Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Majacek není nic, patří asi k obcance, a muž na měsíci je obyvatel jedné planety
@mercedesse: díky už to mám, já tam to slovo psala bez té barvy s ní mě to nenapadlo
@mercedesse: no já si nebyla jistá, ale na obrázku je jen ta občanka bez majáčku tak jsem myslela že je zvlášť. Pak tedy nevím který obrázek je samostatný. Měsíc patří k vlkovi? A co ten divný strom co je napravo od něj. A nebo je samostatným obrázkem ta opice, či patří ke knize džunglí?
@partyzanka91 na právo od vlka je tuším strom, který se zdobí v květnu a značí Machovo dilo
@mercedesse: díky já mám celý obrázek jen v malém provedení a některé věci tam jdou blbě vidět. Například ty ptáky vlevo v rohu jsem našla až pod zvětšovací lupou, stejně tak toho u měsíce bych nenašla nebýt té rudé skvrny pod ním co už je odkrytá.
tak chyběj mi tři knihy a z toho nevím jen dva obrázky - toho muže v pyžamu a pak nemám mafiány. No a ještě nevím který obrázek mám hádat jako třetí knihu, ještě něco co jsem brala dohromady musí být samostatně
@partyzanka91 ten muž v pyžamu ještě není muž, jinak název v podstatě máš, mafiáni jsou jednoslovný název. Když se miminko křtí, tak mu jdes za ...
Taky prosím o radu. Nemůžu pořád přijít na toho vlka....vlkodlaka to nechce🙂 a ta žena ve vlaku? Pak mi chybí ještě jedno, ale to asi už nenajdu🙂 Prostě to nevidim.
Chybí mi poslední dvě knihy ... co je prosím ptáček s klíčkem na knize a poslední nemůžu už najít 🙂
tak mám všechno ... děkuji moc za spolupráci 🙂
Poprosila bych o radu u muže s mikrofonem a u želv - tady jsem opravdu v koncích, Děkuji mnohokrát 🙂
ahoj mě už chybí poslední kniha jenže nevím který obrázek mám hádat. Myslela jsem že modrý majáček, ale ten prý patří k občance. Tak fakt nevím jaký obrázek mi chybí příjde mi že vše už patří k sobě. pak si teda nejsem jistá zda opice patří ke knize džunglí a zda to zlaté u těch mafiánů (z dálky blbě vidím oč jde) je samostatné nebo je to k nim
chytrému napověz blbého kopni-ta postava vpravo dole za tankem a helikoptérou by mohlo být co?
@partyzanka91 - a máš ty okřídlený zvířátka v ....keři?
@mon_88017 - tam muž muži líbá prsten...taková řekněme rozvětvená ,,rodina".. A název knihy je název ,,hlavy rodiny" Výpalné, kšefty, ...
@hancazivocich jo díky, už mi to trklo 🙂
@krony1 pošli mi do IP seznam co už mas
@hancazivocich: jojo ty mám, ale našla jsem je až po odkrytí na velkém obraze pod lupou. Z té dálky vidět nebyli. Stejně tak mrtvého opeřence na měsíci jsem našla jen díky rudé skvrně v odryté části. Celé obrázek co mám v poště je v malém rozlišení a některé věci jdou špatně vidět
Tak mě to tu královnu stále nebere, už jsem zkusila snad vše. Napište mi, prosím, do zprávy o co jde, už se dám podat, je to poslední co mi chybí.
děkuji velice 🙂 asi bych na to nepřišla, stále jsem tam totiž cpala srdce
ten majak je od Virginia Woolf
@mercedesse: Virginia Woolf ten majak......

Ústa jsou barva chrupu