2. bře 2016

Veronika je dlouhé, ale dá se dát třeba jen Nika. Moje neteř to má jako druhé jméno.

la_amanita
2. bře 2016

A když vidím margaret88, tak mne napadla ještě Markéta. Veličková je takové měkké a něžné příjmení, k tomu se hodí i taková důraznější jména.

kolibricek36
2. bře 2016

@andelka Nika je v kalendáři? dle mě blbost - Nika je domácí podoba - ne regulérní jméno
když už tak Nina

la_amanita
2. bře 2016

@kolibricek36
Dítě můžeš pojmenovat i jmény, která v kalendáři nejsou, ale jako jména se užívají po celém světě. Moje jméno taky v kalendáři není, a to je čistě české.

andreee86
2. bře 2016

Mně se líbí jméno Zina. Je v kalendáři, není moc typické a přitom je krásné 😉 jmenovala se tak kolegyně v práci.

andelka
2. bře 2016

@kolibricek36 nemusí být v kalendáři. Jméno Nika nosí v ČR 106 žen. Ve variantě Niké 32 žen.

japona
2. bře 2016

@bureska Úplně zive vidim, jak dotyčný přijde do nove prace (třeba ústav pro jadernou bezpecnost), představi se jako Dylan a kolegové (zvlášť ti starší) smíchy popadaji ze zidli🙂
Nesoudnost rodičů je někdy desna..

kolibricek36
2. bře 2016

nebo taky Zita
přece jenom, jsme v Česku, že???
Mám příbuzné v Německu, a dětem dali jména tak, aby se vyslovovala všude stejně, kdyby se vrátili tak aby děti neměli problémy....

Strana
z5