Jsem v koncích. Jak oznámit těhotenství svému přiteli?
Holky prosím vás mam takový problém. Předem prosím kdo mě chce odsuzovat ať raději nekomentuje je to pro mě dost těžké. Trpím rakovinou, jsem čerstvě rozvedená a žiju s dětmi a ex manželem zatím v jedné domácnosti než si najdu něco nového. Do toho všeho mám nového přítele se terým teď řešíme dost vážnou krizi a teď k problému. Jsem z přítelem těhotná ale nevím jak mu to říct. On na jednu stranu tvrdí že děti nechce na druhou stranu o mých dětech mluví jako o svych. Jeho ex přítelkyně se kterou čekal své první dítě kvůli drogám porodila mrtvé miminko které teď odpočívá v pokoji. Prosím Vás poradtě mi co mám dělat a jak mu to mám říct, jestli vůbec.
@zvedavec2 Hmmm... Tyhle veci mi pri tom psani trochu unikly. Psala jsem od srdce a ze srdce, ale mas pravdu, ze v takove situaci je asi lepsi zapojit rozum.
@sudylichozrout no prave. Ja vzdy radim - ono se to podda, vse se vyresi, decko je dar. Ale tady bych se bala a ac je to srdce drasajici, zapojit rozum tady asi je potreba...
No celý tento příběh je trochu divný, nezdá se vám.... ?! Ale k věci pokud máš agresivní tumor mozku s metastázami tak bez léčby se dítě ani ty nedožije porodu. Takže bych tehotensvi ukončila a zahájila léčbu.
@zvedavec2 Asi fakt jo, no... Ale tezko mi to jde pres prsty. Tezko.
@alubif co je na tom divné?
hold ja mam vždy vše složité a vždy asi mit budu hold život se mi posral v době kdy jsem se narodila takže ja ani nevim co to je mit v životě štěstí
@sudylichozrout ano, citim to stejne. Jen napsat to mi je tezke. Ale tady - @lluciinkaaa - promluv s pritelem a udelej co je dobre pro to dite v brise i pro ty, co jsou venku
Pisete tady ze to neni fer vůči dítěti ho nechat bez mami ale je fer ho zabit? Jako ja se nestiham divit jak dokáže nekto vůbec tohle napsat ze neni fer nechat dítě žít? Pokud vam zdravotny stav dovoluje dítě donosit ani trochu bych nevahala. Zabit ho jen aby netrpelo? Kto jsme ze o tom mame rozhodovat ridte se srdcem ;) preji hodně sily.
@vineta
zivot neni pericko,nebo myslis,ze ted je cas resit to naslapovanim po spickach?
@annachr
ono je rozdil embryo,ktere jeste nema rozum,je samostatne nezivota schopne a dite,ktere tim bude cely zivot trpet.nemuzes stavet embryo a dite skolou povinne na stejnou uroven prece.podle me lepsi potrat nez nechat dite divat se jak mu umira matka a pak s tim cely zivot muset zit.
Zbezne jsem si to procetla. Zajima mne: Mas diagnostikovany maligni agresivni nador s metastazemi.. A doktor ti vyticil 5 let? Kamaradky tatinek mel maligni agresivni nador a bojoval pul roku.. Z praxe na onkologii vim jaky prubeh maji maligni agresivni nadory...Potom mne teda zajima co mas za nador kdyz ti nekdo vytyci 5 let.. Jinak se stotoznuju s nazory jsem vazne nemocna, tak bych se vuci dalsimu poceti chranila zuby nehty
@zelenaesmolda Mezi “našlapováním po špičkách” a tím, co ve většině diskuzí předvádíš ty, je celá plejáda možností. Nechci tu dál plevelit diskuzi, my dvě se ve stylu komunikace opravdu neshodneme.
moc me mrzi co se tobe a tvym detem deje. muj nazor je ten, ze nic nesvedci tomu, aby mimi prislo na svet. bohuzel dalsi sirotek a to je pro dite to nejhorsi, prijit o mamu ☹ kez by ses uzdravila!
