icon

Knižní šifra

partyzanka91
21. bře 2015

http://www.martinus.cz/kniznisifra/index.php

ahoj maminky,
zkoušeli jste to? Já už mám nalezeno 47 knih. Ale zaboha nemůžu přijít na to (ani lidi s nimž jsem to řešila) co označují: židle, koně, sloni, ta silnice v canyonu, slepá chromá stará včela, pařez s norskou vlajkou a ta lilie. Kdybyste někdo věděl tak napište, zrovna tak já ráda pomůžu

P.S.
drama Židle existuje ale bohužel to tam nefunguje, pak už mě k nim napadlo jen Hra o trůny ale taky vedle

olivie14
30. bře 2016

@mercedesse silně feministické dílo-esej, má dvě slova v názvu kdy jedno je přídavné jméno a druhé podstatné jméno. napsáno v roce 1929

mercedesse
30. bře 2016

@olivie14 díky, už to mám

elaine1
30. bře 2016

@rory_g není to Virginia Woolfová?

zelvik
30. bře 2016

@rory_g myslíš to roští s čimčarákama a tu flašku co po ní leze krab? ty mám, já už fakt nevím, co chybí. pořád se motám u těch dvou DVOJEK co jsou u té holky v kolejovém dopravním prostředku - jestli ty dvojky něco neznamenají - napadaly mě věci jako Dvakrát do jedné řeky - ale nebere to, takže to asi není nic.

velulinkas
30. bře 2016

@zelvik Mě taky chybí jedna knížka a za boha nemůžu přijít na to, která to je 😀

zelvik
30. bře 2016

@velulinkas No to je peklo, fakt. Už se s tím trápím od večera a nic mě nenapadá.

betelgeuzz
30. bře 2016

@zelvik dvojky nic neznamenají. co ta zídka na zahradě, tu máš?

zelvik
30. bře 2016

@betelgeuzz Mám.

betelgeuzz
30. bře 2016

@zelvik mrtvý pták, ovocný stromky? Nebo zkus projít tuhle diskuzi od března, na spoustu knížek už tu je nápověda.

zelvik
30. bře 2016

@mercedesse Ahoj, protože si oči můžu vykoukat a tu poslední ne a ne najít, mohla bych poslat do IP seznam, že bys mi na to koukla? Už jsem z toho na mrtvici🙂Děkuji

zelvik
30. bře 2016

@betelgeuzz To všechno mám, já už z toho obrázku nevidím jediný kus, na který bych ještě nekoukla.

kockolada1
30. bře 2016

@rousse ja jsem si do tabulky opsala vsechny vylustene knizky a srovnala si je podle abecedy a diky tomu jsem prisla na to, ze mi to jednu nevzalo. tak jsem ji zadala znovu a voilá...hotovo

zelvik
30. bře 2016

@kockolada1 Podle abecedy? To něčemu pomůže?

zelvik
30. bře 2016

ZPĚT a všem děkuji - tak opravdu v seznamu jedna vypadla, již uhodnutá. Taky mi ji to předtím zřejmě nevzalo. To by se nemělo stávat - je to pak o nervy. Mám tím pádem vše🙂

rory_g
30. bře 2016

@zelvik klidně mi pošli seznam, navedu Tě 🙂

rory_g
30. bře 2016

jej nečtu 🙂

kocitanka
30. bře 2016

Prosím, prosím, nevíte někdo toho vlka? Už mi chybí jen dvě knihy - ale u té druhé ale ani nevím, který obrázek k ní patří... Moc děkuji za malilinkatou nápovědu! 🙂

olivie14
30. bře 2016

@kocitanka název knihy je vlkovo jméno, a autorem je britský spisovatel s křestním jménem Jack, jestli chceš víc řekni

olivie14
30. bře 2016

@kocitanka co to kecám americký spisovatel zblblo mě jeho jméno

kocitanka
30. bře 2016

Olivie, moc děkuji! 🙂

rousse
30. bře 2016

@kockolada1 no to jsem chtěla taky udělat, ale bylo mi líto toho času a tak jsem to hodně důkladně prošla a zjistila jsem stejnou závadu - takže konečně můžu říct: MáM HOTOVO!!! 😀

jorela
30. bře 2016

Pomoooc prosim ,chybí mi 3 knihy a uz nevim :(

rory_g
30. bře 2016

@jorela jestli chceš, pošli seznam 🙂 A jestli chceš jen obrázky nebo i nápovědu 🙂

jorela
30. bře 2016

@rory_g dekuji ,zkusim poslat seznam ,staci nápovědy 🙂

mathata
31. bře 2016

Holky prosim posledni 2 knizky: ten zelenej barak s zenskou pred nim nad tim sadem a jakoby soudcovske kladivko vedle strasidelnyho domu...poradite? Diky!!!

mon_88017
31. bře 2016

@mathata ta paní je "chladna z rána" a pochází z té budovy.

rousse
31. bře 2016

@mathata první je klasická knížka pro děti - i zfilmovaná a odpíchněte se od barvy domu - v názvu knihy je jméno holčičky. A druhé je opět klasika od židovského světoznámého spisovatele, co žil v Praze - jednoslovný název označuje to, co představuje soudcovské kladívko.

mathata
31. bře 2016

@rousse
@mon_88017 super mam to a mam vsechno jupiiii🙂 diky! Ale teda tajny bonus 4...vubec netusim

mon_88017
31. bře 2016

@mathata gůgl napoví, je to od autorky, jejíž dílo je v šifře, a není to román, je to jinej literární útvar 😉

zuzikmusik
31. bře 2016

Ahojky holky, prosím Vás. Chybí mi poslední knížka. Vůbec nevím co mi chybí. Je něco ta oranžová zeď ? Popřípadě prosím o nápovědu 🙂 Moc děkuji 🙂

Strana