icon

Jsem v koncích. Jak oznámit těhotenství svému přiteli?

lluciinkaaa
8. říj 2019

Holky prosím vás mam takový problém. Předem prosím kdo mě chce odsuzovat ať raději nekomentuje je to pro mě dost těžké. Trpím rakovinou, jsem čerstvě rozvedená a žiju s dětmi a ex manželem zatím v jedné domácnosti než si najdu něco nového. Do toho všeho mám nového přítele se terým teď řešíme dost vážnou krizi a teď k problému. Jsem z přítelem těhotná ale nevím jak mu to říct. On na jednu stranu tvrdí že děti nechce na druhou stranu o mých dětech mluví jako o svych. Jeho ex přítelkyně se kterou čekal své první dítě kvůli drogám porodila mrtvé miminko které teď odpočívá v pokoji. Prosím Vás poradtě mi co mám dělat a jak mu to mám říct, jestli vůbec.

Strana
z6
malenka3
9. říj 2019

@sudylichozrout já myslím, že to není žert. Sázím spíš na výplod choré mysli a snaha získat politování nebo se stát zajímavou. Ať tak, či tak, opět zajímavá názorová sonda, za mě osobně raději nehodná reakcí. 🙈

pavses
9. říj 2019

Nějak se mi autorce nechce věřit, že její příběh je pravdivý, nesedí mi na tom už jen to, že s maligním nádorem mozku jí někdo řekne 5 let a i kdyby to tak bylo, těhotenství u léčby takové nemoci je kontraindikace, někde se dokonce musí podepisovat inf. souhlas, že se pacientka bude při léčbě chránit antikoncepcí. A to jak žije, mezi dvouma vztahama a oba jsou v krizi, osud vlastních dětí tu nijak neřeší...Buď je to blázen nebo blázen....

malenka3
9. říj 2019

@pavses ano, maligní agresivní nádor mozku s prognózou 5 let přežití je největší nonsens z toho všeho, takovou prognózu by žádný onkolog nevyslovil a už vůbec ne u těhotné pacientky, která zvažuje v těhotenství pokračovat.
Ale co mě zaráží srovnatelně, je absolutní ignorace ostatních 3 dětí, ani v jednom případě o nich ve svých příspěvcích nehovoří, nad nimi nepřemýšlí. To si jako máma neumím představit.

meeduza
9. říj 2019

Je mi opravdu lito cim ted prochazis. Ale nektere reakce tady jsou dost drsne. Je dulezite si uvedomit, ze vsichni jednou umrem a nikdo nevi kdy to bude. A ty se taky muzes jeste uzdravit. Muzes napriklad narazit na nejakou prirodni lecbu, ktera u tebe zabere. Priteli bych to urcite rekla. Je to i jeho dite. A az podle jeho reakce bych resila co dal. Hlavne hlavu vzhuru. Drzim pesti, at to vsechno dobre dopadne.

crejzy
9. říj 2019

Znám rodinu, kde se matka rozhodla i přes rakovinu donosit dítě, přesto že už měla dvě ( tehdy 5-6leté) a nedopadlo to nejlépe. Matka po porodu brzy zemřela, dítě se narodilo s vadami ( špatně vidí, špatně chodí) a otec na to zůstal sám. Dnes už jsou všichni dospělí. Chci tím říct ze tvoje rozhodnutí muže všem poznamenat život.

texetka
9. říj 2019

@surikata131 známá byla v podobné situaci. Měla raka, otěhotněla i přes chráněný styk. Rozhodli se dítě donosit . Věděla, že pravděpodobně zemře . Manžel s tím souhlasil. Takže žena pokračovala v těhotenství, donosila dítě do nějakého 33 tt, pak zkolabovala. Musel být akutní CS. Dítě přežilo, známá ne.
Občas zachytím příspěvky na FB. Dítěti jsou už 4 roky, tatínek má novou známost. Takže i toto se stává. Pokud do toho jdou oba dospělí s vědomím co nastane, je to v naprostém pořádku.

caverina
9. říj 2019

Me ani tak nedesi,ze je to vymyslene...ale desi me ty rady tady....dite si nechej...copak uz lidi ztratili rozum a chteji rodit deti opravdu za kazdou cenu?

bonavoxa
9. říj 2019

A někteří tady dělají, jako by měli umřít oni....nebo se o ty děti starat. Jako ve všem, jsou tu různé skupiny, zastávající z různých důvodu nějaké postoje, které jsou si v opozici, to je opravdu strašné, nejhorší na světě. 😀

caverina
9. říj 2019

@bonavoxa a to je prave ono...ty se o ty deti potom starat nebudes ze? Ty nebudes resit tezkou situaci...nikdo z nas to nebude....ale davat rady to by nam slo.....casto hloupe a rozum nepobirajici....snad se tady zensky chodi jen vykecat....

