icon

Kolikrát chodíte nakupovat jídlo?

30. črc 2021

Ahojte

Chtela bych se dámy zeptat kolikrat chodite v tydnu nakupovat jidlo ?
Me pritel vycita ze chodim casto .. ano vim ze kazdy ma jinou spotřebu toho jidla my mame i takovou mensi lednici .

Urcite chodim 3x tydne minimalne asi pro pecivo .
Pritel potrebuje i svaciny do prace takze toho spotřebuje hodne.
Pecivo sunka a syr mizí nejvic jen kvuli tem svacinam .

A k veceri furt taky potrebuje neco specialniho protoze ma preci furt pecivo v praci . Takze si nemuze vzit pecivo se syrem k veceri preci ja se mu sice i nedivim . Ale kdo ma furt nakupovat .. a vymyslet co k veceri a k obedu nebavi me to ..

Ja si treba udelam vajicka michana ale to on nechce potrebuje neco specialniho ….

A 1 tydne az 2x jezdim na vetsi nakup …

A samozrejme i za pecivo sunku a syr a neco kolem a jste tam pres 500 a pak mi pritel vycita za co jsem to jako utratila … nebavi me ten zivot na mateřský protoze se citim jak maly dite kdyz me furt kontroluje z penezmi…

Ne ze by jsme byli chudý ale preci jen 8 tisic na mateřský neni nic moc akorat kdyz potrebuji koupit veci pro malou … sobe bych taky rada neco koupila ale na to mi nezbydou nikdy penize ze jo …
Snad asi prestanu jist abych nejezdila na nakup nebo nevim …

Aspon i kdyby rekl co mam varit 😤 s tim me dokaze tak nastvat … me je to jedno co chces a kdo to ma vymyslet pak mu reknu co bude a odpoved tohle ja nechci …

Strana
z2
zmrzlinka
30. črc 2021

Nakupovat chodím tak často jak uznám za vhodné a manžel mi do toho nekecá a myslím,že by ho to ani nenapadlo.

mourovatakocka
30. črc 2021

Být tebou neřeším, jak často kdo nakupuje, zvyklosti v rodinách jsou různé. Řeš to, že máš doma blba.

lv
30. črc 2021

A kolik utratis za jidlo+ drogerie? Pro 3?

budouci_maminka
30. črc 2021

1x týdně a to vč. pečiva. Nechávám si dovážet, přijde mi zbytečná ztráta času chodit do obchodu, takhle mám větší přehled co se kupuje, v jakym objemu, co doma dochází, eliminujou se i takový ty náhlý nákupy "jé to se mi líbí" a lépe se mi rozmyslí co vařit. Pečivo kupuju tak aby vydrželo celý týden, tzn, koláče první den dětem na snídani, žitné bulky jsou fakt dobrý i dva dny po nákupu a zbytek týdne knickebroty případně toastový žitný chléb.
Ty večeře a svačiny rohlík šunka sýr musí stát docela majlant a navíc má člověk brzy hlad, ne?

marimanta
30. črc 2021

Vzhledem k tomu, že nejbližší obchod je ve vedlejší vsi a mají tam prd, jezdím 10 km do města, a to 1x za 10 až 14 dní. Občas i dřív, když tam mám cestu. Máme 4 děti. Jo a závozy sem nejezdí, resp. vozí jen trvanlivé, čerstvé ne. A jak už tu padlo, když doma něco není, tak to není. Uzeniny prakticky nejíme, pečivo peču... A ke konci, když už doma nic není improvizuju. A když se někdo u stolu ošklíbne, připomenu, kde máme sporák a že mu své místo ráda přenechám 🙃
Ovšem tohle ti asi nepomůže, taky tuším že váš problém je jinde...

pampeliska1313
30. črc 2021

Každý den, ale nejsem schopná uvařit oběd a večeři na dva dny, každý den máme něco jinýho, pečivo, jogurty, ovoce, zeleninu dokupujeme tak dvakrát za týden.

