Knižní šifra
http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php
ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu
P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle
Prosím, proč mi to nevezme tu s vesmírem, ořechem....?název dávám - podle mě - správně...
@zelvik musíš to napsat buď slovensky se skořápkou, nebo česky s kostkou 😉, myslím, že to tak bylo
Ty vado, jsem pěkně nahraná 😀 chybí mi poslední knížka a já vůbec nevim, kde ji mám hledat... 😀
@velulinkas už se tu hodněkrát stalo, že chyběla jedna knížka a ve skutečnosti už byla nalezena, ale neuložila se do seznamu, doporučuju projít všechny vyhledané, jestli mezi nimi není něco co už jsi psala. 😉
jéé, koukám, že už jsem to psala včera v noci, myslela jsem, že jen do sz, no nic. Jen taková malá rada 😅
a co tajný bonus 4????
a co tajný bonus 4????
nemůžu hnout se šifrou č.4!!!!!! Pomoooooc
Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu, chybí mi tři knížky:
1. připoutaný člověk (obr?) ve žluté košili úplně dole
2. kosmonaut
3. vycházející (nebo zapadající) slunce úplně nahoře (nevím, zda nepatří k silnici)
A mám dojem, že jsem tu zahlédla, že opice nepatří k Pipi, ale je to taky samostatná kniha?
Děkuju za nápovědu 🙂
@herminka
1. ten člověk není obr je normální (to ti ostatní jsou maličcí)
2. kosmonaut je obyvatelem jedné planety ze sluneční soustavy 🙂
3. vycházející slunce je součástí silnice, takže hádej jiný obrázek
@partyzanka91 Moc děkuji!
A teď jsem si ještě všimla, co nemám! Toho člověka v uniformě.
@herminka: nový český film
@herminka: jo a mimochodem jen tak pro zajímavost podle knihy se spoutaným člověkem natočili stejnojmenný film a zrovna na něm jsme byly s manželem na našem prvním rande v roce 2011
@partyzanka91 Á, tak už mám všechno, moc Ti děkuji. Mám dojem, že u toho člověka v uniformě jsem něco podobného psala a nevzalo mi to (možná překlep?).
Šifra mi bude chybět, doufám, že bude zase příští rok 🙂
Holky prosím môžete ma naviesť k tej mechanickej slepici s klucikom? To posledné mi chyba...
Poradíte mi prosím? Chybí mi jeste dve knihy, ten měsíc a ten revolver...
Měsíc není celý a je z kovu s kdyz někoho zastrelis tak je to... a následuje ...
@mercedesse dekuju moc, uz to mam 🙂
Jsem v háji - mám 63 a ani náhodou netuším, CO mi chybí.
@herminka: necháme se překvapit jestli si pan malíř dá opět tu práci pár knih zašifrovat. Ale řekla bych že soutěž je dost oblíbená tak určitě snad bude pokračovat
Tak s tím bonusem nemůžu hnout, indicie dobrý, hlava špatný. Snad to do rána secvakne
🙂
Taky nemuzu prijit na bonus 4? Poradite nekdo aspon trochu 🙂 🙂
@neumannovaluc kniha kterou hádáš má stejného autora, který je již zašifrován v samotné šifře, celé je to s odkazem zejména na autora knihy. Pokud nebudeš vědět poradím víc.
@olivie14 já autora tuším s nemůžu přijít na dílo.
@neumannovaluc je to žena, jedna z prvních feministicky smýšlejících autorek. V šifře už jedna kniha od ní je, ne v bonusu (já hledala v bonusu 😀 ).

tak hotovo, ale že mi ta poslední dala zabrat 😀