bonavoxa
9. říj 2019

@caverina Je to internetové fórum, zbytečné vykecavani mi přijdou spíš ty výkřiky kolem, že se někdo odvážil popravdě napsat, co by sám za sebe udělal v takové situaci.K nějaké další diskuzi je tu málo informací, takže se to celé posouvá do teoretické roviny.

caverina
9. říj 2019

@bonavoxa ale to kolikrat ...ani tady v tehle diskuzi...neni o tom,jak by to clovek udelal sam,ale co je podle vas nejspravnejsi a nejmoralnejsi...v takovych chvilich si rikam,ze snad ty zensky berou tyhle"rady" z hodne velkou rezervou,protoze jinak jsou na nejlepsi ceste si kur...evsky zkomplikovat zivot....

bonavoxa
9. říj 2019

@caverina Zkomplikovat život radami z koníka, když jsem dospělý, souložim a otehotnim vážně nemocná s hohofogo přítelem, když mám doma tři děti?😀 Kezby teda chodili lidi na Koně dřív. Vážně si za tím stojím, a to i s vědomím, že pak nebudu skládat účty nějakému světskému právu. Jestlipak jsou ochotní nést zodpovědnost i zastánci potratů?

caverina
9. říj 2019

@bonavoxa Tak proc jim ho nezkomplikovat jeste vic ze? Kdyz uz predtim nemeli rozum tak at se v tom vymachaji poradne...taky reseni🙂

bonavoxa
9. říj 2019

@caverina Se divím, že marníš čas tady a nezivíš se věštěním. To už není ani teoretická rovina, už to šteluješ ad absurdum. Shodneme se na tom, že tady se dá už jen nenadelat větší paseku. To je pro mne neumrit ve smrtelném hříchu. Chápu, že bohužel většina lidí uvažuje úplně jinak, ale co, je jistě, že dřív nebo později zemreme. Víme, že můžeme za minutu umřít, ale dáme veškerou energii a duši všanc do něčeho úplně nejistého.

odula
9. říj 2019

@caverina ale prd. Nejhorsi na všech těchhle diskusich je to že a) ani jedna z účastnic nechodí v těch konkrétních zakladatelky cvickach b) nedokáže (z povahy věci) dohlidnout dal než na špičku vlastního nosu. NIKDO z nás neví jestli to, že to "bude těžký " , bude konstruktivní nebo destruktivní. Záleží totiž na tolika faktorech, že to lidská mysl nedokáže pobrat. Možná to bude průser a děti skončí někde v ghettu na drogách. Nebo skončí někde v ghettu na drogách ale pak se z toho dostanou a pomuzou spouste lidem. Nebo je celá ta situace tak posili že je to motivuje a budou dělat výzkum na léčbu rakoviny. Nebo pisatelka přežije 20 let (Jop, slyšela jsem o pacientovi který proti všem prognozam žil 12 let s GBM).... prostě...diskutujte, ale s vědomím že neexistuje jedna správná odpověď. Prostě proto že jsme jen lidi.

katka_nedo
9. říj 2019

@caverina Ja si nekdy rikam,ze kdybychom vice resili ty problemy doma a dokazaly komunikovat s partnery a s rodinou,tak nebudeme psat na MK.Sama nekdy taky zjistuji,ze si kolikrat nemam s kym popovidat.Uplne jsme jako lidstvo ztratili osobni komunikaci a radeji piseme virtualne nase problemy,ktere resime s cizimi lidmi.Na druhou stranu nekdy ty rady tady nejsou spatne a me osobne kolikrat rozsirily obzory.

bookwomen
9. říj 2019

A co dát dítě do osvojení...Vím, je to těžké. Ale může mít krásný život a ty budeš mít čisté svědomí.

caverina
9. říj 2019

@katka_nedo nerikam,ze vzdy se tady radi spatne,ale tohle je sakra vazna vec...to neni o tom jestli mam odejit od partnera nebo jak zlepsit vztahy s tchyni....

pavca1982
9. říj 2019

Já bych do toho nešla. Tři děti po své mámě budou určitě plakat, tak nemusí plakat čtyři...Dítě bych si nenechala je v tom určitě trochu sobeckosti. Určitě toužíš dát dalšímu človíčku život, ale byl by bez Tebe. Ne do toho bych nešla. Nezajímalo by mě v tvé situaci nic ani exmanžel a ani přítel. Žila bych poslední čas, který by mi zůstal jen pro své děti. Je mi to líto.

Strana
z6