gracinka7
30. črc 2021

Jednou týdně. Bydlíme na vesnici a denně lítat do krámu odmítám. I kdybych bydlela ve městě, zajdu denně max. do pekárny pro pečivo.
Jinak 3x týdne je ještě dobrý. Znám experty, co 'musí' do krámu denně 🤷

jiriiinka
30. črc 2021

My se naučili s manželem 1x týdně kdy nakoupíme vše potřebné..sem tam si v týdnu zajedu do obchodu když něco potřebuju k vaření nebo něco dojde, ale není to často.. snažím se vždy koupit vše když jedeme spolu. Dříve jsme jezdili i 3x týdne ale jak začali zdražovat tak jsem to utla 😃😃

martulka88
30. črc 2021

Jezdíme jednou za cca 5 dnů a k tomu to je větší nákup.
Partner dělá krátký a dlouhý týden. Do práce má pečivo - někdy upeču domácí kváskový chleba nebo si koupí bagety, které ještě jako čerstvé zamrazíme a tudíž se pak jen vytáhnou pár hodin předtím, než jde od práce. Když je ve všední dny na denní, kupuje si oběd a pak má většinou rohlíky. Ale jak jsem psala - my pečivo zamrazujeme.
Šunku kupujeme kvalitní a buďto v masně a nebo vakuované. Sýry jen vakuované. Maso mám na mrazáku, takže dle potřeby vezmu. Zelenina a ovoce úplně v pohodě týden v lednici vydrží. Brambory kupujeme, jakmile dojdou a základní suroviny kupujeme vždy, když dojdou.
A my se tedy vždy domlouváme, co si uděláme. Ptám se, co by si dal a nebo přijdu s jídelníčkem. Na jídle se nejlépe ušetří, když uděláš jídelníček na týden - tím pádem ti odpadne "já to nejím" a nakoupíš suroviny, co potřebuješ. A dost často koukám do prospektů - pokud vidím brokolici/květák v akci, tak si to koupím tehdy a né za plnou cenu. Skoro nikdy se nám nepodaří vyhodit nějakou surovinu.
A vy by jste si měli sednout a jasně si domluvit, jak budete hospodařit. Ostatní to za vás neudělají.

makovice88
30. črc 2021

@gracinka7 Ano, to je presne muj manzel. Je treba vecer, ja reknu, ze mam na neco chut (jsem tehotna, takze chute mam porad 😂). A on hned: Tak ja skocim, zaviraji az za hodinu. 😃 Ale my mame 4 ruzne obchody v dochazkove vzdalenosti a jeho nakupovani bavi. Ale ma to ode me zakazane, tak chodi “chudak” jen 1x tydne na velky nakup. 😀

jjasmina
31. črc 2021

1x týdne velký nákup, kdy si manžel nakoupi pro sebe , co chce, taktéž vaří 2-3x týdne, já přes týden dokupuju pouze pečivo, ovoce, zeleninu, sentam drogerku, svaciny nedelam ani si nebere donprace, jídlo mu nechystám, stejně mě zprdne, že má ruce

terisek2222
31. črc 2021

Vetsinou jezdime jednou tydne ci jednou za 10 dni na fakt velky nakup, kde si nakoupim i zeleninu, ovoce, pecivo do mrazaku, balene sunky, syry a tak a pak do obchodu moc nejdeme, maximalne tam jeste jednou vyskocim treba pro rohliky ci chleba detem a obcas volnou sunku - parek,ale jinak mam vse v tom velkym nakupu, chodim se seznamem at vim co vse je treba a musim rict ze nam to i vyhovuje a zbytecne se neutraci naopak jsme dost na tom jidle usetrili 😀

