Jméno Uljana pro holčičku. Líbí se vám?
Maminky, poraďte prosím. Líbí se nám s manželem jméno Uljana. V Česku je skoro neznámé. Líbí se vám nebo vůbec? Děkuji za názory.
@oklementieva Také jedno z krásných jmen. Říkají jim Oli, Ali, Alexko, Sandro.....
@oklementieva Také jedno z krásných jmen. Říkají jim Oli, Ali, Alexko, Sandro, Sašo
Ještě jsme měli na začátku Nina. Pak jaksi od toho odstoupili.
Alexandra- ano mě se líbí 🙂
@oklementieva A víš co Ti napíšu nakonec? Kždé jméno je hezké, když se hezky vyslovuje, jak by Ti řekla moje babička...
@ninive211 Jak se jmenoval Lenin, teda taky nevím (r.87) a na stopro vím, že jsme se to na žádné škole neučili. A proč bych se měla stydět, taky nevím. Domnívám se, že to nikdy potřebovat nebudu, a kdyby náhodou, zjistím si to 🙂
@oklementieva Výběr jména je na vás, ale ani mně se nezamlouvá. Děti to budou komolit a zaručeně se s ní nejpitomější zkomolenina potáhne celý život. Zvažte to i s ohledem na budoucnost. Třeba děti umí být zlé, co si budem povídat!
@oklementieva Alexandra je pekne, bezne pouzivane, spousta variaci...
Jeste se zeptam, jakou ma Uljana hovorovou variantu? Ulja? A zdrobnelinu? Pripada mi tvrde i pres to, ze tam je lj.
@magdalenax máš načisto pravdu
@kafr Ano, Ulja, Ulinka.
A co Soňa?
A co Darja? To by se vám nelíbilo?
@lisha manžel to zavrhl hned
@gracinka7 Řekl že je to Daša, že je to jméno pro psa. Fakt je to s nim těžké 🙂
Tak Natalie (Nataša)?
@oklementieva mi se Ulja zacina libit...
Jeste je dobre voditko poprosit predskolaka aby to jmeno vyslovil- takhle mela sestrenka uz napevno vybrane jmeno(uz ani nevim jake), kdyz jim ho ve vterine zrusila starsi dcerka: maminko ale mi to nejde rict!
Mně se líbí Anastázie- Stázka. Doma mi to ale pro dceru neprošlo. Je to Anežka.
@lisha To není špatné, ale zdá se mě že Natálek je teď v Česku hodně.
Ještě jedná varianta Julia
Dala bych fakt asi obě - Jana, Uljana Nováková. Budeš mít klid jak tady, tak venku a malá to samé
Holky, já snad Olince pošlu jmenný kalendář
Příjmení bude Malůšková. Tak holky, teď pište co se vám líbí. Já se opravdu nemůžu rozhodnout. Proto jsem tady.
@magdalenax Ten už mám tisíckrát přečtený a chytřejší nejsem 🙂
@oklementieva jee, ze me to nenapadlo Julju jsme meli doma, kdyz jsem byla mala: charita poradala ozdravne pobyty pro deti z Ukrajiny a Beloruska. Poprve jsme meli na navsteve Tanicku (asi Tatiana? Tatjana? Nevim...) a pak Julii, rikali jsme ji Julja. A cesky to taky zni pekne.
@oklementieva Já asi zůstanu u názoru, pokud chcete Uljanu.
Jana Uljana Malůšková
@magdalenax Hele, před léty byl šlágr dávat klukům jméno Ondra. Tak jo... . Kamarádka - kolegyně volá na syna, - Matěji" Já ji povídám, že co blbne a ona mi řekla, když zavolám Ondro, seběhne se ke mne celé pískoviště, tak mu říkám Matěji. A jmenoval se Ondra 😀
Me napadlo- Uljana,uchcana, a myslim ze bych nebyla jedinna. Za me ne
@kafr Když řeknu synkovi 2.7 že sestřička bude Uljanka, tak to pěkně vysloví. Ale když se ho zeptat za 15 min. : tak co? Jak se bude jmenovat? Tak už si nepamatuje a říķá Alinka. 🙂)
@magdalenax Jsem si zase odpověděla, tohle mi zničí
@barulina ha ha. Jsi dobrá 🙂

@kafr mně se taky okamžitě vybavil Lenin... nepodceňovala bych to, určitě se to vybaví mnoha lidem 😅 Jinak jméno se mi teda nelíbí vůbec, ale o jméně rozhodují rodiče ...