icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

mon_88017
29. bře 2016

tak hotovo, ale že mi ta poslední dala zabrat 😀

mon_88017
29. bře 2016

@alevela máš tu stavbu u oslavy v zahradě a majáku?

zelvik
29. bře 2016

Prosím, proč mi to nevezme tu s vesmírem, ořechem....?název dávám - podle mě - správně...

mercedesse
29. bře 2016

@zelvik musíš to napsat buď slovensky se skořápkou, nebo česky s kostkou 😉, myslím, že to tak bylo

velulinkas
29. bře 2016

Ty vado, jsem pěkně nahraná 😀 chybí mi poslední knížka a já vůbec nevim, kde ji mám hledat... 😀

mercedesse
29. bře 2016

@velulinkas už se tu hodněkrát stalo, že chyběla jedna knížka a ve skutečnosti už byla nalezena, ale neuložila se do seznamu, doporučuju projít všechny vyhledané, jestli mezi nimi není něco co už jsi psala. 😉

mercedesse
29. bře 2016

jéé, koukám, že už jsem to psala včera v noci, myslela jsem, že jen do sz, no nic. Jen taková malá rada 😅

kuze
29. bře 2016

a co tajný bonus 4????

kuze
29. bře 2016

a co tajný bonus 4????

oldminy
29. bře 2016

nemůžu hnout se šifrou č.4!!!!!! Pomoooooc

herminka
29. bře 2016

Ahoj holky, chtěla bych poprosit o radu, chybí mi tři knížky:
1. připoutaný člověk (obr?) ve žluté košili úplně dole
2. kosmonaut
3. vycházející (nebo zapadající) slunce úplně nahoře (nevím, zda nepatří k silnici)
A mám dojem, že jsem tu zahlédla, že opice nepatří k Pipi, ale je to taky samostatná kniha?

Děkuju za nápovědu 🙂

partyzanka91
autor
29. bře 2016

@herminka
1. ten člověk není obr je normální (to ti ostatní jsou maličcí)
2. kosmonaut je obyvatelem jedné planety ze sluneční soustavy 🙂
3. vycházející slunce je součástí silnice, takže hádej jiný obrázek

herminka
29. bře 2016

@partyzanka91 Moc děkuji!
A teď jsem si ještě všimla, co nemám! Toho člověka v uniformě.

partyzanka91
autor
29. bře 2016

@herminka: nový český film

partyzanka91
autor
29. bře 2016

@herminka: jo a mimochodem jen tak pro zajímavost podle knihy se spoutaným člověkem natočili stejnojmenný film a zrovna na něm jsme byly s manželem na našem prvním rande v roce 2011

herminka
29. bře 2016

@partyzanka91 Á, tak už mám všechno, moc Ti děkuji. Mám dojem, že u toho člověka v uniformě jsem něco podobného psala a nevzalo mi to (možná překlep?).
Šifra mi bude chybět, doufám, že bude zase příští rok 🙂

bajana
29. bře 2016

Holky prosím môžete ma naviesť k tej mechanickej slepici s klucikom? To posledné mi chyba...

mon_88017
29. bře 2016

@bajana oblíbený japonský autor 😉

bajana
29. bře 2016

@mon_88017 dik, mám 👍

kajulinek
29. bře 2016

Poradíte mi prosím? Chybí mi jeste dve knihy, ten měsíc a ten revolver...

mercedesse
29. bře 2016

Měsíc není celý a je z kovu s kdyz někoho zastrelis tak je to... a následuje ...

kajulinek
29. bře 2016

@mercedesse dekuju moc, uz to mam 🙂

zelvik
29. bře 2016

Jsem v háji - mám 63 a ani náhodou netuším, CO mi chybí.

partyzanka91
autor
29. bře 2016

@herminka: necháme se překvapit jestli si pan malíř dá opět tu práci pár knih zašifrovat. Ale řekla bych že soutěž je dost oblíbená tak určitě snad bude pokračovat

mercedesse
29. bře 2016

Tak s tím bonusem nemůžu hnout, indicie dobrý, hlava špatný. Snad to do rána secvakne
🙂

neumannovaluc
30. bře 2016

Taky nemuzu prijit na bonus 4? Poradite nekdo aspon trochu 🙂 🙂

olivie14
30. bře 2016

@neumannovaluc kniha kterou hádáš má stejného autora, který je již zašifrován v samotné šifře, celé je to s odkazem zejména na autora knihy. Pokud nebudeš vědět poradím víc.

mercedesse
30. bře 2016

@olivie14 já autora tuším s nemůžu přijít na dílo.

rory_g
30. bře 2016

@neumannovaluc je to žena, jedna z prvních feministicky smýšlejících autorek. V šifře už jedna kniha od ní je, ne v bonusu (já hledala v bonusu 😀 ).

rory_g
30. bře 2016

@zelvik nechybí Ti takovej malej obrázek schovanej pod měsícem? Nebo ten pod Buddhou, ten chaběl mně 😀

Strana