icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

mercedesse
19. bře 2016

Ústa jsou barva chrupu

mercedesse
19. bře 2016

Majacek není nic, patří asi k obcance, a muž na měsíci je obyvatel jedné planety

partyzanka91
autor
19. bře 2016

@mercedesse: díky už to mám, já tam to slovo psala bez té barvy s ní mě to nenapadlo

partyzanka91
autor
19. bře 2016

@mercedesse: no já si nebyla jistá, ale na obrázku je jen ta občanka bez majáčku tak jsem myslela že je zvlášť. Pak tedy nevím který obrázek je samostatný. Měsíc patří k vlkovi? A co ten divný strom co je napravo od něj. A nebo je samostatným obrázkem ta opice, či patří ke knize džunglí?

mercedesse
19. bře 2016

@partyzanka91 na právo od vlka je tuším strom, který se zdobí v květnu a značí Machovo dilo

partyzanka91
autor
19. bře 2016

@mercedesse: díky já mám celý obrázek jen v malém provedení a některé věci tam jdou blbě vidět. Například ty ptáky vlevo v rohu jsem našla až pod zvětšovací lupou, stejně tak toho u měsíce bych nenašla nebýt té rudé skvrny pod ním co už je odkrytá.

partyzanka91
autor
19. bře 2016

tak chyběj mi tři knihy a z toho nevím jen dva obrázky - toho muže v pyžamu a pak nemám mafiány. No a ještě nevím který obrázek mám hádat jako třetí knihu, ještě něco co jsem brala dohromady musí být samostatně

mercedesse
19. bře 2016

@partyzanka91 ten muž v pyžamu ještě není muž, jinak název v podstatě máš, mafiáni jsou jednoslovný název. Když se miminko křtí, tak mu jdes za ...

krony1
20. bře 2016

Taky prosím o radu. Nemůžu pořád přijít na toho vlka....vlkodlaka to nechce🙂 a ta žena ve vlaku? Pak mi chybí ještě jedno, ale to asi už nenajdu🙂 Prostě to nevidim.

pt1981
20. bře 2016

@krony1 vlk je Bily tesak, a to druhe Divka ve vlaku

barusak1
20. bře 2016

Chybí mi poslední dvě knihy ... co je prosím ptáček s klíčkem na knize a poslední nemůžu už najít 🙂

barusak1
20. bře 2016

tak mám všechno ... děkuji moc za spolupráci 🙂

ginev
20. bře 2016

Poprosila bych o radu u muže s mikrofonem a u želv - tady jsem opravdu v koncích, Děkuji mnohokrát 🙂

pt1981
20. bře 2016

@ginev myslis toho, co leze z okna? Stolety starik, ktery vylezl z okna a zmizel. Zelvy - Galapagy

ginev
20. bře 2016

@pt1981 děkuji za želvy ... na muže s mikrofonem ( úplně dole) už jsem přišla - podívala jsem se mu pořádně na zuby a došlo mi, že jde o rozhovor s ním.

pt1981
20. bře 2016

@ginev jooo, tak to je ono 🙂 . Sikovna jsi. Promin, neuvedomila jsem si, ze se ptas na to

partyzanka91
autor
20. bře 2016

ahoj mě už chybí poslední kniha jenže nevím který obrázek mám hádat. Myslela jsem že modrý majáček, ale ten prý patří k občance. Tak fakt nevím jaký obrázek mi chybí příjde mi že vše už patří k sobě. pak si teda nejsem jistá zda opice patří ke knize džunglí a zda to zlaté u těch mafiánů (z dálky blbě vidím oč jde) je samostatné nebo je to k nim

mon_88017
20. bře 2016

chytrému napověz blbého kopni-ta postava vpravo dole za tankem a helikoptérou by mohlo být co?

hancazivocich
20. bře 2016

@partyzanka91 - a máš ty okřídlený zvířátka v ....keři?

hancazivocich
20. bře 2016

@mon_88017 - tam muž muži líbá prsten...taková řekněme rozvětvená ,,rodina".. A název knihy je název ,,hlavy rodiny" Výpalné, kšefty, ...

mon_88017
20. bře 2016

@hancazivocich jo díky, už mi to trklo 🙂

krony1
20. bře 2016

@barusak1 Moc díky🙂 Tak už jen jedna, ale to už asi nenajdu, ten obrázek prostě nevidim🙂

mercedesse
20. bře 2016

@krony1 pošli mi do IP seznam co už mas

partyzanka91
autor
20. bře 2016

@hancazivocich: jojo ty mám, ale našla jsem je až po odkrytí na velkém obraze pod lupou. Z té dálky vidět nebyli. Stejně tak mrtvého opeřence na měsíci jsem našla jen díky rudé skvrně v odryté části. Celé obrázek co mám v poště je v malém rozlišení a některé věci jdou špatně vidět

vakat2015
20. bře 2016

Tak mě to tu královnu stále nebere, už jsem zkusila snad vše. Napište mi, prosím, do zprávy o co jde, už se dám podat, je to poslední co mi chybí.

mon_88017
20. bře 2016

@vakat2015 autor zemřel 1837 na následky souboje (oblíbená "kratochvíle" mladých mužů z té země) 😉

beveron
20. bře 2016

@vakat2015 není to úplně královna....

vakat2015
20. bře 2016

děkuji velice 🙂 asi bych na to nepřišla, stále jsem tam totiž cpala srdce

ganne
20. bře 2016

ten majak je od Virginia Woolf

ganne
20. bře 2016

@mercedesse: Virginia Woolf ten majak......

Strana