@vineta
to asi neshodneme.ja to pisu tak jak to vidim,bez obalu.
@zelenaesmolda empatie..
@evaamy
mam empatii vuci tomu nenarozenemu diteti ale ne vuci nekomu kdo s touhle prognozou a timhle vztahovym usporadanim otehotni a chce si dite nechat prestoze vi,ze bude za par let sirotek,to fakt ne.
Nezlob se ze to řeknu takhle bez obalu, ale proč si se nechranila???? Já měla 2 těhotenství a z toho 2 děti. Což je teď jedno, ale vždyť už 3 děti uděláš sirotkami. A co to čtvrtý?az budeš podstupovat chemoterapie, kdo se ti bude starat o miminko. Tvůj ex si ho asi nenechá a co když přítel ho nebude chtít, tak pak půjde do decaku? To ze jsi nemocná je mi moc líto, ale podle mě, je jít do dalšího dítěte s těmito vyhlídkami hole šílenství.
@zelenaesmolda no mame odlišný názor evidentně pro mne je dítě uz od početí a ne nejake embrio vy to berete jinak
To snad musí být troll. Máš tři malé děti, vážnou nemoc se špatnou prognózou a chceš mít další dítě? Za mě interupce a maximální fokus na léčbu, případně zabezpečení / užití si tvých stávajících dětí.
V případě rakoviny bych bohužel sama volila potrat. Léčba rakoviny a do toho miminko by mohlo přinést obrovské či fatální následky pro mamku i dítě. Samozřejmě nejsem doktor a nevím, v jaké fázi rakoviny jste a co vše to obnáší.
U přítele bych se nedivila špatné reakce. Prožil si strašnou věc. Domnívám se, že i kdyby jste byla zcela zdravá, tak mu proběhne hlavou mrtvé miminko. A takhle ve vašem stavu uvidí tragický scénář.
Ale vše jsou jen mé domněnky.
Ale to, co bych udělala je, že bych to prvotně řekla příteli a poté si promluvila o možnostech s lékařem.
Rozhodnutí je na Vás ;)
@20190418 O tomhle ani trollove nezertuji. I trolling ma hranice.
@lluciinkaaa No , jestli někdo může s čistým svědomím říct , že Bůh je ranař, co se baví upalováním tykadel brouků - lidí , tak seš to Ty...
Máš problém , který se vrství do více rovin života :
1) medicínská rovina - nepíšeš v jakém stádiu je tvá léčba rakoviny ( stále kurativní či ,,jen symptomatická "
Jiná doba přežití je u rabdomyosarkomu , jiná u gliomu.Každopadně velmi záleží na léčbě a na tom , jak velký odstup máš od ozařování či chemošek .To jestli vůbec bude dítě zdravé je otázka pro genetiky . Nemůže mu i Tvá ( byť jen třeba symptomatická) léčba ublížit ? Jaké je riziko přenosu Tvé diagnózy na děti z genetického hlediska?Je to vůbec podmíněné ? I kdyby (u všeho mnou výše zmíněného )byla pozitivní zpětná vazba genetika , co na to onkolog , který Tě dispenzarizuje?Nakolik je schopno Tvé tělo zvládnout graviditu ?( minerální rozvrat , zvýšené hladiny hormonů mohou mít negativní vliv na metastáze apod.)
2) eticko -socialně- ekonomická rovina - Kdo se postará o tři narozené a čtvrté nenarozené dítě ? Sama píšeš , že přítel dítě nechce ...asi... A že máte krizi ... A ty bydlíš s ex...
Navíc stále se tu promítá fakt, že dětem si mohla nevědomky do vínku přidat geneticky podmíněny nádor . V neposlední řadě je nutné myslet na to , že v rámci gravidity může dojít ke zhoršení stavu ( krvácení do hlavy , rozšíření metastáz ) a co potom ?Kdo se postará vůbec o Tebe ???
