Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Hotovoooooo 🙂)))))) a už se zase můžu věnovat domácnosti🙂 Holky moooc vám děkuju za pomoc , bez vás bych to nedala ani náhodou !!!
@ajvee - chybí mi dvě věci.. Jedna budou ty stromy, nebo keře u chaloupky... a druhá...nevím....
@hancazivocich to, co na stromech roste je ovoce (podobné tomu, co si můžeme dát za uši jako náušnice) - výborné naložené třeba v rumu či jako marmeláda. Je to drama a autor je Slovan. Stačí tolik? 🙂
Poradíte mi prosím, jak rozseknout poslední knihu, kterou symbolizuje muž, který líbá ruku jiného muže?
ahoj prosím poraďte...chybí mi 11 knih a vím i jaké, jen se nějak nemůžu dobrat názvu 😉
stačí jen nápověda. Moc děkuji
Naštvané zelené bobule
Vlk
Chlap s lopatou
Úsměv
Svíčka
Buddha
Voják
Humr na čemsi
Satan
Královna
pistole a provaz
Moc děkuji
@pavlakafka bobule jsou ovoce 😀
Vlk neni vlk, ale pes..
chlap s lopatou neco sazi.. a je to celou vetou "chlap (jinak), ktery sazel neco"
usmev - vidis v usmevu neco a to neco ma i nazev barvy
svíčka je k chlapovi a mikrodonu, uz jsem to tady psala - rozhovor (anglicky) s nekym
buddha - napovedu neumim dat, leda jmeno autora, kdybys chtela..
satan - udelej z toho pridavni jmeno a pridej k tomu slovo, co uóznacuje neco, co se rymuje
humr neni humr, ale sladkovodni a soucasti nazvu jsou cary pres zemekouli jinak..
voják - myslis vpravo dole? neni to vojak, resp je to vyssi hodnost a taky je dulezita barva, co ma na sobe (mimo te zelene)
kralovna vlevo nahore? neni to kralovna a dulezity je nazev hraci karty (snad se to tak da popsat 😀)
pistole a provaz - nekdo neco udela (prvni slovo nazvu) a pak nasleduje neco, ne za odmenu, ale za ... (druhe slovo)
@pavlakafka 1. plody vína naštvanosti (román o životě farmáře a jeho rodiny)
2. jméno toho vlka, hodně známé
3. chlap který s tou lopatou dával do země semínka něčeho
4. ne ten úsměv, ale to co je v něm a jakou to má barvu
5. svíčka si myslím patří k tomu upírovi.....asi
6. buddhovo jméno
7. letos to bylo zfilmováno, hraje v tom Oldřich Kaiser
8. rovnoběžka zvířete které vypadá jako humr
9. jeho básničky
10. důležitý je znak té paní
11. čin ( tou zbraní) a jeho následek
holky, to soudcovské kladívko? Prosím..
děkuji už vím 🙂
@hancazivocich jednoslovný název - doplňovačka - probíhá soudní ........ Autorem je tvůrce Řehoře Samsy či knihy Zámek 🙂
@ajvee - mám to! Díky
@hancazivocich Paráda! Gratuluju ;)
Ahoj holky, potřebovala bych poradit: odkryla se mi zlatá kráva, ale když tam zadávám Posvátná kráva, tak mi to nebere... Prosím o nápovědu 🙂
@velulinkas Napiš její mládě 🙂
@velulinkas Není to kráva, ale její mládě a jde o tu barvu.
tak mi chybí jedna kniha...tu pistoli a laso jsem už měla 🙂 a já proč mi to tam pořád nešlo 🙂 asi možná to modrý pod vlajkou vedle brouka, nějak nemůžu přijít na to, co to vlastně je... ☹
@pavlakafka posli mi seznam do IP a navedu te 🙂 Jinak modry vedle brouka tusim neni nc..
@evaviki moc děkuji už to mám vše 😉 🙂
Ahoj, značí nějakou knihu ta paleta s barvami? 🙂
A ten muž/žena ve žlutém poli něco znamená,nebo jsem úplně vedle? 🙂

@petratr tyyy jooo, to jsem zkousela vcera a nebralo mi to, asi jsem to dala bez carky :-/ uz to tam mam, dekuji 🙂