icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

evaviki
9. bře 2016

@hojda pošli mi do IP seznam, co mas, poslu zpátky nápovědu. Už mám vše..

petratr
9. bře 2016

Holky, můžete mi prosím některá poradit, jaká kniha je myšlena v té části obrázku, kde je modrá šipka, dlouhá cesta, slunce....(je to nad ptákem na klíček), díky moc, už mi z toho třeští hlava🙂))

hojda
9. bře 2016

Napíš název toho co vidíš.-), už jsi to napsala nahoře, 1 slovo

petratr
9. bře 2016

@hojda Dííííííííííííky🙂))) Já se picnu, místo, abych spala, tak tady už 2 a půl hodiny čučím do počítače🙂))

hojda
9. bře 2016

já taky...jdu spát

hanih
9. bře 2016

@evaviki
@hojda Myslíte ten tajný bonus? Ten mám 🙂 Kdybyste chtěly poradit, můžu to zkusit, případně napsat do IP přímo odpověď 🙂

pt1981
10. bře 2016

@hanih ja bych poprosila.... Dekuju

eleonoris
10. bře 2016

ta malá věc (člověk ve zlatých dveřích?), nad hlavou pána, co líbá ruku?

hojda
10. bře 2016

@hanih taky poprosím nějakou nápovědu na tu speciální otázku.

claire90
10. bře 2016

@eleonoris to nic není 😉

hanih
10. bře 2016

@pt1981 @hojda Jde o název říše z knižní série pro děti. Hádanka odkazuje na první díl, jehož název se skládá ze tří slov, z nichž první je zvíře, druhé žena ovládající magii a třetí kus nábytku. Začátek té hádanky napovídá název toho zvířete - odkazuje na jistého ruského autora, jehož první jméno je názvem toho zvířete. 🙂 Snad jsem poradila tak akorát 🙂

claire90
10. bře 2016

@hojda v té říši je vládce, který vystupuje jako mluvící lev 😉 několik dílů o dané řísi je i zfilmováno 🙂 PS: nečetla jsem diskuzi, tak snad se může takto radit 😅

hojda
10. bře 2016

@hanih dohledala jsem to s pomocí googlu s tím zvířetem, ale o téhle sérii jsem nikdy neslyšela. Díky

pt1981
10. bře 2016

@hanih ses drsna, vubec nechapu, jak te to napadlo! Dekuju 🙂

evaviki
10. bře 2016

@claire90 @hanih hmm, jsem si nad tim vcera lamala hlavu marne.. Dekuji.. ja to necetla, ani nevidela, takze jsem byla uplne mimo..

big_el
10. bře 2016

@evaviki myslíš tajnej bonus?

hojda
10. bře 2016

@hanih No mám název té knihy, ale to není asi podvěď na tu otázku, nebere mi to, To musím znát nějakou říši z té knihy?

evaviki
10. bře 2016

@big_el jj, uz jsem to vylustila 😀

evaviki
10. bře 2016

@hojda jedno slovo - podstatne jmeno - ta rise se tak jmenuje

hojda
10. bře 2016

@evaviki netuším, tak prosím od IP díky

big_el
10. bře 2016

@hojda ubíhá tam čas rychleji než jinde a dostávají se tam skrz nábytek.

pt1981
10. bře 2016

Mam hotovo 🙂 , jupiiiii

hojda
10. bře 2016

@big_el vůbec nevím, neviděla jsem ani film(nevím co to je za film) ani neznám knihu takže si to neumím propojit. tohle šlo mimo mě.

big_el
10. bře 2016

@hojda já to právě taky neznala, tak jsem si zadala ten nábytek do googlu 😀

hojda
10. bře 2016

tak hotovo, můžu klidně spát 😀

hanih
10. bře 2016

@hojda Tak to je super, žes to nakonec zvládla 🙂 Promiň, že jsem se neozvala, běhala jsem tu kolem dítka...

oldminy
10. bře 2016

@pt1981 je něco ten člověk ve žluté rámu?

pt1981
10. bře 2016

@oldminy ne, to tam neni

petratr
10. bře 2016

Tak už mi chybí jen 7 knížek a nemůžu se hnout z místa...poradíte někdo, co to může být za knihy...ten humr na globusu, nosorožec, dům a strašidla nebo duchové, letadlo, růžová kniha se lvem, ta osoba chodící v tom žlutém čemsi, obrázek s ostrovem a trosečníkem....???

pt1981
10. bře 2016

@oldminy ja jsem porad nevidela knizku od Collenn McCullough a vlastne ji nevidim doted. Poradila mi ji sestrenice. Tu mas? Jsou to zvirata v necem lapena... Nebo schovana, nevim, jak to popsat...

Strana