@sudylichozrout to doufám. Přijde mi prostě ale nepochopitelné, jak někdo s prognózou smrti a třemi malými dětmi může zvažovat porodit další dítě? Navíc bez spolehlivého rodinného zázemí. To mi prostě taky přijde jako blbej žert.
@lluciinkaaa Je mi líto, že procházíte takovou těžkou zkouškou. Chápu, že v takové situaci se může člověk chovat dost iracionálně v touze urvat že života ještě něco..nový přítel, těhotenství. Ale pokud jde o poslední věci, nezatezovala bych si duši dalším zlem jako je potrat. Pokazit se může kdykoli cokoli, já věřím, že kdybych zemřela, stejně bych je chránila a ještě větší láskou než na Zemi. K tomu ale je potřeba projít, zřeknout se všeho zlého, dát si do pořádku duši a pak vztahy a takové ty další záležitosti kolem těla...Bojovat, ale přitom mít na paměti, že to není v naší vůli, kolik máme času.
Je mi moc líto, co prožíváš, není to jednoduchá situace.
Sama bych si dítě nechala, ale ve tvé situaci bych asi zvažovala, zda by pro to maličké nebyla lepší volbou adopce.
Nechat to dítě žít u lidí, kteří po něm moc touží a budou ho milovat. A umírat s pocitem, že je o něj dobře postaráno, aniž bych ho musela zabít.
Přeji ti, ať to dopadne v rámci možností co nejlépe.
To je v prdeli ty jo. Hele, mas tei.krasne deti. Prognozu asi nemas idealni. Ja yt tebou tak bych na poptrat sla.
Já nevím co k tomu říct,jen ti přeji ať překonás nemoc. Co se týče mého pohledu, kdybych já byla nemocná a měla rakovinu a do toho těhotná,hodně bych uvažovala. Ono je to nádherné mít miminko ale ozařování ho může naopak poškodit ublížit mu, co by to byl za život, kdyby bylo bez maminky na krku tatínka, který by se musel sám starat o mimčo třeba nemocné. Nechci tě odrazovat je to jen můj názor, co bych udělala já. Nejdřív bych řešila nemoc, a až bych byla zdravá rakovina pryč teprve bych uvažovala o dítěti. Teď mi to přijde sobecké promiň.
Je mi to líto, ALE snaž se tu být co nejdéle pro své již narozené 3 děti!! Rvi se s tou mrchou, neřeš chlapa, měj před očima děti. Obávám se, že radikální léčbu by rozhodně nebylo dobré pro plod a já mít tuto formu raka, těhotenství ukončím. + nemáš ponětí jak se zachová nový chlap.
Ja byt na Tvem miste,tak jdu na potrat.Bud tu pro deti jiz narozene a bojuj s nemoci,jak muzes.Nedelej to tomu mimcu.Prvni jsou pro Tebe ty jiz narozene deti.Bohuzel je to tvrda realita.
@sudylichozrout
taky me napadlo jestli to neni troll...

@sudylichozrout hele, ja s Tebou obvykle souhlasim, tady ale spis ne. Tady nejde o ni, ale o to dite.
V cca 4 letech prijde o matku a vzhledem k rozdilnym otcum i o sourozence. Jeho biootec mel ex, ktera brala drogy - jaka je sance, ze se o decko sam postara, najde mu dobrou macechu a ne nekoho, kdo bude drogovat?
Jde o tu celkovou situaci, nechci soudit chlapa podle jedne ex, proboha, mohla to byt nahoda a je to slusny, dobry clovek. Ale mne by sakra zalezelo na tom, abych kdyz tady uz ja nebudu, moje deti mely tu nejlepsi moznou peci.
Takze
@lluciinkaaa - muzes si byt jista, ze kdyz po tve smrti deti pujdou kazde jinam, ze tento tvuj pritel zajisti diteti dobry zivot? Ta ex na drogach - nemuze se to opakovat?
Ja mam ted doma 4letaka. Predstava, ze ja umru a on jde pryc, od sourozencu, sam... S chlapem, co mozna bude zas mit vedle sebe nekoho na drogach.. Hele, fakt ne.