lovemusicsun
31. črc 2021

Jednou týdně nám přijede Rohlik.cz. Když jdeme kolem obchodu s dětma, tak se tam třeba stavím a koupím dvě tři věci co je potřeba nebo co vidím v akci.. Já ale nakupování nemám ráda, nerada se s nákupem tahám, takže to je minimálně. V neděli vždy vymyslím 4-5 jídel, která se budou vařit na ten týden, objednám suroviny (plus to co jíme klasicky k snídani atp.) a je to. Doma nemáme velké zásoby a jíme čerstvé věci. Manžel si bere k obědu to co dělám předchozí den na večeři.
Jinak mě přijde, že plánování a jeden větší nákup ušetří peníze víc než když se chodí do obchodu každý den. S manželem bych si sedla a naplánovala vždy to, co budete jíst příštích pár dní a podle toho nakoupila. Uvidí kolik co stojí. A najdete kompromis v tom co budete vařit a jíst.

markii30
31. črc 2021

Po vyplate se jede na mega nákup , kde nakupují vše na obědy ,maso, těstoviny , mraženou zeleninu , čerstvou , nějaké hotovky když se nechce 😁,mouky ,Curk,rýže ,těstoviny , prostě vše ať je z čeho vařit + plná lednice a spajs to nechám v obchodě cca 2500kc , přes týden chodím jen pro pečivo , a 1x tydne Kaufland cca za 1000-1500 za jídlo dáme měsíčně poměrně hodně peněz ale kupuji co chci a lepší kvality na ceny moc nekoukám . Chlap mi nic vyčítat nemůže jelikož jeho nákup za 1000kc a přinese 5 věci 🤣🤣 a můj nákup za 1000kc a přinesu 3 tašky jídla 🤣 . Takže on vlastně do obchodu radši nechodí a když už tak semnou a jednou by mi něco vyčetl . Zkus tvému chlapovi říct když tak vyčítá aby si to zkusil a 2 týdny chodil nakupovat on a přemýšlet o tom teda jak ušetřit .

netopejr
31. črc 2021

Nakupujes uplne normalne.
Pokud chce cerstve pecivo, tak to znamena, ze min.obden jdes, i kdyby jen pro to. Na tohle nenj lepsi lecba nez nechat nakupovat jeho. Neno ještě lip, nic doma nechystej, nezasobuj,spis aby dosel toal.pap,mydlo, jar, praci prasek atp.a odjedt na 2 zydny. Milostpan uvidi, kolik co stoji.

Cetnost nakupu se odviji i pd velikosti lednice. Kdyz mam velkou staci napr.vetsi nakup jednou za tyden, kdyz jsme ve 4 meli malinkou, chodili jsme obden, protoze vic se tam toho nevlezlo.

kassandra1
1. srp 2021

Ty jo, jsem překvapená kolik lidí chodí nakupovat jen 1x týdně...Já bych to bez čerstvého pečiva nedala 🙂

marketa11112
1. srp 2021

Ja delam tak dva velké nakupy za mesic ( nekdy i jen jeden), a pak jednou- dvakrat se jde na mensi nakup -nekdy ja, nekdy muž po ceste z prace. Dokoupi se to, co doslo a nemuzeme bez toho byt. Nekdy si něco vyjimecneho vyprosí deti. Jsme na vesnici, snazim se mit doma vse v zasobe, abychom moc casto do obchodu nemuseli. Obcas objednam neco na netu ( treba orechy a pod.). Rohlik a podobne k nam nejezdí.

pginka
2. srp 2021

My jezdíme max 2 x na velký nákup za mesic jinak každý den chodím pro pečivo , salám jogurty . Ale měli by si to skusit jaké to je být na Md a hned by si to rozmyslely😁ze to není dovolená 😁

petrasipkova1
2. srp 2021

Většinou chodím 1x týdne na velký nákup a dle potřeby na malý, pečivo obden. S penezma je kříž, já utratim fakt hodně, všechno se zdražilo, ale můj plat zůstává 🙈 ale! Často píšu nákupní seznam a posílám manžela, dělej to tak třeba měsíc a ono ho to prejde. Co nenakoupi to nebude mít. Je to potřeba.

Strana
z2